63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#47231 én még ma beszállok remélem -
kekpolos #47230 Hahó, mi van a rongyokkal? Senkitöbbet? -
zenoka #47229 hehe akkor okos voltam:D latszik winfos guru vagyok:D orulok hogy a kedvenceket tudom rendezni:P:D -
zenoka #47228 egesz addig nem fogod amig nem kapsz adatot 2009 ben es nem fogod tudni megnyitni:DD aztan emg kapkodva huzhatod le a trialt
nekem msot van fent mind2 egy 9 es meg egy 2009 es is elfer egymas mellet es szepen lassan at lehet szokni a 2009 re:D -
marcee #47227 Arra van megoldás. Feladatkezelő\Alkalmazások\Jobb klikk: Előtérbe hozás. -
#47226 -
#47225 ja-ja, ilyet nekem is csinált sokszor, vagyis mindig. De ctrl+alt+del bill. kombinációval + alkalmazásoknál teljes méret, előtérbe hozásával elöjött a max :)
lehet nekem is lassan már át kellene váltanom 2009-re, de nem szeretem lecserléni a relatyve működő dolgokat :) -
#47224 Addig-addig vadászgattam neten h mikor kel fel a nap,h rámvirradt és megtudtam:D -
zenoka #47223 regebbi valtozatoknal csinalta nekem a max hogy ha letettem mindent az "asztal megjelenitese" ikonnal render kozbem Istennek sem lehetett visszahozni a cumot hiaba jart volna le a renderido 10 is mar:D 2009 nem csinal ilyet:D
-
#47222 Ilyen bolondságokat nekünk is szokott főnök mondani: pl. van 1 renderelt kép viziszinpadról híddal együtt. aszondja boss 20 perc mulva jövök be a képekért, nyomtassuk ki, DE legyen olyan is, ahol nincs rajta a híd. Öööö, mondom az nem fog menni ennyi idő alatt. Erre ő: hát azt egyszerű, már megvan a kép csak le kell szedni a hídat. Paff neki. ezt jól megoldotta helyettünk :-( Mondanom sem kell, hogy semmi nem lett belőle, vitte mutogatni hidastul bőrsötül :)
Én már réges régen hozzászoktam, hogy bizonyos időközönként másik file-be mentsem az adott scenet. Projectol fuggoen van 20-40 darab is. Aztán általában az első x-et törlöm, ha lezajlott a munka. Még archicad-nél is eztt szoktam meg. DE néha még így is becsúszik egy-egy bibi :(
Kedvencem amikor max "application error" hibaüzivel lazán letesz win desktopra -
zenoka #47221 hehehe az is jo:D olyankor szarjon sunt a program tervezoje:D
en ma jottem ra hogy nincs is annal felemelobb lelekmelengetobb dolog mint amikor a megrendelo egy 900 frames anim utan (of course 1280*720px) utan mondja hogy mi lenne ha lejebb vinnenk a kamerat ugy masfel meterrel mert az mar nem nagy melo...ha gondolattal olni lehetne... -
#47220 Áá, dehogy. Legjobb, amikor még nem csinálsz kismillió incremental savet, hanem sokszor mentesz ugyanarra a filera és egy fagyás után nem lesz betölthető, se mergelhető a scene. -
#47219 Ilyenhez is volt szerencsém mivel most notebook-on tolom addig még nemlesz új asztali PC-m és hát ez egy olyan notebook ami nemkifelyezetten 3d-s alkalmazásokhoz lett kitalálva de sebaly valamivel elkell szórakozni... :D -
#47218 Az már megvolt de rájöttem a swith default/custom UI-nál azt visszacsináltam... Modellezgetni tudok végülis úgyahogy, de úgy magának a proginak minden csínyjához elég noob vagyok még... :D -
#47217 LOL, és igazad van:) -
zenoka #47216 ehehe jaja:D meg ha elszall a max egy vertex arebb huzastol:D
-
#47215 Átestél a keresztségen ! :))))
Még majd lesz olyan, hogy eltűnnek a fenti ikonok, onnantól vagy igazi modellező :DDD -
#47214 Rajzolgattam én is valamit, de nem hiszem, hogy lesz időm megcsinálni :)))))
Rutintalan vagyok , nagyon lassan megy minden :P -
#47213 Nyomjál egy "x"-et. -
#47212 Persze, megvan még a Scene. Nyomok egy 2000-est, ha kell, de lehet, hogy majd még továbbfejlesztem az erdőt. Holnap nem leszek gép közelben, mert a nyüves UPC-t várom egész délelőtt, hogy bekössék a netet a lakásban, utána meg hazautazok egy napra, szóval ha esetleg nem küldöm csütörtök előtt akkor azért lesz, mert irodaköltöztetés van a héten. -
#47211 Üdv, valamit elkúrtam és ha kijelölök egy objectet, vagy vertexet vagy bármit, akkor a nyilak nemjelennek meg(x,y,z) csak össze-vissza mozgathatom amit akarok... Ez ugyanúgy igaz a scale-re és a rotate-re is... Valakinek van ötlete, h mivel tudom visszakapcsolni?? -
nenad #47210 te ez baromi jol nez ki, megvan még a scene?
ha lesz idöd renderelsz nekem, egy nagz méretűt? Pl 2000 széeleset..
Köszi. -
#47209 Ez az a Script: Gtools_Jar_Planter
Amúgy a fa törzse azért mutat furcsán, mert az a modell igazából nem fa, vagyishogy valami bokorszerű izé, ami nekem annyira tetszik, hogy mindig famagasságokba növelem a méretét. -
#47208 Elsőre: huhh ez tök jól néz ki.
Másodikra: huhh, egész frankó
Harmadikra: meg pár észrevételem: vagy a levelek nagyok vagy maga a fa(törzs) kicsit, de vmi nem az igazi szerintem.
Amúgy tényleg frankó:)
Ez a script az amit múltkor linkelt be vki ide? -
putyi #47207 "véletlenszerű objektumsokszorozó"- Mézga család rlz. :-D -
#47206 No, akkor csak gyorsan mert a V-Ray Help-et olvasom...
Közben a MAX9 alatt sikerült a MAX Script-eket működésre bírni. Főleg a véletlenszerű objektumsokszorozó az ami nagy segítség. Gyorsan próbaképpen össze is dobtam egy erdőt vele. A füvet megint megpróbáltam egy másik technológiával létrehozni, de még most sem üt annyira, amennyire szeretném.
-
#47205 Igen, nagy bizony. Többek között azt mondatja az emberrel, hogy üljön le, és olvassa végig a help doksit, ha már a készítők vették a fáradtságot. :P Ez amúgy általában igaz. -
#47204 Thanks!
Erre az oldalra én mindig úgy emlékeztem, hogy csak paraméterleírások, oszt kész, de most nézelődve megpillantottam a "Excessive memory usage while rendering" fejezetet és könnybe lábadt a szemem.
Amúgy a tapasztalat tényleg nagy Úr. -
#47203 Kalkulálni lehetne, de bonyolult, inkább a tapasztalat beszél az emberből. -
#47202 A működésről itt taálható egy részletesebb leírás. :) -
#47201 Kösz a részletes leírást, így már azért felfogtam a probléma gyökerét. Tehát a konklúzió:
- kisebb részletességű modellek.
- több memória
- vrayproxy-s sokszorozás előtt érdemes egy rendert csinálni, hogy bírja-e a gép memóriával.
- kisebb felbontású textúrák
Még két kérdésem maradt:
- Lehet valahogy előre kalkulálni, hogy a full jelenet bele fog-e férni a gép teljesítményébe? Főleg a nagyfelbontású renderekről beszélek. Mert valami szörnyen idegőrlő, hogy kisfelbontásban minden szép és jó, és amikor meg megy az A3 300dpi, akkor nyögi be a MAX, hogy kabbe.
- A V-Ray technikai hátteréről, hogy igazából mi történik a színfalak mögött amikor megnyomod a Render gombot, arról van valami leírás? Mert átrágnám magamat rajta, hogy ne nézzek olyan értetlen szemekkel. Mert úgy látszik, hogy mélyebbre kell ásnom, ha hosszabb távon ezt a mesterséget akarom űzni.
Thank YOU! -
#47200 Nem az a baj, hogy vitatkozol. Mert hajrá, ha van érved, ne kímélj. Hanem az, hogy ülsz értetlen szemekkel meredve a problémára, hogy vajon miért nem mozdul meg az egész, miért nem megy az, aminek pedig mennie kell, és nem tudod összerakni, pedig a válasz ott van előtted, ráadásul pont én mondtam, és pont neked. Nosza, figyelj, leírom megint: Az, hogyha beteszel öttrillió darabot egy darab vrayproxyból, mindaddig nem jelent semmit, amíg az az egy darab proxy kényelmesen elfér a memóriában. Vagyis, pontosítva, amíg az egy bucket rendereléséhez szükséges adatmennyiség szépen elfér a memóriában. Ha van harminc különböző nagy polyszámíú autód, és mindet beteszed, akkor lehet proxy, lehet bármi, könnyen előállhat, hogy meg sem mozdul, mert nem fér be a memóriába az egy buckethez kellő adatmennyiség, és ilyenkor a vinyó dolgozik, a proxy hátránnyá válik, ésatöbbi. Nem is beszélve arról, hogy Lightcacheről is volt szó sokszor, arról, hogy az bizony majdhogynem az összes adatot be szeretné rántani az elején, a jellegéből adódóan. És hidd el nekem, ötszáz autót renderelni proxyból egy tök üres töküresség kellős üres közepén, üres időpocsékolás, és nem hasonlítható össze azzal, hogy egy lakópark, bevásárlóközpont, vagy mittudoménmibe tennéd ugyanezt. -
#47199 Tulajdonképpen mondhatnám, hogy.... de ha valaminek tényleg nincsen itt értelme az az, hogy vitába szálljak veletek. -
zenoka #47198 persze:D ez full max meg autocadbol athozott splineok sincsenek (altalaban ugy csinalom) :D -
nenad #47197 fasza a modell, maxban modellezted? -
nenad #47196 van az a forma1 es autos palyazat. nyomd meg hatha bejon.
egyenkent arra en is modellezek vmit..:D -
#47195 NFR:
Gányolgatok egy autót, a váz lassan kész :
-
zenoka #47194 looooool:)
-
putyi #47193 én is elkezdtem erre egy ennél kissé keményebb levelet írni, de a gyermekeim közbeszóltak. így az alma együttes videoklipjét néztem meg kb 8-szor. -