3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

modellezéshez; minél gyorsabb proci(magas órajelû modern proci elõnyben)/ gyors videókaresz
rendereléshez; többmagos proci/sok memóriával

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Azert ebben a proci mag dologban nem lennek ennyire biztos.
Viszont VGA-rol nem esett szo.
Szerintem Nvidia es itt penztarcahoz igazitva a leheto legjobb. Surun berendezett helyisegben itt is kell az "ero" (nem beszelve arrol, hogy szoftveresen at lehet kapcsolni nemely kartyat quadro modba, bar par szazalek szerintem a max amit ki lehet hozni belole.)
A Quadro kartya jo valasztas lehet, ha az ember a gatyajat is ra akarja kolteni. Bar ha nem tul jartas akkor kesobb valthat quadro-ra, foleg ha az epitesz eddig is gepen dolgozott, mivel a CAD programok is szeretik.

Es most nyilatkozzon valaki ATI oldalrol is 😊
npeter
árat nem írtál: "minimum", "jó", "tökjó".

Ha a sok a manija van:
INTEL Core2 Quad Q9450 2.66 GHz, 1333 MHz, 12 MB cache
VGA: pl. Asus Extreme EN9800GX2 1GB GDDR3, 256 bit (PCX) vagy vmi frankó Nvidia Quadro FX ......
Memória: minimum, azaza minimum 4 giga.
Hirtelen ennyi, de majd jönnek a harderes srácok, ök jobban vágják ezt a témát<#hehe>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Bedobod a material editorba a Bitmep-et az environmentbol (instance kent)
es ott jobbra fent latod, hogy hogyan hasznalta (Environ - Spherical -kene)
Effendi
Én csak a személye vélemélnyemet mondanám el errõl.

Ami számít az a proci teljesítménye, és a memória, memória, memória.
Jelenleg az Intel procik az erõssebek, de az áruk is vastagabb.

A magok száma nem fontos, mivel a studió max és a többi felhasználói progi nem igazán tudja kihasználni még azokat, tehát minimális a teljesítménynövekedés, így elég max. 2 magos prociban gondolkodni egyenlõre.
Kell egy stabil alaplap, szerintem gigabyte-ban gondolkodj, valamint mindenképpen márkás memóriákat a kifagyások elkerülése érdekében, és ha van pénz rá, akkor min. 4GB memóriát.
A fontos, hogy ekkora memóriához Vista kell, tehát, ha nem azt használ az ismerõsöd, akkor elég a 2 db. a többi megy a levesbe.

http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png

npeter
OK. én is így vagyok ezzel, csak gondoltam, hátha .... 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

12346
szép napot emberek😊

egy olyan kérdésem volna, hogy... azzal bízott meg egy építész ismerõsöm, hogy rakjak össze neki egy studio maxos, modellezõs, videó renderelést jól tûrõ gépet. leginkább lakások, és egyéb hasonló belterekrõl lenne szó. mit ajánlanátok kb a "minimum", és a "jó", vagy "tökjó" kategóriában?😊 mennyire számít jelen esetben a vga? + ilyen szoftosabb Intel E2200 (2,2GHz/1M😎, E2220 (2,4GHz/1M😎 procik megfelelnek a zökkenõmentes melóhoz, videórenderhez, vagy legyen vadabb? ill AMD-ben mennyire érdemes gondolkodni? vagy nem is eszik ezt olyan forrón..^^

Thomas mar ismer😊
khm munka van reggel 8 tol fel otig utana vacsora es hatkor kezdodik a nap😛😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
SZtem délutánban számol😊))

\"So always look on the bright side of death\"

van. a v-ray 1.5 sp2

Kontrakcio
hali! láma kérdés, dsmax 2009-hez van már V-ray plugin? vagy jó pl a max9-hez lévõ?

TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,

Aldaryn
No, azért nem szabad azzal két napot szöszörészni...

per aspera ad astra

2 nap😄 komplett normal meretu csladi haz kulso😛😊)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

zsolesz92
nem tudom, nem is néztem, csak rákattintottam oda ahol be kell tenni, aztán bitmap, és kiválasztottam a fájlt... hol tom megnézni :S

#472 köszi, kipróbálom ha hazaérek

hunkircsi
Víg napot polgárock!

Ezt érdemes megnézni: 3DTotal Speed Sculpt Challenge

Miért van olyan érzésem, hogy meg kellene tanulnom a ZBrush használatát?<#hehe>

npeter: képet csak akkor tudok postolni, ha nemcsak a megrendelõ számára, hanem nekem is elfogadható lesz a minõsége a dolognak. Nemszeretek olyan képeket kirakni, ahol az embernek egy-két napja van egy full project felépítésére. <#szomoru1>

Ki korán kel, poligont lel.

Nem lehet, hogy screen modban raktad be es ez csak rukrozodes??
npeter
ezzel már én is találkoztam. a vray: environmentnek is add meg a képet. nekem ez segített.
aztán lehet, hogy van rá más megoldás is.<#confused>

zsolesz92
kérdésem lenne...
az miért van hogy beállítok renderben egy hátteret (environtmentnél), elõtérbe berakom a modellezett tárgyat, de az egy picit átlátszó lesz?

grizzly21
ez baromira nem gyenge, elismeresem! Egyedul annyi, hogy a 3.kepen a fedo nekem kicsit tul muanyag, abbol rajonnek hogy 3dsmax, de egyebkent nem!😊 Nagyon szep munka
es szerintem is, kulfold, ott meg is tudjak fizetni az ilyen munkat

off3:
ha van benne thaifoldi osi gen(bar furcsa volna) akkor barmi lehetseges😛

Off2:
Gesa golyonak nagy lenne...
npeter
dupla OFF:

vajon a menyecskének HDRI kép készítéshez kell a gömb? <#crazya><#nevetes1>

sorry....
end OFF

npeter
képet kérünk 😊

hunkircsi
De, tényleg ott van. Annyira vak voltam, hogy az már büntetendõ. Csakmert belémrögzül a régebbi verziókból, hogy a Translucency paramétercsoport felett van az "Affect Alpha" kapcsoló, és mellette nem is kerestem. Leszûkült a látóterem néhány 10 pixelnyi szélességûre.<#zavart2>

Sorry mégeccer is, csak eléggé kapkodás van így a leadás napján...:S

hunkircsi
Nem, nincsen glossiness, teljesen tiszta üveg. Nézegettem a gugliban a fórumokat ezekben a problémákban, és ott is ezt írták, hogy "affect alpha", csakhogy égen földön nem találom ezt a kapcsolót..😞(( 1.49-es V-Ray-em van. És nincsen ott az a nyüves "affect alpha" a Material Refraction részének paraméterei között.

Egyéb ötlet?...<#szomoru1>

Malakai
Ha nincs glossiness, akkor affect alpha a materialnál, de a renderben lévõ environment akkor is át fog tûnni vmennyire.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

hunkircsi
Hello!

Megen belefutottam egy problémába, amivel eddig nem hozott ösze a sors. Nagyon jóljönne az itteni tapasztalt MAX-osok segítsége. NaSzóval látványtervezek egy épületet, és a háttérbe fotót rakok utólagosan Photoshoppal. Tehát a nyers renderelt kép Alpha csatornával van elmentve, amit a fotosopp-ban maszknak használok, és minden szép és jó.
Csakhogy, és itt jön a gubanc, a mostani épületen, elég sok az üvegkorlát a teraszon, és a normál alpha nem érzékeli az üveg alapú testek áttlátszóságát, így maszkolni sem tudom normálisan a hátteret.<#rinya>
Tudna nekem valaki erre gyorsan valami megoldást mondani?

Tenksz elõre is.

u.i.: napirajz FOREVER!..<#taps>

napirajz az fun😊

npeter
begin OFF:

fun:
kicsit megsütött a nap fûnyírás közben 7végén. annak tudom be legalábbis, hogy ezeken a képeken vagy fél órát röhögtem, könnyeztem, stb...<#awink>
ernoke1
ernok2

sorry.....
end OFF

Free
ezzel én nap mint nap összefutok . nekem az szokott segíteni, hogy a polyhalmazom konvert mash majd vissza konvert poly és minden jó és szép.

nekem most az a bajom, hogy a max valahogy hülyén jeleníti meg a dolgokat. régen ha egy modelt (poly) kijelöltem minden fehér volt benne a kijelölt cucc meg piros.
a Vertexek kis keresztek stb....

most õújra lett rakva a gép a max a minden.
a vertexek pöttyök, és hiába van kijelölve az objekt a vonalak akkor is default szinûek ...

ki érti ezt ?

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aha,értem,köszi.mondjuk a fillet az egyértelmû hogy úgy nem lenne jó...
Mondjuk ezt a toleranciát akkor régen lehet hogy nem is nagyon néztem,csak azt tudom hogy felidegesített oszt hagytam utánna a fenébe akkor 😊
majd felteszem,oszt belemélyedek kicsit jobban.(csak elõbb kell majd egy windows install 😛)

tehát ha egy modellt cm építem fel, legyen az egyik oldala 1 cm magas, az oldalon futó éleket (alul - felül) mér nem filletezhetem le 0,6cm mert a két fillet egymásba ér...
a fenti példán alapulba
illetve ha a model cm-ben van és 0,3 cm magas, a a fillet 0,1cm a tolerance meg 0,1 akkor nem lesz jó, a toleranciának minimum 0,01 - nek kell lennie, de jóbb a kis méreteknél a 0,001 es tolerancia.

a tolerenciát a filletnél illetve a tools/options/units/absolute tolerance -nél lehet beállítani.

ugyanez megy a booleanra is.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

na majd nekiülök akkor,ki tudja,még a végén megszeretem majd a nurbs-t 😊)

tolerance, vagy szimplán nem kivitelezhetõ (bármily meglepõ ilyen is van) az esetleges bugokat leszámítva

Régen próbáltam én már a nurbs-t maxban,meg a rhino-ban is,de akkor nem igazán jött be...Igazából nekem az volt a bajom vele,hogy ha nem csinált meg valamit jól,akkor sehogy sem tudtam legtöbbször rájönni hogy miért.Mint a max boolean,vagy megcsinálta jól,vagy nem 😊
De rhino-nak adok még egy esélyt szerintem...

Áhh most nem,lehet elkezdem a rhino-t,oszt vagy összejön valami vagy nem <#hehe>

nahja😊 bar multkor belefutottam egy erdekesbe:
adott egy objektum..kijeolok benne jo par polyt majd shift balgombal arebb huzom hogy duplazzam..ez meg is tortent majd dolgozom tovabb az adott polyhalmazon...majd miutan befejeztem nagy meglepetesre tapasztalom hogy az objectum tobbi reszen eltuntek a vertexek..polyk ott maradtak ki is lehet jelolni de a vertexeket nem..igen erdekesvolt....semmi nem gyogyitotta meg sem a reset sem pedig mergeles egy masik scenebe😊

végul is polymodellezeésben is lehet copy pastézni nem? ;-)

ejej..en akkor is kimodelezem maxban ha ki kell dobni a monitort az ablakon😊 legalabb pici trening a sok archviz utan ami nem epp csalafinta😊

rhinoban kb 4-5 funkció kell egy távirányítóhoz.
az egyszeri módi, loft, cap, fillet, boolean difference, and extrude surface/curve
(meg curve rajzolás)
akinek uj rhinoja van ne felejtse el a historyt alul bekapcsolni.
ugy érdekesebb,

Pauly megint nyersz. (egyébként nekem is ez a röhögõ smilie tetszik a legjobban)

<#hehe>

Eh semmi kedvem pepecselni maxban távirányítóval :/
Lehet elõveszem én is rhino-t oszt hétvégéig megtanulom gyorsan<#hehe>

haat milyen dolog ez keremszepen tessek szepen kimodelezni😄

Aldaryn
Új nap, új lehetõségek!

per aspera ad astra

Aldaryn
Elfáradtam, marad a holnap. Felköltözök valakihez speedek idejére, hogy ne fél ötkor keljek. 😄

per aspera ad astra

ThomasGins
Hajrá!

Aldaryn
Vagy mégsem? Indítottam egy rhinot-, maxban ez nem megy.

per aspera ad astra

Aldaryn
Hagyom. Majd holnap.

per aspera ad astra

Aldaryn
Ah, csak 3. de akkoris: Bakker!

per aspera ad astra

Aldaryn
Na most elszállt 4 óra távirányító, és backupom sem volt, mert f@szláma vagyok... bakker. Bakker. Bakker!

per aspera ad astra

ThomasGins
😄

Aldaryn
Neeee, annyira adja magáát! 😄

per aspera ad astra