63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    betettem, egyet. Egy mezővel.
  • Aldaryn
    Én személy szerint nem szeretem a preseteket. Még két számot beírni sem olyan nagy megerőltetés. Oda szerintem egy egy beviteli mező kellene, és szevasz. Így sokkal tudományosabb, de egy UI-t nem kilóra kell adni.
  • nenad
    köszi. Nemtom ki akar mejd gépelni ott. De lehet beteszek egyet, de mindenképpen square kell hogy ne menjen szét a tile, ugyogy csak egy számnak lenne hely.
  • Aldaryn
    Az automatikus textúrageneráláshoz presetek helyett beviteli mezőt, és szóközt az explicit és sampling közé.

Szép munka!
  • nenad
    egyenlőre ez a végleges material, ha valakinek van valami ötlete az rolja befele. Köszi.

RedQueen material
  • ThomasGins
    Arra gondoltam berakom egy mélygarázsba,és hogy látszódjon körnezeten is vmi lámpafény.Szal vmi vraysphere pilács spottal keverve,vagy esetleg ies.
  • Aldaryn
    Az elsőn az első kettő balról flipflop, látványos, de nem sok ilyen autó rohangál.
  • nenad
    ezt kellene megvalósítani. Bár photoshopos.

[URL=http://www.advancedphotoshop.co.uk/users/2438/thm1024/3dmax_mat_car_paint.jpg]carpaiint1[/
    URL]

ez pedig határotzzan jó referencia.

• nenad
    a karosszéri anyaga szuper.
  • Aldaryn
    Lámpára? Glowt meg diffrakciós jelenéget meg káprázó csillogást! :P
  • ThomasGins
    Még erősen teszt verzió. Lámpa világitásokra ha van ötlet szivesen várom.
  • ThomasGins
    Ezt. Bár nem biztos hogy egy parlamenttel is elbánna.

Pöpec Nenad!
    Még egy autóst lehet bedobok ma én is, ha a studiós beállitást sikerül összehánynom.
  • sanya911201
    Sziasztok! lenne egy olyan kérdésem hogy ti melyik plugint ajánljátok ilyen üvegtörős, épület összedőlös robbanásos effektekhez?
  • nenad
    itt egy kis material tesztelgetés, régi bádogos carpaint :D
    van még pár kisebb bug. Azokat még kinyirom aztán hajrá.

[IMG][/IMG]
  • Aldaryn
    Ha valamiben standard material van, az nem valami okos megoldás.
  • ThomasGins
    Hát én csak párba néztem bele,de egy csomó standard-vray keverék volt.Majd utána lesek még akkor
  • Aldaryn
    Tessék felmenni VRay shader gyűjteménybe, letölthető vagy 30 féle carbon és carpaint. Némelyik olyan profi és pontos, amilyen profi és pontos egy ilyen lehet. :)
  • Free
    a carbonra én is emlékszem mindig csak mutatják mutatják a tech részleteket meg jól megtartják maguknak :c)))
  • ThomasGins
    Ja,de nem mat beállitást,csak karbonoztál össze-vissza:P
  • Aldaryn
    Én régebben sokat dobáltam ide :P
  • ThomasGins
    Egy kocsifényt azért megnéznék tőletek,nekem sose sikerül épkézlábra.
  • Aldaryn
    Kényelem kedvéért szeretem szétszedni 3 rétegre, 1: viszonylag diffúz festék (nem lambert, annál sokkal tükrözőbb) 2: glossy metáldarabok, 3: lakk/gyantaréteg. Utóbbi IORje különbözik a festéktől (nem csak a metáltól)

Az a sok 1.1 miért? :D Nekem az kicsit sok. :P
  • nenad
  • nenad
    hármat tettem bele végül, ennyinek elégnek kell lennie.
    A car paint. 1 reflect, 2 glosy, 3 diffuse
    bár én inkább: reflect/diffuse + reflect/glossy(nodiffuse)
  • Aldaryn
    Valamirevaló carpaint is max három....
  • Aldaryn
    Nem feltétlen, Legtöbb esetben én kettőt használok. Ennél több ritka.
  • nenad
    az egyébként sem elég nagy, azonkívül nem akarom megoldani automatára mert kell neki 2sec legalább... (el kell indítani redqueen-t a hattérben, be kell parsálni a geomot stb, és render)
    azt meg nem szeretném, ha csak 6 material látszódna egyszerre..
  • nenad
    szerintetek kell 3 layernél több? 3 kölönbözö material sulyozott kimenete. számmal, vagy mappal sulyozva
  • Aldaryn
    Mintha lenne valami izébizé arra, hogy a matedittor képet kicseréld sajátra, és akkor nem kellene külön privjú doboz.
  • nenad
    ma még megírom a material layer controlt (több material layer) aztán pár apró dolog, pl az ui parameterek elmentése fileba és kiteszem publikba.
  • nenad
    most átettem hdris-re. Lesz még egy két kapcsoló ott. Most fejeztem be az exporter updatelését az uj materail rendszerre. Kurva jó ugy dolgozni vele, mint pl vrayel. Csak állítgatsz aztán render, nem kell bénázni standard materiall, meg azzal, hogy hogyan fog majd kinézni.
  • Aldaryn
    Profi nagyon! :) Gratula! Esetleg még egy privjú scene választó legördülő listát lehetne odatenni.
  • Met
    ez volt az
    hálám jeléül mindjárt keresek egy szekrényt Neked
  • Geccoka
    Talán ez?
  • Met
    Valaki linkelt nemrégen egy oldalt ahol rengeteg jóminőségű textúra volt felrakva, kategórizálva.
    Vissza olvastam 13 oldalt meg rá is kerestem de nem találtam meg, valaki nem tudja melyik volt az?
  • ThomasGins
  • nenad
    emberek, Tatatá.
    Redqeen - max connection completed. A Shader.
    (bocs a nagy képért)

• Aldaryn
    Jééé, ez haláli! Thx! :) Ez általános munkák során is hasznos lehet.
  • nenad
    tegyél be egy mapot az első slot diffuse-ba, aztán
    test = renderMap meditMaterials[1].diffmap size:[400,400] filename:"D:/tester.bmp" filter:false display:false
    save test
    close test
  • Aldaryn
    Hogy kerul ki? Kimenti bitmapkent, vagy valami interpreter es redqueen rendelkezik belso proceduralisokkal? Esetleg van valamilyen shader nyelve, amihez max apis dllen keresztul tudtad csatolnia max proceduralisokat?