63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• ThomasGins
    LOL
  • zenoka
    hehe:D elmelet jo, ha nyerek a lotton azonnal megyek:D csak hat fent kell tartani a csaladot:D
    ezzel a maszekolos latvanytervel aza jo hogy neha nagyon megy nem panaszkodom teny (fix munka mellett plane jo) de neha eleg pihi szuszi (sehol semmi) van..tehat hosszu tavon fixen szamitani nem szabad..
  • Aldaryn
    Gyere be hozzánk, pénz nincs, jó társaság igen, lehet jókat beszélgetni naphosszat, röhögni azon, hogy mások milyen sokat keresnek látványtervezéssel, és nézegetni lányokat a szomszéd ház ablakában. :D Mi ez, ha nem instant win? :D
  • zenoka
    nekem az a bajom az archicaddel h ogy annyi flesleges szart hoz letre mint a szemet egy-egy export utan hihetetlen mire kitisztitanam rendesen addigra ujra is epitem az adott epuletet..(mondjuk a 12 ot meg nem neztem konkretan)..de lehet ez a szokasos hanyag adatszolgaltatasnak koszonheto mert valjuk be az epitesz kollegak nem nagyon foglalkoznak (esetek 95%ban) azzal hogy mennyire pontos a rajz/geometria..

Off:
    ugy tunik majus egytol szabad ember vagyok (munkahely ugyileg, a ceg kikoltozik nagyon messze es ha van jobb tuti nem fogok kijarni) licitalni lehet kepessegeimre:))
  • Aldaryn
    Mi esetünkben egyszerű a válasz: MAXban eléggé skilles poweruserek vagyunk, hogy a házat gyorsan összerakjuk, a körítésen kell midnig pöcsölni, azt meg úgysem lehet ArchiCADben... :D
  • nenad
    ha az export megfelelő akkor miért nem ArchiCadben modelleztek?
  • Metwork
    akit érdekel
  • zenoka
    yeaah..azt de varom mar:D
  • Aldaryn
    Kezdem azt gondolni, hogy általában a beérkező anyag az, ami kaki, nem feltétlenül Archicad 3ds exportja. :D De a sebesség tényleg szörnyű. AutoCAD rajzi sebességéhez képest pedig főleg.

Vigyázó szemetek VRay SP3-ra vessétek. :) Került még bele pár okosság. Pl. lesz irradiance mapnál és lightcachenél olyan opció, ahol a mintákat időben veszi a teljes kameraútvonalon. Gondolom nem kell hangsúlyozni, mennyivel gyorsul így mondjuk egy flytrough render. :D
    Vlado pedig nemrég mutatott egy olyan képsorozatot, ahol a volumetrikus shadert az Aura szimuláció outputjával mappelték. GI, többszörös szóródás, meg minden... Pöpec.
  • bencsab
    Abban igazad van, hogy lassú a program, különös tekintettel, ami a műveletek feldolozását illeti. Mondjuk a már feldolgozott egy gdl tárgyat 3d-be, akkor onnantól rendben van a sebessége nálam is. Csak mire feljön az a nyamvadt tárgybeállító panel, addig elteli 2mp.

A 3d-s exportra nekem sincs panaszom. Annyi kaki van benne, hogy a 90 fokban csatlakozó falaknál a nem látszó 45 fokos találkozási metszősíkhoz is betesz 2-2 face-t, de ennyit el lehet viselni.
  • Free
    ott valami nagyon nagy gebasz lehet ...

nekem azonnal megy minden update és nem kis objektekkel dolgozom ArchiCAD12 ben

A vicces hogy végre normális rendert is raktak beel. mondjuk annyira nem paraméterehzető de buta tervezőknek kiválló élmény. arról nem is beszélve hogy tapasztalataim szerint ez az igény szint már megint.

Interiörre és exteriorra is igen gyors amúgy ha megelégednek a default objektekkel.

amúgy a másik érdekes észrevétel hogy a benne lévő modelleket szinte tökéletesen exportálja 3ds be.

Tennék be most komplex épületről AC s képet de nem szabad :s
  • nenad
    vagy megközelítő pontra/snappelve kattintva megrajzolja, ez akkor hasznos ha a terv alatta van, esetleg még ez.
  • zenoka
    1: megtanulsz modelezni vagy boolen el osszeolvasztod
    2: ha 1 nel boolenoztal eleg gaz ha viszont megtanultal modelezni akkor chamfer de mire megtanulsz modelezni ez a kerdes fel sem merul
    javaslat: F1, google, 3dsmax biblia
  • nenad
    merőleges egy másik splineról, meg lehet oldani, de van egy probléma a bal egérgombbal katingatni kellene, illetve ha jobb egérgombra lenne a befejezés azzal maxscriptnek gondja van sajnos.
    talán ez lehetett az oka, hogy ezek a spéci snappingek, nem lettek maxbe implementálva,
    egy olyan toolal viszont szolgálhatok, ami a kijelölt spline segmens, megadott/rákattintott pontjáról merőlegest rajzol, megadott hosszúsággal. A cgsociety-n sem kaptam választ erre a kérdésre.
    Valószinuleg meg tudnám oldani egy DotNetes, másik taszkal, esetleg valamikor majd belenézek, viszon akkor lenne mindenféle dolog mint rhinoban.
  • goofy1984
    Hello!

2 kérdésem lenne.
    1.: hogyan lehet 2 testet egybeolvasztani úgy, hogy ne látszódjon rajta, hogy össze lett, és hogy mikből lett csinálva.
    2.: 2 test összetalálkozásánál meg lehet-e csinálni, hogy a találkozásnál ne pl. a durva derékszög legyen, hanem valahogyan simítani, kicsit ívelt legyen? Pl.: a pohár füle ahol belemegy a pohárba olyasmi lekerekítés szerűség.
  • zenoka
    hehehe loool:D
  • Aldaryn
  • npeter
    akkor jöhet a "show users" :)
  • zenoka
    nem nem csak kinyirtad a forumot:)) a show mappal:D
  • npeter
    ÚRISTEN, az UFO-k elrabolták az összes fórumozót
  • npeter
    Ezt próbáltad már?
    show map

• putyi
    az archicad esetében a megrendelő és a program hibái az esetek legtöbbjáben összeadódnak. az archicad-del a legnagyobb baj, hogy szabad modellezésre gyakorlatolag csak a gdl-van, a többi tool pedig annyira egy feladatra orientált, hogy csak mindenféle hekkelés után lehet egy egy az általánostól eltérő objektumot létrehozni benne. teszem azt a most divatos ferde, vagy neadjisten hullámos födémek nem valósíthatóak meg benne egzakt módon. ennek következtében a kiírt állomány is jó eséllyel egy bughalmaz lesz. a másik fő szopás a híres pontosság. ha egy ház el tér a merőleges koordinátarendszertől, akkor gyakorlatilag az archicad-del egy rémálom a szerkesztés, amit tovább fokoz a tervezői pongyolaság. pl. 11,235445 fokos szög használata a 11, vagy még szebb esetben a 10 fokos helyett.
  • nenad
    A falakat igy is ugy is meg kell rajzolni, esetleg ha normális splinet tudsz áthozni (spline pontok sorrendje helyes). De ezt lehet valahogy resetelni/rebuildonlni.
    Ilyen alapon már kérdőjelezhető az egész.
  • nenad
    na akkor mindenki irja le a maxos workflowját címszavak szerüen. A szerkesztő részletekere tessék kitérni.
  • Aldaryn
    A snapet leginkább a nyílások elhelyezésére értettem. A 3D model update? Ezt a kérdést nem értem. Ha szerkesztek bármit 2D-ben Archicadben, akkor abból generálódik egy 3D-s ojjektum is. alamint 3D-ben is egész kulturáltan lehet szerkeszteni. Nem egy MAX, de pl. arra teljesen jó, hogy az ember felskiccelje vle a ház lényeges dolgait, főleg azokat, amiket MAXban kínkeserv lenne összeszenvedni. Az más kérdés, hogy mivel nincs instancolt output, meg igazán normális output sem, sőt, az output olyan szinten képes szemetes lenni, hogy ihaj, így kicsit halott dolog. Bár most épp azt nézegetem, hogy nem csak kedves megrendelőink rajzolnak-e pongyolán általában, és azért szopunk ArchiCAD importtal.
  • nenad
    3d model update?
  • nenad
    az ötlet eredte, az, hogy az importált file, soha nem jó. Lehet nem is pontos is. De ha van rajz alatta és simán felül kell rajzolni akkor az is egy módszer, de ha olyan rajzod (papír) van amin nincsen meg a méret, akkor azt egyébként is baszhatnád ki. Szóval a spline rajzoló toolnak is ez a lényege. De valószínüleg beveszem ezt is. De akkor is kell a direction (szög). Annyira nagyjábólra menni egy kicsit nevetséges lenne talán.
    Vizualizációs megoldásra teljesen jó az a fajta spline rajzolás, és begépelés. Egyébként tényleg sokat kellene méregetni maxban. De azért fontolóra veszem, hiszen ez már alapból benne van.
    Csak beállítod hány fal van, aztám a vertexes maxos snappingel odaugorhatzs, és kész..
  • raulrm
    Üdv mindenkinek!

Hogy tudom megcsinálni azt, hogy a materialokat ne csak akkor lássam, amikor berendelem a képet, hanem pl amikor perspekítv ablakban nézem, forgatom a tárgyat stb?

Előre is köszönöm.
  • zenoka
    nekem van archicad12 konyvem magyarul:D
    lehet holnap reggel felhetkor tudsz te is szerezni oda szoljak?
  • Aldaryn
    Hmm, poénból elővettem egy ArciCAd12-t, eszement kulturált az ajtó/ablak rajzolás benne, mind kis bizdbaszt lehet állítgatni, és, mivel még soha, de soha nem tettem keresztbe két vonalat ebben a programban, azt mondhatom, hogy elég magától értetődő a használata. Viszont van egy komoly problémája. Tetűbitangcsigalassú. Van egy 5-6 faldarabból álló szerkezetem, rajta 4-5 ablak/ajtó, és egy update másodpercekbe telik. Ezen kis tapasztalat alapján acrhicadben nem szabad tejjel a számban dolgozni, mert utóbbi megalszik. hehe...
  • Aldaryn
    Szerintem rengeteg múlik azon, hogyan lehet UIn keresztül kezelni az egészet. A méricskélős begépelős módszer azért necces, mert az emebrek többsége, aki kész rajzokból dolgozik, egy meglévő rajzot rajzol felül, amin nem feltétlen vannak derékszögben a dolgok, és az illető sokszor nem is ismeri a házat magát, így folyamatosan mérnie kell a rajzon, hogy azt begépelhesse. Ami önmagában nem gond, de tudjuk, milyen könnyű méricskélni maxban. Rengeteg sok plusz klikk. Egy draggelés, snappelés sokat lendítene az ügyön, bár nem piskóta. Amikor legutoljára programoztam, az UI kódja majdnem hatszor akkora volt, mint a munkavégző kód... :D
    Ha pedig az illető tervezi a házat, akkor nem maxban fogja megtervezni, rajzolni, hanem indít egy CADet, ahol ezek a funkciók, amiket most kódolsz már megoldottak, ráadásul nagyon elegánsan, és van dinamikus 3D output. És sokan meg is elégszenek azzal az outputtal maxban.
  • nenad
    ha belegondolsz a belső falak ugyanilyen rendszerben működik. A könnyités nálam, hogy nem kell duola spline-t rajzolni, csak a külső fal, illetve belső falaknál ccw falat, a vastagságot pedig beutöd, az offsetet a program maga végzi. Igy gyorsabb a rajzolás és könnyebb a kezelés is
  • nenad
    az egész sztori felvet egy kérdést, alul van e már egy rajz és a fölött rajzolunk, vagy fogjuk a tervet és begépeljük... Tehát építész vagy modellező megközelítés..
    egyenlőre az utobbira hajazom. Ami végül is nem komplikált,
    Az ikonok csak jelzésnek leszenk ott, egy type inben lehet meghatározni a pontos távolgásukat a fal sarkától. (jelölve lesz)
    Esetleg rájuk kattintva előjön a kis ablak amiben megjelennek a paramétereik, és ott állíthatod azokat.
    illetve egy összefüggőtáblázatban. Ami megkönnyíti az ellenőrzést stb.
  • Aldaryn
    Jó lesz ez. Gondolom a cél, hogy a nyílás "ikonok" draggelhetőek legyenek. A változó vastagságú fal, és a falban elágazások beiktatása még egy jó kis agytúra lesz majd, ha tervezel ilyesmit.
  • ThomasGins
    Pöpec
  • Lazarus
    Ma már volt :) Tényleg jó
  • Roger6
    Bocs a zavarásért, egy érdekes video 3d kedvelőknek. (Bocs, ha volt már...)
  • nenad
    archiwall, egy kis tech videó, a falak illetve az ablak adoptációjáról. Ez az alap cucc. Innen jön a mézesmadzag. :D remélem lejátsza majd a videót.

video
  • lac coo
    Igen, ott éppen azt kellet volna minden eszközzel hangsúlyozni, hogy az már real.... Tényleg nagy kár érte, pedig hatalmas ötlet a történet, nekem nagyon tetszik !
  • Aldaryn
    Wow... nagyon szép. Kár, hogy az utolsó jelenet is cg.