63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• hunkircsi
    Tudom, a fű kicsit gázra sikerült, de a fák, a növények, azok valami iszonyat dúrva. Modellezett levelek, mindenhol displace. Plusz a beállítások a kompozíciók a fények nagyon elvan találva. Ez a pszichopata még egy őzet is betett a tisztásra legelni. Kész.
  • zenoka
    ezt neztem, nem tetszik a fu:D de tenyleg nem tetsz:D
    mar meirt ne hasznalna ki a quadot nem mindegy hogy negy bucket vagy 2 rohangaszik:P
  • hunkircsi
    masik evermotion elmebaj(nok)

Na elmennek ám ezek a náthásba. Aldaryn, mond hogy a faleveleket nem SSS Material-al csinálta, kérlek.
  • Met
    A Quad-ot kihasználja a Max?
    Mert január környékén vennék új gépet és ha nem annyira drága akkor olyat vennék amivel tovább ki lehet húzni
  • hunkircsi
    Megnéztem az evermotion-os képet. Bakker ez nekem már annyira fotoríl, hogy egyszerűen bántja a szememet.. Ide kell a force, hogy az ilyen alkotások inspirálólag hassanak, ahelyett, hogy szakmát és hitet váltanék.
  • zenoka
    grat. fasza elmeny lehet:D csak azert csinalta a fonokod a gepfrissitest hogy ne akarjatok haza menni csak dolgozni dolgozni dolgozni..ha a fonokod olvass a topicot akkor meg had gratulaljak hogy forditott eroforrast a eroforrasok bovitesere ez igen dicseretes :P:DD

a haz nekem se tetszik de a korites kegyetlenul el lett talalva:D
  • npeter

gagyi fotó az egész :P Na jó ez csak irónikus poénnak szántam kínomban :D
    Amúgy nekem személy szerint a ház nem tetszik annyira, inkább a körítés. Nem szívesen laknék ilyenben távol a világtól.:P
  • npeter
    Hát srácok végre megjöttek az új core quad gépek az irodába. Már jó ideje nyúzzuk főnök fülét, hogy kellenének új gépek. A régi egy P IV 1.4 Ghz, 512 MB RAM-al volt. Hát ég és föld a különbség a kettő között :) Gyorsan nyomtam is egy próbarendert: egy egyszerű 12.000-es poly épület scene , régi gépel 35 perc volt a render, ezzel meg 55 sec! Számomra nagyon soknak tűnik az idő eltérés. De hát minél kevesebb az nekem csak jobb :)
    Igaz eddig még csak 32 bites XP-vel néztem :-(
  • zenoka
    iden nem lesz karacsony munka van helyette...
    ettol ma en dobtam egy csunya hatast:
    http://www.evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=70420
    valakinel mar lattam hasonlot asszem Alex Roman-nal talan de ez most igy a hetre nekem utott..foleg hogy 20 eves a gyerek aki tolta
  • npeter
    Ha már Vistád van, használj 64 biteset, ott nincs ilyennel probléma :)
  • npeter
    Itt is szétnézhetsz: http://www.flickr.com
    Habár némelyik elég kis felbontásban van fent :(
  • Free
    csak nekem hiányoznak a karácsonyi hangulatú nfr ek ? banner? miegymás ? végülis már a Mikulás is elment... :c(((
  • eightmiles
    Az attól függ, hogy mit akarsz.. "road", "warehouse", "field', "highway".. Saját ízlésedtől függ, de általában minden szóra dob ki szép képeket, amikkel aztán el lehet szórakozni.. Már ha megy rendesen a Max...
  • nenad
    milyen kulcsszavakkal
  • eightmiles
    Mármint composition-nel? Én http://images.google.com-on szoktam rákeresni a "Nagyon nagy képek" közt. Elég... érdekes, de nálam használ, ilyennel foglalkozó oldalról meg sajna nem tudok..
  • eightmiles
    Úúú, ez nagyon jó lenne, szépen le van irva, eddig még el is jutottam, csak sajnos nálam nincs "szerkeszt gomb" :/
  • nenad
    tudtok olyan helyet ahonnan olyan hatterkepekt lehet letolteni amibe egy objektumot, pl egy autot lehet belehelyezni.
  • nenad
    nekem 50 ezer objektum volt a legtobb instance, ez ok volt egy integr'lt videokartyas 1.6ghz es laptopon.
    olyan gépeken amin ti dolgoztok, meg sem szolalnék.
  • kekpolos
    Sziasztok, tapasztalt már valaki vista 3ds max 2009 alatt olyat hogy se szó se beszéd egyszer csak a desktopon vagy? Hát én egyfolytában. Azt hittem korábban kevés a memória, meg hogy optimalizálási gondok lehetnek, de minden kérdés tisztázása után egyszer csak találtam egy microsoft fórumon egy bejegyzést valami belsős emberkétől, miszerint a hibakód egy vista bugra vezethető vissza. Megjegyzem, nem is 3dmax kifagyással kapcsolatosan írt oda az emberke, hanem egész más volt a baja, és rengeteg same problem hozzászólás után jött egy háttérinfó. Azt is olvastam, hogy nem lesz megoldva a probléma, majd a vindoz7-ben már orvosolva lesz.
    off:
    Amúgy vindoz7. A minap próbálgattam, és fura ez a microsoft, hogy pl azt a híres cmd ablakba húzós dolgot mégis meg tudták valósítani a vindoz7-en, amit állítólag a vistán biztonsági okokra hivatkozva nem lehetett megoldani. Most akkor a 7 kevésbé lesz biztonságos?
  • bencsab
    Az valóban nagyon idegesítő, hogy egy bizonyos bonyolultságú jelenet felett belassul a spline rajzolása is, akkor is ha tök üres képernyőn dolgozok, és minden el van hideolva.

Nem tudom írtam-e már, de ha egy idő után belassul a képernyőfrissítés, akkor csak simán újra nyissátok meg a recentből a fájl, amin dolgoztok, és sokkal gyorsabb lesz minden. Aztán persze szépen belassul majd idővel, ekkor megint újranyitás...
  • npeter
    Ehun-e, hátha ez segít ;-)
  • eightmiles
    Aha, köszi. lényegébenennyi lenne a switch, ugye? (bár a ???? helyébe nem tudom, hogy mit kéne beirnom ott..)
    A viewport problémára nincs megoldásod esetleg?
  • Aldaryn
    Csak viccesen jött ki, hogy sírtam 2giga ram mitt, erre te egyből azt írod, hogy memória problémáid vannak, és a konfigból kiderül, hogy lám, lám, ott is 2giga akad.
    A 3GB switch-et windowsnak kell beetetni, 32 bites rendszeren 2 gigánál nagyobb memóriaallokációt engedélyez. Howtot keress googlin. Élég 1xű.
    A 3/64 bitet azért írtam, mert sok memóriagondot az is megold, ha az ember vált 64bitre, ha már egyszer olyan gépe van, ami tudja is.
  • eightmiles
    Most vmi hülyeséget irtam? Csak mert ezt úgy copy-paste-ztam ide :/

#47361 - 3g switchről már hallottam, de nem tudom, hogy mi az.. (:p..) optimalizálás alatt pedig mit értesz? kevesebb poly számot? :/

#47364 - SP1 van :/

Ja és még valami.. olvasom #47363-ban, hogy realtime forgatod a high poly modeleket, nekem meg még egy 3x-osan meshsmootholt gömb-nél is szarakszi... (próba volt a gömb). Ezzel tudnék valamit kezdeni?
  • Aldaryn
    Vray proxykat nem lehet attacholni. :) A külön layer és hide sem segít. Minden szépen le van válogatva layerekre, mert ez a munkastílus idebent, de a layer hideolás csak a képernyőről tünteti el, gyorsabb nem lesz. O_o Mármint, a megjelenítés valamivel gyorsabb lesz, de pl. egy új spline rajzolása, vagy snap, ilyenek nem gyorsulnak.
  • nenad
    én attacholnék, ami már biztos, vagy külön layerre tenném, és hideolnám.
  • Aldaryn
    Igen, a helyes névadásra már rájöttem egyel ezelőtti ilyen munkánál. Lényegesen gyorsabban jelöl ki ojjketumokat név szerint, mint hierarchia szerint. Azzal nem tudok mit kezdeni, hogy ne váljék képregénnyé a képfrissítés, ha van 50-60 ezer objektum a képen. Természetesen mind csak egy boxként. Nem tudok gombot varrni arra, hogy 50-60 ezer doboz megjelenítése miért bonyolultabb, mint egyy darab 17 millió polygonos autóé. Utóbbit minden további nélkül realtime forgatom, szerkesztem. Előbbibe meg majd beleszakad a viewport.
  • nenad
    nekem is 2 gigam van elemegy. Inkabb tedd fel a sercvice pack 1 et.
  • nenad
    group, merge, selection sets.., helyes névadás. esetleg egy kis selection script ha az ablakban tul bonyolult, pl : select teap*
  • Aldaryn
    64-bit capable Yes

System type 32-bit operating system

... :)
  • zenoka
    3gb switch? vagy optimalizalsz:)
  • Aldaryn
    Mondtam én, hogy két giga ram semmire nem elég...
  • eightmiles
    Sziasztok, letöltöttem a 3d studio max 2009 trialt, és folyton kidob "ran out of memory" hibákkal renderelésnél, vagy fatal error-os mental ray-es memory cuccal, pedig csak az alap mrSun, mrSky beállitásokat használom lighting-ra (3dsmax beépitett tutorial alapján), a modellen pedig csak egy nem nagyon bonyolult autó festés van, az össz face-ek száma pedig alig több 400k-nél. A gép:

System
    --------------------------------------------------------------------------------
    Manufacturer BIOSTAR Group
    Model GF7050V-M7 SE
    Total amount of system memory 2,00 GB RAM
    System type 32-bit operating system
    Number of processor cores 2
    64-bit capable Yes

(nem tudtam, melyik info kell ezek közül.. ._. )

Ha valaki tudna valamilyen tanácsot adni, azt megköszönném. Régi, XP-s, 512 mb RAM-os gépen igy nem vágott ki ennyiszer..
  • Aldaryn
    Két giga ram semmire nem elég. :| Talán akanakeresőzni. Talán.
  • Aldaryn
    Például, ha megpróbálok instancokat kijelölni, stabil fagyást eredményez. Fun. tömény jófajta fun.
  • Aldaryn
    Érdekes. hmm... Arra nincs ötleted, hogyan lehet maxban 60.000 objektummal effektíven dolgozni? :D Épp tépem a hajam kifelé. :|
  • nenad
    nagyon jó ötlet displaces fű további memória felhasználásának csökkentésére..
    http://www.mrmaterials.com/mr-materials-blogs/Grass-Displacement-FAQ.html
  • npeter
    Érik a bútor

csak kár, hogy nincs időm rá
  • zenoka
    forum gyilkos!:D
  • bencsab
    :D

Én is így tudtam... a "főnök" szava szent.