63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    szemet gmail lehalt:
    http://webisztan.blog.hu/2009/02/24/a_gmail_megint_osszecsuklott
    elmeleti kerdes:
    ha most felteszek egy mail klienst (mert azzal elerheto) es azzal nezem meg a mailjeimet akkor az osszes fiokban levo elvelet elkezdi beolvasni mind az x ezret?:) vagy csak az ujakat?
  • Aldaryn
    Hehe, azt nem gondoltam volna, hogy ekkora a különbség... lol.
  • nenad
    na, büzemeltem a c++ -t :D
    100 millió szorzás müvelet:

for i=1 to 100000000 do (
    i*3.14758
    )

112 másodperc maxscriptben

c++ ban, ~1 sec..

Yeah!
  • zenoka
    ha nalunk kiveszik a discoveryt akkor kuldok a kabeltevehez valami ajicsomagot az tuti..
    axn be csak a spotok jok:D
  • npeter
    Nálunk is nem régen lett axn, de azért discovery is megmaradt (legalábbis még). Hát az axn csatorna sem odabilincselni a tv elé az már tuti.
  • nenad
    most nézem az rrt geomtria formátum, teljesen olyan mint az obj.
    annyi hogy a texel az obj formátumban vt (vertex textureként van jelezve) illetve a face string helyett polygon van de egyébként egy az egybe ugyanaz
  • Aldaryn
    Discoveryt épp msot vették le érdeklődés hiánya miatt, és lett helyette axn, imádom a helyi kábeltévéseket, van érzékük hozzá.
  • zenoka
    jaja csipem..discovery altalaban szerintem jobb minoseguek szoktak lenni mint a nat.geon
  • npeter
    Szoktátok nézni a national geograpich, spetkrum vagy pl. discovery-n azokat a filmeket, mikor különleges épületeket, járműveket vagy éppen egész házatak költöztetnek el. Tök jó "clay renderes" animok szoktak lenni. Tex-tek nélkül még majdnem jobban tetszenek az ilyen animációk. Főleg az amikor be van kapcsolva a "show edges" :)
  • Aldaryn
    Ha jól emlékszem a directx sdk-ban van egy adag 3D-s csomaghoz export plugin, többek között MAXhoz is. Ezen felül pedig itt akad csomó ráutaló magatartás.
  • Esplanade
    Directx .x formátumába szeretnék exportálni, ismertek ilyen plug-int?
  • nenad
    az obj pivot leteszi a pivotot object nullára, és centralizálja azt.
  • nenad
    itt egy olyasmi ami neked kellhet, ha jól értelmezem.

letoltes

• Aldaryn
    Igen, én is úgy gondoltam, hogy a fileműveleti, meg memóriaérzékeny részt pakolnád ki, a maradék maradna ms. :)
  • nenad
    de, és már meg is néztem kb 1-2 napos meló, de még nincsen meg a visual studiom. Majd ha megérkezik. Viszont max oldalról elég gyér az sdk doksi és olyan dolgok vannak benne ami néhol 10 éves. 1 dll lesz az egész. A kezelőfelület viszont marad maxscriptes.
  • Aldaryn
    Királyos! :)

Biztos nincs kedved csak ezt a rész kiírni cben? Vagy nem akarsz max apiba belemászni, nem érné meg a befektetett időt?
  • gabcsikovo
    sziasztok
    Na tehát van már nagyobb gondom is mint a jelenet gyorsasága....tehát megcsináltam az objektumot vannak fények... felvettem animációba de nem tudom mit rontottam el de 2.ik napja renderel és készíti az avi fájlt..srácok nagyon szivesen felrakom az animáció renderelés elötti állapotot vagy elküdöm e-mailben..csak mondjátok meg hova.
    ui: ThomasGins írtam neked e-mailt kérlek nézd meg.
    köszönettel: gabcsikovo
  • nenad
    sikerült egy 1 taszkos, arrayos, bufferelt irásos megoldással a két taszkos sebességének közelébe közelébe kerülni, illetve überelni is.
    Minden adat arrayba megy stringként aztán egy másik ciklusba ki fileba.
    500kpoly/min, egyenlőre. Sztem ezen már nem lehet gyorsítani. Jelentős idő, a maxscript automata mem kezelőjének bénázásával megy el. Gyakran másodpercekre leakad.

Ez a original metódussal nem történik meg, mert olyan kis adatot ír ki egyszerre, hogy nem fut túl.
  • ThomasGins
    Rácsos süti generátor:)
    Kösz a linkeket!
  • nenad
    egy hasznos túl, GridGen, egy spline rács generátor..
    (más algoritmus, teljesen tiszta outputty)

letoltes

• nenad
    van az a nagyon komoly citygen van bel[le tiral is
    http://www.procedural.com/cityengine.html

illetve itt van egy másik.
    http://citygen.net/download
  • zenoka
    http://www.procedural.com/cityengine/features.html
    obj ba lehet menteni belole..eleg sok mindent tud de a maxom ugy akadt ki mikor importaltam texturastol mint annak a rendje texturak nelkul futott rendesen
  • ThomasGins
    Valami city generátort nem tudsz?Nem mintha kellene, csak felhuzott h nem találtam greeble-höz hasonlót. Egy c++-os 2d-s disp mapost leltem ami ugyahogy határeset volt.
  • nenad
    a dinogen nagyon komoly rigging script
  • ThomasGins
    Itt is van pár jópofa script, citys nem birt elindulni nálam,meg még mindet nem is próbáltam,de a dinós nagyon pöpec.
    (épp az utóbbi félév rádiókabaréival mulatom az időt maxozás közben,lehet ezért nem megy az alvás:)
  • ThomasGins
    Van aki ehhez le se fekszik;)
  • nenad
    köszi, jó ötlet a lehetőség beállítása, hogy csak a belsők legyenek renderelve. Illetve az ajtók kikapcsolását is beleteszem majd. Bakker felébredtem nem bírtam aludni.
  • ThomasGins
    Hehe,keritésgenerátornak is jó, ha csak a polcokkal játszik az ember:)
  • ThomasGins
    Pöpec!
  • nenad
    aham, de abban nem vagyok biztos, hogy max 9 alatt működik..
  • repvez
    3dmax9 32-bit winxpSP3
    ezt a berántom az ablakba hogy kell érteni hogy ablakba futtatva a maxot ezt a sriptet az asztalrol behuzni a max ablakába vagy menüböl ?
  • nenad
    ez milyen max?
    max2008 és 2009 alatt tudtam megnézni ott működik..
    csak berántod az ablakba. Előző verzókban nem tudom.
  • repvez
    hogyan kell beüzemelni mert a run sriptnél nálam hibát ir ki : sintax error at bad expected <factor>
  • Aldaryn
    Hehe... aranyos.
  • nenad
    normális uvw generál, de nem hulye biztos a paraméterezés...
  • nenad
    Tatááá
    a rhinos polcgen, polygon generálás ezerrel. Első polygenerálós darabom.
    Egy kicsit butitott verzó, nem lehet az ajtók számát megadni, de azért keni neki.

polcgen

• Aldaryn
    Kinek mi a rekordja? :D
  • ThomasGins
    ez ilyen easter eggs-nek elférne maxba:)
  • ThomasGins
    LOL:D
  • zenoka
    LOL ez hatalmas:)