3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

hol van zaj, mester? <#zavart1>
nagyon faintos.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Szép shader, rendereld ki zajmentesre! 😊

per aspera ad astra

ja, amúgy nem kerámia, de gondolom az látszik, az csak az ötletet adta <#idiota>
Tegnap láttam a port-on valami kerámiás kiállításról egy képet. Az adott ihletet a képhez. Meg mégegy.

npeter
Nah egy Core E8500-on (3,16 Ghz) 2 Gb ddr2 1066 xp32 160 sec

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

ugyanaz, renderelj le akkora képet brute force-al, kb annyit jelent minõségbe, idõben pedig ugy gondolom többet. Bár fene se tudja. Majd ha lesz 1 nagy gépem.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hu bakker akkor nem sokkal elõrébb járok.. Fejleszteni kellene.

ez mitõl lett olyan piszok világos?

ez 7x olyan gyors mint nálam... emiatt nem aggódnék...

npeter
majd kipróbálom egy két magos magasabb órajelû gépen is, kiváncsi leszek az mennyi lesz.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

npeter
Nálam q9550-on, alap órajelen, (2,83 Ghz)2*2 GB ddr2 1066-sal xp32-on 97 sec. <#rinya>

Aldaryn
Azt elfelejtettem odaírni, hogy XP64 mindegyik.

per aspera ad astra

Aldaryn
Ez a 640x480 korlátozás elég idegölõ, ennél idegesítõbb szvsz csak a vray beállításreset mentéskor. Sokkal jobb lenne egy ordenáré vízjel. Szívesen megnézném, hogyan teljesít a program, ha példul 3-4Ks képeket szeretnék kitolni belõle.

per aspera ad astra

Kösz szépen. Fasza! :-)

Aldaryn
q6600 @2,4 gyorsabb ramokkal 81sec, q6600, q6600 @ 3,6GHz 60s

per aspera ad astra

Aldaryn
115,2s q6600 gyári órajelen (2,4GHz), minden core számolt, render végén szétfagyott. 😊 De a képfilet még elmentette. Mindjárt kipróbálom egy 3,9GHZ-re húzott q6600on, csak ahoz monitorkábelt kell dugdosni, mert azokat nemigen használjuk így direktbe.

per aspera ad astra

Nálam 65 és 70 sec. screenhot A gép q6600@9x400MHz-en, memória 1:1-ben, DDR2-800 4-4-4-12, vista x64.

Ackro
még szerencse, hogy én nem adtam meg az adataimat 😊

ThomasGins
sirni tudnék,sg már beállitott 35-40 közöttine, de ha jól látom már mást is 😛

\"So always look on the bright side of death\"

Ackro
nem tudom, lehet az, hogy már kicsit véres a torka a rendszeremnek majd újrarakom és úgyis megnézem

Ackro
414/852 másodperc intel atom 1.6-on 😊

nyomatm egy greeblet, ami pixel szinten részlet lehetséges 😄

Akkor AL, téged is megkérnélek, hogy nézz rá. Kiváncsi vagyok, illetve arra is, hogy mind a 4 mag megy e, photon map, illetve renderelésnél.

Nekem a render 150 sec, a photon casting viszont csak 70 sec egy huzott 2 magos gepen, miert lehet neked olyan sok?

6 perc az utolsó fázis, arenderelés 1,6ghz turion 64x2.
Redqueenek a gyorsasága, és a minõsége. Egyenlõre fõleg exteriorre, vonazkozóan. Nagyon gyorsan renderel olyan képet amit pl vrayben irradiance mappal nem is lehet megoldani, csak brute force gi-al.
A photon mappingal megtüzdelve az interiörok is relative gyorsan renderelõdnek, és még a hajszálvékony vájatok is meglátszódnának. Sajnos, van egy két probléma amit nem tudok megoldani, pl a smoothing problémája. Ugye egy objektumon sokféle smoothing group lehet. Mig RQ ban csak egy smooth van / object. Emiatt pl a teapot, illetve néhány procedurális objektum furcsán renderelõdik, amire egy jó megoldás van, egy jó weld. Onnantól kezdve mionden ok.
Egyébként maxwell, indigo (nagyon jó ingyenes alternativa), fryrender stb, szintén ilyen limitáltak, de ez szimplán elég az ember fiának. Szintén nincsen sub object material, tehát ott az objektumokat szét kell(ene) detacholni és ugy exportálni. Ez egy ilyen renderer. Sztem alapjában véve igen komoly kis cucc.
ezen az oldalon, van néhány jó kép. link
Szoval ez van, Nekem rq személyen kedvencem is, hobby is. Illetve bizom asrácban aki megírta a renderert. EGy nagyon jó statiszkus srác. Most már csak gyorsítani kellene az exportot. Irigyelve nézegettem a vray exporterét, azán belenézve azt láttam ugyanazt használják õk is, csak a file format miatt sokkal gyorsabban, illetve kisebb helyet kigasználva menthetnek.

Ackro
amúgy neked alle zusammen volt 6 perc vagy csak a renderidõ? és milyen gépen?

Ackro
igen lenyomtam a minõséget, mert ide tudtam csak felrakni a galériába és nem tudtam, hogy elfér-e, de úgyis csak a dos ablak a lényeg. én vray-t használok (nagyjából csak lightmap számításra) az egyetlen bajom a vray-jel, hogy anim esetén mozgó fényforrásnál még nem sikerült elfogadható minõséget elfogadható idõ alatt, sõt elfogadhatatlan idõ alatt sem produkálni vele 😊 a maxwell-t próbáltam még, de nagyon tetû, a mental ray kedvéért nem tanulok meg shadert programozni 😊, final renderrõl meg brazilról nincs véleményem mert még kb 4-es max idején próbálgattam õket.
szóval redqueennek mi az erõssége?

te milyen rendermotort használsz?

köszi, a kép amit beszurtál elég low quality jpg lett.

eredeti

Ilyen erõs gépen jobb kevesebb photon, és több samples. Gyorsabban végetér.

Ackro
majd' nyolc perc foton számolással. kicsit pocséklós ez a veresmaca 😊 miért jó amúgy ez a render motor?

Ackro

itt van

ThomasGins
csak h legyen kép is😊

hozz letre egy könyvtarat valahol, aztan benchmark.bat. Amkor alul lefuott kiirja masodpercben mennyi volt a renderido. Arra is kivancsi volnek, hogy kihasználja e mind a négy magot.
Köszönöm széepen.
benchmark

Aldaryn
Ackro emgelõzött. Nem frissítettem.😛

per aspera ad astra

Aldaryn
Holnap megnézem neked, ha elküldöd az rq scenefilet akkor konkrétan azzal, amit te néztél.

per aspera ad astra

Ackro
linkeld be én megnézem

vki négymagossal nem futna neki egy interior test scennek?
nálam 6 perc, teljesen sima, glossyval füszerezve, kiváncsi lennék mennyi a renderideje quad core-al.

Aldaryn
respect!

per aspera ad astra

ThomasGins
Nagyon f*sza!

Na igy azt hiszem feladtuk a leckét vraynek meg a többinek.
A tegnapiban elég sok bug volt, bocs.
Csak Press render. Illetve ebben már van Render Elements támogatás, alul ki lehet választani mely csatornákat akarod elmenteni, és milyen mélységben, 8/16/32 bit/channel.
rQ exporter beta 2
Akkor amig a material el nem készül ennyit errõl. A Exteriort mindenkinek ajánlom kipróbálni vele.
;-)

Nagyon jól fest, de valamiért a legelsõ verzió tetszett a legjobban.😊 Valószínû, hogy a DOF miatt, anélkül ez a kép jobban fest. Bár az estésnél jó, de a nappalinál nem ok.
hunkircsi
Rendkívül hangulatos , csak engem valahogy zavar az erõs DOF.

Ki korán kel, poligont lel.

tegnap este picit jáccottam. Tudom, a hold ki van fehéredve, direkt <#alien2>

csak max2008/2009 illetve max9 avguard extensionnel.

redqueen letölt kitömörít egy mappába, (érdemes leszedni a régebbit is, és felülírni) majd maxban beállítja az utvonalakat a browse buttonokkal, (nem törõdik vele, mere dõl a slash) és megnyomja a render butont. A scene folder akarhol lehet, az outputot, oda teszi.

meg1x használj photon mappingot, azaz adjál neki 2-3 milla photont, és 256 samples, így kiadja egy tesztnek, és meglepen gyors lesz. illetve nem vagy nagyon kevés fehér pötty lesz.
Ezt majd orvosolom a következõ releaseban

Én az elsõ bétaverziók óta használom, nagyon jó kis progi, de sajna már nem ingyenes.

ha esteleg vki talál vmi bugot azt kérem priviben nyomja át, teljesen befloodoltam az oldalt.

ha esetleg megfikkan vmiert akkor, huzd be megint az ablakba és nyomj egy rendert, az lenullázza.

a legjobb metódus, beadni neki 2-3 milla photont, (skylight is emittál photont)aztán 256 samples és hajts.