3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Pl Adobe CSalád 3 különbözõ helyre pakol természetesen az installált mappán kívül.
Vagy pl ha már max, a Cebas pluginek is appdata mappába raknak mindent.
Max install után elsõ dolgom mindent átállítgatni, nagy részét át lehet.
A Customize \ Configure User Paths és Configure System Paths-ban kell pötyögni egy darabig. Azthiszem max9 elõtt viszont nem lehet simán max-ból megoldani.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
per aspera ad astra
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
per aspera ad astra
itten IS nézz szét. 😊
per aspera ad astra
Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Bocs ha hülyeséget kérdeztem <#nemtudom>#nemtudom>
per aspera ad astra
Mit nem adnék azért, ha ilyen problémáim lehetnének.
per aspera ad astra
Mi a fõsulin még azt tanultuk, hogy a szoftverkészítésben a felhasználó a minden. Ezzel szemben most néhány nagy multi összevissza megvesz mindent kilóra, és utána pedig sza*ik magasról a szerencsétlen júzerre. Bár az is lehet, hogy sem a MAX-ot, sem pedig a MAYA-t nem magánkézbe szánták, pedig ha lenne egy egyfelhasználós magánjellegû freelancer licensz mondjuk félárért, akkor ziher, hogy több licenszet adnának el.
Talán olyan újabb verziókat kellene gyártani, amelyeket önszántukból is megvennének a felhasználók, és akkor nem kellene ilyen diktatórikus módszerekkel rákényszeríteni az újabb fejlesztéseket vásárlókra.
Nah megyek inkább MAX-ozni..
Ki korán kel, poligont lel.
szemet az autodesk ez teny de amig megveszik per firssitik a ceg a programot ez marad...
1.) majd ha komoly visszaesesek lesznek az ertekesitesben akkor elgondolkodnak hogy megerje e valtoztatni
2.) nem a max a legnagyobb forgalmat bonyolito programuk meg mindig (igy plane leszarjak a felhasznalokat)
3.) nincs mese valtani kell ha ennyire elviselhetetlen a dolog...1-2 honap szivast egy uj program megtanulasa meger (marpedig ha valaki erti is hogy mit miert csinal es nem csk a tutorokbol ellopot jelenetekbe pakolja a sajat scene-t akkor azert erti) mint hogy meg egy evet szopjon az ember egy szemet ceg miatt
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Körbetelefonáltam jó néhány magyarországi Autodesk forgalmazót, és mindenhol azt mondták, hogy csak a legújabb verziókat lehet megvásárolni. Amikor még a Discreet kezében volt a cucc, akkor tény, hogy akármilyen verziót meg lehetett venni. Csakhogy most az Autodesk már nem fejleszti a programot olyan szinten, hogy felhasználók 90%-nak megérné áttérni az újabb verzióra. Így aztán ezzel a fajta üzletpolitikával rongálja tovább az amúgy is gyenge hírnevét.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Felteszem a nagy (NAGY) kérdést. Melyik MAX verzió sikerült a legjobban? Értek itt fõleg gyorsaság, stabilitás, bugmentesség, stb. kritériumokat. Én egy hónappal ezelött még a 7-est használtam, aztán kisebb véréj kalamajka után kénytelen voltam felrakni a 8-as MAX-ot. Volt 9-es is, de az elsem indult a gépemen, mert valami SSE, vagymi kellett neki.
Nademostha az ember vesz egy új gépet, akkor nembiztos, hogy a régi MAX-ot akarja feltenni, fõleg, hogy az új V-Ray verziók is MAX verzió-függõk, ellenben nem akarok szívni.
Plusz itt a másik dilemma, mivan akkor, ha mondjuk példának okáért megvenném a MAX-ot, és ugye az Autodesk mindig csak a legújabb verzió licenszét árulja. De ha nekem marhára megfelel a MAX8, akkor az hogyvan? A megvett licensz lefele kompatibilis?
A másik agymenés: olvastam itt az SG-n egy Linux-os cikk hozzászólásában azt írta valaki, hogy a Blender simán veri a MAX-ot. Mondjátok, hogy ez nem így van. Mert ha mégis, akkor mihelyst kijön a véréj a Blender-hez, akkor az Autodesk be is szüntetheti a MAX fejlesztéseket? Egyáltalán tudnak még mit fejleszteni a MAX-on?
per aspera ad astra
http://magic.pen.fizzlebot.com/
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Hogy szakadna meg 😊))
nekem valahogy nagyon lassan renderel v-ray-el+még a material editor is nagyon belassul, ha nem a v-ray van akkor megy normálisan minden, gépemnek meg sztem bírni kéne :S
valaki tud valami megoldást vagy inkább rakjam vissza a 9.0-ás maxet?
per aspera ad astra
Amúgy grat! <#eljen>#eljen><#wink>#wink>
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
mennyi a displace belõle?
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
Ugyan most csak 3 versenyzõ indult, de votzni azt lehet!!
Az elõzõt én nyertem <#eljen>#eljen><#vigyor3>#vigyor3>
következõre téma? Volt valami arcszesz, vagy ilyesmi terv, mehet?
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
<off>
Ja és ha még nem vagytok eléggé fáradtak:
egri csillagok játék
</off>
Akkor nem kell szórakozni a nappal, max "fotózni" nagyjából, meg esetleg még finomhangolni a hdr rendert.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Amúgy van valakinek valami jó kis receptje V-Ray Sun-al bevilágított kültéri jelenetekre? Mármint a paraméterbeállításokra, hogy ne égjen be a direktbe megvilágított felület, és hogy szép kontrasztos ebédidõs napsugár-árban ússzon a jelenet.
Köszi.