3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

én sem pöcsölnék vele többet, be a galériába és kalap 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Jajj... ne tégy már tönkre egy frankó képet alacsony felbontású mappel. Rossz nézni, olyan, mintha agon tömörítetted volna a képet. Ha nem lelsz neten hatalmas felbontásút, akkor fess egyet, nem olyan nagy örödöngõsség, MAXben megrajzolod splineokból, referencia pedig akad rengeteg, pl. itt, itt, vagy itt. Utóbbiak magyarázattal.

per aspera ad astra

nekem bejon😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
sss-t nem sikerült átadnom rendesen
link

\"So always look on the bright side of death\"

filterezzed a jpg-et.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
dof a rossz jpg miatt is kellett,megg a vászon miatt😊De nyomok egy kockát is...

egyebkent ha kocka volna es nem gomb siman mehetne eladasra valami stock oldalra foleg ha lenne nagy felbontas es egy kicsit kevesebb dofzaj😊
fasza lett😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

dobógömb <#idiota>

ThomasGins
Dobógömb NFR😊

mert csAk :-)
(photometrikus/linear)
(exposusre control/nyista)
stb

Végre megint eljutottam odáig ,hogy foglalkozzak 3d studioval. Miért van az ,hogy daylight systemnél nem kell a fényforrásnál átállítani energy-t, caustic photon-t és gi Photonst és képes a render számolni vele, míg egy bármilyen más fényforrással pl:target direct lightnál már szarakodni kell vele,hogy ne fekete képet kapjunk? és egy kis off csak mert
tessék jól végignézni!

It\'s good to be bad.

ThomasGins
És szép a hangja😊

biztos jo kavet csinal😊😊😊

youth
Hát õ volna... De ha megtudja, hogy elküldtem, megöl Anabella

Youth

keepet..marmint a titkarnorol😊😛

youth
A titkárnõmmel vegyék fel kérem a kapcsolatot 😊

Youth

ThomasGins
😊

hunkircsi
Tényleg, Youth mester, kösz Al!

Ki korán kel, poligont lel.

Aldaryn
Youth mester. <#worship> A DVision CEOja, és a HDR részleg senior TDje. Õt kérdezd.

per aspera ad astra

hunkircsi
Hi!

Volt itt nemrégen egy olyan emberke, aki lenyûgözött a .hdr-map készítõ tudásával. Nem emlékszik valaki, hogy ki volt az? HDR fájlt kellene készítenem, és jólenne tudni az egész procedúrát az elejétõl a végéig.
Tudom, google meg egyebek, nem mintha nem rágtam volna át magamat az egészen, de valahogy még mindig nem állt össze a kép az egész dologról.

Jól értettem, hogy több nézetbõl kell egy azonos állvány-ról körbe az adott területrõl képet csinálni, amikbõl aztán a fotosoppal egyetlen panorámaképet kell összeállítani, és ebbõl is legalább háromféle kell külön fényerõséggel? Miért van, a legtöbb tutorban, hogy egy gömböt fotóz az ürge? Wááá, segítsetek, mert rendesen belekavarodtam...<#szomoru1>

Tenksz elõre is!

Ki korán kel, poligont lel.

rajta vagyok 😄

It\'s good to be bad.

egy kicsi az AA-n is alits mert az sem az igazi meg..de hajra😊

Igen, valóban standard fény volt, másik pedig a photon/sample. exposurét azért emeltem ki mert így jobban látszott. Köszönöm most már végre meglesz.

It\'s good to be bad.

és megnézném, hogy nem e véletlen a default lightal világítok.

ránézésre, exposuréval mennék neki, illetve a photon search radius, vagy fg search játszadoznék még.

borzalmasan nehez volt rakeresni tobb oramba telt es igy csilliardokat veszitett a ceg amig nem termeltem..... de ha ebbol nem megy akkor inkabb hagyd:
http://www.3dluvr.com/content/article/52/1

Mennyire kell profinak lenni ahhoz, hogy megcsináljak egy animációt, amiben egy poharat megdöntök, és kifolyik belõle a víz egy formába?Esetleg hasonló tutorialt tud valaki?Tudom, hogy Google, de munkahelyen vagyok, és nincs idõm keresgélni.THX
Csaó!

Ha valahova fel tudom tölteni akkor linkelem és elõre is köszönöm.

It\'s good to be bad.

franc😊 akkor megmutatom utolsó render-t és kérlek véleményezd mi nem jó, jobbat nem tudok.
fürdõszoba

It\'s good to be bad.

egyszer az életben, hehe miért ne?
A probléma annyi csak hogy max2008 figyel itt fent..

Természetesen azzal együtt használom, de úgy sem kapok túl realisztikus "fény/árnyékot" Nenad ha feldobom a max-ot lennél olyan kedves és megmutatod mit csinálok rosszul?😊

It\'s good to be bad.

a photonmappingot nem arra tervezték, hogy magában használd,
be kell kapcsolnod, a final gathert is.

baromi sok modon lehet bevilágítani, tehetsz egy lámpát az ablakba is stb.

max 9-et használok, alapbeállításokkal egészen türhetõ képet kapok, már 100,000 photon-nál, viszont mindig vannak élhibák. Elképzelhetõ ,hogy nem daylight fényt kellene használnom? pl egy fürdõszoba ablakon besütõ fény.

It\'s good to be bad.

meloba nincs de este buntetek muhahaha😄

eNiX
szekrényt! szekrényt! szekrényt! :]:p

keine Signatur

hat eltelt 24 ora😊...a szell ordogszekeret fuj errefele..

Forest Pack 3.0
http://www.itoosoft.com/english/menu.php?id=news
Marha jó cucc lett.

jó lesz az vazze, veressed neki.
max2008/2009-tõl érdemes gi al szórakozni.

Aldaryn
Melyik verziót használod te? Egy ideje nem sokkal bonyolultabb normális GI solutiont kihozni belõle, mint VRaybõl...

per aspera ad astra

Aldaryn
Ettõl valamiért HalfLife2 hangulatom támadt. 😄

per aspera ad astra

megint nekiláttam szenvedni a mental ray GI-vel, de ezzel összehozni bármit is, katasztrófa. Lehet tényleg érdemes lenne megtanulni vray-t?

It\'s good to be bad.

ThomasGins
nfr
Idõt és fáradtságot kimélve...😊

koszi de tul sok ilyen ize volt es raadasul volt amelyik tenyleg bonyolult😊
de mint irtam lentebb megoldodott a dolog sweepnel kikellet kapcsolni a smooth pathot..(azt mar nem ertem miert csinalta a problemat de mostmar jo)😊

ThomasGins
megalol

lac coo

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Sweep helyett Bevel?
Keress forumot ahol van tutorial az elso lepesektol a jatekba illesztesig. Rengeteg van minden "jatek" engine-hez.
Üdvözletem szép estét!
Ezer éve nem irtam ide, de azért olvasgattam😊
Épp próbálok x-plane 9 repülõszimulátorba gépet alkotni, viszont elakadtam mert ha 3dsmaxos modellt rakok át akkor a modellt elöbb ac3d-be majd onnan exportálni ,hogy a planemaker kezelni tudja. Egészen az ac3d-ig rendben van és a textura is megvan, de amint importálom planemakerbe teljesen üres az egész. Úgyhogy azt hiszem meg is untam 😊

It\'s good to be bad.

..én is.. ha nem ismerném a formát.

ThomasGins
😊
Csak a grafikusféle ember ötthonülõs senkivelnembeszélõs😊