63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
putyi #47631 dec 20-án utoljára. -
#47630 Köcsögösködésen túl, displacementtel ez a legjobb, amit el lehet érni, de mi a gondod ezzel? Rakj rá még proxyból sok kis kiegészítő elemet, és máris jobb lesz az összhatás. 2D displacementtel pedig a fél világot displacelheted, nem fogsz belerokkanni. -
#47629 Mekkora lakóparkok? -
#47628 Ezek szerint (hál égnek, elvégtére szabi van) nem jártál az irodában mostanság. :D -
#47627 Hello!
Akárhogy is füvezek, eddig még mindig az alábbi linken található módszer az ami fogyaszthatónak tűnik.
vray displ grass
A kérdésem a következő, hogy ez a fajta 2D mapping típusú vraydispl füvezés mondjuk 1024-es Resolution értékkel mennyire használható nagyobb területek (lakóparkok) füvesítésére. Ja és mekkora a memórafelhasználása, mert a 3D mappingos vraydispl valami iszonyat mód zabálja a RAM-ot.
-
putyi #47626 ezek szerint kijött. -
#47625 vray adv. sp3 beta build 6755 :P -
#47624 heló
ti melyik verziójú vray-t használjátok? vagy melyiket ajánlanátok? -
#47623 Köszi szépen :) Sose jöttem volna rá. Na akkor elkezdem olvasgatni a 3ds max bibliát :) -
#47622 Nyomsz 1 'M' betűt, majd kiválasztasz 1 tetszőleges slotot magadnak, aztán click Standard gomb, azon belül Mtl Library legyen kiválasztva majd alul File->Open és az előugró ablakocskából kiválasztod az általad lementett használni kívánt 'mat' kiterjesztésű file-t. -
#47621 Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni. Töltöttem le materialokat de nem tudom hova kell berakni, mert hiába próbáltam nem tudom használni őket. .mat kiterjesztésű fájlok. -
Rees #47620 BUÉK! -
#47619 búék -
#47618 Mostmár jó, defaultra állitottam a kinézetet. -
#47617 Megvan, de a felsö toolbar akkor se jelenik meg :(:S -
#47616 ALT+ F6 vagy Customize ==> Show UI .... -
#47615 BUÉK ! -
#47614 Sziasztok!
A Main Toolbar-t hogy tudom vissza rakni mert véletlenül eltüntettem.
Köszi elöre is a helpet!!! -
nenad #47613 BUEK.
-
#47612 Igyekeztem:D -
#47611 hehe second az évben:D BUEEEK!!!! -
zenoka #47610 hehe first az evben:D BUEEEK!!!! -
Geccoka #47609 Hú, de rusnya :D
B.Ú.É.K!! -
#47608 BÚÉK!
-
#47607 Ráadásul freeware, így warez nem is lehetne... :) -
#47606 Innen elérhető a progi -
Rees #47605 Nekem is légyszi:)
Nekem is a DVD-k haltak meg nem olyan rég. Minden dolgomat eddig TDK dvd-re archiváltam és volt egy csomag amiből minden darab (úgy 2éves) olvashatatlan lett. Szerencsére a munkáim nem ilyenen volt, de lehet, hogy 1-2 év múlva azok is megadják magukat. -
#47604 kiírhatnátok ide is nem kell itt titkolózni
egy program ajnló még nem varez a beszerzés meg hát... szóval tesztverzió :c)))) -
#47603 énisénisénis :D -
#47602 privi ment -
bencsab #47601 Mi ez a program? -
#47600 Aranyozott lemezt kell használni! :D -
#47599 Én pl. tegnap óta használok 1 kis progit, amivel automatizálni lehet az adatmentést. Beállítottam, hogy minden este mentsen, és csak az előző mentés óta módosult file-okat menti el, így nem nő meg tetemesen a szükséges hely mérete. Hálózatra, ftp- re is tud menteni.
Amúgy én már jártam úgy DVD-vel is, hogy bizonyos idő után használhatatlan lett. Semmi sem tudta olvasni :-(
Na de mostmár aztán B.U.É.K. hukk;-) -
#47598 régebben, ha valami igazán fontos volt, mert úgy gondoltam, megőrzöm, hogy majd húsz harminc év múlva lehessen mutogatni, hogy ejj... mik voltak akkor, amikor még nem volt mindenkinek otthon a WCben holgrafikus kijelző, és nyaralni sem a Holdra mentek az emberek, azt kiírtam dvdramra, mert arról rebesgették, hogy sokáig eláll. Aztán egyszer elgondolkodtam rajta, hogy huszonharminc év múlva lesz-e egyáltalán olyan szerkezet, ami vissza tudja majd olvasni azt. Neadj száz év múlva... Belegondolva, hogy bizony most, ha egy nagylemezt vennék elő, messzire (na jó, nem... suliba, vagy méginkább állami intézménybe... hehe, szegénységi bizi) kellene mennem, hogy megnézzem, mi volt rajta. NEm is említve azt, hogy nemrég az okozott kisebb nehézséget, hogy irodában kellett telepítésnél kislemez, pont a raid vezérlők miatt. És mondhatni, elég kevés gépben volt kislemez... -
#47597 ja, csak nem árt néha lemezre is kiírni, és célszerű a backupokat nem egy helyen tárolni, egy tűz vagy betörés és annyi -
#47596 Én általában 2-3 helyre is el szoktam menteni a dolgokat. Melóban 1 gépben két vinyó, ott már duplázódik a cuccos + általában 1-2 naponta hálózaton is másik gépre nyomunk backupot. Sőt bizonyos időközönként itthoni gépre is hazamentem a melós dolgokat. Bízom benne, hogy ez elég megbízható eljárás :) -
#47595 Nem jobb, mert az is meghalhat. A redundancia fontos adatmentésnél. -
#47594 Én ma veszem át a 640es spinpointomat :) nekem még nem halt meg winyóm, legalábbis nem emlékszem ilyenre. Vannak külső winyók amikre nap végén lehet menteni minden adatot, az nem egyszerűbb megoldás? -
nenad #47593 A vinyo dolog sztem szimplán széria kérdése. Sajnos.
Egy IBM 3,5 ös kisvinyo, szimplán 7 éve pörög, azóta több nagyméretű vinyom kihalt különböző márkáktól. Raid/Backup. Más megoldást nem tudok.
-
#47592 Régebben én is WDket vettem, leginkább a hangjuk miatt. De olvastam töb helyen is, hogy ezek a samsungok csendesebbek, így esett erre a választás. A raid alaplapi vezérlős raid5 3 meghajtóval. Később bővíthető, ez játszotta a legfontosabb szerepet. Bár most csak vészhelyzeti alapon került rá OS, későbbiekben úgy tervezem, OSnek lesz külön egy raid0 két kisebb vinyóból, a maradék helyekre meg mehet max 4-5 raid5 tömbbe, amin az archiválás, adattárolás történik, valamint ezekről az itthoni médiakiszolgálás. (zene leginkább, filmre idő... ááá... :D) Reményeim szerint még 5 év múlva is beszerezhető lesz ez az 500gb-os széria. Erre alapozom az egészet. Aztán fene se tudja, lehet mehet a levesbe ez is.
Sebessége eddig korrekt. Windows telepítés (win7 friss build) iszonyat gyors volt, pedig írás raid5nek nem erőssége.
Most kísérletezünk irodában alaplapi raid0-ákkal és simán pörög rendesen, semmi gond. Érezhetően gyorsabbak pl. a proxy töltések.