63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• bencsab
    Hmm, éppen mostanában tervezem vinyó vásárlását, és WD-t néztem ki, de ez elszomorít. A WD mindig is etalonnak számított nálam a hdd gyártásban, sőt, most is az zörög a gépeimben, de az utóbbi időkben a tesztekben a samsungok elkapalapálják őket. Egyszer régen egyik napról a másikra elszállt egy maxtor vinyóm, rajta minden melóval, azóta feléje se szagolok a márkának.

A raid-t mivdl tervezed összerakni? Külön pci-s kártyával, vagy alaplai vezérlővel? Én alaplaival régebben sokat próbálkoztam, meg használtam is sokáig, de tapasztalataim szerint nagyon rossz volt az adatátviteli sebesség a szimpla megoldáshoz képest, így egy idő után letettem róla, és most gyakrabban archiválok.
  • Aldaryn
    De, garis. :) De ennek perpill nem tudom, hol a garilevele. Egy kicsit kéz alatti gépbeszerzés keretében következett be. Amit mégcsak nem is én intéztem. Sebaj, most összeraktam a raidemet, remélhetőleg az elkövetkező 3-4 évben a samsung 500gigás spinpoint beszerezhető marad, ilyen mégegyszer nem fordulhat elő. Hacsak nem adja meg magát egyszerre több meghajtó.
  • Met
    nem garis még?

ha viszonylag sokszor hal meg vinyó akkor az utalhat arra, hogy gond van az áram ellátásával
  • Aldaryn
    Utánaszámolva 2,8 éves WD caviar, most vettem helyette 500gigás samsung spinpointokat egy raid5höz. Eddig is kellett volna, de sosem voltam eléggé motivált. Amúgy a vinyó gyakorlatilag folyamatosan ment.
  • Rees
    Milyen vinyók voltak ezek? csak mert mostanában szeretnék vinyót venni...
  • Aldaryn
    Igen, beteszed maxba vagy valami cadba a képet, az ismert méretű jellegzetesség mellé húzol egy akkora vonalat, mint amekkorának a jellegzetességet ismered, és addig scaleled , amíg a jellegzetesség akkora nem lesz, mint a vonal... Bonyolult, mi?

A mai reggel egy rendszervinyó halállal indult. Szeretem az ilyeneket. 2,5 év után adta meg magát, semmi fatális, csak rongálódott pár szektor, hogy mitől, azt nem tudom. Azért ez a harmadik vinyóm, ami így nyekken ki. Van egy 9 éves, az hibátlan működik azóta is.
  • hunkircsi
    Tenkjú!
  • Free
    ment privi és tudod Google a barátod :c)))))
  • Free
    nah én meg nekikezdek a gépemet 64 bies XP vel felrakni ha pár napig nem jelentkezek akkor idegbeteg lettem és az összes gépet kidobtam az ablakon és aláálltam :c)))
  • hunkircsi
    Hello!

Lenne két kérdésem, az egyik kicsit OFF, sorry.

- Ismertek olyan programot, amelyik egy épületről készült fotó és egy megadott méret (mondjuk ablak magasság) alapján beméretezi a házat? Mert úgy néz ki, hogy modelleznem kell néhány családi házat és csak fotó áll majd a rendelkezésünkre. Tudom, hogy a MAX-on belül is van erre egy megoldás, amiből tutorial is készült, de ha valaki ismer ilyen méretező programot, akkor légyszi ossza meg velem.

- OFF: Kellene egy kis segítség honlapfejlesztésben. Ott akadtam meg, hogy egy XML alapú galériámban a böngésző csak akkor jeleníti meg az XML-ben történt frissítéseket, ha a böngészőben törlöm a Cache-t. Valaki mondta, hogy van erre egy megoldás, hogy az XML-t is frissítse a böngésző az oldal frissítése esetén. (erre ha valaki tud megoldást, akkor légyszi privátban)

Előre is köszönöm a segítséget.
  • lac coo
    Olyankor az bolondul meg ?! Valami furmányosabb dologra gondoltam, mivel eddig mindig helyrejött magától ...
    De egyébként azóta behalt az egész MAX, újra kellett raknom .

THX !
  • Aldaryn
    Ambient light colort environmentben visszatenni feketére.
  • lac coo
    Mit is kell csinálni a MAX-el, amikor minden golyó kék a mateditorban és minden object szép kék fényt kap alapon ?? :))))
  • ThomasGins
    Kéne egy szekrény
  • ThomasGins
    Ha ufó lennék téged vinnélek el először,tul sokat tudsz:)
  • KisQbi
    Boldog Karacsonyt!
  • Aldaryn
    Leírom kicsit lassabban. Az a bajod a reflection pass-al, hogy a "háttere" fekete. Holott, a reflection pass azt mutatja meg, hogy hol mi mennyire tükröződik. Ahol fekete, ott azt jelenti, hogy semmi semennyire nem látható tükröződésben. Ez megvan, ugye? Rákompozitálni egy reflection passt a render más elemeire pedig addittív módban kell, ami PS-ben a layer blendek közül a "linear dodge" nevet kapta, mert a PS nagy urai úgy érezték, hogy az "add" szimplán túl puritán lenne, és akkor mindenkinek, akinek van cseppnyi fogalma a színmatematikáról egyből tudná, hogy az bizony az. Ha pedig a feketét úgy képzeled el magadban, mint egy nagy NULLÁT, akkok könnyen beláthatod, hogy bármihez nullát adva az a bármi nem fog megváltozni. Tehát : (ez itt a lényeg) tökre nem kell parázni attól, hogy a "háttered" fekete.

Ha pedig nagyon precízen szeretnéd kicsereberélni a feketét átlátszóságra, mert feltétlenül kell valami ördögi feladathoz, akkor renderelsz egy raw reflection passt, meg egy reflection filter passt, és utóbbival maszkolod az előbbit, és beleégeted a maszkot. Voilá. Thomas által ismertetett metódus is működhet, azt pl. sosem próbáltam.
  • ThomasGins
    pl ha png-be mented és bekapcsolod az alphát akkor nem menti a feketét.
  • Met

most nem igazán értem, illetve lehet értem, de ha jól értem akkor én szabályozom, abból meg nem sok jó sülhet ki:)
    nincs valami tutor? vagy milyen néven keressem?
  • Aldaryn
    Egy reflection passt pl. hozzá kell adni a többi passhoz, a fekete, lévén nulla, pedig ugyebár nem oszt, nem szoroz ez esetben, izé, nem adódik hozzá, vagyis, nulla adódik... eh, karácsonyi fáradtság. (ps-ben linear dodge)
  • Met
    Az ok, de az a baj, hogy mindenen van fekete háttér? Tehát amin elvileg csak a tükröződés lenne azon is van
  • ThomasGins
    kimented passonként és összefűzöd ps-be
  • Met
    A Cebas PSD Manager-en kívül van még lehetőség valamivel psd-be menteni a render-t?
    2009-es Max-hez
  • Geccoka
    Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
  • Aldaryn
    Boldog Karácsonyt!
  • FRenkie
    !tynoscáraK godloB
  • KnightRider

Sziasztok!

Először is: Boldog Karácsonyt kívánok mindenkinek.

Másodszor: tud valaki Max 9-hez vagy 2009-hez Maya import plugint?

Előre is köszi!
  • fle go
    Szevasztok!

Mindannyiótoknak Boldog Békés Karácsonyt Kívánok!!

flegos
  • MrGeE #47563
    Boldog Karácsonyt!
    jah és renderfarmot a fa alá mindenkinek
  • putyi
    boldog karácsonyt!
  • SZilaJMaGGoT
    Megoldottam, kellemes ünnepeket!
  • ThomasGins
    BK mindenkinek!
  • Free
    Boldog karácsonyt mindenkinek !!! legyen mindenki annyira rossz amennyire csak lehet
  • Met
    úgy rémlik, hogy a 2009-es max csak illu 7-es ai-t volt hajlandó megnyitni
  • lac coo
    Nekem így sem eszi meg ( MAX8). :(
  • SZilaJMaGGoT
    Sziasztok! Ha letextúráztam a modellemet, de utólag szeretném esetleg darabolni, vagy kiegészíteni, akkor azt megtudom oldani anélkül, h szétcseszném az egész templatet? Nemtudom járt e már így valaki, csak reménykedem, h nemkell elölről kezdenem.... :/
  • Met
    mentsd ai-ba úgy tuti megeszi a max, ha gond, küld át az eps-t elmentem ai-ba neked
  • Atika :o)
    Boldog Karacsonyt mindenkinek
  • lac coo
    Van valami mód arra, hogy EPS filet (gondolom line-ra konvertálva valamivel) MAX-ba importáljam ?
  • Rees
    Mindenkinek Boldog Karácsonyt és Kellemes Ünnepeket!