63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    nfr:

izé generátor script

--NFR Generator 0.2
    clearlistener()
    knotpoints=#()
    s = splineshape()
    idx = addNewSpline s
    for i=1 to 300 do (
    a = (random -100 100)
    b = (random -100 100)
    c = (random -100 100)
    knotpoints[i] =[a,b,c]
    addknot s idx #smooth #curve knotpoints[i]
    sp = sphere()
    sp.pos = [a,b,c]
    sp.radius = random 1 10
    sp.segs = 24
    )
    updateshape s
  • Malakai
    Mármint jónak tűnik, egyiket se használtam még.
  • Malakai
    A többi pluginjük is elég jó, unwrella, meg uv packer.
  • ThomasGins
    Ezt próbálta már vki?
  • SZilaJMaGGoT
    Hát most megoldottam úgy, hogy max fájlból szedtem ami kell, aztán felfedeztem, hogy az obj egy jó kis formátum... :D
  • putyi
    isten hozott a klubban!
    ha, 32 bites maxban készítesz egy egy objektumot, amin több edit poy van és megnyitod 64biten akkor szétq.. a topológiát. 32bites maxban collapse-olni kell és aztán lehet megnyitni.
  • Malakai
    A 3ds-re nem lehet azt mondani, hogy a legjobb formátum.
    Na meg max 32-64 bit között nyugodtan viheted a max fileokat is, általában (pluginekkel lehet gond inkább)..
  • SZilaJMaGGoT
    Nemtudom, az olyan alapvető, de lehet nem jó ötlet... Rájöttem, ha 3ds-be exportálok mesh-é alakítja a modellemet, és emlkedik a polycount és a vertices száma is ami quake engine-nél nemtúl előnyös... XD Tudtok ajnálani valami formátumot??
  • Malakai
    Miért használsz 3ds-t pl?
  • SZilaJMaGGoT
    Bár netmudom azon mit cseszhettem el, sztem semit... :/
  • SZilaJMaGGoT
    Ez az egyetlen tippem, mivel ez ugyanaz a 2009es max csak épp a 64-est telepítettem... :/ Ebből értetődő, windows is 64 bites, de nemtudom milehet a probléma... Gondolod netán, hogy eleve szarul exportáltam volna ki az említett 3ds-eket?? :/
  • zenoka
    mashol keresd a hibat nincs koze ahhoz hogy 32 bit vagy 64...
  • SZilaJMaGGoT
    Üdv! 64bites maxot használok most, és az a problémám, hogy ha beimportálom egy modellemet(3ds) amit még 32bites maxba modelleztem, és convertálom editable polyvá, akkor a max nemegyszerűen szétkúrja. Pl. szétválaszt egy rakás face-t(párat el is tűntet), és kellemetlen lenne a target weld-el összkapcsolni mondjuk 300 vertics-et. Valakinek van valami ötlete erre a problémára?
  • lac coo
    Engem nagyon érdekelne a dolog !!!
  • zenoka
    hehe hozok popcornt...
  • putyi
    idézett esetben le kellett volna írnom, hogy a kép kompozíciója, színei és a fényei rosszak, valamint a modell sem túl fényes. ám ez így együtt azt jelenti, hogy minden rossz, tehát az egészet alapjaitól kell újrakezdeni.
    persze ezt így is le írhattam volna, de annak fele akkora ereje sincs.
    adhattam volna tanácsot, de annyira minden el volt cseszve, hogy az nem tanácsadás, hanem korrepetálás lett volna.
  • npeter
    Ezt láttátok már?:
    Vársoháza Fórum látvány
  • npeter
    semmi, csak arra próbáltam utalni, hogy néha eléggé "keményen" adod a kritikákat :)
    pl: link

ha érted mire gondolok, persze minden hátsó szándék nélkül írtam, lásd smile-k

• zenoka
    :)))
  • putyi
    inkább roncsolódott látóideg.
  • zenoka
    ezzek utan meg kerded?:)))
    hehehehe:D
    es miben merjuk? kifolyt ver/uzemora?
  • putyi
    például most találtam ki, hogy a readyus a befejezettség mértékegysége. rövidítve ry.
  • putyi
    mia baj a humorommal?
  • npeter
    Vigyázz itt ilyenek az emberek :P
    És akkor putyit még nem is hallottad "viccelni"
  • zenoka
    hulye humorom van:((((
  • Malakai
    Nem értett félre senki, csak viccolgatnak. :)
  • kekpolos
    ja, látom, félreérthetően fogalmaztam. szóval vray sp3-am nincs, ellenben mentalray-t kóstolgatom mostanában. ez volt a lényege. Meg az, hogy megosztottam veletek hogy tetszik ez utóbbi engine is.
  • kekpolos
    mental-ray.

Ha hüleséget mondtam akkor sorry, de egyenlőre még ez a véleményem. Ha majd többet tudok a témáról, biztos alakulni fog..
  • Aldaryn
    Látványos dolgokatlehet belőle kihozni. :D
  • zenoka
    most no-rol vagy render enginerol beszelsz?:):)
  • kekpolos
    Már hogy lenne sp3-am
    Mostanában mr-t tolom. Nekem kicsit jobban tetszik mint v-ray, de még egyenlőpre csak nyomogatom. sztem látványos dolgokat lehet belőle kihozni.
  • Aldaryn
    Nincs, folymaatsoan mennek bele új dolgok még.
  • nenad
    van már sp3 publikus verzió?
  • Aldaryn
    Vray FastSSS2 shader scatter color mappolva, sss color konstans. Ennyi. Ha van SP3-ad, akkor elég egyszerű előállítani, régebbi sss modellekkel nem tudom, hogy létrehozható-e pontosan. Talán megoldható, blendekkel.
  • kekpolos
    ja, nem a pontos receptre vagyok kíváncsi, csak shader típusra etc
  • kekpolos
    Fincsi-fincsi! Az utolsó előtti, az a szívárványos anyag szuper jól néz ki. lehet róla tudni valamit? Van elképzelésem persze... :)
  • npeter

nekem 2. meg 3. tetszik legjobban.
  • Free
    Látod l ilyen teszt sceneseket megoszthatnál, és akkor megnézném hogy az én Dc440-esemen mennyi idő alatt renderelődik :c)))))
  • Aldaryn
    jah, renderidő kb 5-6 perc (q6600 @ 3,2GHz)
  • Aldaryn
    Új bssrdf modell vrayben. Tesztek: kép, kép, kép, kép, kép.