63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #48912 sikerült beletenni a max procedurálisok kimentését fileba..
Yeah! -
#48911 Tudom, eddig még nem dolgoztam olyan visual edittorral, ahol kattintgatva állítgatva a funkcionalitást is beállíthattad. Talán Delphiben volt olyan élmény, hogy majdnem gépelés nélkül is lehetett egyszerűbb "programot" összerakni. :P Elhelyezés, méretezés, arra találták ki. -
nenad #48910 erre lenne, de ott nem lehet véglegesre megírni. Pl egy material ui-t bedobva el sem indul.. -
#48909 Nem erre lenne a vizuál edittor? hogy legalább az ui elemek helyzetével, méretével ne szövegesen kelljen bajlódni? -
nenad #48908 hehe, írtam egy ui etoló kódót. Magát a kódót változtatja meg.
pl elkészítettél egy komoly gombokkal stb teli ui-t. De be kellene szúrni még1 buttont stb.
akkor mindent ami alatta van annak pos értékéz növelni kellene.
Egy lépésben. Piszok kul feeling. Maxscript string parancsaival. Kicsit nyögvelős de kuul.
:D
Írok hozzá ui-t holnap aztán bedobom, alkalomadtán jól jöhet. -
zenoka #48907 zsiiiiirrrr... -
nenad #48906 anisotropikus reflekcio, illetve igen olyan mint az mr-é -
nenad #48905 a window azt teszi, ha pl be szeretnél nézni a ház /cornell box belsejébe akkor ezt a materialt kell hozzáredelni az adott falhoz, és a kamera felől nem rendereli. Olyasmi féle mint a flipped polygon maxban.
csak nem kell vele genyózni illetve nem csak egy facehez lehet hozzárendelni hanem pl vastag falhoz is. -
zenoka #48904 szerintem az effect shadow fele kutyu lehet:D
aniso mit tesz..mert az oke hogy egyenlotlenseg de minek az egyenlotlensege:D
round corners az beepitett el lekerites mint mr-ben? -
#48903 A window mit tesz? Mellesleg elimserés a kitartó fejlesztésért! -
zenoka #48902 edi:D jol nez ki:D -
nenad #48901 Bah, vray ;-)
Rq material..
-
marcee #48900 Frissült a spot3d-s vray help az SP3-as ficsőrökkel. grafikavilág.ws-re felrakták .chm-ben is. -
zenoka #48899 juhar szirupot bele:) coolos:) -
#48898 Bizony! Fasza lett! Nagyon jó lett az üveg anyaga. A fedő már annyira nem. :P -
#48897 f@sz@ lett. kéne bele 1 kis lekvár :-D -
nenad #48896 kis üveg, redqeeun
magam is gondoltam erre a dologra, csak még megfelelő öteletem nem volt hozzá... -
#48895 -
#48894 Manapság ha valaki 3D-s csomag fejlesztésébe kezd, az azért teszi, hogy majd ó pénzért eladja az Autodesknek. -
#48893 Lassan már kellene írni egy saját 3D-s programot, full király beépített renderrel, és tized annyiért árulni, mint az Autodesk a programjait. Persze akkor jönnének szép nagydarab fekete öltönyös napszemüveges emberek nagy fekete autókkal, és szépen saját belátásunkra bíznák, hogy áttengedjük-e nekik a jogokat, vagy véletlenül önszántunkból belefulladunk valamelyik vízfelületbe.
(Ja, a nagy fekete gépkocsikon olyan rendszámok lennének, hogy "autodesk-01 meg olyan, hogy "chaosgroup-00") Psszt! -
nenad #48892 inkább jól definiálják a terméküket, az viszont más, ha scripten belül sem lehet megoldani egyszerüen. -
bencsab #48891 lehet ezért nem csinálták meg az autodeskes programozós sem. nem tudják megülni a saját vadlovukat :D -
nenad #48890 megfogta egy spline update bug a construction plane-teket. Kár nagy kár.
Majd megpróbálom más uton megközelíteni a problémát -
zenoka #48889 azt nem, de jobb kedved lenne tole:P:) -
bencsab #48888 hát, az még nem oldaná meg azt a problémát, amit írtam -
bencsab #48887 nekem valahogy megvan az a mazhizmusom, hogy szeretek mindent kiszerkeszteni maxban, de vannak olyan dolgok, amiket egyszerűen a programfejlesztés szemellenzőssége miatt képtelenség megszokni -
zenoka #48886 legegyszerubb az volna ha az autocad spline rajzolasat/szerkeszteset at emelnek maxba szepen snapjaival egyutt..mindenki boldog lenne es elegedett.. -
#48885 Ezt már mióta kitaláltuk... :P Csak kicsit másképp, és leginkább azért, mert a MAX gridjei használhatatlanok normális tempójú munkára.
Nenad? Kódolás? :D -
bencsab #48884 kitaláltam egy új snapping módot: 2,5D pivot
bár lehet inkább egy autogrid opció lehetne logikailag
ez arra a síkra rajzolna, ahol az adott tárgy pivot-ja van. pl ha rajzolok egy vonalláncot az alapsíkra, és felemelem aról, akkor kiegészítve a vonalat nem a 0 magasságon jönnének létre az új szegmensek, hanem ahol a vonal pivot-ja van.
nenad, ha ezt megcsinálod, én kezet csókolok, mert ez okozza nekem a legnagyobb fejfájást általában -
nenad #48883 köszi a scriptekete meg a generátort. A 45 fokos cuccra rátérve ez egy 45 fokos transparent overlay a egy szin felett, csak az a poen, hogy nem tudom kivágni, vagyis inkább szégyen... Na majd kitatálok valamit.
A dobermannak ott van a forráskódja is, így updatelhető.. -
#48882 próbálkozz a bump és displace okosságokkal. -
#48881 Jé, ezt (vagy régebbi verzióját) használtam is. Emlékszem, régebben ha webdesignba kezdtem, az első mindig pár csíkozás előállítása volt.
Igen, igen, a MaxMan volt az, nem tudtam, hogy abbahagyták a fejlesztést. Kár, annyira nem rossz a RM. Gondolom MAX userek között nem valami népszerű. -
#48880 Ja előző kicsit pixelvadászat így. :D
Amúgy nesze egy generátor. :D -
#48879 MaxManra gondolhatsz, Animal Logic azzal leált mostmár majd 5 éve.
Volt még pár próbálkozás, scriptspoton fent van 3 script RIB exporthoz, hogy mennyire működnek nemtudom, nem próbáltam (egyedül a DoberMan ismerős). LiNK
Háttérkép: Én ilyenre gondoltam, ez vmi hasonló, mint az a képben lévő tile hiba nélkül... -
#48878 Valamikor még volt normális exporter max alá. Azt hiszem, Pixar PRMhez, én azzal kísérleteztem, ment is szépen, remekben. Persze nem inygenes. :\
Oldalad hátteréhez: vicces, de az ennyire finom vonalakat nemes egyszerűséggel AA meg minden nélkül pixel artként szokás megfesteni pl. gifnek PSben. Egy 1px széles 45 fokos sraff pl. kemény 3x3 pixeles kép. :D -
nenad #48877 ennyit a rib -ről, nincsen3d studio exporter, a rhinos is szar. ez van. -
nenad #48876 nem ez a baj... de azért köszi.
3delight, 5 másodperc renderidő, nem rossz... Esti lazlás képpen. Egy db license ingyenes. Piszok gyors.
-
#48875 Először is ne használj jpg-t, gif, vagy png ilyesmire. A jpg tömörítés a tilet egyből elcseszheti.
De talán maga a képhez is el van csúszva a dolog 1, talán 2 pixellel.
És amúgy nem is érdemes egy 60x60as képet használni, ugyanezt egy 5x5 pixellel is meg lehet csinálni. -
nenad #48874 web: DUMB question: Tudja valaki , hogyan lehet kivágni egy olyan darabot a háttérből ami hibátlanul tiléződik. http://losbellos.3dmax.hu/ háttere.
AA,soka linok, és nekem nem igazán sikerült rájönnöm. De lehet, hogy csak fáradt vagyok a gondolkodáshoz. 45fokos, az alap kép négyzet
Köszi -
#48873 sziasztok
lenne egy kis problémám. egy olyan kiterített palástot kéne létrehoznom ami egy kúp és henger különbségéből létrejövő test palástja. úgy kéne megcsinálnom hogy utána össze lehessen hajtogatni/ragasztani papírból. ha van valami tippetek vagy útmutatásotok esetleg tanácsotok hogy egyáltalán érdemes-e max-el csinálni vagy inkább valami mással akkor légyszi segítsetek. köszi
(ha minden igaz akkor tettem fel egy képet is bár nem biztos mert még sosem tettem fel képet ide a fórumba)