63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
#51038 Egy jó fűrészem van -
#51037 nincs valakinek egy jó emberi feje? mármint nem csak fej hanem konkrétan koponya szövetek miegymás
amolyan anatómiailag rendben lévő cucc -
kekpolos #51036 úristen -
#51035 Köszi -na akkor karácsonyi ajándék lesz -
#51034 Aranyos lesz, nekem kartún fílingje van, ami csöppet sem baj. Lehet hogy lehetne még koszosabb, rozsdásabb. -
#51033 Nem, sp3 kell neki -
#51032 Nem tudjátok, hogy a 2010-es Max-hez jó a vray 1.5 Sp2? -
#51031 Szevasztok!
Jó régen jártam már erre, és most visszatértem jeléül megosztok veletek egy születőben lévő project első részét, még korántsem végleges, de nagyon kíváncsi vagyok a kritikákra.
rocket
Erre még rákerül majd valamilyen lény aki meglovagolja a szerkezetet, meg még füst is kéne mögé! -
kekpolos #51030 kicsit furán tükröződik -
#51029 NFR kiskotsog -
kekpolos #51028 éppenséggel idén november 31.-én lesz először kapható a Librinél (ha jól emlékszem a Szamár utcaiban volt kirakva) -
#51027 Sziasztok!
Nincs valakinek infója mikor várható a 3dsmax 2010 -hez a Biblia magyarul?
Ezen felül... őőő nem tudom mennyire számít szentségtörésnek ebben a topicban gmax-ról érdeklődni...?
(konkrétan 1-2 hiba lenne amivel nem tudok mit kezdeni... Pl... mostanában iszonyat gyakran hibásan menti el a projekteket és utána nem hajlandó megnyitni, ami marha idegesítő -hiába telepítettem újra semmi... meg ilyesmik... ) -
#51026 az nem bug, hanem feature -
#51025 Bepottyantak hozzám RSS-en, hátha kedvelitek:
40 Excellent Examples of Interior Designs Rendered in 3D Max
Compilation of High quality premium 3d models -
zenoka #51024 laaatod bug volt:))))))))) -
Hzsolesz #51023 Uraim...köszönöm szépen a segítséget. Valszeg tényleg egy bug volt, mert miután újra betöltöttem a projektet, minden úgy működött,a hogy szerettem volna.
-
#51022 nem dehogy csak volt egy kis műszaki gond a szolgáltatónál.
Már minden jó megint -
#51021 -
zenoka #51020 latod en rogton bugbol indultam ki:P:D -
#51019 há mé tetted kivulre? legyen az csak belül, ott a helye :)
amúgy az "use pivot point center" legyen aktív.
ehune, ni -
zenoka #51018 forgatasnal is kivulre tetted mert neha van olyan hogy athelyezed a pivot pontot es elfelejti atteni magatol a forgatas pivotjat ezt ugy tudod orvosolni hogy megint a pivot modositasra mesz es atvaltasz forgatasra es akkor hoppp atteszi azt is..vagy kepet:D -
Hzsolesz #51017 Sziasztok!
A pivot pointot a céltárgyamon kívülre tettem, viszont ha forgatni akarom, akkor mégis a geometriai középpont szerint pörgeti meg. Miért is?
Köszi! -
zenoka #51016 nem katintok ra de van egy sejtesem hogy torolve lesz...
idiot... -
riddin #51015 tervezőknek -
nenad #51014 nálam jó, igaz csak diffuse + skylight + gi -al próbáltam. -
nenad #51013 free frissited a szervert? Nincsen iaro. -
nenad #51012 ez a matte cucc, az sp2 ben bugos vagy az sp3 ban is ilyen? -
#51011 Ott hogy végignéztem a képeket és egyiken sincs árnyék :)
Este megnézem azért tutira -
#51010 Mármint, ha elementenként mentegetted ki, akkor biztosan mentettél shadow passt is, de akkor hol a probléma? :D -
#51009 Mi lenne, hasimán renderelnél egy shadow passt is? Sokkal rugalmasabb, alakíthatóbb. -
#51008 mindjárt tökönszúrom magam....
autó köré hdr environment, autó al plane matte shadow, minden ok, a renderen látszik az árnyék a plane nem, ezt elmenteném elementenként png-be és ott a képeken látszik a plane
ha a lerakott plane-re jobb egér, Vray properties, majd Matte object pipa, Alpha contribution "-1", Shadows pipa, Affect Alpha pipa. A plane-re pedig egy sima Vraymtl-t a diffuse-be egy textúra. Akkor már a renderen is látszik a plane.
Hogy lehet megoldani, hogy a plane-nek csak az a része látszódjon amire árnyék vetődik? -
kekpolos #51007 hát az amit mondtam az csak egy része a jelenetnek mert az ajtón kívüli tér ki van égetve direkt, onnan nem jön be sok fény, bent még van egy enyhén alulexponált, közvetlen külső fényforrásoktól mentes mesterséges megvilágítású rész, az ajtó mellett/mögött, tehát a hangsúly a hangulaton van amit jórészt a száraz, főként csillogásmentes de érdes felületekkel teremtek meg. Tehát a külső dolgok túlexponáltak, a belsők alul, a kettő találkozásán, másként fogalmazva a köztük lévő különbségeken van a hangsúly oly módon, hogy a mondanivaló a külső és belső világ harmóniája maga. Tehát GI mindenképpen kell. De közben kiokítottam magam, köszönhetően nenad segédletének, hogyan lehet erre faxán használni imapot -
#51006 Egy ilyen jelenetnél nem feltétlen használnék GI-t, mivel elmondásod alapján full kontrasztos dolgokról van szó, akár sima scanline technikák és egy jól kompozitált AO is megteszi. -
kekpolos #51005 thx
meglátom mi sül ki belőle -
nenad #51004 valami olyan eredményt érhetsz el vele mint a radiosity-nél. arról nem is beszélvbe hogy minden textura coordináta polynak rendben kell lennie. A imap egyfajta gi bake, amit egy mapban tárolnak, sztem ennél jobb megoldás jelenleg nincsen, mivel nem geometria/textura függő.
Inkébb excludálj objektumokat,k pl üveg, chrome a gi számolásból, illetve használhatsz tradicionális bevilágítást.(+ ambient occlusion), gi - nélkül, esetleg gi-t- fill lightokkal, (sajnos ambient light már nem müködik vrayel) pl omni 0,05 -0,1 es multival, esetleg még felhasználhatpod a vrayben azt az opciót ahol a gi-különböző anyaggal renderelődik, pl csak diffuse colorral, igy is jelentősen gyorsíthatod a dolgot.. Talán az utóbbi a legjobb megoldás. -
kekpolos #51003 próbálta már valaki azt a bizonyos GI baking módszert? Az érdekelne hogy procedurális textúra esetén használható e? Pl egy ajtó, hosszú árnyékkal besüt a nap, az árnyék és napfényes terület találkozásánál üvegszilánkok a földön.. a szőnyeg enyhén nedves szőrei más irányokból nézve másképp csillognak beleértve az árnyékos részen lévő foltot is. Érdemes bajlódni vele? Egyáltalán használható egy ilyen jelenet videóba renderelésének meggyorsítására? -
#51002 aztán jön angelina joli néni... -
marcee #51001 Fiat 500-as tutorial -
#51000 a képeket amiket találtam azokat nem tudom hogyan kell berakni :) -
#50999 Modellezésről van valami leírás ? :) valami egyszerűbbel kezdeni mondjuk . Mert a youtube-on volt egy emberről valami blueprinttel, de azt nem értettem :) csakhogy hogyan érdemes kezdeni, mittomén mondjuk egy autóval vagy valami :)