63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Metwork
    Ilyen HDR Light Studio szerű cuccot csinálhatnál, mert azt el bírnám viselni, mert a modellezést megoldom valahogy de a renderelésbe belefáradok, mire összehoznák egy jó studio setupot.
    Aztán sg fórumos kedvezmény kártyával megvenném de 149 font-ért ez nekem sok, mivel nem is munkára használnám csak hobbyból.
  • nenad
    egyébként lehet az lesz a vége, miután megbeszéltük a programozóval, hogy együtt publikáljuk a redqueent meg a különböző connetcioneket, van mayahaoz, illetve cinema4d hez is. Aztán ezeket ingyen le lehet tölteni akinek meg kell az megveszi. Csak lassan én is szeretnék már ezekből is profitálni egy kicsit.
    Ezután pedig rászállok a falmodellező plugra meg a rib exporterre. Ugyanis az nincsen maxhoz, és az komoly potencial lehet.
  • Aldaryn
    Könyvet jelenleg is írok, de nem technikai dolgokról. VRayről lehetne, de arról már írtak párat, ami meg van, azt meg minek ismételni? Szeretem nézni ahogy például te itt technikai dolgokat mutogatsz, ahogy megmutatod, redqueen mit tud, merre tud, hogyan tud, de annyi időm nincs, hogy megérné megvennem csak azért, hogy játszadozzak vele, legyen az a játszadozás bármilyen szinten is, majd talán akkor, ha majd egy-egy komolyabb kiadásra nem féléveket, hanem pár hónapot kell spórolnom, majd ha lesznek emberek, akik a technikai tudásomért sorban állnak, hogy fizessenek, akkor csorgatom tovább azoknak, akik lehetővé teszik, hogy minden nappal kifinomultabb eszközökkel dolgozzak. :)

Szóval felettébb jó nézegetni, hogy mit művelsz redqueennel, ennyi.
  • nenad
    a demonak limitált e felbontása, ami pedig azt illeti ezt a program csokrot nem adom ki ingyen a kezemből, nem azért dolgoztam ennyi ideig rajta, hogy xy játszadozzon vele...

Profi felhasználóknak lesz, akik minőségben egy kicsit túlmutatnak az átlagos mainstream renderereken mint pl vray, fr, brazil. Ezek közül egyik sem ismeri ezt az eljárást, bár vraynek van progressive path tracingje, de az közelébe se ér ennek a minőségnek. Lehet alkalmanként egy kicsit többet kell várni, illetve gyakran az is előfordulhat hogy sokkal gyorsabban rendel, mint akar vray egy jó gi beálítással.

Ennyit erről. De azért egyszer lökhetnél egy tutorialt. Forum kontribució címszó alatt, ilyet még ugysem csináltál... Könyvírásra nem gondoltál, tudod megkorát lehet keresni vele?
    Ne vedd túl komolyan.
  • Aldaryn
    Miért nem jó a demó?
  • nenad
    előbb utobb ugyis lesz kép mert kell a galériába.
  • Lewy_
    Sziasztok! Nem tudom használta-e már valaki a CPu-control nevezetű prigt, de nálam a renderelési idő kb 20%-al csökkent a használatával! Egy kis péló program, amiben meg lehet adni, hány magot használjon a Max.Letöltés itt
  • nenad
    ha ennyire édrekel vedd meg ;-)
  • Aldaryn
    Jajj, csak át kellene állítanod 4-5 shadert, betenni két lámpát, és megnyomni a rendergombot, aztán számolhatna, amíg te programozod a kenyeret az asztalra.
  • nenad
    "legkozelebbi képen" - más programnyelvekben is programozok, valamiből meg kell élni... :-)
  • Aldaryn
    Mi van az updatelt konhabelsővel, Nenad? :)
  • npeter
    A 3d max CD-n vannak tutorila filék. Ha jól emléxem ott pont van 1 ilyesmi, ott (nem, hogy PF Source) pl. tüzivízcsapból folyik ki a "víz", azon van motion blur. Azt keresgéld elő, ha megvan. meg szerintem a helpben is meglesz vhol.
  • Hzsolesz
    Jó estét Uraim!
    A következő a kérdésem: particle generátorral (konkrétan PF Source) tudom valamilyen módon tudatni, hogy az általa generált kis részecskék "Motion Blur"-ösek legyenek?(jobb klikk-->properties-->image motion blur nem csinál semmit) Az elmosódás nem hirtelen kamera mozgásból jönne létre, hanem a récseszkék gyors mozgásából.
    Köszi!
    Üdv!
  • tapper
    Köszi mind kettőtöknek lehet véletlen megnyomtam az x-et vagy a w-t :)
    kezdő vagyok nézzétek el ezt nekem :)
    És köszi a gyors válaszokat
  • ThomasGins
    x-et nyomj,de w se árt:)
  • Met
    duplavét megnyomtad ?:)
  • tapper
    Sziasztok.

Lenne 1 kis problémám.
    Modellezek 1 autót és az utolsó mentésemet szeretném folytatni de ... :
    megnyitom... eddig OK. akkor szeretném tologatni mondjuk 1 pontot de az x,y,z tengely végein nincs nyil bárhogy próbáltam és anélkül elég nehéz lesz :)
    képes segitség :
  • ThomasGins
    Hehe,én is:D
  • zenoka
    nah mukodik minden juhuuu
    azt hittem Nenad elso korben hogy ez render marmint a chrome -os mondtam is hogy vazzzz...
  • zenoka
    semmi mozdulas...:S grr..pasz mi lehet leveleimhez sem tudok hozzaferni meg a honlapomhoz sem..grr.
  • nenad
    sztem igen. próbáld meg directbe.

http://iaro.3dmax.hu/kep/chrome.jpg
    http://iaro.3dmax.hu/kep/rqshaderteset1.jpg
  • zenoka
    nah ezt a kepet sem latom...grr...
    vajh nalam van e a problema:S
  • nenad
    nfr címszó alatt mindenki akinek kedve van beszálhat egy ilyen krómba.

Al: Lesz built in vray material converter is...;-) csak azt majd később.
  • nenad
    de a lehetőség adott.. ;-) Csak 1katt on noclamp.
    A legszebb képet emiterekkel adja egyenlőre. Tegnap megmahináltam pár hdi képet, és azokkal kisérleteztem. Van egy projektem igazi fazsa króm feelinget keresni, és egy szenzációs ötlet, maxon belül material library. Olyan egykattos, objektum kijelöl matra katt, és már hozzá is rendel.

Első lépesben mindent felmaterialozni, másodikban csak a materialt menteni és akkor nem kell geomoeteriát menteni. 3-4-5 teszrender és kész van egy minimum 6/10-es beállítás.
  • Aldaryn
    Nem kell colormappingolni, mert eleve a renderelő kimenetében végez valamilyet. Maxwell is úgy kezdte, hogy a fejlesztők által jónak talált gamma+reinhard korrekciókat tette rá minden képre, és a kezdeti verziókban nem is lehetett belenyúlni. Tudom, hogy van rajta caustics, azért mondtam, hogy tegyél be valami élesebb fényt, hogy egyértelműbb legyen.
  • zenoka
    csak en nem latom most ezt a kepet vagy megint doglodik a szerver?
  • nenad
    hehe...
    legkozelebbi képen. Esetleg. Ezen is van caustics, csak tudod milyen a mindennapi életben, ha nincsen erős fény akkor nem látszik annyira, illetve szóródik. Nem is lehet ezt a funkciót kikapcsolni reedqueenbe...
    Egyenlőre folyik a tesztelés, 0,3 glossy már erőse "diffuzál" Lehet eltolom a scalet. Bár az is igaz, hogy 0.001 kezdődik, tehát nagyon finom a lépték.

Ami viszont csúcsszuper, itt nem kell colormappingolni meg ilyenek. Ez a direkt kimenet. Gyönyörűek a szinek, teltek ahol kell. Vraynél problémás ilyet kapásból előállítani.
    Itt jelenleg a material problémás még, be kell állítani.

A lényeg egy egyszerűbb rendszer profi felhasználóknak, profi lehetőségekkel.

A következő verzió pedig olyan ujítást fog magával hozni ami igen magasra fogja tolni redQueen értékét a jelenlegi bestseller rendererek között is. Egyfajta lightchache csak nem igényel regathert.

• Aldaryn
    Én is mindig elfelejtem, de technikailag itt leginkább az érdekel engem, mennyi volt, és min, ezeket leírnád? :) Mehetne egy-egy spotlámpa a mosogató feletti pilácsokba, hogy legyen egy fényfolt a képen, nomeg több éles árnyék, esetleg azokból jól látható caustics, Megnézném, hogyan pattog a fény ott a sok tányér között.
  • nenad
    jajaj, tul erősek a glossk.
  • Aldaryn
    Nem rosz kezdet. Sokkal diffúzabb minden, mint amennyire kellene, szerintem. A bútor, a munkafelület, a tányérok,...
  • ibor90
    :)))
  • nenad
    kis rq shader test..

• nenad
    convert to stereo - (on the fly) - Vlc, Km player, vagy volume a Km playerben, a beszédet külön lehet kiemeleni. stb
  • marcee
    Ha avi formátumban van és nem megfelelő lejátszóval nézed, akkor előfordulhat, hogy mindkét audiósávot lejátsza. Ez esetben valószínűleg az angol hang AC3, a magyar normalizált mp3, ezért hallod halkabban az angolt. Tedd fel az ffdshow filtert (ingyenes, free-codecs.com), vagy nézd Media Player Classic HomeCinemá-val és akkor nem fogja egyszerre lejátszani az audió sávokat, hanem te magad választhatsz. Esetleg VirtualDubMod-dal kivághatod a fölösleges sávot, vagy MkvToolNix-szel .mkv konténerbe mentheted.
    De ennek a világon semmi köze a max-hoz!
  • sanya911201
    Nekem a következő a problémám: a max kiírja hogy nincs telepítve az nvidia physx system software és megkérdezi hogy letöltöm-e most? Le is töltöttem, fel is raktam de a max még mindíg kiírja hogy nincs telepítve! ez miért lehet?
  • Aldaryn
    Ezzel a programmal csak nagyon komoly audiotechnikai és programozási ismeretekkel... (értsd.: nem.)
  • nerco
    Üdv mindenkinek!
    Lehet rossz helyre írok de ezzel a programmal tudom azt a problémámat orvosolni ami a következő? : Van egy jó kis sorozatom csak az a gond vele hogy a magyar szinkron mellett hallom az angol beszéded is és ez eléggé zavar. Valahogy letudom teljesen halkítani az angol beszédet? Ha tudtok ebben a problémámban segíteni akkor megköszönném.
  • Aldaryn
    Nem feltétlen kell *akkora* felbontás egy ilyenre, ettől függetlenül mindig jó móka a megrendelőkkel vitatkozni, amikor hatvaniksznéhány méterre 300dpi-t kérnek, és olyan erősséggel ragaszkodnak hozzá, hogy az már fájdalmas. Ilyen méretekben 5-6K -s kép bőven elég kellene, hogy legyen, mivel nagyon messziről nézi a befogadó. Ha jól emlékszem az, ami oda ki van téve, az mégis kb 17Kban lett lerenderelve. Nem volt vele különösebb gond. A renderméret nem kellene, hogy számítson, ha streamelve, vagy blokkonként írható fileba mentesz. Pl. block exr-be, vagy vray image fileba. Ha nem foglal a frame buffer lényegesen sok memóriát, akkor nem oszt, nem szoroz, hogy mekkora a renderelendő kép mérete. Szóval az a kép ott konkrétan buzinagy felbontásban került ki, azt nem tudom, hogy a nyomtatási technikának köszönhetően ebből ténylegesen mennyi került felhasználásra.
  • Nax
    Sziasztok!

Nem nagyon irogattam (csak lelkesen olvasgattam) még ide de most láttam Aldaryn kis videóját az irodabelsőről, és akkor összeállt a kép bennem, hogy minden nap az épület mellett megyek el és minden egyes napon azon gondolkodom hogy hogy a répába csinált akkora felbontású képet. Egyszer kellett egy oriásplakátot csinálnom de az embertelen méretű lett. Aldaryn mekkorába kellett azt renderelned?
  • nenad
    screenrecoder, camtasia stb.