63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• putyi
    szigorúan thomasnak:

http://www.jasonlabbe3d.com/files/scripts/JDL_teapotInvaders.zip
  • nenad
    ok, most a polcgen konverzió van folyamatban, kezdek megbarátkozni a polygon generálással.
    Jobb mint a spline, viszont iparos meló, komoly matek kell hozzá, lehet elmegyek matektanárhoz órákat venni.. :D Föleg majd a filettekkel lehet gond, széo ívesen lekerekített felületek létrehozása..
  • putyi
    nenad!
    múltkor elfelejtettem mondani, hogy szerintem az egyik leghasznosabb tool egy olyan floating box lenne, amiben a forgatás, mozgatás és a nagyítás egyszerre jelen van. így nem kell folyamatosan rábökni az adott funkcióra, ha azt akarom számszerűen manipulálni. de ez a panel tartalmazhatná még a pivot-okat is.
  • nenad
    mi van akkor ha az objektumok mozg's'n lassítasz, ha nem túl komoly a jelenet?
  • zenoka
    fuu en azt at sem latom o_O
  • bencsab
    asszem erre mondják, hogy a bőség zavara
  • gabcsikovo
    sziasztok
    légyszi segítsetek... csináltam egy animációt, tettem alá zenét. de az animáció tul gyorsn megy ,,pedig a 1/4 re van állítva a sebesség.. a zene az jó.... hogy tudnám az animációt jobban lelasítani hogy a zene ne sérüljön.
  • nenad
    nem semmi csávó, komoly toolsetet dobot össze..
    http://313designstudio.com/rappatools/
  • nenad
    valaki már készítette egy nfr generátort...
    http://proforma.preset.de/cgtalk/scripts/rdg_object_thing-o-string.ms
    lehet, gömb, kúp, és kocka formájú splinehalmazt generálni.
  • nenad
    ezt a cuccot átteszem majd max alá,
    közben belemerülök a c++ -ba. Lesz .dll az exporterhez ;-)
  • nenad
    szekrény nfr, alá "gen"

• nenad
    azt még a php is gyorsabban és szebben megcsinálja :D
  • hunkircsi
    Én a Photoshoppal voltam így. Egyszerű képátméretező művelet (Image size). Photoshop 6 és CS3 között olyan erőforrásigénybeli különbség van még ilyen kegyetlen egyszerű dolgokban is, hogy nem hittem a szememnek.
    Csat azt tudnám, hogy kik azok, akik attól rettegnek, hogy ha nem írnak sz*r programokatt lassú és erőforrásigényes algoritmusokkal, akkor megáll az IT fejlődés, és senki nem vesz új alaplapot és procit havonta.
    Megint felhúztam magamat, csak én a fősuliban az egyik tanárom mellett láttam, hogy mi mindent ki lehet hozni a leggyengébb gépből is, igaz ahhoz meg kellene tanulni normálisan programozni.
  • nenad
    engem csak az zavar, hogy nincsen protected mode maxscritben. Véletlen egy sorral lejebb tettem, egy cikllisba a gc() , ugy elszállt mint a győzelmi zászló. :D
    Egyébként max9 valószinűleg megfelel a célnak..
    Ja igen, valahol olvastam, hogy amiatt, hogy nagy része az ui-nak dotnet alapon nyugszik ezért lehet, hogy pár sec eltelik e megjelenéséig, de utána már sokkal gyorsabb...
    Valszed egész maxot át kellene tenni c++ ba, és akkor kegyetlenül futna. És akkor nyugodtan elhetlet két és is az uj verzó megjelenéséig.
  • npeter
    Én először egy 300 Mhz-esCeleronon 192 MB RAM-al maxoztam, 4.2-es verzióval. Akkori tudásomnak, feladatomnak, bohóckodásomnak megfelelt. Igaz jó 3-4 perc volt mire elindult :) Jah meg a ramdefragot beraktam inditópultba, folyamatosan nyomogattam:)
  • Aldaryn
    Beszéltük minap, hogy elő kellene venni valami régi MAX-ot, vagy PS-t, megnézni, milyen gyors a mostani gépeken. :D Elvégtére, valamikor használtam MAX-ot 800MHz-es gépen 512MB ram társaságában, és mégis működött, és mégsem rágtam tövig a körmöm....
  • bencsab
    archicad-ben ugyanez a tendencia. a 12-es verzióban egy beállítópanel előhívása 2-3mp-be telik.
  • nenad
    nem, de van obj importer.
    a maxos obj importer kb 100 másodperc alatt végez 2 millió polygonnal.. lehet beteszem opciónak..
  • Aldaryn
    :) redqueen instancokat támogat?
  • nenad
    az milyen érdekes, ha létrehozol egy node-ot azt a delete - nem törli, csak a node = 0
    tehát pl
    xx = $.mesh
    delete xx
    -- semmi nem történik
    xx.numverts
    -- megkapod a számát.
    ezzel is gyorsult valamennyit, plusz kifikkantja minden object előtt a memet.
    Hihetetlen sokféle megoldást kipipáltam ami mind elvérzik valahol az eredeti egyszerű megoldás melett. Volt olyan is, hogy 1 taszk kisebb polyszámú objektum csoportokat ugyanolyan gyorsan exportálja, mint a két threades. De nagyobb polyszám alatt elvérzik..

• zenoka
    mondjuk 2009 ben szerencsere meglehet csinalni hogy visszacsinalom a regi ui-t nem kell a flancos uj:) remelem ez a funkcio maxbol sem fog hianyozni:D
  • Aldaryn
    vannak még benne lehetőségek. :)
  • nenad
    ezért jó a redqeen... command line. :D
    itt egy ilyen nfr, a nfr gen, sperizálva.

• Aldaryn
    Az a szörnyű, hogy Acad 2009-ben már debütált ez az UI, és tényleg szép is, szagos is, szines is, de lassú. És olyan dolgokat idéz elő, minthogy pl. túl sokszor akar updatelni egy progress bart, így ha a prograozó nem épít be plusz delayt a frontend kommunikációba, akkor ami mondjuk a régi UI-n lefutott X idő alatt, az itt 2X, mert a progressbar updatelgetése felemészti az erőforrást... komolyan, ezek azok a dolgok, amiktől kirohannék a világból.
  • nenad
    vakker, ez olyan lesz mint a windows. Xp marad, a többi kaki. Még max9-2009 oké, tweakelve. Minden nyál kikapcsolva.
  • Aldaryn
    Hmm, gondolom senki nem olvassa AG-t olyanok közül, aki ezért rámszólhat, de max 2010 egyenes betat teszter infó, hogy az UI nem lett épp valami pörgős. Sokminden, ami régebben azonnal ment, most másodpercekbe telik. Pl. egy matedit nyitás. És ez semmi más, csak UI, értitek... csak UI... Hurrá.
  • nenad
    van egy szekrény genereátor scriptem Rhinohoz. :D majd bevetem .

• zenoka
    en ma mar ra se nezek a maxra:D nenad meg forumgyilkos:D
  • Aldaryn
    Akkor jojjon a varazsszo: valaki egy szekrenyt!
  • nenad
    jó a hangulat
  • npeter
    így egyre többet nézve az üveg valóban nekem is furi, olyan nem is tudom milyen. "izés" :)
  • zenoka
    eleg faszantos lett..egyedul ami nekem nem tetsz az az uveg anyaga...megnem mondom miert..de a lighting nalam firstclassos:)
  • Aldaryn
    Hmm... fura, elvileg kiszedtem külön csak a geometriákat a jelenetből, hogy ne legyen semmi gebasz.
  • Aldaryn
    Ez amolyan advancedeb szekrény.
  • nenad
    akkor talált egy olyen objektumok aminek nem volt vertexe... azaz bár geometry classos, de sumákos.
    érdekes, pedig az ilyen objektumok nem exportálja ha 3 nál kevesebb vertex van automatikusan kihagyja
  • npeter
    Nesztek szekrény, csak nektek, csak most :)
  • npeter
    Jah szoktam kapcsolgatni esténként csatornákat, hát szinte nincs megegyező hír a különböző csatornákon vagy ha van is szinte tök mást mondanak róla. Egyiken pl. fő műsöridőben az a legnagyobb szenzáció, hogy 1 újabb magyar 'keleb' nyert meg pl. egy nemzetközi csalánszopó versenyt, meg ilyenek. :)
  • Aldaryn
    Hmm, Nenad, tegnap este itthagytam azt a bizonyos jelenetet, amit ugyebár írtam, hogy nem vártam meg, míg exportálja, ma reggel beérkezve MAXScript errorral várt az ablak, és kb 60%-ig jutott a process, pontos error nincs pontosan, mert a hibakonzol *ajókanyját* resetelte magát, de valami .Net Error Unhandled exception unknown property, numverts-ről szólt.
  • zenoka
    nat geo., discovery, travel (szigoruan 11 utan) ennyi amit szabad tevezni..ha valami "fontos" tortenik ugyis szetspammelik a netet vele:)
  • Aldaryn
    De most komolyan, az egyszerű emberekre hatva, akiket nem érdekel, vagy nem látnak odáig, hogy rohad a fű, a bokor, a fa, szétmegy a cipő, elrohad az alváz, és a többi, nem jobb havon kettővel sétálni, mint sárban öttel, hattal rohanni? Híreket meg nem szabad nézni. Mondjuk, már CN-t sem, mert sikeresen kiszedték belőle az összes olyan műsort, ami nem értelmi fogyatékos konzumzombi szülők hasonlóan kondicionált visító csöppségeinek készül.