63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
jó. -
zenoka #48351 legyen ora..szerintem:D -
zenoka #48350 w3d fa shader tutor:D
-
Ah, manapság mindenki mindenkivel. -
Nenad bácsi,nem speedelünk egyet? ( fu ez ilyen diszkós duma :) -
Geccoka #48347 Mirol van szo? Linket
-
A MAX-on, Mayán, és Autodesken kívül nem látok más problémát a képletben.
(amúgy passz... pont az lenne a célja, hogy mukodjon... lol) -
Pekker80 #48345 Sziasztok! Max 2009-böl exportáltam egy modelt Autodesk (*.FBX) és ha megakarom nyitni Maya 2008-al egyszerüen lefagy. Mindkettőn fbx20093 van. Mi lehet a probléma? Esetleg valami beállítási gond? -
zenoka #48344 akkor jo:) -
Ja, nekem is beugrott a te shadered, miközben olvastam, de persze attól még simán lehet semmi köze hozzá. Azért az ember magától is próbál shadereket gyártani, már aki nem kényelmesedett rá az online librarykra. :) -
Hihi, lehet, hogy csak inspiráció volt. Szépen végigvezette, én nem kötöttem senkinek az orrára *ennyire*, hogy hogyan készült, szóval, ha én voltam az inspiráció, akkor csak örülök, mert sikerült ötletet ébresztenem, ha pedig nem, akkor is, mert jó látni, hogy emberek a dolgok mikéntjével foglalkoznak, és nem csak a végeredménnyel. Mellesleg az én wood shaderem kicsit több mindent tudott, mint ez, összetettebb is volt. Nem flame ez. -
zenoka #48341 nem akarok flamelni dobtam egy privit kivancsi vagyok mit szolsz.. -
képet.
amúgy meg, adj vastagságot az üvegeknek, vagy adj 1.0 ior-t az üveg anyagnak, vagy attacholjad normálisan a dolgokat egymáshoz. Jósok ilyen autót raktam már ki proxyba, eddig saját marhaságaimon meg hozzánemértésemen kívül semmi nem állt az utamba. -
Tudom, épp ez a problémám, hogy a kezdetektől fogva VRayMtl-t használok üvegnek. És mégis szivat. -
A refractive GI Caustics be van kapcsolva. Amúgy nem fogom túlzásba vinni a dolgot a parkolóban, csak előre akarom felkészíteni az autó-modelleket, hogy amikor meló van, akkor már csak be kelljen dobálni a cuccot a jelenetbe. Amúgy kaptam egyszer olyan képet, hogy egy pláza parkolót az állatjai teleraktak a legújabb Dosch autókkal. Nem tudom, hogy milyen géppel renderelték ki, vagy hogy mennyi idő alatt, de leesett az állam. Majd előkeresem a képet, és belinkelem. -
bencsab #48337 Vray nem támogatja a raytrace anyagot. Használy vraymtl-t helyette. -
Igen, Dosch auto, de sajnos Evermotion autóval is ugyanezt csinálja, és nem tudok visszaemlékezni, hogy eddig még nem használtam-e így ezeket ilyen kombinációban. De amúgy az ID-k rendben vannak. Bármilyen más textúra normálisan működik rajta, csak a tiszta Raytrace anyag az, amitől full fekete lesz az egész, és csak Attach után. Na mindegy, be-mergelem azt a pár autót, és utána nekieresztem a dinamikus memóriát. -
bencsab #48335 Biztosan ki van kapcsolva a refractive Gi caustics a GI panelen. Amúgy én nem pöcsölnék vele sokat. Akár groupban is megesz elég sokmindent a vray. Én a default geometry-t általában auto módban használom bonyolultabb jelenetnél, felette memóriának meg beállítok 2000mb-ot. Amúgy ha egy egész pláza parkolót akarsz megtölteni autókkal, akkor felejtsdel ezeket a 10mb-os autó modelleket. 10-15k polyból egész szép autómodellek vannak, és azokat instance másolatban proxy nélkül is elviszi, a kamerához közelieket meg kicserélde faszábbra. -
Jé, na olyannal még nem találkoztam, hogy vray proxy rosszul írta volna ki az idket.
Szerintem is id gebasz amúgy, én attachko rkeletkezõ furcsaságra gyanakszom. Dosch autó? -
nenad #48333 material id-kel van gond, egyébként vray proxy szereti elrontani...
mi van akkor ha csak siman dynamic gometriat kapcsolod be. Beallitasz egy gb-tot és csaó. -
Hello!
Bocs, hogy ennyit postolok, de egész napom megint ráment egy dologra, és nem jöttem rá, hogy mi a hiba. És igen, még mindig autó.
Betextúrázom az egészet, és amikor összeattacsolom a részeket, hogy ki tudjam nyomni vrayproxy-ba, akkor az üveg materialú anyagok egyszerűen teljesen feketék lesznek a renderben. csak tükröződnek, de semmi fényt nem engednek átt. És csak az Attach után. Próbáltam már egy csomó autóval, és minden egyszer ez lett a végeredmény.
-
zenoka #48331 hmm jo otlet:DD -
Kellene egy agresszív marketingkampány. Aki nem nálatok nyomtat, annak levágjátok az ujjait. -
zenoka #48329 nyomda van, keves work..nekem leginkabb penzem van benne..sok ido mire az ugy penzt hozna hogy megis lehessen belole elni..most..
biztos hely az nagyon biztos csak elegem van..nem kicsit..nagyon.. -
a nyomda biznisszel mivan? befuccsolt? csak nehogy aztan annyira szabadra dobjad magad, hogy a biztos hely is repuljon :( -
zenoka #48327 azon gondolkodtam hogy az jelent e mar valamit hogy 2 honapja azon gondolkodom fel kenne mondani es munkahelyet valtani..8 eve taposom ezt a szart..es folyamatosan olyan emberekkel vagyok korulveve (felettesi szinten) hogy faj a butasaguk..
lehet kiteszem magam a szabadpiacra vigyen akinek kellek:)) -
zenoka #48326 kurva jo volt:) (noh meg a wellnessz szalloban levo jakuzi sokat dobott a hofokon):) faszan voltak vizben lebego kovek meg mumifikalodott pontyok a toparton:) -
Te, ilyenkor még nem hideg a balcsi tulzottan??
-
zenoka #48324 ne is mond hogy jartam elmentunk hetvegere siofokra mondom elotte mar akkor felteszem a teligumit:P mondja a gumis ne legyek mar hulye nincs ertelme tiszta jo ido lesz sunshine minden...lefele nem is volt gond de hazafele hetfo reggel 80-100 km/h oldalszell igen kemeny havazas az autopalyan 75km/h-val szaguldoztam pest fele nyari gumival:DD de volt hogy igy is eloztem:)) -
Van pár varázserejű tárgy, amivel közvetlen lehet az időjárást befolyásolni. Esernyő, fényképezőgép, autó... -
Told ki proxyba. A hosszú válaszra most nincs kedvem. -
zenoka #48321 vagy amikor otthon hagyja az ember a fotomasineriat azzal a jelszoval hogy ugyis csak szurke lesz megint minden..erre itt a sunshine..ha napfeny melle esni fog a ho sziven is szurom magam..hogy mar megint lemaradok rola:D
-
Én arra lettem figyelmes, hogy felforrott a víz a háttérben, és mikor lekapcsoltam a tűzhelyet, és a súgás még mindig megvolt, akkor néztem ki az ablakon és láttam, hogy tombol a hóvihar. Szóval itt nemhogy sétálni, de még a megrendelt két giga RAM-ért sem vagyok hajlandó elmenni.
Ellenben Al, plíz valami útmutató szakmai hörgést dobjál az autós problémámra.
Most építgetem a modelladatbázist, és jó lenne tudni, hogy az ilyen meshsmooth-olt esetekben melyik lenne a kedvezőbb megoldás.
-
Szerintem gyorsan találok olyan embert a telefon túlsó végén, aki nem örülne neki, hogyha felállnék, és kimennék sétálgatni. :) Mondjuk tényleg, hosszú idő óta valami kéket is látni az égen. Jellemzően akkor, amikor már épp nem égetően fontos kék eget fotózni. :D -
zenoka #48318 en most toltam le ebedre egy kis spanyol tarjat..finom volt...jo kis repas-gombas sult tarja:)
azon gondolkotam hogy miert robotolunk ha kint sut a nap..mi lenne kimenni egy kicsit setalni..hmm hmm
-
A max fórumnak itt pont az az erőssége, hogy nem kell úgy tenni, mintha valami érdekes témába vágna bele az ember ahhoz, hogy beszélgessneke vele. Például, figyeld, én most épp éhes vagyok, mellettünk irritálóan odaégetett lecsós alap szaga száll mindenfelé. Gyomorkorgás és egérkattogtatás a háttérben. -
Hagy már azt az autót.... -
Találós kérdés:
-------------------------
Adva van egy közel 10MB-os autó modell MAX fájlban. (NURMS Meshsmooth van rajta) Egy összetett építészeti látványterv esetén az autó felhasználása melyik esetben a leghatékonyabb?
a.) Egy Classic Meshsmooth után Edit mesh-é konvertálom, majd kinyomom VRay Proxy-ba, és úgy húzom bele a látványterv jelenetébe.
b.) Simán hagyom az egész kocsit úgy ahogy van NURMS Meshsmooth-ban, és a kocsit tartalmazó MAX file-t egyszerűen berakom egy Utilities/Asset Browser/Merge-el a látványterv jelenetébe.
A kérdés tehát az, hogy melyik módszer terheli kevésbé a jelenetet. (Gondolok itt arra, hogy nem egy típusú és nem egy darab autót fog tartalmazni a látványterv jelenete.
A válaszokat előre is köszönöm.
-
Új sss shader soronkövetkező vray sp3-ban. gagyi privjukép Üvegek, folyadékok, bőr, hús, almakompót és egyéb olyan esetek rendereléséhez, ahol az edigi implemetáviók nem bizonyultak a legjobbnak. Bár, én úgy érzem, csak egy sima refraktyv shader és egy sss shader kombójáról van szó. -
Bezony. De ez XP alatt is így van. CS4-et meg sem próbáltam, de CS3 simán felment Win7re. CS4 pedig mountolt iso-ból nem volt hajlandó. Oh, btw, az ilyen jellegű tisztátalan beszélgetésekre ott van a ---> másik fórum. :)