3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Malakai
Mostanság ez a szokás sok programnál, hogy a winfos okos helyeire pakolják a konfigurációs fileokat.
Pl Adobe CSalád 3 különbözõ helyre pakol természetesen az installált mappán kívül.
Vagy pl ha már max, a Cebas pluginek is appdata mappába raknak mindent.
Max install után elsõ dolgom mindent átállítgatni, nagy részét át lehet.
A Customize \ Configure User Paths és Configure System Paths-ban kell pötyögni egy darabig. Azthiszem max9 elõtt viszont nem lehet simán max-ból megoldani.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

evolucio😊) oszt majd az ido eldonti hogy fent marad-e😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Nem, elõtte úgy tárolta, mint minden normális program. A saját kis mappájában.

per aspera ad astra

de ez asszem csak a 7 es verzio ota elotte nem volt ilyen szopatos...ha jol emlexem..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Tulképp teljesen logikus, hogy a felhasználói infókat, amiket szerkeszteni is kellene tudni, nem az "%APPDATA%\Autodesk\3DSMAX" helyen tárolja, hanem egy eldugott, rejtett mappastruktúrában. Következetesség roxx... O_o

per aspera ad astra

Aldaryn
%HOMEPATH%\Local Settings\Application Data\Autodesk\3dsmax

itten IS nézz szét. 😊

per aspera ad astra

lac coo
Én csak egy helyen találtam az UI mappában, hol van még máshol ?

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

lac coo
Elmentettem, szintét testreszabott, így most azt töltögetem vissza mindig 😊)))

Malakai
VRayDisplacement modifier, vagy a default displacement override a render beállításokban.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Sziasztok, lenne egy vray kérdésem. Tulajdonképpen nem is tudom hogy kérdezzem. A displacement map-rõl van szó. Van valami állítható metódus, vagy puffer aminek a méretét módosítani lehet? Szóval lehet e kapcsolgatni valamit is, vagy a renderelõ egyéb beállításainak megfelelõen fog megjelenni a map, a displacementnél pedig maximum annyi az opció hogy egy képet berakok aminek legjobb esetben is az "élességén" állíthatok? Tehát a minõséget max összemosom, vagy nagyobb felbontású képet használok, és ennyi? Semmilyen hangolási lehetõség nincs?
Bocs ha hülyeséget kérdeztem <#nemtudom>
nahja tok mindegy mivan a gepeden barki jon a szofvernyilvantartast nezik es nem az hogy mi van telepitve..a tobbi csak kamu...kivve ha warez szervert uzemeltetsz/pedo de egy atlagos munkaellenorzesnel tenyleg csak a szoftvernyilvantartas szamit😄

Aldaryn
Blender meg faszaság. Próbáld ki, elsõre úgyis utálni fogod, mert nem fogod tudni használni. Szívjál vele két hetet, és megszereted. Jó support, jó dev sebesség, jó UI. De ha azt mondom neked, hohy az XSI a legfaszább dolog a világon, akkor kukába dobod a MAXet, meg mindent, és nekiállsz XSI-zni? Szerintem elég kevesen vannak ezen a fórumon, akik azt mondhatják, hogy a program határolja be õket, és nem fordítva. 😛

per aspera ad astra

Aldaryn
Mit lelkizel ezen. Vegyed meg a legfrisebbet, és használd, amelyiket akarod. Legroszabb esetben egy ejnyebejnye, max letörlöd.

Mit nem adnék azért, ha ilyen problémáim lehetnének.

per aspera ad astra

hunkircsi
Persze, vágom én. Csak itt jön ugye képbe az a dolog, hogy a Globalizálódás az nemjó. Akármennyire is próbálják elhitetni velünk ennek az ellenkezõjét. Amíg egy cég a saját kis programját babusgatja, és szó szerint habzó szájjal figyeli a júzerek minden észrevételét és kívánságát, addig a júzer boldog, és megveszi a terméket, és a gyártó is boldog.
Mi a fõsulin még azt tanultuk, hogy a szoftverkészítésben a felhasználó a minden. Ezzel szemben most néhány nagy multi összevissza megvesz mindent kilóra, és utána pedig sza*ik magasról a szerencsétlen júzerre. Bár az is lehet, hogy sem a MAX-ot, sem pedig a MAYA-t nem magánkézbe szánták, pedig ha lenne egy egyfelhasználós magánjellegû freelancer licensz mondjuk félárért, akkor ziher, hogy több licenszet adnának el.
Talán olyan újabb verziókat kellene gyártani, amelyeket önszántukból is megvennének a felhasználók, és akkor nem kellene ilyen diktatórikus módszerekkel rákényszeríteni az újabb fejlesztéseket vásárlókra.
Nah megyek inkább MAX-ozni..

Ki korán kel, poligont lel.

hangsulyozom elfelejted hogy nem programot veszel hanem program hasznalati jogot (ezert nem adhatod el peldaul a "hasznalt" maxodat..igy is ugy is lejar a license es akkor megkell venni a kovetkezot...
szemet az autodesk ez teny de amig megveszik per firssitik a ceg a programot ez marad...
1.) majd ha komoly visszaesesek lesznek az ertekesitesben akkor elgondolkodnak hogy megerje e valtoztatni
2.) nem a max a legnagyobb forgalmat bonyolito programuk meg mindig (igy plane leszarjak a felhasznalokat)
3.) nincs mese valtani kell ha ennyire elviselhetetlen a dolog...1-2 honap szivast egy uj program megtanulasa meger (marpedig ha valaki erti is hogy mit miert csinal es nem csk a tutorokbol ellopot jelenetekbe pakolja a sajat scene-t akkor azert erti) mint hogy meg egy evet szopjon az ember egy szemet ceg miatt

FRenkie
A hírnévre szarnak szerintem, ha így jól gurul a szekér..

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

hunkircsi
Pedig sajnos ez így van. Többek között az ilyen üzletpolitikáért is rühellem az Autodesk-et. Mert így a régebbi verziók akarva akaratlan a sülylesztõbe kerülnek. Vegyük például az Autodesk VIZ nevû programot. Baromi jó megoldás volt a látványtervezõ cégek számára, mivel fullra MAX kinézete volt, viszont konkrétan csak az építészeti-látványtervezõs melóhoz szükséges opciók voltak benne, és éppen ezért megfizethetõ volt az ára. Erre mit csinál az Autodesk, fogja a VIZ-t, visszapakolja bele a MAX eredeti funkcióit, és ugyanannyiért árulja mint a MAX-ot, mégpedig Autodesk 3D Studio MAX Design 2009 néven.
Körbetelefonáltam jó néhány magyarországi Autodesk forgalmazót, és mindenhol azt mondták, hogy csak a legújabb verziókat lehet megvásárolni. Amikor még a Discreet kezében volt a cucc, akkor tény, hogy akármilyen verziót meg lehetett venni. Csakhogy most az Autodesk már nem fejleszti a programot olyan szinten, hogy felhasználók 90%-nak megérné áttérni az újabb verzióra. Így aztán ezzel a fajta üzletpolitikával rongálja tovább az amúgy is gyenge hírnevét.

szerintem pediglen nem lehet megvenni legalabbis nem tlaltam en arlistat ahol regebbi maxot arultak volna.. nem olyan az autodesk policyja hogy megerne nekik...

sztem meg lehet venni a régebbit is, ilyenrõl még nem hallottam, hogy ne lehetne.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hunkircsi
MAX-ot használó vad hordák népe!

Felteszem a nagy (NAGY) kérdést. Melyik MAX verzió sikerült a legjobban? Értek itt fõleg gyorsaság, stabilitás, bugmentesség, stb. kritériumokat. Én egy hónappal ezelött még a 7-est használtam, aztán kisebb véréj kalamajka után kénytelen voltam felrakni a 8-as MAX-ot. Volt 9-es is, de az elsem indult a gépemen, mert valami SSE, vagymi kellett neki.
Nademostha az ember vesz egy új gépet, akkor nembiztos, hogy a régi MAX-ot akarja feltenni, fõleg, hogy az új V-Ray verziók is MAX verzió-függõk, ellenben nem akarok szívni.
Plusz itt a másik dilemma, mivan akkor, ha mondjuk példának okáért megvenném a MAX-ot, és ugye az Autodesk mindig csak a legújabb verzió licenszét árulja. De ha nekem marhára megfelel a MAX8, akkor az hogyvan? A megvett licensz lefele kompatibilis?

A másik agymenés: olvastam itt az SG-n egy Linux-os cikk hozzászólásában azt írta valaki, hogy a Blender simán veri a MAX-ot. Mondjátok, hogy ez nem így van. Mert ha mégis, akkor mihelyst kijön a véréj a Blender-hez, akkor az Autodesk be is szüntetheti a MAX fejlesztéseket? Egyáltalán tudnak még mit fejleszteni a MAX-on?

Aldaryn
Rakjad össze eyszer jól, mentsed ki valamilyen néven, és írjad vele felül az összes lehetséges helyen a defaultokat. 😊 Amióta ezt megtettem, azóta nincs ilyen problémám. Elég testreszabott MAX felületet használok sok saját kiegészítéssel, legalább fél napos munka lenne visszaállítani, így el van mentve szépen több helyre is. Valamint van rá script, hogy mindenképp azt töltse be indításkor.

per aspera ad astra

megvan, köszi
http://magic.pen.fizzlebot.com/

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

lac coo
Megvadult a MAX9-em ... Minden indításkor újra be kell töltenem a tolbart, egyébként nics semmi ikon 😊)))
Hogy szakadna meg 😊))

lac coo
Magic Pen .. Ha egyre gondolunk ...

valakik nem tudja annak a flash jateknak a cimet ahol nemi fizikaval fuszerezve kellet a golyot attolni a masik palyara. Ahol rajzolni kellett a palya elemeket.

Hecker007
valaki használja a 2009-es maxet a hozzávaló v-ray-el?
nekem valahogy nagyon lassan renderel v-ray-el+még a material editor is nagyon belassul, ha nem a v-ray van akkor megy normálisan minden, gépemnek meg sztem bírni kéne :S
valaki tud valami megoldást vagy inkább rakjam vissza a 9.0-ás maxet?

lac coo
Ok, megvan, a tolbart is újra be kellett töltenem . Sorry ...Az elõzõt másik topikba akartam 😄DD

lac coo
elõjött a szokásos MAX bug , eltûntek az ikonok a felsõ toolbar-ból ... Az eddig bevált színséma cserélgetés. visszatöltés nem segít modt, mit lehet tenni vele ? A telepítõ tud valami repairt ..?

lac coo
Vaki, valami ötlet ? 😊)) Váltogatom ezerrel a színeket de semmi ...😞((

Aldaryn
mire gondolsz, hogy mennyi? 😊 Ameddig a szem ellát egy db. plane, displace a tetején, és ennyi. Néhány dudva beleszórva, de az látszik úgyis.

per aspera ad astra

lac coo
Ha a fenti menubar-ból eltünnek az ikonok, nem azt kell csinálni, hogy betölteni egy másik színsémát ? Mert nekem most sehogy nem akar helyreállni 😞((((((((

Ja,tényleg az lehet,a zsemlét el is felejtettem,akkor nem grat <#hehe>

Atika :o)
szerintem o a zsemlere gondolt 😉

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

Mondtam hogy a távirányítóval te fogsz nyerni <#hehe>
Amúgy grat! <#eljen><#wink>

npeter
érik a bútor <#nyes> (kár,hogy nincs idõm készíteni 1et)<#buck>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

a fû egész jó lett.
mennyi a displace belõle?

nahja mert nem tesznek bele melle teleszkopos lapatot<#idiota>

npeter
sõt némelyiknek felfújható kis low polys gumicsónak is😊 (csak használni nem tudják)<#hehe>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

zsolesz92
ezért jó a nõknek... a táskájukban még az eresz is elfér 😉

mit nem adtam volna most egy ereszert anyam😄 ez az eso pont elkapott hazafele menet sportbol..volt jeg meg szel meg minden..brrr

zsolesz92
elfelejtette hozzátenni hogy élményfürdõként is funkcionál, amikor kinzel az ablakon xD

Szevasztok!
Ugyan most csak 3 versenyzõ indult, de votzni azt lehet!!
Az elõzõt én nyertem <#eljen><#vigyor3>

következõre téma? Volt valami arcszesz, vagy ilyesmi terv, mehet?

FRenkie
Nagyon szép! A modellis saját, vagy besegített valami rekurzív geometria script?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

npeter
Azt majd a bádogosok elõbb kigondolják 😊

ez ediii😊 de holvannak az ereszek?😛😊

npeter
Eléggé nagy a pangás. Bünti jön. Délelött untakoztam kicsit 😊

<off>
Ja és ha még nem vagytok eléggé fáradtak:
egri csillagok játék

</off>

Met
egy wire képet is mutatnál?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Malakai
Physical Camera?
Akkor nem kell szórakozni a nappal, max "fotózni" nagyjából, meg esetleg még finomhangolni a hdr rendert.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

hunkircsi
A levelek material-összetétele nagyon érdekelne. Nagyvonalakban esetleg nem lehetne ismertetni?

Amúgy van valakinek valami jó kis receptje V-Ray Sun-al bevilágított kültéri jelenetekre? Mármint a paraméterbeállításokra, hogy ne égjen be a direktbe megvilágított felület, és hogy szép kontrasztos ebédidõs napsugár-árban ússzon a jelenet.

Köszi.

legyen ez a cel😊 de ebbe a topicban eleve szkeptikusak vagyunk tehat csak ugy lehetne megoldani hogy csinalsz valahol fotogaleriat es beszurod oda azt a kepet is😄