63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    jah aze ismerek olyat aki 1-2 nap alatt letolja neked a kasznit minden tovabbi nelkul..
  • zenoka
    pixeeeel?:) mi itt keremszepen polyba merjuk a kocsikat:P
  • raulrm
    Tehát a 0-ról hozod létre... Nem fotórealisztikus, de ne is 4 pixelből álljon az autó.
    '1-2 hét" ... ez megnyugtatott, azt hittem én vagyok ennyire béna, hogy 1 hét elteltével még mindig ezen szöszmötölök :)
  • zenoka
    milyen auto: concept/meglevo? mennyire real? belso is? 1-2 hettol a soha be nem fejezettig terjednek az idok:)
  • raulrm
    Szevasztok!

Csak egy standard kérdést szeretnék feltenni nektek. Egy autó elkészítése mennyi idő nektek? Tehát semmi háttér, csak egy komplett autó. Előre is köszönöm.
  • zenoka
    anno pedzegetted hogy irnod kenne egy building generatort
    sajna megeloztek
    ha jol latom ingyenes(?)
  • Aldaryn
    Szerintem valami generikus megoldás kell ide. Én mindenképp normális prefilterelésen agyalnék. Bár ennek magában a displace shaderben kellene megjelennie, mint lehetőség, opció.
  • nenad
    vagy valaki elkészít egy téglafal scriptet ami megoldja az összes problémát, a téglán pedig lehet bevel pédául. Talán téli szünetben, éedekes probléma.
  • Aldaryn
    Igen, ismerős problemma, ráadásul én eddig még csak geometriával tudtam megoldani, plusz facekkel. Ha a displace negatív irányban is tol, akkor pedig még plusz gondok lépnek fel ilyenkor. Szerintem shader szinten kellene valami vudu. :)
  • nenad
    leginkább a legalsó soron látszik a lekerekítés.
  • nenad
    nem azt mondtam hogy nálad szétesik, hanem arra próbálok utalni, hogy ha olyat hoznl létre mint amilyen a valóságban is van akkor le lenne egy kicsit kerekítve, és nem lenne olyan éles a vonal. Ezzel kisérleteztem ma egy kicsit, sajnos, vagy túlzottan le van kerekítv, vagy ha jó akkor hibák lépnek fel a geometriábban.

• marcee
    Nagyon jó a displace! (meg persze az egész kép) Téglákon szoktam én is kísérletezgetni, de sosem sikerült még kielégítő látványt elérnem. Vagy csúnya lesz, vagy lassú és csúnya, vagy szét is fagyasztom a rendert. A spot3d-s vray help mutat olyan sample képeket, amin a displace-let felület wire-e látszik. Ez megoldható valamely anyaggal? VrayEdgesTex map nem jött be, csak az eredeti geometriát rajzolja ki. Valószínűsítem, hogy a problémáim nagyrészt a displace-re kevéssé alkalmas map-okból, a filter és edge treshold paraméterek nem megfelelő alkalmazásából származhatnak, de perdöntő bizonyítékom még nincs. VrayDisplacementMod esetén nincs view dependent opció, nem is használja, vagy csak állítani nem lehet?
  • zenoka
    "Mondjuk a displace normálisát prefilterelni egy edgetex szerű gradienssel. "
    2 uveg bort fogok bontani....:)
  • Aldaryn
    Nem esik szét, a textúra ottan körbe van forgatva, csak tartja az eredeti éleket. Nem fizettek ezért a munkáért eleget ahhoz, hogy lekerekítgessem, meg összedolgozzam az összes kapcsolódást. :D Bár azt tényleg megoldhatnák, hogy lehessen valami normális tolerancia, amin belül szépen eldolgozva forgatja körben. Mondjuk a displace normálisát prefilterelni egy edgetex szerű gradienssel.
  • nenad
    a téglánál látható éles vonal egy általános probléma, azt is meg kellene egyszer oldani vkinek, úgy,. hogy a displacement ne essen szét.
  • zenoka
    nekem tetsz valszeg igy is tulszarnyaljatok a megrendelo ohajat sohajat, max kaptok egy olyat hogy mi lenne ha nem ilyen szinu lenne a tegla:P
    meg is bontok ma egy uveg bort:)
  • nenad
    túl sok a fény, kellene egy kis árnyék is a jobb tagolódás érdekében, a lámpatest vílágitó része pedig nagyon keskeny, a gyártó adataitól függetlenül kicsit vastagabbra venném, hogy nyugdtabb legyen a szem rajta. gamma 0,75-0,8 a linkelt lépen sokkal jobb a fény árnyék hatás.
  • npeter
    hmmm, tetszetős darab lett, pöpec munka :)
  • Aldaryn
    Nimba a Santa &Cole-tól, nagy kedvencem. Körben a fém vázban sok kis lámpa, azt hiszem, ledek, világítják a központi diffúzort. NAgyjából úgy fest, ahogy a képeken ábrázoltam. Régebbi modell egy régebbi projektből. :)

Nenad, ez így semmitmondó üres beszéd! Tessék kifejteni, kíváncsi vagyok nagyon! :)
  • lac coo
    Szerintem marha szép, de a lámpán én is gondolkodok egy ideje, hogy az mi a fene lehet :)
  • Met
    A plafon lámpák, hogy működnek?

Szép, csak az egyik ajtó nincs rendesen becsukva
  • nenad
    4es alá, többet hoznék ki a fény árnyákokból...
  • ThomasGins
    Egy kólaautomatát még elbirnék képzelni a sarokba
    Amugy pöpec nagyon!
  • bencsab
    Ez igen, jó hangulat, szép látvány, és bár az én szememnek kicsit túszaturált a kép, nagyon élethű. Külön szép, a tégla displacement, valamint, hogy figyeltetek a textúra átfordulására. Megjegyzem, nekem ezek az ufólámpák a mennyezeten nem tetszenek, sztem nem illit a helyiség stílusához.
  • Aldaryn
    Ápdét. Vízjelezve, még rendezetlen a projekt, de gondoltam megmutatom néktek, miből lett renderelve az a közelebbi részlet.

• nenad
    nekem meg a fekete foltok jöttek elő a battlefield 2 ben, a catalist ai megoldotta.
  • pIIrash
    Minden a legfrissebb. De "megoldódott". Direct3D-ben nem csinálja hál Isten.
  • lac coo
    A háttérben a város(ok) is CG ? Ha igen akkor az elég durva ! :)
  • Geccoka
    Itt van meg 2 munka toluk:
    http://www.aixsponza.com/downloads/redbullsingapore/AixSponza_RedBullSingapore_ENG_M.mp4
    http://aixsponza.com/downloads/redbullwhatsnew/AixSponza_RedBullWhatsNew_Large.mp4
  • lac coo
    Red Bull Media House GmbH részére készítette az AixSponza GmbH 18 dolgozója, nagyrészt CINEMA 4D-ben, VRayforC4D renderelővel.
  • nenad
    64bites windows driverek még nincsenek tolálba kiforrva, nekem is volt problémám.
  • npeter
    esetleg driver frissítés?
  • pIIrash
    Üdv!

Armed Assault 2- közben néha elfehéredik a képernyő. Nem látszik a táj, de minden más igen. Eddig nem lenne gond, mondom programhiba vagy nem tetszik neki a HD 4870. Elindítottam a 3D Studiot és ugyanaz. A viewportokban ha elkezdek lerakni egy objektumot elfeketedik a nézet vagy kettő vagy mind a négy, mikor milyen kedve van. Sajnos itt viszont folyamatos a dolog. Találkozott már esetleg valaki ezzel. Megoldás esetleg? THX
  • ThomasGins
    Hátha valakinek hasznos script.
  • Aldaryn
    A végleges képen le is croppoltam. :P
  • Metwork
    nem tudom mi az de nem oda való :)
  • Aldaryn
    Kilóg egy derítésnek használt vraylight. :D
  • nenad
    érdekes dologra lettem figyelmes, az uj cinema 11,5 -ben, a instancok subpolydisplacmentjét a renderer rámásolja az eredetiről... majd gondolom ha van transzformáció megteszi azt. Relative kis memóriával nagy felületek létrehozása, pl blokkokból.

nemtom látáttok e a sg-n a cikket, a ballonos srácokról, piszok mókás, hogy 150$-ből kiléptek az ürbe meg vissza.
  • Metwork
    jobb felül a plafon és a fal nem ér össze
  • Aldaryn
    Ha befejeztem a teret, akkor felteszem azt is egészében, akkor egyértelműbb lesz, hogy miért ilyenek a fények. :) A nagy renderidő többek között annak is köszönhető, hogy egy komplett száz négyzetméteres pincehelyiség van a hűtő körül berendezve, lámpákkal, bútorokkal, mindennel, és mindez tükröződik a képen is. Nem akartam kiszedni őket, hiszen ez elég sokat dob a valóságérzeten, azt hiszem.