3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

szerintem hagyd a francba az egészet, menj ki a szabadba, vegyél egy fagyit, s amíg nyalogatod nézz körül. figyeld meg milyen az ég színe fölötted, milyen a horizonton, milyen a tetõgerinceknél. nézd meg a fû, az aszfalt színét. nézd meg, hogy egy vakolt fal milyen a napfényes részen, a vetett árnyékos részen, az önárnyékos részen. ha van vigyél ki egy fényképezõgépet is.
a toon-os verziót tekintve, ez így kuka.
nem attól lesz valami rajzszerû, hogy a külsõ és a belsõ kontúrok ki vannak húzva. oda bizony kemény shader-munka kell. ajánlom a fallof map gyakori használatát.

npeter
hát nemtom lehet velem van a baj, de nekem tetszik ha 1 kicsit zajos a háttér, habár lehett itt jobb lett volna ha nem ennyire (na ez a sok 'ha' 😊)

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

ThomasGins
Ebbe azért belekötnék<#zavart1>

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
<#eljen>

per aspera ad astra

Free
rájöttem hogy ti ketten olyanok lesztek majd mint a mupethShowban az a két öreg aki mindenbe beleköt :c)

Thomas&Zénóka

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
meg hát a horizont se ott van,vagyis ott nincs😊
csak h kötekedjek én is😛

toonsot soknak erzem de a masik jobb..meg egy mini kotekedes: mieee kell ilyen zajos kepet betenni hatternek tele van a net fasza nagyfelbontasu eg kepekkel😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Mindjárt pofásabb nekem😊

npeter
nah alakítgattam rajta 1 kicsit, így talán jobb lett (legalábbis remélem)
kép
csináltam egy toon-os verziót is. csak úgy próbaképpen

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

az azért kell, hogy nagyobb legyen a nettó alapterület. az oték szerint 1,5m-t lóghatsz közterület fölé, de nem így. mi 2,2m kellene, hogy legyen a járdaszintig.
a képben nekem két dolog fáj:
1. a kontraszt hiánya, rosz megvilágítás egyebek miatt.
2. a stílus. ez most sem grafika,sem pedig fotoríl.

pfff...munktarsnak el kell magyarazni hogy ez stilus ocsmany...olyan mintha zold kuraszoooval lehanytak volna...tessek kitenni par kulfoldi oldalra es talan akkor letorik a lelkesedese...

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

npeter
Ja azon én is gondolkodtam, hogy tul alacsony a magasföldszint erkélye. Lehet majd vmi kell oda a hivatlan látógatók miatt. A giugró részeket nemtom minek, nem én terveztem, én csak összeraktam Max-ben.

zenoka: <#rinya> (amúgy ezt a fajta stílust munkatárs erölteti, msot jár egyetemre és onnan látja a sok hülyeséget 😊) Amit régebben ragtam fel, a kis makettosat az nekem is jobban tetszik

Met
azokat a járda fölé kiugró részeket nem értem, a csöveseknek majd jó lesz télen bevackolni<#eplus2>
az elsõ emeleti erkélyekre már most odarakhatod a rácsokat 😄

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

uhh ez most nekem nagyon nem...
es most tessek ugy megcsinalni hogy Neked is tetszen😄

npeter
Hogy ne csak szöveg legyen, régen volt már kép.Mostani project a cégnél, nem nagy szám, de legalább a leendõ lakástulajdonosoknak tetszik.<#wink>

Aldaryn
Jah, oh... én at azóta nem néztem, hogy elindult. :|Grrr... bocsesz, de azt, hogy KÖRÜLNÉZTÉL MÁR??!!?! SÚGÓ??!!! GOOGLE??!!! nem lehet lespammelni a bannerrõl. Én konkrétan erre kérdeztem rá.

per aspera ad astra

Vorpal
Nem kellett volna egy CAPTCHAt integrálni ebbe a linkekbe?

- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...

ThomasGins
Láttam,csak egyesével kell átnézni,de meglesem vmikor😞 vagy uj motor...

Malakai
A Status, Ping, Uploads, Size feliratok kissebbek...
Amúgy ja azzal a linkgyûjtõvel lehetne vmit csinálni.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Ams
Tutoiálok / Linkek?

szét spammelték...

&#51648;&#44552;&#51008; &#49548;&#45376;&#49884;&#45824; &#50526;&#51004;&#47196;&#46020; &#49548;&#45376;&#49884;&#45824; &#50689;&#50896;&#55176; &#49548;&#45376;&#49884;&#45824; SONE

lac coo
Sajnos nem ... Pedig jó lenne normálisabb rendert csináln ibelõle .

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Aldaryn
Megkérdezhetem, hogy nálad is blokkolva vannak-é a flash tartalmak, és nem láttad a frankó flash-es bannerünkbe rótt vastag fehér feliratokat? Csak így csendesen, érdeklõdve.

per aspera ad astra

Kösziiii!!!!
Vaktyúk is talál térfogatot!
Hála nektek!

Khm.... télleg béna vagyok.....
.. és vak.....

latod megy ez congratulation for your experience points😊

igen!
térfogat= volume
objects kereten belül

BaliBoy
Ok. Ezt is sikerült megtalálnom. 😄D

Bocsi az offolásokért és köszönöm a segítséget. 😊

If Everything That Has A Beginning Must Has An End

BaliBoy
Közben rájöttem, hogy az autogrid bekapcsolásásval érem el a kellõ hatást. 😊)
Mostmár csak ez a koordináta pickelés a kérdésem. 😊) (mivel a vertex még mindig a home grid-ben mozog)

Hoppá! Az nem csak távolságot tud?
Nem igazán látom a térfogat adatokat...
Béna vagyok?

BaliBoy
Az a baj, hogy már ott elakadok, hogy a felületre hozzak létre egy gridet. Én a Helperek között lévõ grid-et ismerem, de azt nem tudom, hogy hogy lehetne a felület síkján létrehozni?

gyerkeke koe szar ha ha 5 forintert kiturjak az embert de gondoljatok bele lehet jobban jartatok mert ha valaki ennyire szarrago akkor valszeg se szerzodes nem lesz se pedig kifizetes...azta a kliensst meg nem biztos hogy banni kell ha eluszott

Baliboy: ennel reszletesebben enm tudom leirni..letrehozol a kivant feluleten egy gridet majd a koordinata rendszeren pickeled es akkor mar azzal parhuzamosan merolegsen tetszes szerint tudsz dolgozni...

Malakai
Térfogatkijelzõ van a Utilities \ Measure alatt.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Sziasztok!
Help please!! Furfangos kérdés: <#vigyor4>
A MAX tud valamilyen szinten ûrméretet mérni? Pl. egy lemodellezett palack ûrméretét.
Köszi!!!

kitchen-draw-ból lehet 3ds objektumot exportálni?

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

lac coo
Engem is archicad-es túrt ki a moslékos vödört la cégnél 😊))
Mondjuk én nem Max-al terveztem ( volna) bútort hanem KitchenDraw-al ( igaz azt profi szinten ..), ez meg úgy rajzol, hogy minden alkatrész egy box 😊))) Még textura sincs csak barna azt jól van .....

Free
ez egyre sûrûbb probléma lesz.
most pl kiestem egy melóból amit egy "szomszéd néni fia"+Archikad + 3D nézet megoldott 2 ezer FT ért.
Én meg mondtam rá egy 30 ezret.

nem az a baj hogy nem fizetik meg, hanem az hogy nincs is rá igéány. mármint minõségre nincs igény. amíg nem ismerik fel a különbözõ marketinges és hasonló ágazatban ügyködõ emberek, hogy a liftreklámban egy minõségi látványtervvel jobban lehet lehúzni az embereket mint egy archi CAD es 3d s nézettel . addig ez itt nem számít.

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

BaliBoy
Nem tudom. Nem szeretek programozni meg nem is tudok. 😊 Szóval nem tudom mennyire lenne nehéz megcsinálni ezeket a dolgokat. Csak suliban mûszaki rajz tárgy keretében megismertettek minket az Inventorral (az elõbb elírtam a nevét) és megtetszett a használata, hogy milyen jól lehet benne párhuzamos, derékszögó részeket, körívek paramétereit megadni stb. tehát tényleg mûszaki rajznak megfelelõ pontosággal dolgozni. (na persze az a program arra készült)

BaliBoy
Bocsánat az értetlenségemért de nem nagyon értem, hogy mire gondolsz. Megköszönném ha egy picit tudnád részletezni, hogy a helpjében részletesen utánna olvashassak.

ferde feluletekre hozz letre grideket es ahhoz rendeld hozza a koordinata rendszert...

nah ehhez a ki mit mennyiert vallal el dologhoz most nem szolok hozza...sarkos a velemenyem..

ThomasGins
<#eljen>

Nenad bácsi kiért már?

ThomasGins
Amig nem tud snap-elni egész számokkal addig ez csak egy rajzoló program,nem tervezõ.Ezt se hiszem h bonyolult lenne megoldani,direkt rosszra csinálni sztem nehezebb😊

BaliBoy
Ezt nem ismertem. Köszönöm a ötletet.
Azért remélem fejlesztõknek is egyszer eszébe jut, hogy jó lenne geometriai kényszereket beleépíteni a maxba. 😊

lac coo
<#eljen>

Aldaryn
Igen, tudom, hogy milyen a helyzet, azt is, hogy a kamarai ajánlott tervezõi díj kb mennyit jelent... 😊 Errõl szólnának a szakszervezetek, eg maga a kamara is, ha mûködne rendesen. Kicsit nyugatabbra kell menni, ott nem veszik félvállról ezeket a dolgokat. Kis hazánkban tojnak a szakszervezetre, a tszre meg midnenfélére, ami szakemberek és szakmunkások érdek és munkavédelmi szervezete, mert ennek itt lassan hagayománya van. Nyugatabbra pedig annak van hagyománya, hogy véresen komolyan veszik, mert biztosítja a normális megélhetést, és azt, hogy annyit kapj, amennyit a munkádért megérdemelsz.

per aspera ad astra

ThomasGins
edit poly módban van egy constraints legördülõ ott tudsz face vagy edge szerint mozgatni,ennél bonyolultabb megoldást én nem tudok,ezt is csak szökõévbe használom😊

BaliBoy
üdv.
Azt szeretném kérdezni, hogy a max-ban nincs-e lehetõség arra, hogy kényszereket lehessen használni. Mint például az Invention-ban a párhuzamos, merõleges... stb.

Pl jól jönne ilyesmi olyankor ha több poly-ból álló ferde felületbe szeretnék valamilyen metszetnek megfelelõen "lyukat vágni". Most úgy oldok meg ilyet, hogy a felületbõl csinálok egy clone-t és ha egyszerübb metszetrõl van szó akkor csinálok annak megfelelõ objektumot és boolean-al belevágom a felületbe a metszetet. Majd a felületet "rárakom" az eredetire és a vertexeket a metszéspontokra mozgatom az endpoint snap segítségével. Szóval pl. ha lenne olyan lehetõség, hogy a vertexeket csak valamilyen kényszernek megfelelõen lehetne mozgatni, (pl úgy hogy csak egy kiválasztott poly síkjában, vagy egy edge mentén úgy, hogy az edge mint egy sin szolgál) akkor sok minden leegyszerüsödhetne.

Hátha valaki megérti ebbõl a zavaros írásból, hogy mire akarok kilyukadni. 😊)

npeter
1 kis maszek építész irodában melózok, és látom ahogy a fõnök is szenved az itteni szinte nulla építõipari ágazat miatt. Itt egy családi ház komplett tervezését jó ha 300-350e-ért el tudjuk vállalni. (ebben benne vannak a szakági tervezõk is) Ha ennél magasabbat mondunk, mennek máshova. és ha még ezt a kcisit is elengedjük ,akkor mehetünk kapálni . Sajnos itt így megy :-( JA és ebben jó lenne, ha lenne frankó látávnyterv is. Szinte semmibe veszik a kamarai díjszámítást, hiába dugjuk az orruk alá az árajánlatot, majdhogynem kiröhögnek és hátonfordulnak. Ez nem jó a fõnöknek sem, és nekem sem mivel engem meg õ fizet😞 Persze vannak önkormányzati melók is, ahol meg lehet húzni vastagabban a cerkát és szinte már kamari díjszámítással lehet számolni, de ez annyira kevés, mint a fehér holló.

peace........

lac coo
Én megértem mindkettõtök álláspontját ....

Aldaryn
Ha alulértékeli a munkáját, és áron alul adja el, azzal magát is, és másokat is szivat, ennyi. A látványtervezésben ez Mo-n azért érezhetõ elég kézzelfoghatóan, mert nagyon kicsi a piac, mondhati, modellszerû.

per aspera ad astra

Aldaryn
A látványtervezés szakértõi szolgáltalás, különlegesen képzett szakemberekre van szükség ahhoz, hogy elkészüljön, a mûvészeti részérõl nem is beszélve. Ennek pedig ára van. Más, kapcolódó területeken iszonyat árak vannak. (reklám, film, stb...) Azért, mert a felvásárlók kondícionálva vannak ezekre az árakra, és nem gondolják soknak, hogy százezreket fizessenek pár mp-nyi videóért, vagy akár milliókat. A megrendelõkkel meg kell értetni, hogy a átványtervezés az prémium szolgáltatás, amitõl az õ üzlete fog jobban menni, nem pedig amolyan jutalomfalat, ha már van terv meg elképzelés.

per aspera ad astra