3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ThomasGins

\"So always look on the bright side of death\"

Free
Régen postoltam
Köszönet a segítségért Al nak és Thomasnak valamint Zénókának a konstruktív támogatásért és Fischnek aki hitt benne hogy elkészül :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
a noise psben került rá,kromatikus aberrációt meg nem hiszem h lehet vrayel😛

lol😊 "beteg" vagy😉 szukebb kivagas magasabb renderbeallitas es kesz😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Lassan olyan lesz mint az egyszeri ember a szekrénnyel,ha nem irtok borral terrorizálok😊

hoppáré..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

de már tudja

aham, neked a plugin kell, azt hittem a fa generator.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

en inkabb a paraleogramma alaku levelet ajanlanm, siman kattints a flatre, és kész. messzirõl textura sem kell rá.
polygonban ugyanannyi.

egyébként elolvasva a postot semmit sem kell tenned, automatikusan van rajta megfelelõ uv.
az onyx fákat nem lehet instancolni nem? Mármint real instances..
Ugy emlekszem volt valami ilyen problema vele.

Aldaryn
Mondom, ügyességi játék. De igaz ez az egész ony programcsomagra, ezek a fránya csúszkák... Ha egynél nagyobb a piros csík, akkor ugyan úgy tudsz elõhúzni kék csíkot is. 😄

per aspera ad astra

Nekem van egy <#idiota>
szanko

Nincs valakinek egy egyszerû szánkó modellje?
Azta! Hát nem gondoltam volna, hogy azt az egy pixelt el kell találnom az egérrel! Hát köszi. Innen már ismerõs, hiszen ugyanaz, mintha a onyx keretprogiban csinálnám, csak így nem kell 3ds-ként beimportálnom. Ráadásul így széllel is lehet fújatni a fákat.
Nekem kék csík nem jött elõ.
Viszont én mindig az opacity mapra esküszöm, mert lehet, hogy lassabban rendereli, de a végeredmény szebb, és nem utolsósorban jóval polygontakarékosabb megoldás.

Aldaryn
Ah, trükkös az, trükkös!

Az Adjust gombra klikkelsz, majd ottan a leveleknél bepipálod, hogy UV legyen rajtuk, és rányomsz a "Sub objects" gombra. Ha ez megvan, akkor feldobja egy kis ablakot, amiben a number of s-objects csúszkát kell a "semmirõl" nagyobbra állítanod. Ez onyxos UI darab, tehát ügyességi játék is egyben. Meg kell ragadnod a csúszka bal szélét, és dragelni, amíg a piros csík elõ nem mászik. Ezt lehet párszor próbálni kell, mire sikerül megfognod a "semmit". Ha elõmászattad a piros csíkot, akkor ugyan úgy, rángatva a bal oldalt elõ lehet cibálni a kéket is. Minderre azért van szükség, hogy ne legyen az összes plated mind azonos méretû. (A kék csík a variable scale)

Ha sikerült csíokat csalni, akkor aktívvá válik a "Use plates" gomb, amit megnyomva megnyílik az út a planek, vagyis inkább a platek elõtt. Sajnos azt, hogy mekkorák legyenek a platek Tree stormban nem tudod beállítani, mindig négyzeteid lesznek. Ha ilyen funkcionalitás is kell, akkor exportálj Broadleafbõl. Összeségében jobb ötlet broadleafbõl exportálni, mert akkor eleve darabjaira szedve kapod meg a fádat, ráadásul kevesebbszer is fagy beléje max.

Amúgy meg, nocsak, nocsak, opacity mappes gazokra váltotok? Jó móka az!

per aspera ad astra

Hi!

Ért valaki az Ony Tree Storm pluginhez? Mármint nem egy bonyolult dolog, de nem tudok rájönni, hogy a neten pontosan hova hivatkozik. Szóval a lényeg, hogy a sokpolygonos leveleket szeretném lecserélni sima plane levelekre, ami elvileg meg is engedne a weblapjuk szerint. Íme a hivatkozás:
http://www.onyxtree.com/stormx.html#Natural

Node egyszerûen nem látom, hogy amit ír, azt hol lehet beállítani, ugyanis nincs ilyen lehetõség sehol. Se az allatta említett "External objects instead of leaves" dolgot nem látom sehol.

Kérlek segítsen, aki tud, mert nagyon lámának érzem magam.

veny=feny 😄
mitha az ablak nem a fal sikjaban lenne, hanem elotte vagy mogotte ugy hogy a veny be tud menni abbol a szogbol.
Amúgy mental ray a render,ha ez számít.A Vray eccerûen használhatatlan egy ideje mindig kifagy a material ablaknál...
Most van egy bevilágítási gondom,amire nem tudok rájönni miért van.Itt biztos a többség elsõ nézésre tudja a hiba okát.Egy ablakra direct target light-ot nyomok,akkor van egy árnyék probléma,amit nem értem mitõl van.

Mitõl van ott az a fénycsík,eccerûen nem tudok rájönni 😊 ?
Hali !

Köszönöm Szaki-nak a segítséget az elsõ kérdésemmel kapcsolatban.Sokat segített,végigpróbálgattam a lehetõségeket 😊
zsolesz92
Aldaryn
Bezony. ha nincs térfogata, akkor nyafog, mert ugye annak nem lehet tömege, stb... Van amúgy külön reactor plane ojjektum, ha pl. talajra van szükséged.

per aspera ad astra

Használj box-ot,ne plane-t,mert annak nincs vastagsága,és ezért nyavalyog...Ha jól tudom csak ennyi a baj 😊

Nem síkot kellene használnom hanem valamilyen lekerekített talajt aminek nincsennek élei?
A dinamics segédet használva a solve gombra kattintva mindig ez a kép jön elõ, mit jelent ez és hogyan tudom elkerülni? [/img]
ThomasGins
és ez pdf-ben miért nem tud elterjedni...😊

nekem van. kb 7k poly.

Aldaryn
Vagy ha angolul nem menne, akkor a 3Ds max biblia egy magyar fordított példányát. Gyakorlatilag max help újra leírva.

per aspera ad astra

ThomasGins
akkor nem kell sövényvágó😊

irtam privit😉

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Ha nem kapsz ilyet,és ha nem közeli a kép akko spacewarps bomb megoldás esetleg jó lehet,2db kúppal.

ThomasGins
Kezdésnek ajánlom a help könyvtárat,részletesebb leirást nem nagyon lelsz hozzá...

Máté12
Megvan! Na most már kezdõdhet a modellezés!<#vigyor2>

Logitech G25 tulajos!!

kúp alakú tuja fa modellre lenne szükségem, nincsen valakinek ilyen
(nem displaszes)

Atika :o)
Hello nemtudom volt e mar de erdemes megnezni

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

reactor az altalad keresett kifejezes aminek utana kell nezni😊

Valaki el tudná magyarázni, hogyan tudok egy dombról legurítani egy golyót ami nekiütközve egy másiknak azzal kölcsönhatásba lép? pl robban
nenad és thomasgins köszi az eddigi helpeteket!
Aldaryn
Megoldva. Nem ért a szép szóból, akkor nem ért a szép szóból.

per aspera ad astra

Szerintem ban-t neki irany visssza az iskola...

Aldaryn
A bannerben olvasható szövegek számodra is túl kisbetûs feliatnak minõsülnek? Melyik részt nem tudtad elolvasni? Vagy esetleg nem jelenít meg flasht a böngészõd, és ezért nem látsz ott semmit? Mindkét esetben nem feltétlenül te vagy a hibás, úgyhogy segítek, na várj csak, az van odaírva, hogy:

"Kérdésed van? Körülnéztél már?" (Ahol a körülnéztél szó astagon lett szedve, mintegy kiemelendõ, hogy mit kellene legelõször tenni, ha kérdés merül fel benned) majd folytatódik: "Ne feledd, barátod a súgó ás a google!" (Ahol a barátod, a Súgó és a Google vastagon szedett szövegek)

Majd pedig ezek alatt olvasható a következõ mondat:

"Még mindig nem warez topic!" s ebben a "nem warez" került vastagon kiemelésre. Ugyan ez a sor kisebb betûmérettel szedett, mint a banner legfontosabb monanivalója, azonban *nem véletlenül* került oda.

per aspera ad astra

Máté12
Ok! Megpróbámom és írok ha megvan!(vagy nincs)

Logitech G25 tulajos!!

acsati
valoszinüleg benne lesz...
5c0rp330n
elõször is fejezd be ezeket a tripla-hozzászólás-kombókat (amikkel önmagában nem lenne baj, ha értelmesen hozzá tudnál szólni a témához mindegyikkel), tanuld meg használni a torrentet (google a barátod) és akkor el lehet kezdeni a dolgokat. 6 éves max változatot próbálsz meg használni egyébként, és a warez nem egy ennyire kedvelt téma itt, hogy egymás után 6 hsz errõl szóljon. de ha ilyen szinten állsz, nem biztos, hogy neked találták ki ezt a programot.

ThomasGins
Szedj le egy ujabb maxot,amugy gondolom vmi megvásárlási probléma lehet.😊

Máté12
ja és ez a negyedik része

Logitech G25 tulajos!!

vikusz
Köszike, de amit így gyártok, azt nem tudom ráhúzni a cumóimra... 😞

\"Nincsenek hülye kérdések, csak hülye gyerekek\" - Mr. Garrison :)

ThomasGins
Az a baj h a legtöbb képem félkész😞

Free
mostanában nagyon rámentél erre a boros témára :c))))

Összerakhatnál már belõlük egy kiállítást :d
vagy legalább egy galériát :d

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

de az ég kék színû, ez pedig alul narancssárga :-).

ThomasGins