63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• ThomasGins
    Köszönöm!
  • nenad
    van egy jobb megoldás, van saját lejátszója.. azzal becsomizom futtatható fileba.
  • ThomasGins
    MIlyen kodek kell hozzá?Előzőt se birtam lejátszani:(
  • Aldaryn
    határozottan halad.
  • nenad
    perpedicular snap, stage 2.
    másik, vagy saját objektum vertexe is meghatározhatja a hoszzát a merőlegesnek, alá inference locking (sketcup). Viszont kattintgatós, aminek az előnye az, hogy lehet pannolni stb. Addig viszint nincsen update.

video
  • nenad
    a dofot csökkenteni vagy teljesen kivenném velőle, a szinezés nagyon jó.
  • Free
    és a cserepek mivel készültek ? :c)
    Nekem tetszik a hangulata , kicsit a gyerekkorom jutott eszembe róla amikor még volt terepasztalom és azon száguldozott ilyen házak között a jó kis TT vasutam :)
  • Aldaryn
    Kellemes, pár elem mintha kicsit léptéktelen lenne, cserepek, deszkázat. Persze, úgy, hogy az egész ilyen makettotó hangulatú keverék, ennek a belekötésnek lehet nincs sok értelme.
  • npeter
    Hi!
    Egy kis 7 végi nonporfit work. Régi stílusú nyaraló lesz majd vmikor.
  • ThomasGins
    Próbáltam pár port.ps-t mindnek van vmi baja,és van amelyik egy idő után nem hajlandó menteni,legalább is cs3-nál...
  • Aldaryn
    Ah, várj csak, én vagyok a hülye. Map filterelését kikapcsolva egész megtáltosodik a displace mesh wsm.
  • Aldaryn
    Gondoltam, hogy magyar terület, mert 2 mapról beszélsz... :D MAXban displace mesh WSM modifierrel tudod átültetni a displace-t meshé, de szerintem elég siralmas a működése, valamint a teljesítménye. Egy 500x500-es grid displacelése egy ilyen 6x6K-s mappal kb 50 perc volt neki... poénból kivártam. Gondolom segít, ha kisebb a map, de ha a mapban lévő adatokat igazán ki akarod használni, akkor jó nagy felbontás kell.
  • repvez
    Akkor lehet hogy a portable PS-emmel van a gond az elmentésnél.Sajnos zbrust még egyáltalán nem használtam és MODO-ban is csak a modellezö részt néztem eddig igy a material vagy maporás részét nem ismerem.
    Esetleg tudnál egy kis támpontot addni hogy maxban hogy lehetne?Mert a többinél még lehet az inporttal is gondok lennének.Amugy a Magyar területre vonatkozo adatokkal dolgoznék 40_03 és 41_03 szelvények
  • Aldaryn
    Nos, nekem simán menthető autolevels után. 16 bites TIFek, és gondolom globálisan az egész világra egységes értékekkel operál, tehát ha alacsonyabb területről töltesz le infót, akkor az többnyire nagyon sötét lesz. Elmenteni a mesht meg legjobb, ha előveszel valami programot, amiben van normális displacement. Nem MAXot.... inkább ZBrust, vagy valami hasonlót. MODO se rossz.
  • repvez
    Kéne egy kis help
    Már régebben letöltöttem erröl az oldalrol letöltött geotiff height mapott akkor jol mukodott ha egy disp modifilterrbe betettem, de most letöltve nem müködik ez a megoldás a disp nél nem tudok magasságot állitani.
    Egyedül akkor van hasonlo eredmény ha a materialba bumpnak rakom be és 1000-es értéket adok neki.
    És az a fura hogy a régebben letöltött geotiffet meg tudtam nézni acdsee képnézegetöben és látszodott a modifiler után a wievportban is a modositás a mostani csak egy fekete kép.PS-be berakva és autokontraszt alakalmazva megjelenik a normális szürkeárnyalatos kép, de amikor el akarom menteni igy nem jelenik meg utánna a mentett mappába.

Ha megoldodik ez probléma akkor hogyan derithetö ki hogy a heightmapon melyik a legmagasabb pontnak megfelelö hely ill hogy át lehet-e alakitani olyan polymodellé a plane-t, hogy elmentve ne kelljen ugyan ahhoz az eredményhez a heightmap.Mert a 2 heightmap összesen 130mb és gondolom ekkora felbontásnál már a textura mérete is elég nagy igy gondoltam ha a heightmapot kiiktatjuk akkor sok helyet sporolok ami egy játékban nem elhanyagolhato a betoltésnél.
  • Aldaryn
    Lazítós szombat van?
  • ThomasGins
    semmi:D
  • Aldaryn
    Khm, mivan?
  • ThomasGins
    Elég szar lett,sorry.
  • ThomasGins
    Makehuman
  • Mutans Zombi
    Helló mindenkinek!

Hogyan lehet fixre beállítani a MAX-ben, hogy a grid mekkora legyen a perspektivikus nézetben?
    Azt tudom, hogy hol lehet átállítani (én legalábbis itt állítom: Customize > Grid and Snap settings -> Home Grid -> Perspective View Grid Extent), de mit kell ahhoz tennem, hogy az oda beírt érték a következő MAX indításkor is az az érték maradjon?

Ha valaki a jelenlévők közül modellezik/modellezett már embert (férfit és nőt is), akkor tőle kérdezném, hogy ehhez szemből és oldalnézeti képeket honnan szerzett, vagy milyen kulcsszavakkal kereste a neten? Mert amiket én találtam, azok egyrészt iszonyat kicsik, másrészt a minőségük hagy némi kívánnivalót maga után.

A MAX materiál-jában van egy két anyag (mental ray, Arch & design) ami elég furán néz ké (pl. a cooper).
    Az itt található anyagokon lehet valahogy fixen változtatni, hogy végérvényesen a módosítottak maradjanak az alapértelmezettek, vagy... valami más megoldás?
  • Aldaryn
    Utálni fogsz ezért, de ha egyszer egy programot, bármelyiket, valamire használsz, mert szükséged van rá, legyen szó munkáról, vagy lelkességről, ne sajnáld már azt az órányi időt, amit azzal töltenél, hogy legalább a getting started és hasonló dolgokat elolvasod a program helpjéből. Nem fáj, nem fognak érte lenézni a többiek, nem lesz tőle semmi bajod. Hidd el.
  • thomasthomas
    Hi!

Mostanában egy játékhoz modellt módosítok(azaz nem én csináltam,igaz nem is tudnék)), és meg kéne változtatnom egy (nem is tudom hogy hívjam.) objektumnak a méretét.Hogyan lehet ezt megcsinálni?Miután kijelölöm az "objektumot", gondolom jobb oldalt kéne valamit csinálni.

Előre is köszi.
  • Aldaryn
    Szuper! :) Kérünkszépen egy párhuzamos rajzoló toolt is, mert az tényleg nincs még.
  • nenad
    perpendicular from curve, stage 1 ;-)

videjó
  • Aldaryn
    Jaj, ez nagyon nagy poén. :) Egyszerű ötlet, amire szerintem mindenki azt mondja egyből, hogy "bázz, ez nekem is esezmbe juthatott volna". Aztán, persze mégsem jutott. :P
  • Culram #48806
    Titeket biztos érdekel:
    Egy kis technológia
  • Aldaryn
    Az égbolt valóban jó lett!
  • marcee
    Nézegetem az új Artlantis-t. Nem kicsit fejlődött az utóbbi időben. Prezentációk.
    A parametrikus égboltot elfogadnám max-ba/vray-be is!
  • Aldaryn
    Zártnak kell lennie, mert egyben humidor is.

Zeno, Szálloda... mi más? :D
  • ThomasGins
    Ugy lenne vicces,h a fiókok nem kihuzhatósak,hanem csak forognak és egy cikk hiányzik mindenhonnan:)
  • Free
    off: mióta csinálja max hogy a DWG t nem csak splineként hozza be hanem rögtön objektekké alakítja ?
  • Free
    Próbáld ki nagyon jó
    eléggé egyszerű
  • zenoka
    pfuuujj:P fasza lett:D szaloda vagy szivarszalon?
  • Aldaryn
    rakok szekrényt (munka, ofkoz,...)
  • putyi
    á! hagyd! csak az idődet pazarolod.
    mi is elcsesztünk már egy csomó időt, az új fícsörök próbálgatásával.
  • marcee
    Bazze, mióta várok egy ilyen ficsőrre vray-hez!!!!

Amúgymeg SP3-at akarok!!!
  • nenad
    srácok, valaki nagyon kitalálta az egér pozició lekérdezést.
    Nem az egér world koordinátáját lekérdezni, csak a screent. Ami a mindenkori felbontás x,y -je.
    Nem semmi...
    Enélkül max kattintgatósat lehet létrehozni.
  • nenad
    gyakorlatban nem változik semmi sem.
  • bencsab
    azannya