63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    nem semmi.
  • npeter
    mit nem adnék, ha a "csak" a textúrázás ilyen gyorsan menne nekem is :P
  • hunkircsi
    Ez üt! Szó szerint tátva maradt a szám. World Builder
  • npeter
    Vannak ám furmányos 5leteik a tisztelt megrendelőknek
  • pauly
    :DDD
  • zenoka
    ehehehe:D
  • ThomasGins
    F*sza cég lehet:D
  • Free
    részlet egy levélből amit most kaptam .. milyen érdekes ha kiragaunk egy mondatot egy szövegből. tisztéra ahogy a média csinálja :c)

"...koszonom a kepet a csodalatos alkotast remelem yo lesz, majd megkerdezem, de olyan lenne szukseges amit egy grafikus tud hasznalni, ugyanis a golyoidra fogjuk epiteni a ceg dizájnját. ..."

Bár hasonló véleménnyel voltak eddigi hölgy ismerőseim ezt hivatalosan még nem írta le senki :c))))))

• nenad
    a tervrajra nyilások kirajzolása. Teháp pl ablak stb.
    Miután megvan az alaprajz mehet az ablakok és ajtók definiálása. Amit a falra kattintva lehet megtenni. Az adott elemet méretezni lehet egy ablakban, és ennek a nyilásnak, a prorgram rajzol egy ikont, amit a fal szogéhez illetve ugye a mérethez, és a fal sarkától történő távolsághoz kell igazítani.
    Na most, vagy irok egy kibaszott bonyulultat ami csak azt updateli ami elmozdult, vagy odakerült, vagy szimplán lefutattom a ciklust a kis adatabázison, ami tartalmazza az összes ablak stb infoját...
    Igy egyszerübben, és kevesebb hibelehetőséggel futattható a kódja.
    Valójában lesz egy panel pl a küldő falakhoz. Minden fal aminek més a vastagsága egyenlőre külön kell hogy legyen. Ez nem igazán nagy limitáció, mert föleg vizualizációban, az 5-10 cm es különbség ami pl egy átlagos családi háznál elő szokott fordulni, egyeltalán nem fog számítani.
    Majd esetleg a következő verzióban-.

Ezután pedig a build-re kattintva elkészíti a 3d modellt, normális uvw-vel természetesen.
    Szintén következő verzióban még a material is megmaradhat, ha pl egy ablalkor errébb teszek stb.
    Tehát már spline szinten materálozhat,. Stb stb stb.
  • Free
    Zénóka kedvéért bemásolom ide amit beszélgettünk mert az aláírásomba nem fér be

"épp egy céglogót tervezek amit azt akarják hogy homogén kék háttér előtt jól kivethető fekete üveg legyen jól vetett árnyékkal de csak amolyan sejtelmesen és a fekete üvegen ne jöjjön át a kék háttér de ugyanakkor lehessen látni hogy az sötétített üveg"
  • Aldaryn
    Érdemes a tesztelési mércét minél magasabbra tenni. Az ikonokat kirakó kód mi is pontosan?!
  • nenad
    megírtam az ikonokat kirakó kódot, 200 db ikont rak ki elforgatva, átméretezve, eltolva 0,11 sec alatt. Ez maxscriptes. Azon gondolkozom, ha a delikvens arrébbhuzza a falat automatikus legyen az update vagy folyamatos frissítés legyen, pl minden 1 másodpercben, egy másik taszk megteszi ezt (dual core -osok előnyben) végülis ritkán van az hogy egy alaprajzon 150 ablak legyen + 50 ajtó vagy valami hasonló. És ez is a 800mhz-en... :D
  • hunkircsi
    Fagyott már valakinek a gépe a 3GB-s switch-től? Egy ismerősöm mondta, és kiváncsi vagyok, hogy van-e valóságalapja a dolognak, és ha igen, akkor milyen ok-okozati összefüggéssel hozható kapcsolatba.
  • nenad
    végletekig egyszerűsített kód, vektort is csak egyszer számol. :D
    Van benne pár dolog amire direkt nem figyeltem, pl lehessen visszafele is rajzolni, illetve lehessen a lezárt splineal is dolgozni.
  • ThomasGins
    Hehe:)
    Jó lett,már összepakolhatnád egy helyre őket az oldaladon:P
  • Aldaryn
    Próbáltam kiakasztani, de nem sikerült.
  • nenad
    Autocad feeling maxban. A spline rajzoló rész. A szöget mindig abszolutban kell megadni.

letöltés
  • npeter
  • hunkircsi
    Maghasadós teapot! De hol vannak Dr. Octopus csápjai, hogy kontrollálva legyen a fúzió.
  • npeter
    NFR ;-)
  • zenoka
    alakul alakul:D hajra:D
  • Aldaryn
    Hajrá bizony. :)
  • ThomasGins
    Hajráhajrá!!!!
  • nenad
    B terv lépett életbe. ;-)

• nenad
    illetve a B terv az, hogy ajtó ablak, fal, primitive van, és ott be lehet állítani néhány dolgot. Így egyzserű elmenteni, viszon egy kicsit nehezebb ujraépíteni, programozás szempontjából.
    Leveszem a gép sebességét 800mhz-re és akkor fogom abbahagyni, ha egy közepes terven megfelelően gyors.
  • nenad
    egy saját kis adatbázist készítek hozzá, amit elmentek lemezre első körben. Bele is lehetne menteni a max fileba, de azzal kisérletezni nem igazán szeretnék, nehogy valami probléma legyen.
  • Aldaryn
    szerkeszthető marad utólag a cucc? Vagy beégetett geometriát kapsz majd kimenetnek?
  • nenad
    egyenlőre amit kigondltam, az ablak, ajto nyilások, küldő belső falak.
    Első körben ennyi elég lesz.
  • nenad
    aztán látom a helpbe, van egy applyoffset parancs... Gyáááá :D
  • zenoka
    nahja de a felhasznalo sokkal halasabb:D
  • nenad
    emiatt monnyuk sokkal tovább tart.
  • nenad
    alakul a dolog, kierőszakoltam magamból egy curve offset scriptet. Komoly faladat, hogy minden esetben a koordinata rendszer mind a négy szekciójában jól adja ki a vektor elforgatásának szögét, illetve annak hosszát.
    Leht később beleteszem majd egy uj spline rajzoló eszközbe.
  • ThomasGins
    Potminátor:D
    Én kérek elnézést:)
  • zenoka
    megnyugodtam:))
  • nenad
    hehe, nem, kemény polygonrajzolás van...
  • zenoka
    de ugye nem boolenezik a cucc?
  • nenad
    a tervet felül kell rajzolni, ami egyébként is megtörténik, de sokkal kevesebbet. Az ablakok, és ajtók berakását egy nagyon fasza kis ui könnyíti meg.
  • npeter
    lesz 1 create new building gomb a végén? :-)
  • nenad
    olyan tervrajz buldert irok, hogy elszáll azt agyatok, ez ha kész lesz lekopppnatja az emberek agyat.
    És természetes fizetős lesz a végén...
    ;-)
  • Ackro
    Sziasztok!
    Tudtok olyan módszert vagy programot amivel egy planar map-ből spherical map-et lehet csinálni?