63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    Free azt mondta kinyirtak apache-ot:)
  • Aldaryn
    Hmm, ....Szemetek!?
  • zenoka
    elloptak a 3dmax.hu-t:S
  • npeter
    bullshitre jó példák :-)
  • putyi
    én már mondtam, hogy a három különböző kezelőfelület lesz ugyanahoz a programhoz. lesz max-os xsi-s és maya-s.
  • Aldaryn
    ellopták az iarot!
  • nenad
    ellopták a képemet
  • Aldaryn
    Folytatnak ezek mindent, mindenfele, az, hogy autodesk megvesz valamit, az azt jelenti, hogy minden marad a helyében, mindenki marad a helyén, csupán ezentúl az autodesk lekanalazza a bevételek fölét, valamint lecsökkent minden költséget a lehető legminimálisabbra, ami kevés meg van, azzal azokat a marketingeseket fizeti ki, akik kitalálják milyen bullshittel lehet majd eladni a "következő" verziót.
  • nenad
    most akkor mi lesz az xsi vonallal? Gondolom folytatjak, csak hogyan mikor.
  • Aldaryn
    Mondjuk, valamilyen szinten örültem neki. Mutogathattam az XSI-s iserősökre röhögve, hogy "Hahaha... most már ti is beszoptátok! Hahaaa! " (dögöljön meg a másik tehene is alapon...)
  • bencsab
    Nekem el is kerülte a figyelememet, hogy az autodesk megvette a softimage/xsi-t. Akkor ezzel lényegében a 3 vezető szoftver ugyanannak a cégnek a kezében van... Vérbeli üzletemberek.
  • nenad
    nfr gen, ujabb metódus, sinusz alapu, kicsit intelligensebbek a tekervények..

• Free
    és akkor majd tudjuk szó szerint kit kell szidni egyes újabb "fícsőr" és verziószám váltás után :c))))))))
  • nenad
    hehe, egyenlőre nem, a c++ sokkal nehezebb mint maxscript bizonyos értelemben, de a szinaxisa - amit maxscriptbe majd mindig elrontottam - sokkal közelebb áll hozzám.
  • Aldaryn
    És akkor majd õ is egész nap lógathatja a lábát, akár a többi autodesk fejlesztõ... :)
  • hunkircsi
    A végén még annyira belemerülsz a MAX fejlesztői részébe, hogy kis idő múlva az Autodesknél találod magadat egy Desk mögött ülve és egy Auto-val gazdagabban.
  • nenad
    sikerült kierőszakolnom egy text file outot maxbol, egy custom maxscript funkcion keresztül.
    A maxos csatlakozáson keresztül, kivül minden tiszta c++ remélem ez majd gyorsít rajta.
    Egyébként vicces hogy mindent maxos classokon funkciókon keresztül kell megoldani, melyek mikéntjének felderítése, kb egy ásatás keresési fokával egyenlő.

• Aldaryn
    fákk... disable referrers... :D
  • zenoka
    masodik kep hot link disable hehe:P:)
  • Aldaryn
    :) Szerintem azok ott nem valami jól sikerült fotók... Mellesleg jó mélyen a tengerben. Meg inkább ne "fekete/fehér" ben gondolkozz, hanem intenzitásokban. Persze, tény, hogy a legtöbb vízalatti kép bizony úgy fest, ahogy ott. Ez pl. egy jó példa szerintem arra, hogy lehet kontrasztos is egy ilyen felvétel. Persze a téma itt adja magát, egy jegesmedvét szürkének fotózni elég gáz lenne. (mondjuk lehet még vörösnek is... hehe...) Kicsit mélyebben szintén jó az expó.
  • kekpolos
    Aldaryn, emlékszel még a békás képeimre? Azt mondtad hogy hiányzik a fekete és fehér színek nagy része. Még akkor a hisztogram kapcsán meg is nézegettem otthon. Rájöttem hogy nagyon is jó volt a meglátásod, de arra is rájöttem hogy jó az hogy hiányoznak a feketék-fehérek. Pláne, hogy a környezethez nem használtam ref képeket. Csináltam neked egy kis összehasonlítást, mire is gondolok. Nem is üt el annyira a természetesnek ható fényektől. Igaz, nem annyira látványos, de nem is ez volt a cél. KÉP
  • Aldaryn
    Blur továbbra is jól megvan MAX-al, meg még egy tucat más programmal. Szerintem rajtuk nincs akkora nyomás, így kicsit hátradőlősen is dolgozhatnak, ráadásul a nagy stúdiókban megvan az a kényelem, hogy mindenki csak az egész egy kicsi darabjával dolgozik. Pénzért meg én is szívesen elmondom a maxról, hogy milyen fasza. Kurvák vagyunk. (kinek nem inge...)
    Blizzard régen megmutatta, hogy max scanline mire képes, ha vérprofi művészek és hatalmas lelkesedés áll mögé, aztán mikor feszegetni kezdték a korlátokat, áttértek Brazilra, majd amikor úgy érezték, itt az ideje komolyabb ipeline-t szervezni, váltottak Rendermanre, és ezzel együtt a maxot is szépen lassan otthagyták bizonyos szinteken. A scanlineon kiforrt technikák nagyon jól, és hatékonyan használhatók rendermanben. Nekem például egyszerűen sosem akaródzott megszeretnem. Az ember egy modern raytracerrel annyira elkényelmesedik, hogy egy rendermant egyszerűen feleslegesen körülményesnek fog érezni.
  • hunkircsi
    Én arra lennék kiváncsi, hogy a nagy stúdiók, akik anno benne voltak a MAX marketing propagandájában azok most milyen arcot vágnak egy-egy újabb MAX verzióhoz. (nemtom ki emlékszik a MAX7 marketing videókra, melyben Tim Miller a Blur Studio főguruja hosszasan Isteníti a MAX-ot.)
    Mert a Blur Studio tudtommal még mindig a MAX-al dolgozik, és amilyen munkákat kiadnak a kezükből, hát az azért nagyon dúrva szint.
    Vagy ott volt a régi időkben a Blizzard, amikor a Warcraft3 első intróját készítetták a MAX-szal. Velük mi lehet? Mert ezekben a stúdiókban is elég dúrva fejlesztések történtek a MAX alá, gondoljunk csak a Blur script csomagjára.
  • Aldaryn
    Jellemző, amihez nem kell mindenképpen hozzányúlni, hogy abból marketingértékkel rendelkező hírt fújjanak maguknak, azt hagyják szépen, csendben, úgy ahogy régesrég az eredeti fejlesztők elkészítették még becsülettel.
  • nenad
    max sdk, bazmeg... semmi sem működik a példa fileokból. Szart sem ér az egész. 10 éves cuccok vannak benne. Nem tudok haladni.
  • Aldaryn
    mit értesz ez alatt? Az eredeti koncepció amolyan makettfotó hangulat volt.

Frenkie, a DOF itt post, volt is kis fejvakargatás kulcsolni. De a végégre egészen összemelegedtem vele. Putyi amúgy megjegyezte, hogy kb. elég lett volna az utolsó 4mp-et megcsinálni... :D
  • npeter
    Frankó!!
    Nekem is a végén a változó fókusz tetszik a legjobban.
  • FRenkie
    Állat! A végén a fókusztávolság van meganimálva, vagy netán már van autófókusz a kamerákban? :)
  • nenad
    nekem nem halt be, egész nap rajta lógtam. Semmit nem vettem észre.
  • nenad
    kicsit tervezőasztal feelingje van, de nem rossz. A szinek mindenképpen jók.
  • Vorpal
    Ne bánkódj miatta - a modellek jók....
  • zenoka
    erkolcsi kerdes: ha a megrendelo latott egy latvanytervet (nem magyar) a neten es a sajat projectjehez azt akarja reprodukaltatni (nem lehet lebeszelni rola) es en megcsinalom akkor ki a "kurva" (en az vagyok igy is ugy is)... ezzen most gondolkodom eroteljesen hogy miert furcsa erzes belul.. nah majd este leszek..
    csao:D
  • kekpolos
    lehet hogy perverz vagyok, de marhára irígy vagyok hogy egyeseknek ez munka
  • Aldaryn
    Thx! Izzadnak a gépek.
  • kekpolos
    naggyon ott van! :) Még sok ilyet kívánok a népnek :)
  • Aldaryn
    Skillek karbantartása ilyesmivel.:

(HD-ben került feltöltésre)
  • zenoka
    jajaja meg varok adatot egy melohoz most itt pihi szuszi van plaxis oktatas meg ilyenek amik engem nem erdekelnek (elvegre mindent tudok) igy tudnek maxolgatni:D
  • Aldaryn
    Vacak, amikor nem lehet 2 percenként leveleket nézni, mi? :D
  • zenoka
    koszi
    aham es akkor konfigolni felulet nelkul nem is lehet:D szoval sux..nah mindegy akkor varom mig megcsinaljak...kiszolgalatottnak erzem magam:)))
  • Aldaryn
    gmail mail klienssel akkor éred el, ha konfigolva van, hogy úgy is elérhesd. A beállítást könnyen elérnéd a gmail felületén... :D Ott konfigolhatod IMAP elérésre, és akkor nincs ilyen ezer levél letöltése gebasz. Amúgy emg jah, elkezdené lerántani az egészet egyben...