63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
zenoka #51078 jah 3d scennerrol jutott eszembe
ezzek a haveromek csinaltak a kovetkezot:
volt egy noci akinek balesete volt es betort a koponyaja/kitort belole egy darab (tulelte) az orvos team megkerte oket hogy csinaljanak prototipus az implantatumhoz.
kovetkezo keppen nezet ki az eljaras:
megkaptak a noci CT felveteleit/rongen felveteleit minden ilyen izet majd abbol a koponya 3d-s masat elkeszitettek maxban es egy orvos felugyeletevel bemodeleztek a lukat majd az igy kapot implantatum modelt kinyomtatak 3d printerrel es az lett a mester darab az implatatumhoz:)
-
zenoka #51077 nane:D
sima egyszeru 3d scanner
hasonlot lehet csinalni hazilag is tejbol es webcamerabol (persze nem ezt a karos megoldast de kapsz egy szep polyhalmazt) -
nenad #51076 ez durva, ilyen live modellezésről még nem is hallottam. -
zenoka #51075 kiveve a kinaiak:D (nem nincs bajom veluk de hatalmas ahogy toljak a muszaki dolgok es gepek masolasat):) -
#51074 Mivel SubD modell kellett nekik (gondolom LOD és pl. hardveres SubD támogatás miatt pl.) sokkal gyorsabban megvoltak ezzel így, mintha egy nurbs vagy brep adathalmazt kellett volna kézzel kipuculni, elkészíteni. Nem hiszem, hogy a gyár különösebben vonakodna ilyen projekthez kiadni az autó digitális terveit, lehet, hogy a Bugatti faszari ilyen téren, de pl. BMW, Porche, Citroen már megtette (ezektől a cégektől láttam külsős által készített reklámot, amiben a készítő nyilatkozata szerint gyári modell szerepelt) Erre szokták mondani, ha valaki másolni akar, az fogja, vesz egyet, szétszedi, és lemásolja. Persze kétlem, hogy Bugattikat másolgatná bárki is. :) -
zenoka #51073 miert? szazszor pontosabb mint a fotomoddeling es gondolom a megrendelonek ez volt az elvarasa..
digit tervrajzokat meg nem adjak ki az 100% :)
anno egy cimborameknak kellet egy formula x(nem tudom melyik) versenyauto attervezesehez a hatso szarnyat (vagy mi a rak) scennelni... kb fel ora alatt megvoltak vele es nagyon kezelheto modellt kaptak ami raadasul pontos is volt.. nehezen tudom elkepzelni hogy ugyanezt mas technologiaval letoljak. -
marcee #51072 Forza Motorsport 3 Veyron modellezés (na jó, scanelés) IRL-wire!!! :D
Nehéz elhinni, hogy ez a legjobb technika. Fotómodelling? Bár már azt is furcsállom, hogy ekkora reklámérték fejében nem kaptak digitális tervrajzokat, modellt, legalább a kasztniról. Persze, lehet, hogy csak vakítás az egész. -
tilbury #51071 köszi azt nézegettem már, csak nem akart úgy sikerülni, aohgy szerettem volna
gondoltam hátha itt vkinek van más megoldása rá, de akkor átnyálazom még1x .
thx még1x -
zenoka #51070 vrayyel itt van egy kis tutor
http://world3d.hu/leckek.php?id=112&page=1
proceduralis mappok
kiindulasnak jo lesz ha megerted ami benne van akkor onnantol kezdve mennie kell ennek is
-
tilbury #51069 Sziasztok!
az alábbi kérdésem lenne, hogy:
szeretnék 1 olyan shadert összehozni, mint pl. amikor 1 adott felület be van festve mondjuk kékre, de a szélei már kopottak és azon meg néhol látszik mondjuk az alap piros szín. mindez tükröződve kicsit persze. próbálgattam a mix-et, blendet, vraycomptext-et de nem igazán sikerül :-(
mindezt persze proc. mapokal szeretném.
vkinek van vmi ötlete rá?
-
zenoka #51068 hehe:D
jaja most lattam ezzel a programmal wowbol kiszedni meg egy ket jatekbol ki lehet szedni (nwn pl mondjuk ahhoz keszult kulon max exporter is -erdekes megnezni hogy vannak felepitve a modellek neha neha igen trehany munkanak tunik bar a csontozasok kegyetlenek) de sajnos ennel a runes of magic nel nem megy... -
#51067 Hmm, pedig valami hasonló cuccot pont ezzel demóztak. Bár könnyen lehet, hogy egy régebbi WoW verzió még smián elindult mellette. Emlékszem, az illető, aki kiszedte a modelleket a mentés után 3D nyomatokat készített a karakterekből, mintegy WoW figuragyáros. :) -
zenoka #51066 en ezt link neztem, de ez ellen le van vedve ez a game, nem hajlando elindulni ugy hogy ha a hatterben fut ez. -
#51065 Hmm, ennyire kiment volna a fejemből. :) A Wowra nem emlékeztem bakker. :) Azért kíváncsi vagyok, mi sül ki belőle. Még anno egy fórumon láttam módszert WoW modellek visszafejtésére, konkrétan DirectX interpreterrel, ami a videókarinak küldött információból szedte vissza a modelleket. Természetesen nem csak Wowban működik. :) -
zenoka #51064 hehe, pedig beszeltuk gmailen is:D oregszel igy kozel a 100 fele mar a memoria kopik:)
Midas: koszi ranezek otthonrol. de ez nem wow hanem runes of magic:D nem tudom mennyire hasonlo a fileszerkezete
-
Midas #51063 Van egy max script ami kiszedi neked a mesht raadasul ugy hogy meg az animaciok is benne lesznek erre keres ra m2_import.ms ha kell folteszem valahova de ha jol emlexem csak az alap wownal mukodik mert a bc-ban megvaltoztattak a modeleket valahogy. -
#51062 Játékot. Jeleneteket tolsz. Azt tudjuk. :P -
zenoka #51061 jatekot vagy jelenetet?:D
ne kepzelj el tul bonyolult dolgot a jelenetre (sot kifejezetten minimal)
majd ha lesz belole valami mutatom itt ugy is.
-
#51060 Nem is tudtam, hogy te ilyeneket nyomsz. :) -
zenoka #51059 hihi csinalok egy kis jelenetet guildnak es oda kenne az emberkek en meg lusta vagyok lemodelezni:) -
#51058 Mire kellenek neked ezek? :) -
zenoka #51057 game megvan de abbol nem tudom kiszedni a dx xyz micsodaval mert az le van vedve.
jatek maga valami dds cumoban tarolja a dolgokat. mar szetgugliztam az agyam hogy mivel hogy lehetne kiszedni de nem jot ossze egyik sem hozott eredmenyt
ossz vissz ennyit talaltam de akinek sikerult nem osztotta meg az info-t: link
gondoltam akkor ebbol model viewerbol ki lehetne szedni de nem jott ossze nekem
-
Fisch #51056 jahhh...azt hittem megvan a gáma és onnan ki tudod szedni magát a textúrázott modelt
wow-nál van egy olyan, hogy wowmodel viewer, azzal ki lehet exportálni milkshape-be, onnan obj-ba, onnan meg max-ba -
zenoka #51055 wawa geniusz vagyol!
es akkor most privatba megkerdem hogy hogy csinaltad lepesrol lepesre:D
-
MrGeE #51054 kijózanodtam közben rájöttem hogy így 1xűbb lesz :D
karakter
a floodért meg sorry -
MrGeE #51053 ehh na nem neztem meg jol ez csak egy darabja volt, itt van a teljes...:
ov_mesh/texturalab_mesh/texturahaj_mesh/textura
vall_mesh/texturafelsotest_mesh/ftexturaalsovegtagok_mesh/texturakez_mesh/texturafej_mesh/textkurva -
#51052 Jó kis paprikagenerátort lehetne irni belőle ha lenne értelme
:D -
MrGeE #51051 nah asszem megvan elkaptam :D ha ez kell akkor hurrá :D
textúrha
itt meg a mesh ha minden igaz :D -
MrGeE #51050 az a gáz ezzel hogy az swfben csak egy Viewer van és az szedi le még a serverröl az adott cumót és igen levan védve :D -
Culram #51049 talán ha visszafejted a swf-et még, persze csak ha nincs levédve -
zenoka #51048 hmm ezt meg vegig kenne gondolni hogy hogyan
elobb kinyerem a swf filet es utana milkshape?
-
#51047 Talán itt láttam egyszer MAX-hoz egy kész jelenetet melyben egy autót lehetett irányítani, reactor meg számolgatta ...
Valaki nem tud egy linket valami hasonlóra?
THX ! -
Fisch #51046 MilkShape 3D talán kiszedi -
zenoka #51045 off:
van otlete valakinek hogy lehetne pl ebbol kiaszedni mesht/texturat?:)
ebbol e -
nenad #51044 cryengine 3 techdemo PC (nem konzol :D) sokkal jobb mint a konzolos -
nenad #51043 néhány applikációnál dühítő lehet ha nem müködik normálisan együtt az erőforrás elosztó rendszerrel. Ezzel a kis trükkel be lehet állítani hogy mely processzort használja permamensen.
pl videó record + 3d.
processor affinity -
raulrm #51042 Kösz srácok, majd a 10-edik után már (remélhetőleg) csípőböl csinálok egy életszerű modellt :). -
nenad #51041 ha játékba lesz kíváló, he nem akkor figyelj a feluletekre, a tükrözőésen létszik hogy nem olyan folytonos, egyébként szép modell. -
#51040 nem rossz
csak valamiért nem tudom miért nekem olyan mintha ez nem valós méretű lenne hanem mint egy távirányítós autó lenne. lehet a szín miatt nem tudom de kimondottan tetszik
-
raulrm #51039 Üdv mindenkinek!
Egy alkotásomat osztanám meg veletek így kora reggel :). Ez az első projektem autók terén, úgyhogy legyetek kíméletesek :). Kritikák, javaslatok jöhetnek dögivel.