63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
putyi #47351 640KB mindenre elég. -
bencsab #47350 mondjuk a mai trendet figyelembevéve többet ér a jobb memóriahasználat, mint a pici lassulás, bár ha ez egyéb mérések szerint inkább gyorsul, akkor külön jó. mondjuk érdekes, hogy így vagy úgy, de 32biten is eddig minden melót le tudtunk nyomni valahogy. -
#47349 Chaos fórumokon emebek általános véleménye szerint a VRay is 8-10%-ot. -
bencsab #47348 hmm, ez érdekes, minden progi gyorsul 64bit alatt, kivéve vray:
http://prohardver.hu/teszt/processzorok_64_biten/3d-s_tervezes_rendereles.html -
#47347 :) Jelentett. De nem x64 miatt, hanem nemes egyszerűséggel max 2008 miatt. komolyan. Először azt hittem, hogy max 2008 x86/x64 bug, de aztán kideült, hogy nem. Kell tartani készenlétben egy max8-at feltelepítve, ha régebbi dolgokat elő kell szedni, akkor legyen mivel konvertálgatni editable mesh-é a poly-s stackeket. -
#47346 Alap h sinen megy távirányitós, h lehessen inni, és nem lehet előzni:) -
#47345 Ez kell neked? -
bencsab #47344 azt kérdezném még, hogy az x86-x64 váltásnál a régebbi munkák megnyitása (még x86 alatt készült-esetleg még max8-al :D) jelentett-e problémár az edit poly eltérése miatt? -
nenad #47343 a jövő forma-1 es autolya pályázata.
tudja valaki az oldal linkjét. Valahol elkallodott.. eh. -
bencsab #47342 Ez így logikus, amit leírtál, én is valami ilyesmire gondoltam. Amúgy pár év, és minden realtime lesz, csak jöjjenek a gépek. Sztem 10 év, és lesznek olyan gyors gépek amik bírják.
Amúgy én mental ray fele kacsingatok mostanság. Belső térre nagyon jó, de valahogy külsőre olyan nyomorultul megy. Azért csak szenvedek vele, és majd benyomom a képet, ha készen lesz.
Ja, persze fry-t is ki kellene próbálnom. -
#47341 Nem fake. Glossyt mindent képes utólagosan állítani. Van egy annyira részletekbe nem menő leírás az oldalukon. A direktben pathtracelt jelölhető, különválasztható mintavételezésnek köszönhetően rengeteg ilyen mókás dolgot létre lehet hozni. Lásd multilight anno maxwellnél. Gyakorlatilag az is ezen technológia "értelemszerű mellékterméke". A vonzata a megnövekedett memóriaéhség, és a swap esetében használt technika miatt 3x-os renderidőszorzó (vagyis pontosabban 3x annyi sample kell ugyanolyan zajszinthez, csak hogy ne kössetek belém... :P ) anyagonként. Azaz ha a jelenetben akad már két anyag, amit így később cserélgetni akarsz, akkor már 9x, ha mégegy akkor 27x, ésatöbbi... Putyi mondta, hogy magyar viszonylatban magyar megrendelői mentalitással olyan kellene, amiben realtime mindent lehet cserélni, falakat odébbrakni, jelenetet átépíteni. :)
Azért au UV koordináta csatorna alapján cserélgetett map nagyon odab*sz látványban... :) Pedig olyat láttam már kompozitor kezek között is működés közben. Most, hogy gyűlnek a gépek a sarokban, és lassan lesz kraft ilyenekkel számolni, komolyan gondolkozok rajta, hogy ki kellene próbálni munkára is egyszer a fryrendert. -
#47340 Egy hógolyó speed? Csak hogy fel tudjuk használni az alma modelleket:) -
#47339 Ez durva hogy mennyi mindent parametrikusan renderel le. kíváncsi vagyok mennyire dobja meg ez a renderidőt, vagy van e köze hozzá egyáltalán. -
bencsab #47338 szerintem ez rohadt jó. bár azt nem pontosan értem, hogy a glossy-t hogy tudja utólag állítani... gondolom erősen fake -
#47337 Link megint. -
zenoka #47336 ezt neztem erosen optimalizalatlan szerintem..meg ebbol nem tanul az ember hogy mit merre kenne kesobb ha esetleg speciel hangulatot akar vagy valami:D de parasztvakitasra jo:D -
#47335 Öööö, nálam a link nem igazán műxik :( -
#47334 Nemtom' mennyit számít egy ilyen, egy idő után úgyis saját presetekből indul neki az ember egy scenenek, nem? Finomhangolni meg úgyis kell.
Más: , ajánlatosak pl a videók. Mondjuk kiváncsi lennék fry mennyit számolgat mire előkészít egy ilyen filet. :) -
#47333 Ha valaki nem akar vesződni a vray beállításokkal, itt egy kis plugin. Autómatikusan beállítja a render paramétereket :-)
demó verziót le lehet tölteni
szerk: én még nem próbáltam, nemtom műxik-e. -
zenoka #47332 koszi
jolvan akkor maradok az autocadnel:D bar en csak lineokat viszek at falak konturja meg segedvonalak (gyorsabb mint maxban csesztetni) egyedul az ives vonalaknal szemetkedik egyebkent semmi felesleges cumot nem csinal:D (nahjo layereket leszamitva) -
#47331 Állat, énisénis...
-
#47330 F@sz@ lett:)
Szóval ide kellett pár hónapja a tricikli ref képek? :P
Talán kicsit sokat tükröződik a nyakörv. De csak talán.
[URL=http://iaro.3dmax.hu/kep/random-18.jpg]itt "tricikli" felőtteknek[/URL] :-)
archicad-ből még sosem próbáltam max-ba exportálni vonalakat, de most megnéztem, 'dwg' exportáltam ki, azt be max-ba, de rengeteg felesleges polybol állt :-(
Általában csak a falakat szoktam exportálni, nyílászáró helyekkel. De azokban is szokott bibi lenni, kúsza felületek, sok felesleges vertexet rak be. -
zenoka #47329 ponin mixmap noise-speckles vraydisp a triciklin meg vrayfur:) -
#47328 ez displace plüss? Tök jó! -
zenoka #47327 nah egy regi projectet befejeztem igy evvege fele:D
egy kolleganak keszult poni a beceneve mert meg nem csodor a srac de elobb utobb az lesz (ha nem nosul meg)
es egy ket crop eredeti meretbol 30*40 200 dpi
-
zenoka #47326 hehehehe:) -
#47325 Szerintem a világon azok száma, akik PS-t bármiféle szerkesztett rajz készítésére használják erősen közelít azok számához, akik fotoríl autókat festenek paintben. A legjobban azon kuncogok mindig, amikor a sokatpróbált Illusztrátor zsonglőr azzal kezd neki egy alakzatnak, hogy indít egy Rhino-t... :D -
zenoka #47324 hehe ugyan erre autocadet hasznalok:D
tenyleg archicadbol exportalt vonalak mennyire hasznalhatok maxban? mert autocadbol ha splineokat (bezier gorbeket) exportalok es nem arcokat (sima 3 pontos ivek) akkor rengeteg felesleges vertex hoz letre.. mert ha ez jobban mukodik archicad-maxban mint acad-maxban akkor lehet erdemes atterni:D -
#47323 Lényeg, hogy a 2 eset között az a különbség, h az egyikben az extra ambient a fekete és a color filter fehér, a másik esetben pedig fordítva... Nah mind1 nem írok többet, ha valakinek van ötlete előre is thx... -
#47322 Nah ez megoldódott, de most úgynézki mintha kifordítva lett volna renderelve.. -
#47321 Ja-ja, sokszor használom archicad-et textúra készítésre is:) főleg amikor íves formák vannak, a körvonalakat nagyon gyorsan lehet megrajzolni ;-) Jobban kézreesik mint pl PS -
#47320 Valaki help pls! Light mapet renderelek és fehérpöttyök lesznek a végeredményen... :S
Tudom kicsi a kép, de szerintem szembetűnő amire gondolok...
-
#47319 Kellemes szerintem is.
Ugye hogy az archicades 2d rajzolás mellett a PS egy nulla? -
#47318 Köszi skacok, igazatok van, az a bal oldalsó kissé torzult. Azt lehet újrarenderelem majd, a ff kép is erőltetett oda így jobban belegondolva. Valszeg azt legyalulom onnan :)
-
nenad #47317 ha valakit esetleg érdekel,
http://www.cgplusplus.com/online-reference/vray-properties/ -
nenad #47316 valaki hol lehet megszerezni, a vray material maxscript classokat, parametereket.
Betennem még redqueen-be extraként. -
nenad #47315 jó ez a meebo, nem lassu a videóknál. -
nenad #47314 tegnap felmentem és szimlán kiirta, winxp x64 nem kompatibilis...
opera msnt, mindenféle megoldás érdekel.
npeter: szuper a kép, a kamera torzitason valamit buherálnék még. -
#47313 Szép lett, za a felnagyított pixelesedett ff kép nem kellett volna alulra. -
#47312 O_o? most akkor postoltál zeno loginnel, és fenyess lett belőle? :D Intelligens az sg, látod, látod!