63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #51198 akkor amiatt, ok -
bencsab #51197 hát az én szemem szerint ez meg sem közelíti a crytek engine 2-t -
nenad #51196 masik commentárral -
nenad #51195 Egy az egybe realtime raztracing in quake wars. Nem rossz. még 2 generáció és agyő az offline rendererenek.
REALTIME
RAZTRACING - QUAKE WARS -
#51194 ja bocsi én néztem el az 5700es széria lesz annyi mint a 4800as ,de az is gyorsabb lesz mint a mostaniak .
cikk -
Midas #51193 ebayen vegul is vegul ott volt a legolcsobb -
nenad #51192 tojás NFR, sss-teszt
-
nenad #51191 hmmhmm, melyik boltban vetted? -
Midas #51190 nem valoszinu -
nenad #51189 LOL,azt benézted -
zenoka #51188 akar autocaddel is csinalhattak
de van egy csomo olyan speci program ami ilyenre van kihegyezve
pl Pro/Desktop meg egy csomo erre kihegyezett program amibe mar van egy kismillio elore deffinialt csavar nyilaszaro anyamtudja micsoda -
Szeki26 #51187 Sziasztok ! Lehet,hogy egy kicsit nem ide illik a kérdésem,de itt többen vannak mint más topicba :)
Szóval én arra lennék kíváncsi,hogy milyen programmal csinálnak bútorokhoz ilyen robbantott rajzokat ?
pl : http://www.ballabutor.hu/files/constructions/P28-S71-NAD2W_150-M_IN14-KOR01.pdf
Én Autocad-re gondoltam,de ehhez gondolom van valami speckó plugin ? -
marcee #51186 Kizártnak tartom, hogy még az idén br. 50-55k alá csússzon egy 5850-es. Sajnos. Pár hónapig nincs konkurenciájuk és már a holiday season is a kanyarban van, amikor amúgyis megáll az általános árcsökkenés november közepétől. Egyelőre a kihozatalról sem tudni semmi biztosat, azért ez egy brutálnagy, bonyolult mag. -
Midas #51185 en most vettem gepet es az inteles gepek olcsobak voltak mint az amd konfigok. -
#51184 Ezt csak te tudhatod, de én biztos várnék ha tudnám hogy ugyan azért a pénzért majd 50%al angyobb teljesitményü kártyát kapok. nézz csak meg egy összehasonlitást roluk .
Ezt csak azért mondom mert nekem is 4850em van és van már pár alakalmazás ahol kérné az eröt 1680x1050-en -
#51183 nah köszi skacok az infókat, most aztán ti is jól összezavartatok :P
azt én is néztem, hogy am3-as ok jobban bővíthetők lesznek, mint pl. i5. De szerintem most úgyis úgy vásárlok, hogy jópár évig nem szívesen bővítenék. vga-ra meg nem igazán akarok várni, úgysem akarok csúcskategórás kártyát, maximum azért érdemes hogy lehet lemennek akkor a többi ára is. Lehet elég lesz nekem "csak" hd4850-es vagy gts250-es kártya is. gondolom nem lesz nehézkes a megjelenítés ezekkel a karikkal sem a kinézett dell ultrasharp 2209wa monitoron.
nah ennek az nvidias-max os dolognak még utánaolvasgatok. -
#51182 VGA karival meg várj egy honapot és elvileg ugyan ezért az árért megkapod az 5ös szériás radeonokat amin most a 4eseket árulják 27-40k-s ársávban -
#51181 2-es. De ha lenne rá mód én is inkább Corei7-es proci+alaplap páris leglaább 2x2gb Ram, vga az jó. -
nenad #51180 1-es mindenképpen, intel drágább és új proci simán belemegy az am3-ba,
esetleg "e" jelzésűt hogy kevesebbet fogyasszon illetve black edition-t hogy lehessen húzni a világba. -
marcee #51179 Én intel + ati combora szavaznék, bár az lga1156 nagyon nem szimpi. (775-re meg már nem alapoznék új gépet nulláról).
A lynnfield nagyjából 25%-os teljesítményelőnyben van a phenomII-vel szemben azonos órajelen render-ben és multimédiában. Minthogy ezek nem azonos órajelűek, így kb. 10% köztük a különbség az intel javára. Játékban meg egálban vannak. Mindkettő tuningolható rendesen. Az AMD mellett szól, hogy AM3-ba minden valószínűség szerint lesz még hatmagos proci, míg 1156-ba már szinte csak gyengébbek jönnek a rövid élettartama alatt.
Ha rá tudnál költeni kb 50-nel többet akkor 1366-ot javasolnék, tri-channel - akár kevesebb, 4x2 vs. 3x2GB - memóriával egyelőre, egy 920-as procival. Abba még nyolcmagos változat is várható, igaz, a platform végig drága marad majd. Ár/teljesítmény arányban a másik kettő sokkal jobban áll.
Most látom, "csak munkára". Akkor inkább nv mégis. A driverek is jobbak kicsit, de főleg a CUDA miatt, egyelőre jobban támogatott az OpenCL-nél, vray gpu rendert is arra írják jelenleg. -
#51178 Skacok lenne 1 kérdésem:
úgy gondoltam beruházok vmi komolyabb vasra a mostani (amd athlon Le1150) helyett.
Meglátásotok, tapasztalatok szerint melyikbe érdemes ruházni?
1. AMD Phenom II 945 3.00Ghz + Ati HD4780
2. INTEL Core i5-750 2.66Ghz + nVidia GTX260
ezeket a konfigokat állígattam össze.
Ahogy nézegettem most szinte midnenki amd-t, ati-t javasol. Gondoltam megkérdem itt is, biztos van aki jobban ért hozzá. főleg csak munkagép lenne.
-
nenad #51177 jó ötlet! Ezt még megoldom. -
marcee #51176 Érdekes, szerintem meg pont nagyon élethű annak a néhány téglának a "becsillanása". -
#51175 Ugye? Kell egy pepsi automata, hogy meglegyen a hideg-meleg egyensuly:D -
kekpolos #51174 Na ez a végleges zsírul néz ki! Ha szabad hozzáfűznöm valamit, nekem a téglák a plafonon kicsit zsírosnak tűnnek, úgy értem, ez vagy spéci tégla, vagy zsíros tégla, de a közelebbi falrész textúrája alapján egy ilyen téglának nem biztos hogy ennyire csillognia kéne. Ez alól kivétel ha összefogdossák, de ez a plafonon kizárt, vagy kivétel lehet ha borospince, de ez egy modern pince hűtőkkel, sőt, lehet nem is pince, tehát nem lehet sem dohos, sem nedves = nem csilloghat ennyire a tégla (csak az előbb említett spéci tégla esetében) Gondolom dizájn....
Én még mindig a kék színeket hiányolom :(
Amúgy mégegyszer, le a kalappal, rohadt jól néz ki. -
kekpolos #51173 Hát én a töltő kábelen még dolgoznék picit. Persze nem ismerem ezt e telót de az enyémhez a kábelek valahogy nem hajlanak ennyire. Úgy értem, nincsenek ennyire meredek ívek a kábel hajlatoknál, másrészt ha lerakom az asztalra, akkor a kábel több helyen elemelkedik az asztalról, pont a merevségéből fakadóan, szóval nem fekszik ennyire az asztalra. Olyan mintha itt a kábel "nehéz" de ultra hajlékony lenne egyszerre... Remélem érthető mire gondolok.... -
#51172 hmm, tényleg szép, illik hozzá az a háttér. huh én is állandóan le akarom modellezni az aktuális telcsit, de még csak az 1ik modelnél jutottam a végére, a többi mindig megáll 30-60%-nál :-( -
zenoka #51171 ismeros telcsi:D
szep dof:) -
#51170 Vray könyvet nem ír valaki , magyar nyelven ? :)
Amúgy mit írsz , régen jártam erre , lemaradtam róla ? -
putyi #51169 jót tesz neked a könyv írás. -
#51168 -
nenad #51167 egy újabb kép a könyvből, depth of field (front, rear blur)
-
#51166 Helló mindenkinek!
Olyan kérdéssel fordulnék az itt fellelhető MAX-s mesterekhez, hogy amikor olyan high poly modellt készítenek, ami akár funkcionálisan is kell, hogy működjön (pl. a szekrényen az ajtó kinyitható, a fiók kihúzható), abban az esetben mennyire törekednek arra, hogy az egyes elemek egy tömbből készüljenek?
Gondolok itt arra, hogy a szekrénynél pl. a valóságban a polc egy külön elem, azt itt, a modellezéskor is külön kijelölhető elemként helyezitek bele, vagy egy mesh / poly tömbből van az egész kialakítva az oldalakkal együtt?
Vagy pl. az ablaknál a keret, a keresztrudak és az üveg egy egységes mesh-t, poly-t alkot, csak a textúra más (testen belüli funkciónként), vagy mint a valóságban, több elemből épül fel és "csupán" egy group-t alkot? -
#51165 én meg eltanultam havertól, hogy jó kis házipáleszbe mézet meg fahéj rudacskákat teszek az üvegbe, hagyom állni pár 7ig és olyan lesz a szine, mint a teának :) az izén meg tök jóóóóó :P -
nenad #51164 valamelyik nap én is eretnekeskedtem, megláttam egy akciót a ballatiness-el és betértem ledobni egy 4centeset, de nem többet. Eddig a kiváló házi cseresznye pálinkán kívül csak ez ment le. Részeg még nem voltam és ahogy elnézem nem is leszek, gyakorlatilag csak az íze az ami megfog meg a fütés, más mellékhatés még nem volt tapasztalható. Gondolom mint minden koca piásnál. -
#51163 mivan ma ossznepi pialas?? :P
igaz te alpbol iszol, nem? :) zenoka is beoblit ma ket uveg borocskat, en is eloszedtem 1 kis ballantines-t .
mi lesz itt, bebszcsizas? :P na akkor egészségetekre :) -
MrGeE #51162 LOL én a piát mérem pixelben,ha már nagy rajta a g.blur akkor kevsebbet tőtök...bottom-up -
raulrm #51161 párdon, poly :) -
nenad #51160 ezer kösz, az más és az meg is van még, azzal falakat és ablakokat lehet felhúzni. Méretek alapján... -
#51159 frankó kis generator, lehet 1x kipróbálom vmi nfr-be :P