3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
rendereléshez; többmagos proci/sok memóriával
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Viszont VGA-rol nem esett szo.
Szerintem Nvidia es itt penztarcahoz igazitva a leheto legjobb. Surun berendezett helyisegben itt is kell az "ero" (nem beszelve arrol, hogy szoftveresen at lehet kapcsolni nemely kartyat quadro modba, bar par szazalek szerintem a max amit ki lehet hozni belole.)
A Quadro kartya jo valasztas lehet, ha az ember a gatyajat is ra akarja kolteni. Bar ha nem tul jartas akkor kesobb valthat quadro-ra, foleg ha az epitesz eddig is gepen dolgozott, mivel a CAD programok is szeretik.
Es most nyilatkozzon valaki ATI oldalrol is 😊
Ha a sok a manija van:
INTEL Core2 Quad Q9450 2.66 GHz, 1333 MHz, 12 MB cache
VGA: pl. Asus Extreme EN9800GX2 1GB GDDR3, 256 bit (PCX) vagy vmi frankó Nvidia Quadro FX ......
Memória: minimum, azaza minimum 4 giga.
Hirtelen ennyi, de majd jönnek a harderes srácok, ök jobban vágják ezt a témát<#hehe>#hehe>
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
es ott jobbra fent latod, hogy hogyan hasznalta (Environ - Spherical -kene)
Ami számít az a proci teljesítménye, és a memória, memória, memória.
Jelenleg az Intel procik az erõssebek, de az áruk is vastagabb.
A magok száma nem fontos, mivel a studió max és a többi felhasználói progi nem igazán tudja kihasználni még azokat, tehát minimális a teljesítménynövekedés, így elég max. 2 magos prociban gondolkodni egyenlõre.
Kell egy stabil alaplap, szerintem gigabyte-ban gondolkodj, valamint mindenképpen márkás memóriákat a kifagyások elkerülése érdekében, és ha van pénz rá, akkor min. 4GB memóriát.
A fontos, hogy ekkora memóriához Vista kell, tehát, ha nem azt használ az ismerõsöd, akkor elég a 2 db. a többi megy a levesbe.
http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
egy olyan kérdésem volna, hogy... azzal bízott meg egy építész ismerõsöm, hogy rakjak össze neki egy studio maxos, modellezõs, videó renderelést jól tûrõ gépet. leginkább lakások, és egyéb hasonló belterekrõl lenne szó. mit ajánlanátok kb a "minimum", és a "jó", vagy "tökjó" kategóriában?😊 mennyire számít jelen esetben a vga? + ilyen szoftosabb Intel E2200 (2,2GHz/1M😎, E2220 (2,4GHz/1M😎 procik megfelelnek a zökkenõmentes melóhoz, videórenderhez, vagy legyen vadabb? ill AMD-ben mennyire érdemes gondolkodni? vagy nem is eszik ezt olyan forrón..^^
khm munka van reggel 8 tol fel otig utana vacsora es hatkor kezdodik a nap😛😊
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
TM-486SPS (3 ISA, 3 PCI)/AWARD 1995-SiS/, AMD 486DX100,100 MHz, 32 (2*16) MB,HD: 1 GB SCSI, FD:1,44 MB, SONY SCSI CD CDU-415, QLogic SCSI, I-A16C (Vibra16c), VGA S3Trio V64+,
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
#472 köszi, kipróbálom ha hazaérek
Ezt érdemes megnézni: 3DTotal Speed Sculpt Challenge
Miért van olyan érzésem, hogy meg kellene tanulnom a ZBrush használatát?<#hehe>#hehe>
npeter: képet csak akkor tudok postolni, ha nemcsak a megrendelõ számára, hanem nekem is elfogadható lesz a minõsége a dolognak. Nemszeretek olyan képeket kirakni, ahol az embernek egy-két napja van egy full project felépítésére. <#szomoru1>#szomoru1>
Ki korán kel, poligont lel.
aztán lehet, hogy van rá más megoldás is.<#confused>#confused>
az miért van hogy beállítok renderben egy hátteret (environtmentnél), elõtérbe berakom a modellezett tárgyat, de az egy picit átlátszó lesz?
es szerintem is, kulfold, ott meg is tudjak fizetni az ilyen munkat
ha van benne thaifoldi osi gen(bar furcsa volna) akkor barmi lehetseges😛
Gesa golyonak nagy lenne...
vajon a menyecskének HDRI kép készítéshez kell a gömb? <#crazya>#crazya><#nevetes1>#nevetes1>
sorry....
end OFF
Sorry mégeccer is, csak eléggé kapkodás van így a leadás napján...:S
Egyéb ötlet?...<#szomoru1>#szomoru1>
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Megen belefutottam egy problémába, amivel eddig nem hozott ösze a sors. Nagyon jóljönne az itteni tapasztalt MAX-osok segítsége. NaSzóval látványtervezek egy épületet, és a háttérbe fotót rakok utólagosan Photoshoppal. Tehát a nyers renderelt kép Alpha csatornával van elmentve, amit a fotosopp-ban maszknak használok, és minden szép és jó.
Csakhogy, és itt jön a gubanc, a mostani épületen, elég sok az üvegkorlát a teraszon, és a normál alpha nem érzékeli az üveg alapú testek áttlátszóságát, így maszkolni sem tudom normálisan a hátteret.<#rinya>#rinya>
Tudna nekem valaki erre gyorsan valami megoldást mondani?
Tenksz elõre is.
u.i.: napirajz FOREVER!..<#taps>#taps>
nekem most az a bajom, hogy a max valahogy hülyén jeleníti meg a dolgokat. régen ha egy modelt (poly) kijelöltem minden fehér volt benne a kijelölt cucc meg piros.
a Vertexek kis keresztek stb....
most õújra lett rakva a gép a max a minden.
a vertexek pöttyök, és hiába van kijelölve az objekt a vonalak akkor is default szinûek ...
ki érti ezt ?
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..
Mondjuk ezt a toleranciát akkor régen lehet hogy nem is nagyon néztem,csak azt tudom hogy felidegesített oszt hagytam utánna a fenébe akkor 😊
majd felteszem,oszt belemélyedek kicsit jobban.(csak elõbb kell majd egy windows install 😛)
a fenti példán alapulba
illetve ha a model cm-ben van és 0,3 cm magas, a a fillet 0,1cm a tolerance meg 0,1 akkor nem lesz jó, a toleranciának minimum 0,01 - nek kell lennie, de jóbb a kis méreteknél a 0,001 es tolerancia.
a tolerenciát a filletnél illetve a tools/options/units/absolute tolerance -nél lehet beállítani.
ugyanez megy a booleanra is.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
De rhino-nak adok még egy esélyt szerintem...
Áhh most nem,lehet elkezdem a rhino-t,oszt vagy összejön valami vagy nem <#hehe>#hehe>
adott egy objektum..kijeolok benne jo par polyt majd shift balgombal arebb huzom hogy duplazzam..ez meg is tortent majd dolgozom tovabb az adott polyhalmazon...majd miutan befejeztem nagy meglepetesre tapasztalom hogy az objectum tobbi reszen eltuntek a vertexek..polyk ott maradtak ki is lehet jelolni de a vertexeket nem..igen erdekesvolt....semmi nem gyogyitotta meg sem a reset sem pedig mergeles egy masik scenebe😊
az egyszeri módi, loft, cap, fillet, boolean difference, and extrude surface/curve
(meg curve rajzolás)
akinek uj rhinoja van ne felejtse el a historyt alul bekapcsolni.
ugy érdekesebb,
Pauly megint nyersz. (egyébként nekem is ez a röhögõ smilie tetszik a legjobban)
<#hehe>#hehe>
Lehet elõveszem én is rhino-t oszt hétvégéig megtanulom gyorsan<#hehe>#hehe>
per aspera ad astra
per aspera ad astra