63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• zenoka
    Isten hozott ujra itthon:D
  • kekpolos
    Srácok, újra itt vagyok, hamarosan jelentkezem pár új képpel!
  • nenad
    már van demo.
  • lac coo
    Ja , csak a láda UVW lemaradt :))) Meg a textura sem saját :)))

Valakinek nincs véletlenül valami IKEA baba féle modellje? Amit be tudnék állítani elképzelt testhelyzetbe, csontozva van vagy mi, ehez végkép nem értek !? :)))
  • ThomasGins
    Pofás lett!
  • lac coo
    NFR:

• npeter
    nem jártam már ott régen ,azért csodálkoztam
  • Geccoka
    22nd of August 2009 óta :D
    allitolag sok volt a visszaeles a napi 15 mb-s limittel, kijatszottak sokan proxy szerverrel, ezert vezettek be a regelos modszert, mostmar acconkent lehet 15 mb-t tolteni naponta, nem IP-nkent
  • nenad
    köszi, ez jó lesz, és a lelőhely ötletet is.
  • npeter
    apropo a cgtextures mióta lett regelős? vagy én maradtam el vmiről?
  • npeter
    ezekből vmeik nem jó?
  • nenad
    fasza.
    van valakinek fonott kosár texturája?
  • Geccoka
    Cinema 4D R11.5 bejelentés
  • Free
    Remélem akkor rendesen rányomsz a send report ra. legalább kapják meg a fejlesztők. jobb mint a spam :c))))
  • nenad
    hehe nem csodálkozom rajta, egyébként tényleg jó a c4d, stabilitás szempontjából.
  • Aldaryn
    Erre mondhatnám, hogy a MAX csak tegnap vagy 20x elszállt, miközben C4D nálam még egyszer sem. Soha. Semikor. ;)
  • nenad
    ez a max kurvára ki tud akasztani. ma 15x kifagyott, cinema 4d még 1 szer sem fagyott 3 honapja.
  • Metwork
    Al megoldása lett a nyerő, azon egyszerű okból, hogy arra jöttem rá előbb, hogy kell :D

Viszont ahhoz milyen néven keressek tutort, hogy az autó alá tett matte plane ne látszódjon a renderen csak az a rész ahol az árnyéka van a kocsinak?
  • nenad
    ha esetleg vkinek kell +rendernode, éjszakákra be tudok majd szállni, igaz egyenlőre csak 1 gép.
  • montressor
    bocsanat, meglett, egy kallodo vertex volt az oka
  • montressor
    Hali!

Az a gondom, ki van jelolve egy objectem, es a forgatasnal nem o a kozeppont. A sarga forgatost hasznalom, nem ezzel van a baj, hanem vm behulyult a maxban. Meg neha kijelolom a dolgot, es amikor rakattintok, megvaltoztatja a nezopontot, ugy h a kijelolt dolgot nem latom, hanem elrak a pi**aba. MItol van ez? Mit lehet csinalni?
    koszi
  • zenoka
    fuu az a dof tiszta tilt shift hatasa van:)
  • ThomasGins
    hirtelen nfr
  • nenad
    állóképre mindenképpen gyorsabb a hagyományos rendszer, animációra, hmm, attól függ....
  • Aldaryn
    Naplemente. :)
  • zenoka
    hu public akkor kepet:D valami ejszakai scene?
  • Aldaryn
    Most konkrétan a kontroll miatt kellett. Gyorsabbnak nem sokkal gyorsabba végeredmény, de precízen kellett állítgatni a fényértékeket.
  • zenoka
    gyorsabb mi:D
    ilyen amikor a csatakat agyu helyet karddal vivjak:)
  • Aldaryn
    Poén, de mi is épp kezdünk visszaállni. A Legutolsó projekt most épp kézi világítás. Semmi sky, sun, egyebek.
  • nenad
    egyébként amit Al mond igaz, a dome light egy szuper találmány gi nélkül is szép képeket lehet renderelni.

Teljesen reneszánszát éli bennem a hagyományos megilvágitás (direkt+ambient+reflect + modern AO) gyors, fájdalommentes és jól konfigolható.
  • Aldaryn
    De miért, ha már egyszer adott a lehetőség, és szépen leprogramozták? :P Valóban egész gyors lett!

Met, amúgy nyugodtan csináld, amit Nenad mond, frankón igaza van. Ha nem akarod, hogy a key light erős árnyékokkal is a HDR képből jöjjön, nyugodtan el lehet blurrolni, nem sokat változtat a végleges képen, és megoldja a problémát is.
  • ThomasGins
    Ötletes kép
  • ThomasGins
  • nenad
    de akkor tovább tart, és egyébként is ne csinálja azt...
  • Aldaryn
    Nem nagyon kell elmosni, ha dome-ban importance samplinggel megy.
  • nenad
    blur hdri, vagy ha nem olyan tedd be maxos bitmapbe el[sy[r ;s ott blurozd majd onnan háttérbe vagy domeba
  • Met
    Köszi, beraktam dome-ba a hdr-t
  • Aldaryn
    HDR panaorámában lévő overbright részek. Nem bug, feature. :) Vagy több minta kell, vagy ki kell herélni a HDR képet, vagy importance samplinggel kell operálni. (VRalight Dome módban, beletéve a HDR pano háttér, pl.) De az is lehet, hogy "GI caustics", ez esetben azt külön ki lehet kapcsolni.
  • Met
    Ezt a pöttyöződést mi okozza? Csak egy v-ray light van meg egy hdr panoráma az environment-ben
    Másik festéssel is próbáltam, de ugyan ez

• lac coo
    Igen .eléggé be van égve :) Elsőre sötét lett másodikra ilyen, több próba nincs ment a kukába ... :P