3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

lac coo
Ezt hívják piacgazdaságnak 😉

( Ha viszont még a hatvanat is bukja , akkor már a vizet is kiveszi a szájából ...)

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Aldaryn
Pedig rengeteg múlik azokon a szakembereken, akik úgy gondolják, hogy kénytelenek alacsony árat adni, hogy fennmaradjanak, mert drágábbért nem kell. Nos, ha mindenki azt mondaná, hogy rendben, nálam ennyi, ha nem tetszik, el lehet menni máshova, akkor mindenki jobban járna.
Az, aki nem 200+fát kér, hanem megcsinálja 60ért, az nem scak a saját szájából vesz ki kenyeret, hanem például a milyenkbõl is, mert innentõl mi is csak 60-ért árulhatunk, ha versenyben akarunk maradni. Márpedig nincs annyi JÓ látványtervezõ, mint amekkora a kereslet.

per aspera ad astra

npeter
Hát sajna itt felénk (délkelet Mo) csak álmodni lehet ilyen árakról. Ha megemlítem, hogy kb. 600-1000 Ft/m2 áron vállalok belsõt, csak néznek rám ,mint borjú az új kapura, és sokallják nagyon. <#rinya> Sajna sokmindneki azt hiszi cask "kattingatni" kell párat és kész a szoba, lakás, konhya,stb. Azt nem is látják mekkora munka van a háttérben és, hogy nem csak a képet kell megfizetni, hanem az én munkidõmet, áramot, PC amortizációt, éjszakai fenntmaradásokat, stb...<#falbav>
De jó látni, hogy azért vhol meg is fizetik a látványterveket (persze minõségit)

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

ThomasGins
speedre is jó lenne valami gyors szörny

\"So always look on the bright side of death\"

Effendi
Nem rosz ötlet a sztárvarsz! lehetne ebbõl valami contest féle, mondjuk mindenki csináljon valamilyen karaktert vagy modellt, nem kellene gyorsan csinálni, csak szép ráérõsen....
( pl. Jabbát vállalnám, egy kis hájpacnit könnyen lehet modellezni.)

http://bf1942.gametrack.org/sig_3210436_omaha1_times.png

ThomasGins
sztárvórsz 7 lesz?😊

Free
3600 frame lesz a kész anim nem szeretnék PS elni :c))))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
lehet h ps-ben többre mész

Free
kipróbálom
Bár most sikerûlt úgy belõnömk a lens glow ot hogy már majdnem tetszik :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
avagy vralightmtl opacity-r falloff...

ThomasGins
gömb opacity falloff? hátha...

Free
Köszönöm szépen a válaszokat.

más: mivel tennétek szép légkört egy bolygó köré ? a Lens Effect Glow jónak tünt de nem az igazi.
Arra is gondoltam , hogy valami áttetszõ materiálos másik golyót teszek oda de az sem jó.

attól függ mekkora, milyen stílusú, bonyolultságú, stb. sztem egy átlagos 100 m2-es, modern lakásbelsõre kb. 200+áfa reális, de ez sokmindenen múlik.

jolvan jolvan lesz szekreny meg csak most ps2 ot szereztem (ocsemet) es nyomom a tekken-t ezerrel😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
nah, nyugi van plz. Gondolkozzatok el, hogy a másik miért is kapta fel a vizet.

per aspera ad astra

Free
wow

ZÉNÓKA..........

Látod mit tettél ?
A sok szekrényre rászokott a nép most hogy nicns meg a heti adag rögtön egymásnak ugranak...
Ezek az elvonási tünetek.

más:
Mennyiért illik manapság egy kecó belsõrõl látványtervet készíteni ? egy tol ig összeg kellen nekem .

Malakai
Editable Mesh-ben van explode parancs.
De amúgy alap, ha vmi nincs, akkor rákeresel, hogy van-e hozzá script, vagy ingyenes plugin...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

lac coo
Nézd... Nem akarok itt flémelni, hála istennek itt nem szokás, de ilyent amit te írtál be még akkor sem írnék, ha az ILM vezetõ 3D grafikusa lennék .... Grat !

bordy
le vagyok kötelezve. ha nincs valami akkor max scriptet kell keresnem rá, kezdem érteni.

igen, elején fel jön egy ablak, de akár hogy exportálom ki, maximum 2 darabot lát. tehát maga az egy darab model és annak még egy darabja külön. nem tudom miért.

Aldaryn
Hja, lassan, lassan. 😄

per aspera ad astra

az elõzõ kérdésedbõl ítélve, te egybõl tudtad a választ ugye?

amúgy meg importnál megkérdezi, hogy egy mesh-ként akarod a modellt behozni, vagy több mesh-ként.

masodik talalat 😛😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

bordy
ha obj-ben beviszek egy modelt és az több darabból áll igazából, azt szét lehet itt robbantani valahogy egybõl? mert ez az egyenként való detachelés nem igazán nyerõ.

lac coo
Köszi , Emese !

😄😄 hajra sracok😄

bordy
nah, ez volt a gond, végre. elsõ utolsó nagyobb gondom volt amire nem jöttem rá remélem.
thx

már csak egy hajszál választ el a kész weblaptól. majd ott

Malakai
Vagy 2D-s snapping van bekapcsolva és ezért csak a griden érzékeli...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

nem lehet hogy kiforditott plane van ott es bevan kapcsolva a ignore backfacing...

bordy
nem hidoltam semmit. bármilyen testet teszek le, csak az alján hajlandó mûködni ez.

ehehehe...tessek munkakat mutogatni😊 ha public😊
nyar van nagyon ugy tunik..

pl úgy, hogy edit mesh-ben azokat a vertexeket hide-oltad.

gyerekek!
meddig tart még ez a max kezdõknek kurzus? mert ennél még az is jobb, ha zénóka szekrényeket linkkel, vagy egyszerûen nem történik semmi.

bordy
megvan miért nem jött össze eddig. azért köszi.
az gond hogy van a kocka pl és csak az alsó 4 vertexén jön elõ a kis kék kereszt. a felsõ 4 vertexen nem jelenik meg. persze a felsõkkel próbáltam ezt eddig. az alsókon elõ jön a kis kék kereszt és tudom cuppantani simán bármelyikhez ami alul van. szóval ezt nem nagyon értem hogy a különbség a felsõ és alsók között.

kijelolod a vertexet meggyozodsz hogy a snapnal a vertex modvan bekapcsolva meg a snap is aztan en szoktam nyomni egy spacet hogy lockoljam a cuccot majd rapozicionalsz a vertexre (megvarod mig felvillan a snap rajta) es athuzod a masikhoz😄

bordy
triviális kérdés, de hogy a fenébe lehet vertexet vertexhez snapalni itt?
snap-ben benyomom a vertexet és a gridet pedig ki, de nagyon nem akar kocka egyik vertexe a másik kocka vertexéhez cuppani.

azzal csak az a baj hogy nem lehet spline menten arrayozni..pl egy versenypalyat korbe nem lehet.

repvez
Az array modositó nem jo erre , ott ha minden igaz meg lehet addni hogy a másolat mekkora szögben forduljon el az eredetihez képest bármelyik tengely körül.
Forgasd el kezzel, kulso kozeppont fel"pick"elesevel (ha nem sok masolat kell akkor egyszerubb)
lac coo
Igen ezt tudom, de baszik normálisan körberakni, nagy összevisszaság a vége ...
Majd ma még nézegetek valami pivot pontot vagy ilyesmit ...

Aldaryn
Pl. Spacing Tool path mntén, és ott csekk a Fallow-t

per aspera ad astra

lac coo
Hogy tudnék úgy egy objectet egy kör mentét úgy szétszórni, hogy az forduljon az ívvel, tehát pl.: mindog a kozéppont felé nézzen egy bizonyos része ....
Körbe vinni körbe tudom, de forgatni sehogy nem sikerül 😊))

THX !

Malakai
Viewport lock nincs, viewport undo van (shift+z).

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Atika :o)
Az oldal ujra fog indulni 😉

(&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;´&#175;`&#8226;.¸¸.&#8226;~>

bordy
ahoj maxosok.
egy olyan kérdésem lenne hogy a top, left, front nézetet nem lehet lockolni vagy legalább kikapcsolni a user okosságot? lényeg hogy ne tudjak elforogni az okban az ablakokban.

semmi baja annak az oldalnak. szerencsére.

lac coo
Lehet megköveztek, de van valami GFX World féle jóság valahol, mivel ez úgylátom megszûnt ? 😛 Lehet priviben is természetesen 😄D

ha jol sejtem kulon kell hozzaadni egy gravitacios erot...

Lehetséges mondjuk a SuperSpray particle generatorral valahogy a gravitációt tudatni?

Jah, valami csempe, vagy nem tudom 😄
Lakkozott tapéta <#eplus2>
Kicsit gyengek voltak a lampak, azert lett ilyen szurkes a feher.

Aldaryn
kontraszt, kontraszt, kontraszt! De jó irányba halad! 😊

per aspera ad astra