3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ebbol egyenes kovetkezik akkor hogy vagy megszokjuk hogy szopunk vagy valtunk...

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
A baj az, hogy szvsz annyira a szívébe kellene belenyúlni a programnak, hogy belesajdulna az egész fejlesztõbrigád. Az egészet ott ronthatták el, hogy bizonyos elemekknek nem modulárisan ugrottak neki. Aki járatosabb a progrmozásban, az ismerheti a MAX elsõ verzióinak programírás szemléleti trendjeit, amik eléggé meghatározzák az egészet onnantól kezdve. Egy XSI-nek pl. behozhatatlan elõnyt jelent az a struktúra, ami már inkább jellemezõ az aktuálsian szépnek elfogadott programozási módszerekre.

Amikor a MAXet írták, nagyon divat volt a keretrendszer fejlesztés, jól példázza ezt, hogy MAXban a funkciók 90%-a MAXscripten keresztül kerül implementálásra. Akkoriban úgy vélték, hogy ez a jövõ, így lehet könnyen kiegészíthetõ, fejleszthetõ cuccot írni. Namost egy viewport kezelést nem maxscripten kerezstül fogsz megoldani... Az ilyesmit egyszerûen belebetonozták a core-ba, gondolom-én. Manampság meg az a divat, hogy van egy nagy csokor, egymástól teljesen független modul, amiknek van be és kiemenete, össze lehet õket kötözni, és ha kiveszed az egyiket, mûködik az összes többi úgyanúgy tovább. VRay is jó példa erre.

per aspera ad astra

nem,akkor sem jó,pfff ekkora szart!

hm most lehet hogy a reactor a bûnös,úgy néz ki ha bemergézem reactor-os cucc nélkül,akkor talán jó...mondjuk ha nem ez akkor valami más baja lenne biztos 😛

pff már az elmentett fájlokban sem lehetünk biztosak...mert ha még néha elszáll,oszt legalább be tudok tölteni egy elõzõt,még úgy legalább tudom folytatni,de ha még azt sem...
Tényleg lehet kipróbálok majd lassan valami mást,mert ez a max mindig felidegesít...

igen ez a bajom nekem is az autosavvel ha vna egy igen nagy jelenet akkor igencsak idegesito hogy mennyi ideig ment...amit viszont nem ertek hogy miert van az hogy mas autodesk termekben boven elofordul olyan hogy tobb millio vonallal, blokkal, 100-200 layerrel dolgozo "jelenetben" pikk pakk megy a mentes minden problema nelkul itt meg par szaz ezernel mar erezheto a lassulas..lehet hogy a 2010 es verzional ertelmesebb lenne a stabilitasra ragyurni inkabb mint csilivili kis navigacios kockakkal basztatni az embert..morr..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Mennyire ismerõs...

2008-ban, amikor már megfordult olyan, a MAXhoz hasonló árazású szoftver, ami a mentést folyamatos SQL streamként kezelte, így nem tudok mit mondani erre, minthogy szánalmas. Az a progi olyan volt, hogyh menet közben kihúztad a tápkábelt, ugyan onnan mehettél tovább, ahol abbahagytad...

Kis vicc ide, hogy néha az autosave-et visszateszem 5perces intervallumokra, nemrég volt olyan fileunk, aminek a mentése 4~5 perc között volt. Az eredményt ki lehet találni.

per aspera ad astra

ures scenebe valo mergeles sem segit? egyebkent tenyleg kocsog ilyen szempontbol kivancsi vagyok hogy mi akadhat ilyenkor benne ossze...nincs mese blenderezni kell😊 (archviz blender tutorial http://blender-house.spaces.live.com/ )

ÁÁÁÁÁÁÁ mocskos rohadt szar szemét max!!
Gyûlölöm!!Gyûlölöm!!Gyûlölöm!!
Már megint rájött hogy kilép hirtelen mindenféle mentés nélkül,meg hogy betöltök egy fájlt amit korábban rendben elmentett,és szinte egybõl kilép application error-ral 😞
Hijj egyre jobban utálom...

jah foleg a muszaki szakmakban (legalabbis abban a mernoki szakmakban amit en ismerek nagyjabol belulrol (autopalyaepites, epitoipar)) kifejezetten erdemes lenne rafekudni az oroszra mondjuk egy ev es utana igen szep penzeket lehetne szakitani gyeduskaeknal..(oke kint is van egy igen durva szegenyreteg de az mas kerdes)

Aldaryn
És milyen keresett az oroszul beszélõ szakember!

per aspera ad astra

lol😊 szaaaa'gyiiiii'tye 😊

ThomasGins
Én bármit elolvasok cirilül,de 10 szavas a szókincsem😊

\"So always look on the bright side of death\"

😊)
haat en meg tanultam oroszt par evig de ma mar jo ha megtudom kerdezni hogy az aktualis pacienset hogy hijjaak😊 de olvasas az mar nem megy pedig ha altalanosban jobban figyeltunk volna egy paran akkor jobb volna...pediglen mostanaba hianycikk az oroszul beszelo szakember mert "kihaltaktak".

Aldaryn
Ha jól tudom, minden inhouse... Mivel nem hogy nem beszélem, de még elolvasni sem tudom, ezért csak tippelek. Szóval minden inhouse, és szüljenek sünt. Ha kiadják, akkor abbahagyhatják a sünszülést.

per aspera ad astra

hmm tenyleg nem rossz😄 de ez inhouse gondolom public version ebbol nem jelent meg😊

FRenkie
Klassz kis trafik szimulátor, de nekem a vray volume shader jobban bejön 😊 Azt meg lehet szerezni vhonnan?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

fle go
Köszi!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

ThomasGins
Állat😊

\"So always look on the bright side of death\"

majd a pontos dologra rászállok a következõ speed votén már az lesz ha minden igaz.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hát most nem fogok nyerni 😛

szerintem inkabb az van hogy nem 3 legjobbra szavaz a nep hanem egyre csak 😊

http://losbellos.3dmax.hu/cms/
reggelni kell😉

fle go
hol van ez a szavazós oldal? érdekelne meglesném.

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Free
Úgy néz ki az enyéám nem tetszik senkinek sem :c(

Na nem baj majd legközelebb :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

woww ennyire nem probaltam😊 nice😊

Lazarus
Most hogy így nézem... csak firefox alatt mûködik rendesen o_O Thx hogy szóltál.
Lazarus
igyekszem 😊
Lazarus
Most is 20 van, ha valamit beírsz vagy be "browse-olsz" az elsõbe akkor megjelenik a következõ, így szépen sorba lehet menni 😉 esztétikusabb
tomeges feltoltest vissza pleaseeeee😄 ne csak egyszerre egyett lehessen😊

Atika :o)
Autodesk Inventort hivtam segitsegul 😊 maxban meg tanulgatok es sokaig tartott volna feleslegessen 😊 koszi a szavazatot 😊

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Vandit
Az egyik én voltam, bár félve adtam le a szavazatot, mert írtad, hogy nem maxban lett modellezve. Lehet tudni, hogy miben?

Lazarus
Milyen fícsöröket? Mondjuk jobb Opera supportot, kicsit el vannak csúszva a fenti gombok. Jelenleg javascript hiányát írja ki, pedig be van kapcsolva. Ja és Engedélyezt -> Engedélyezd

Atika :o)
He hee kaptam ket szavazatot tok jo buszke vagyok magamra <#hehe> Na szavaztam en is hogy legyen holtverseny <#hehe>

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

Free
alakúl :c)))
Jó lesz ez :c))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

te, tök jó a logód, emlékeztet vki máséra... 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Lazarus
Fellõttem az iaro újabb verzióját, nemsokára megcsinálom a "My uploads" funkciót, plusz még 1-2 dolog hátra van. Jöhetnek ötletek is hogy milyen fícsöröket látnátok szívesen 😊
eNiX
Tényleg itt mért nincsenek új cikkek? Lehetne pl a transparent uwv mappingrõl 😛 de bármi jöhet!

keine Signatur

ha bevan kapcsolva a firefoxban a felugro ablakok tiltasa akkor sem enged szavazni hiaba jon fel a resaults😊

berlinboy:
valami barom csinalta ez is egy modszer de jol meg lett mar mondva hogy nem az igazi mert nem tul polybarat😊

Aldaryn
Az csak természetes, hogy magamra szavazok. Más összeegyeztethetetlen lenne az egómmal. 😄 Megpróbálom IE alól. 😛

per aspera ad astra

eNiX
Nézd meg a wire-eket és rájössz, egybe van modellezve, nem rápakolva.
Én is szeretnék így megtanulni modellezni, de se idõm, se türelmem. 😞

keine Signatur

firefoxal van valami gond,
ha türlüd a cachet akkor megy, esetleg használd erre a célra a internet explorert. Magam sem értem mi az, nekem két loginom van (1 a backendre) és amiatt nem engedett szavazni. Valszeg ip cim az esetedben. A tiedben ha valaki esetleg használta a gépedet ugyanerre a célra..
egyébként szavazhatsz magadra, ha éppen annyire megtetszett a munkád... 😄

berlinboy6329
Hi all!

Lenne egy kérdésem..Látom hogy távirányítókat csináltok..Az lenne a kérdésem,hogy érdemes megcsinálni a lyukakat a gombnak,vagy csak akolgassam be a gombokat?Esetleg van valami trükkje?Pls vmi általános dolgot mondjatok,mert mayához jobban értek,csak épp egy tutorial alapján tanulgatok szobát kreálni és gondoltam plusszban kiegészitem ezzel azzal...

\"One kills a man, one is an assassin; one kills millions, one is a conqueror; one kills everybody, one is a god.\" /Jean Rostand/

Aldaryn
Az hogyan megyen, hogy én thomasra szavaztam, és nem jelenik meg a szavazatom? Firefox 3 RC, java, miegymás be, a site nincs semmilyen tiltólistán.

per aspera ad astra

nem tudom😊 felesegem is szokott szavazni (eddig meg egyszer sem szavazott ram:S ohh sors miert ily kegyetlen) es ugye wifi routert hasznalunk es ugy tunik hogy ha en szavazok aznap O nem szavazhat gondolom valami IP vagy mi lehet passzolom😊

tényleg amúgy lehet magunkra is? 😄

ne magadra szavazz😛😊))

thx!

hm most nehezebb lesz választani...😊

lehet votézni ismét

gratula😊

<#taps><#hehe>

Aldaryn
^_^

per aspera ad astra