63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Jövőre akár 100 ezerrel is büntethetik aki sózza a járdát :)
link
Mennyi hülyeséget ki nem találnak ezek a nagyokosok ott a parlamentbe, pl. tójást sem lehet dobálni :P. Hát hová lett ez a világ. Minden reggel csak felb@szom az agyam a híreken, mondtam is asszonynak inkább nézek reggeli kv alatt animet, cartoon networkot vagy bármit a mi nem politika :)
De vigyázzatok jön a szekrény hamarosan, most számolódik :)
UI:
sorry, end OFF -
Mi a rákért öntenek a fővárosban tonnányi sót az utakra, meg a járdákra? Iszonyat basszus, érdekes módon, ott, ahol szokott is tél lenni rég felhagytak azzal, hogy kémiailag igen aktív sáros lévé változtassák a havat, inkább legyúrják, elkotorják, az emberek meg megtanulnak nem rohanni, meg nem gázbataposni. Bocsi, de iszonyat idegesítő volt a bejutás ma reggel. :D
Nenad, nem lehet, hogy a maxscriptnek a folyamatos lemezművelettel van gondja? -
nenad #48510 a snapshot irto gyors scriptben, minden funkcióját kimértem, gyakorlatilag semmi lassulást nem okoz. Az egyetlen módja ha egy edit mesh modifiert teszel rá, ezt viszont nem teheted a particle objektummal.
Szoval nem ez lassitja. Na megyek teszetelek még.
-
Hehe. :D Mitől ilyen tetű a lemezművelet vajh? -
Valszeg ezen segítene nagyon sokat, ha c-ben írnál egy beépülőmodult csak arra a taskra, hogy a geometriát raszterizája, és kinyomja. Szerintem a maxos snapshotot is ki lehet kerülni vele valahogyan. A script többi része maradhatna script, csak az adott fv-t kellene meghívnia a mostani export rész helyibütt.
Idehaza sajna még nincs 4magosom, ez csak egy mezei core2-es 3GHz-en, innen a sebességkülönbség. Mondjuk arra, amire itthon kell a gép, ez is bőven elég. :D -
nenad #48507 array két coron, 1 millio elem,(müveletvégzéssel stb) feltöltve, 0,016 sec...
-
nenad #48506 bufferelve sem lett jobb. Amilyen gyors az array olyan tetű lassan írja ki lemezre vmiért.
azonkívül multitaszkos array úgy tünik nincsen, azaz egyszerre két arrayon nem lehet műveletet végezni..
(másik taszk, másik array)
Ennyit tud maxscript.
A második core bevonása kb 25% százalékot gyorsít, azaz valószínüleg nem egy olyan parancs van maxscriptben ami multitaskban nem futtatható, vagy szimplán az egészet egy memből szedi, és ennyi a performanciája.
Sajnos. :-( -
tilbury #48505 ez a vray scene exporter vmi külön feature vrayhez? mennyiben más mint alap max export? jah és hol lehet meglelni?
előre is köszi. -
nenad #48504 itt a legujabb verzio, ebben 2 re van állítva a cpuk száma. Hátha ezzel gyorsabb lesz neked is.
rqexporter 061 -
nenad #48503 nekem 2,1 milla polygon 252 sec, vagyis 4:12 , a laptopon, nálad sokkal gyorsabbnak kellene lennie, legalább 3x, de lehet 4x...
a renderidod, 5-6x volt gyorsabb -
nenad #48502 akkor valószínüleg gond van a 4 taskal. Holnap. Köszi. -
kipróbáltam idehaza teapotokkal, nem instancok, 1,7 milla polygon vray scene exporter 1:12, rqexporter 3:52. -
nenad #48500 van még obj importer is, esetleg azzal nyerhetek időt ha obj formátumba mentek. -
nenad #48499 én a vray standalone illetve az indigó exporteréből indulok ki. Azok kb ilyen sebességgel mennek. A indigóét azt lenyomom, a vrayes kicsit gyorsabbnak tünik.
Azok nemtom miben lettek megírva. De ha nem max sajét natív bináris fomatjában mentesz akkor mindjárt jóval lasabb lesz a dolog.. -
Holnap megnezem vray exporterevel is. Nem kotozkodni akarok, csak gondolom jol jon a feedback, kiprobalom egy "eles" jeleneten is. Azt tudom,hogy pl. maxwell, vagy fry exportere egy sima maxos scene setup sebessegevel ment. Brazilek is eredetileg igy indultak neki, ezert volt legeloszor render effekt a ghost, hogy gyors legyen a scene setup minimalis kodmelo befektetesevel. -
Tudom, autókhoz nem szokás túl direkt setupot készíteni, de azért egy picit elférne az environmentben a kontraszt, hiányoznak a fehérek. -
nenad #48496 egyébként olyan dolgokra figyelek benne, hogy feltételvizsgálatot is while loopban csinálom, mert az gyorsabb, illetve a ciklusokban a maxscriptben leírt legjobb metodust használom. -
nenad #48495 probáld ki a vrayes standalone exportert. Hasonló lesz az eredmény.
Egyébként lehet letitom a 4 coreos uzemmodot, valahogy ugy tünik 2 correl gyorsabb az exporter..
Ez van, ennyit tud maxscript, még max 10-15% lehetne kimyomatni belőle. Per object export optimalizáció címszó alatt. Arról nem is beszélve, hogy ezeket a taszkokat már DotNet alatt futnak..
A c++ -on gondolkozom, de előbb a körbejárom a témát. Sajnos nem biztos hogy annyival gyorsabb lenne az sdk keresztül. Egyébként az exporter alapja Bobo egyik scriptje, azt fejlesztettem tovább. Oriási boostot adna, ha redqueen áttérne bináris file formatra, a xml szerű helyett, lehet 2-300% lehetne nyerni rajta.
Annyi előnyünk van, ha egyszer megcsinálod az alap materialozást, (tehát mindennek van materialja) akkor elmented, és onnantól kezdve nem kell többet geometriát menteni.
Most jelenleg minden objectet törlök ami a ciklusban snapshotol ezzel némileg gyorsabban kapja meg a következő onjektumot,és a memet sem szaggatja szét annyira.
Van még egy metódus, az hogy nem készül snapshot az aktuális opjektumról, ennek hátránya, az,hogy limitálja az objektum tipusok számát ami exportálható. Pl Particle rendszereket nem lehetne exportálni.
Ezzel is lehetne néhány százalékot nyerni.
Holnap betolok, egy két threadeset. Hátha az jobban teljesít. (egyébként mindig van egy plusz thread ami felügyel.., de az nem foglal sok processzor időt)
Egyébként bekerült az about logo stb alulra.
Akit érdekel volt még egy nagyon igéreted metódus, a stringstream, de sajnos csak 1 objektum alatt volt igazán gyors. Ha több objektum volt, belassult. Pedig azt erre találták ki... Nagyon gyorsan nagyméretű szövegállományok, amit aztán gyorsan ki lehet írni.
Szóval ez van, egyenlőre meg vagyok elégedve, a kis gépemen is elfogadhatóan muzsikál. Nagyobb jelenetekre lehet lesz hamarosan megoldás, A programozó valami nagy meglepetéssel készül...
-
Szép, te csináltad ? -
Erről a kompozícióról mi a véleményetek? Nem a modellről.
Egy meglehetősen valósághű studió rendert szeretnék összehozni

Ismétlem ne a modellt nézzétek!
-
Sztem egy gyors exporthoz eleve nem elég a maxscript... -
Kipróbáltam egy féligkész projekt jelenetén, bútorok, épületzserkezet, ésatöbbi, 977 objektum 8 millió polygon, nem tudom mennyi face, de 6,7millió vertex. Az exportot nem volt kedvem végigvárni, kb 10 perc után tartott úgy 20%-nál, természetesen mind a 4 thread futott. VRay-es render amúgy 16 perc per frame. :P -
te szemét
-
zenoka #48489 kinyirtad:P:) -
nenad #48488 a max topic halála :D -
nenad #48487 059
több felbontás illetve a hdri map forgatásra uj algoritmus.
rq059 -
nenad #48486 ja és sokkal intelligensebb taszk management. Azaz stabilabb, kevésbé kiakasztható -
nenad #48485 Rqexport 058
cancel-re azonnal leáll a taszk
Hdri map elforgatása
dont clamp output
kevesebb memet eszik
Kicsit inteligensebb geomexport
Aki nem installálta normálisan a dotnetet az ne is kisérletezzen vele. Anélkül nem megy.
letöltés -
egy kis kopottas lakk rá? -
Kössz.
Valami referencia anyag van hozzá a neten nem baj ha angol? -
PFlowal is megoldható, reference geometriával, esetleg egy kis scriptelés kell hozzá.
Script helyett Box #3 mégjobb, de kb annyi megtanulni, mint scriptelni, viszont az esetek 90%-ban gyorsabb a maxscriptnél. -
Kössz megnézem milyen lesz :):) -
Huh, ezt gondolom akkor lehet megoldani, ha a PFlow füved nem "beégetett geometria" fű, hanem a fűszálak szegmensenként részecskékkel reprezentáltak, azokat pedig lehet scriptelni, valamint vannak PFlowt akár aegiával is összekötő eszközök odakint.
DE
Sokkal jobban jársz, ha a füvet a max beépített hajazós, szőrözős megoldásával készíted el, mivel az tud dinamikai szimulációt is. -
Sziasztok lenne egy kérdésem.
Hogy lehet reactorral előállított mozgásnál, a test amit mozgatok legyen hatással a particle flow-val előállított fűre?
Vagyis amikor rádobok egy testet egy felületre a rajta lévő fűszálak elgörbüljenek illetve elmozduljanak.
Előre is kössz . -
Vagy egy vasfog:) -
Senki nem tud segiteni? -
zenoka #48476 hehe funny:)) mi lenne ha reszelo lenne a halalnal?:))) -
:)
-
nenad #48474 na jó, legközelebb beugrok kaptok kritikát is ;-) -
putyi #48473 de ez annyira papundekli hatású.