63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #48712 az kár, na majd csak találok egy esztergályost. -
#48711 Hát az a baj h én se, két perces meló, megcsinálnám szivesen,de 15 éve nem láttam esztergapadot.
Maradt nekem a lathe esztergályos ( ha okj-s, jelentkezek is a 80/505-505 belföldin: ) de épp vertex targoncásnak se kellek sehova:) -
nenad #48710 lehet megveszlek egy esztergálásra, letolómérőzőm majd a cuccot. Nemigen ismrek senkit sem akinek ilyen kis esztergálya lenne. -
#48709 noname táblám van és esztergályos "vagyok", nem volt nehéz;)
Sztem teflonrudat se nehéz szerezniük,de vmi helyettesitő kemény műanyag tuti van. -
nenad #48708 nem is rossz ötlet, köszi -
#48707 Gondolom normális penbe, gyártó árul egy darabig,végső megoldásnak egy esztergályos és teflon.
( nyugi 10 perc és lejön a filmem és kussolok:D ) -
nenad #48706 arra tényleg nincsen igény, vagy építész rajz - model generátor, vagy redqeen vraymaterial konverter.
Nem tudjátok hol lehet venni tablet penbe uj hegyet, valahol elveszettem a plusszt. -
#48705 ...hm szék és asztalgenerátort nem akarsz irni ?:P Ha sok hengerből lennének a darabjai, szegmensszámokkal variálva sokfélét lehetne kohozni belőle. -
#48704 Hangosan pötyögök?:)
Dinóriggel játszottam és hülyére sziavatott,hogy ha a controll tekerentyűket ki be kapcsoltam akkor a bone-okrol leszedte az oda linkelt objektumokat. És lassan esett le.De csak bnőm gépén fagyott vele max,nálam nem. ( Hehe,nincs is jobb mint meglátogatni asszonykát és még ott is maxozni, ilyen egy maximalista:)) -
nenad #48703 miva? Felébresztettél... :D -
#48702 csak megfejtettem,okos ez a help:) -
#48701 lnikelési ikonon kivül lehet valahogy név szerint linkelni vagy bárhogy? Kifagy vmiért maxom tőle -
nenad #48700 http://showroom.labs.autodesk.com/ -
nenad #48699 ezen, vagy a következő hétvégén beteszem a vraymaterial konvertert redqueenbe, azaz vrayes jeleneteket is többé kevésbé le fog tudni renderelni.
a c++ geom exportra még várni kell. (mielőtt felhuznám magam rajta inkább mást csinálok) -
nenad #48698 egy kis bug javítás, ha van pl 10 ablakos falad és a következőben csak 1 van akkor kiakadt.
wallgen_033 -
nenad #48697 érdekes modon ezen egész jól müködik a boolean -
nenad #48696 a spline >
extrude,
shell
metódus miért nem jó, nagyon gyors és tiszta geometriat hoz létre (a shellnél ne kell kapcsolni a straighten cormers) Ablakokat ugyan igy csak booleanolni lehet de sima falakra elég csak a külső terv vonal
-
nenad #48695 röhögtem egyébként, csak közben mást is csináltam, aztán ilyenre sikerült a válasz... -
marcee #48694 Én meg csak viccelni próbáltam, de látom, még az sem megy. -
nenad #48693 csak adtam neki egy számot.. egyébként nem szeretném túlkomplikálni. -
marcee #48692 Négy órával a project kezdése után már a 0.3-as verziónál tartasz?! Tárt karokkal fognak várni az Autodesk-nél (...a marketingesek!) -
nenad #48691 a 45 fokos vágóhíd, azaz wallgen 45 fokos chamferrel a végén.
röffröff -
#48690 Mi a céges etikett szerinti archicad szolidaritási percek keretében szoktuk. -
nenad #48689 a 45 fokos levgás még beteszem, hogy könyebb legyen bizonyos embereknek. :D
érdekes, én nagyon ritkán alkalmaztam ezt a metódust -
#48688 Hehe, ilyenkor szótlanul, de látványosan minden módosításnál egy kikészített papírlapra fel kell írni valami összeget, szépen egymás alá rendezve... :D -
#48687 Igen, ezt egyből kiszúrtam... :P
Lassan lesz Nenad script pack. :) Mehet majd scriptspotra. -
nenad #48686 az ablakokat nem centralizálja, a bal oldali paraméter számit csak a horizontális távolságnál -
nenad #48685 wallgen, egyenlőre szimpla, de még minidg gyorsabb mint rajzolni splineokat.
wallgen -
marcee #48684 Nekem a legviccesebb emlékeim egy nyolcvan év körüli építésszel vannak. Egy ötfős team öntötte digitális formába a terveit és én csináltam a látványt. Mikor a főnök mellém ültette, akkor szólt, hogy ne nagyon hagyjam magam befolyásolni, én tudom, hogy mennyi idő kell az elkészüléshez és húzzam meg a határt, hogy meddig hagyom változtatgatni (!) és apróságokon lovagolni. Aztán mikor két nappal a határidő előtt közöltem, hogy valami apróságot a belső térben nem csinálok meg, mert amúgy sem látszik majd egyetlen kameraállásból sem, akkor teljesen kifakadt, kiabálás lett belőle. "Mi az, hogy nem csinálod meg??? Ez az ÉN HÁZAM!" Persze nem mertem neki mondani, hogy ez meg az én modellem. Mai napig emlegetjük az akkori sztorikat. Nem tudta az öreg feldolgozni a tervek és a modell közötti legapróbb különbségeket, mindezt úgy hogy az utolsó pillanatig módosítgatott. -
#48683 Nenad lesz a magyar szkriptmester :) Amúgy hajrá, az épületgenerátor az engem is érdekel :)
Amúgy Al én kezdem megérteni a megrendelőket. Hiszen gondoljunk csak bele, a megrendelő nem szakember, a poligonról azt hiszi, hogy AVON termék, és a legtöbbje szerintem általános iskolában a fizikaóráról is hiányzot. Magyarul síkhülye az egészhez. Namármost ezzel nincsen semmi baj, mert ugye, ha szakértő lenne, akkor megcsinálná maga a melót. Viszont, és itt jön a lényeg...az embereknek fel kellene hagyni azon kellemetlen szokásukkal, hogy beleugatnak a másik dolgába úgy tevén ezzel, mintha értenének hozzá, holott az oviban a legnagyobb dícsérete az volt, hogy egymás mellé tett két építőkockát, és ettől Ő jogosult az "építészmérnökatyaúristen" megszólításra.
Persze joggal merül fel bennem ilyenkor a kérdés, hogy ha a MAX fullhibátlan program lenne, ami egy fullhibátlan oprendszeren egy fullhibátlan hardver alatt futna, és a megrendelő szépen okosan csak azon részekbe köhögne bele, ami tényleg szükséges, akkor mi lenne a KIHÍVÁS ebben a szakmában? -
nenad #48682 meg is írtam a kodot, poénból, gyártok egy ui-t. És annyi, bár lehet hogy már létezik ilyen script
-
nenad #48681 persze persze :D -
zenoka #48680 itt az lenne a plane hogy valaszthatsz ablakokat is hozza mat idvel minden szarral:D lekerikett ablak etc:D -
nenad #48679 olyats simán lehet, hogy 1 fal és azokra nyílások.
Aztán mehet falaként a móka. -
zenoka #48678 szerintem erre volna igeny..:D
Al: nekem csak olyan gomb kenne ami a megrendelobe megvilagosodast gyujt hogy mi hogyan megy..igy bekeben alkothatnek:D -
nenad #48677 ja és az ablakok mindenutt ott vannak nem?
da ha van tiszta spline inputot, illetve néhány értéked akkor meg lehet csinálni simán
-
#48676 Egy egy bazinagy gombra várok, amit ha megnyomok, akkor a gép begyűjti a megrendelő gépeiről, asztaláról, fejéből az adatokat, és automatikusan létrehozza pont azt, amit kértek. S akkor végre a munkám valóban olyanná válhatna, mint ahogyan azt a megrendelők elképzelik. -
zenoka #48675 csinalhatnal valami buliding generatort..spline menten felhuz egy epuletet meglehetne adni az emeletek magassagat, ablakok kozti tavolsagot, egy ket ablak tipust, foldszintre ajto tipust..etc. -
nenad #48674 én ezt lescripteltem volna 1 hét alatt :D
egyébként érdekes cucc. -
zenoka #48673 nahja ezert mondtam erdekesseg..mondjukegy ilyen epuletet lemodelezzek (kepeken lathato detailban) max egy het alatt:D szinte teljesen szabalyos instance hegyekkel teli epulet:D