63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• macleody
    Ha isoban van akkor tedd be daemonba és az iso tartalmát másold fel a hdd-re.
  • FRenkie
    Nem megy fel a cs3 sem. azt mondja ennél is, hogy insert photoshop ??!! telepítés közben miközben setup.exéről megy... :s
  • Aldaryn
    Ah, nem a bútorba Te, hanem a studiosetupod féenyei közé, hogy valami irányultságot kapjanak a tárgyak. De ha kizárólag csak szórt fénnyel világított terekbe raknak majd ilyen szekrényt, akkor elnézést! :)
  • Free
    ebbe már bizony nem :c)

ez így marad :c) már gyártják :c)

OFF: ha valakinek kell akkor a legnagyobb laminált bútorlapokat és dekorokat gyártó cég adott ki egy CD t CAD es nagy felbontású dekor képekkel. és kódszám alapján poénra be lehet tenni materialnak a maxba is meg mindenhova :c) nagy poén :c)
  • Aldaryn
    Kérlek ó kérlek, tegyél be egy kicsit direktebb fényforrást!
  • Aldaryn
    Tegyél fel cs3at, bár már az is erõteljes túlzás, ami a gépigényt illeti. Azzal semmi baja nincs win7nek. Azaz, nálam pl. nincs, telepítésnél sem vo
    t.
  • Free
    jah mielö9tt beindúl a szidkozódás erőssen készülés alatt de el lesz freezve a dolog :c))))
  • Free
    nesze szekrény...
    de hol a tanulós scenem a vray setuppal animhoz? :c))))))))

• Malakai
    Munkára sztem még ne erőltesd a béta os-t...
  • FRenkie
    sziasztok,

egy kis off help kellene:

w7-re az Istennek se akar felmenni a PS CS4, telepítés közben, még az elején kéri a cédét, de az E-drive-ról, ami hdd. Pedig egy setup.exe-ről indítom, és xp-n működött simán. Próbáltam emulációs módokkal is, de ugyanaz a baj.

köszi

• Aldaryn
    Az elmúlt 3 verzió feature listájában is volt erre utaló magatartás. :D
  • putyi
    utalás mindig van.
  • nenad
    van a feature listában erre utalás, de majd meglátjuk...
  • zenoka
    2011 ?:)
  • Aldaryn
    Jaj, putyinak volt egy jó ötlete, de már lekéstünk róla. :) Készíteni egy fake MAX 2010 oldalt, ami promótálta volna a MAX2010-et, olyan szövegekkel, minthogy:
    - Kijavított bugok
    - Nagy jelenetek gyors, biztonságos kezelése
    - Progresszív filementés
    - használható XRef működés

ésatöbbi... namost, ha erre Autodesk azt nyilatkozza, hogy bocsi, de ezek nem lesznek benne, mert nem ezek az újítások...
  • nenad
    vakkera, neked tényleg írnod kelle a preseknek, meg a direktornak.. Nem fogják fel másképpen. Vagy egy weboldalt készíteni nekik. YES? MAX IS UNSTABLE? DO SOMETHING ABOUT IT !!!
  • Aldaryn
    Ah, várj, nem kifagyásokról van szó. :) Hanem belassulásról, használhatatlansági szint eléréséről, ésatöbbi. Ezt nem debuggerrel kell elkapkodni, hanem le kell ülni, gipsz jakabot odaültetni föléje, és azondani neki, hogy komám, tessék, találd ki, ez az algoritmus miért olyan tetűlassú, ha nem 3 teapoton tesztelik a népek, hanem esetleg munkára akarnák használni. és gipsz jakab azért kap fizetést náluk, hogy rájöjjön ezekre.
  • nenad
    fasz tudja mi az oka, valószínüleg nincsen benne, safe mode, tehát nem a core felügyelete alatt fut az egész, hanem a program fut. Én így állnék neki, irnék egy jo kis felügyelő-debuggert és sasolnám miért fagy ki. Valószínüleg egy hét alatt meglenne a hibák többsége.
  • npeter
    Tessék, mégis van 1 szekrény
  • npeter
    Ott a pont!!
    Szekrényem nincs, majd máskor
  • Aldaryn
    Valaki tegyen be egy szekrényt.
  • Aldaryn
    ... ha például rendbetennék, hogy a save selected ne nyomja ki minden tizedik alkalommal véletlen az egész jelenetet... gondolom nagyon komoly fejlesztési kapacitás kellene ezek rendbetételére. Az a bosszantóan vérforraló, hogy inkább beletesznek valami féli működőképes új parasztvakítást, minthogy a meglévő dolgokat csiszolnák igazán használhatóra. Persze, tudom én, hogy a mglévőhöz hozzányúlni, bugokat kijavítani sokkal, de sokkal fegyelmezetettbb, és komolyabb munkát ígényel, mint belefércelni egy újabb szines foltot.
  • Aldaryn
    Mondom, nem az a baj, hogy nem kerülnek bele új dolgok, hanem az, hogy három darab teapotnál többel már gondok akadnak. Fasza az Ao, a viewportban, fasza, hogy megvették a polyboostot, beletették, ügyesek, megveregetjük a vállukat. Ügyesek, hogy ilyen szép, kerek mondatokat tudnak kanyarítani a szoftverüket reklámozandó, ezért is megsimizzük a buksijukat. De esetleg, talán, netalántán előfordulhatna, hogy a meglévő hibák kijavításán, és a jelnlegi funkciók stabilitásán kellene kalapálnia magát a világ vezető CG szoftvereket előállító (sokkalinkább, felvásárló, nincsigazam?) cégének nevező Autodesknek. Lehet, hogy a userek jobban örülnének annak, ha hatvanezer objektumtól nem fosna maga alá a szoftver, függetlenül attól, mekkora, és mennyire highend hardvert raksz alá, mint egy viewport ao-nak.
  • nenad
    hehe,ez a polyboost-os dolog jó poen. Na de inkább legyen benne mint ne, nemde?
    Lehet hogy még nekem is kedvcem támad tőle polymodellezni.
  • Free
    Szeretem mikor ilyen képeket meg animokat dobtok fel, a 7 8 perc / frame meg igencsak érdekelne hogy hogyan

Egyszer ha van időd akkor dobhatnál össze egy olyan dolgot, amiben ilyen "villogás" mentes Vray anim setup van .
    majd jól megoszthatnád velünk egy sceneben :c)))))
  • Aldaryn
    A maxot inhouse legfeljebb egy programozó fejleszti, és ő sem szakad bele a munkába.
  • putyi
    ilyenkor mindig az az érzésem, hogy 11hónapig a jogászok dolgoznak, majd amikor minden tiszta, akkor 1 hónap alatt a programozók behegesztik a max-ba a kiszemelt 3rd party cuccot.
  • ThomasGins
    Hát lol
  • Aldaryn
    displace előtt dobj rá egy subdivide módosítót. értelemszerűen olyan beállításokkal, hogy ne gyilkolja le a gépedet, de látszódjon a hatása.
  • hunkircsi
    Hi All!

Lenne egy kérdésem, mivel már vagy száz oldalról körbeteszteltem a problémát, mégis összevissza működik a dolog.
    Extrudált spline felületre alkalmazott vraydisplace-el gyűlt meg a gondom az elmúlt időkben. Rakok rá UVW Mappingot, és be is lövöm a displace map-ot, mégis az egyiknél szuperul működik, a másiknál pedig összevissza. (Néha úgy néz ki a dolog, mintha az extrudált spline-t edit mesh-é konvertáltam volna, és Face típusú UVW Mappingot kapott volna.
    A nyakam rá, hogy valamit a spline rajzolásnál cseszek el, mert az egyszerűbb felületeknél minden úgy működik, ahogy a nagykönyvben le van írva, de ha nagyobb (összetettebb) felületet próbálok displacelni, akkor hibás lesz a végeredmény.
    Próbáltam spline-el kivágott Plane felülettel megoldani a dolgot, de ez is csak ugyanúgy megbukott bizonyos spline-oknál. Hol lehet a hiba a spline-ban?
  • Aldaryn
    Meglepett volna, ha az Autodesk eltér az eddigi jól bevett fejlesztési stratégiától. Azért érdemes megfigyelni a szöveget, hogy hohó... ha megszoktad, hogy Polyboosttal dolgozol, és kell a legújabb, legjobb verzió belőle, akkor barátom, vedd meg szépen a max2010et...
  • Malakai
    Max 2010-be integrálásra került a Polyboost, átdolgozva...
    AREA-n vannak most videók.
  • Aldaryn
    Hmm... nem te vagy az elso ma, akinek gondja van vele. Lehet flash HD visszajatszasban nem valami optimalizalt. Mindenesetre ugy hittem vimeo jobb hely, mint youtube.
  • nenad
    nekem valamiert szaggatva játsza le, gondolom, a hiba nálam van.
  • Aldaryn
    http://homologue.hu/references.html 98, riverpark tetőiroda bejegyzés.
  • kekpolos
    Az szép. Kérhetek egy ilyen 7-8 perces still-t is, megnézésre? vagy linket hozzá :) De csak majd ha nagyon ráérsz.
  • Aldaryn
    Dehogy titok, átlagosan 7-8 perc per frame intel q6600 gyári órajelen 1280x720 felbontásban.
  • kekpolos
    Zsír. Semmi vibrálás, semmi hiba. Amikor valami jó kis v-ray mozgó anyagot látok mindig az jut eszembe, hogy itt-ott miért írják hogy nem alkalmas mozgó cuccokhoz.. Nem titok hogy milyen erőforrás, kb mennyi idő alatt renderelte?
  • ThomasGins
    Csini lett! Szeretem az ilyen téglás belső tereket.
  • Aldaryn
    kis teszt hd anim for fun