3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
rq régebbi
ezzel felülírva az ujat menni fog.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Az elsõ RedQeen Exporter Beta1. :-)
Csak néhány szó, Standard material only, egyenlõre.
Reflekció/refrakció hoz , raytrace mapot tessék betenni,
a mértékét szinét pedig, A basic material Extensions rolloutnal, A Tint color pickerrel lehet beállítani. (a raytrace mapnál)
Bump mapba, csak normal mapot lehet tenni, sima bumpmapping nincsen. (rq nem tamogatja)
A reflekciónál/refrakciónál tessék vigyázni, hogy a diffuse colorral additív, tehát igen világos lehet, illetve fehér pöttyöket idéz elõ. A fehér pöttyök teljes eliminálása jelenleg csak nagy sample értékkel illetve aa értékkel lehet. AA 16 samples már igen magas minõséget eredményez.
Az extinciont (fog color, fényerõ csõkkenése/m) a Standard Materila, Extended Paraméters, filter colorral lehet állítani. Ugyanitt az IOR-t.
A glossyness mértékét a Glossiness csuszka. 1-999.
A self illum multipliere egyenlõre az Extended Paraméters, wire size multipier. (bocs nem találtam jobbat)
Interiornél érdemes az albedot 1 re állítani, Albedo - A visszaverõdõ fény rációja, gyakorlatilag egyfajta GI multiply.
Direct light és omni light supported.
Az árnyékok általában megfelelõek defaulton, ha tõbb shadow sample kell akkor A SHadow Map Params rollout-nál a Sample Range-t lehet felhuzni. (shadow mapot kell beállítani)
Az omni (point) light külöbösen szép fényt ad interiõrökben.
Érdemes kipróbálni a progressive photon mapot is.
Különösen causticos jelenetekre.
A polygonok egyoldalasak, a normalokra, és a tiszta geometriára figyeljetek.
Uww mapping. Tilet materialban ne állítsatok, automatikusan tilezödik. A map megjelenésének méretét az uvw -vel határozd meg, érsd, scale ezerrel.
Mindez addig amig nem készül el a saját materialja.
Mint minden rendererhez ehhez is szukséges egy kis experiment. Türelem rózsát terem.
:-)
redqeen exporter beta 1
Acsati: ecsettel.
\"So always look on the bright side of death\"
egy olyan hasábot szeretnék egy egyenes vonal mentén kifeszítéssel csinálni, aminek az alsó lapja kör, a felsõ meg mondjuk háromszög. sajna nem sikerül 😞
Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON LE SZOTYIRA PÉNZT!\"
A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
transform😞matrix3 <1,0,0>1,0,0> <0,0,-1>0,0,-1> <0,1,0>0,1,0> <0,0,0>0,0,0>)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
Egyébként az alatt a 10 perc alatt, amíg futott a program elõttem, annyit sikerült leszûrnöm, hogy sokkal bonyolultabb eszközrendszere van ACadnél, persze minden megszokás kérdése...
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
per aspera ad astra
Még annó az 1etemen végighallgattam egy Nemetschek elõadást, az baromi meggyõzõ volt, éppen az ArchiCAD-hez hasonlították kimondatlanul, megpörgetett az elõadó egy 3d nézetet és nekiállt 2d-ben szerkeszteni veszettül, minden újdonság azonnal ott volt 3d-ben, mondta is, hogy ez komoly elõny a 2,5d programokhoz képest <#hehe>#hehe> Ami viszont jobban megfogott, az az hogy az elkészült modellen, azonnal tudott végeselemes számítást futtatni, aztán ráhúzott egy lemezre hálós vasalást utána élõben, azonnal látható volt, hogy hova kell még pótvas! Biztosan jólmegrendezett szitu volt, de AC-t és AxisVM-et mosta le egyszerre.
Amúgymeg, ha azt állítja nektek valaki, hogy 10 korsó Dreher, az már sör, akkor ne higgyétek. (remélem találok még valahol egy kis unimukkot)
szokasos modellezni valo😄

http://www.nemetschek.com/
Ami te keresel, szerintem az Allplan program.
Kiismeri azt a tervezõ programot hogy "nemecsek" ???
Életemben nem halottam róla és egyre többen használják állítólag jobb mint az archiCAD
googli csak Ernõt találta meg :s szívesen olvasnék róla
http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

per aspera ad astra
Ezért volt jó ötlet az instanclás...
Az objektumopk idinek elmentésén még gondolkodom én is, az uj project kapcsán.
De valszeg kihagyom, majd a következõ releaseban ;-)
Pont tegnap, amikor ezt a kis sweepes elsõ, nem mûködõ verziót beraktad, megcsináltam a sajátom és akartam neki egy activex controlos, listába pakolós, onnan paramétereket refreshelgetõs dolgot csinálni. Félúton rájöttem, hogy nem éri meg a fáradtságot, de azért majd az activex dolgokat még nézegetni fogom legközelebb. 😊
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Ami felett még nem tértem a nyugovóra a visual Maxscript editor, egy csomo gányolás van utána.
De hát ez van.
zenoka, sajnos arra bugra egy orvosság van, forgasd be top viewba és csináld meg ott.
Bár sztem a kézzel rajzoltaknál ez ritkán jelentkezik, vagy legalábbis nem olyan gyakran.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Namost a bibi ott van, ha egy téglalapot rajzolsz maxal frontba, akkor simán jó az extrude.
Ez komoly buggera. Kimásoltam egy példát a maxscript helbõl, és attettem a y-t z-re és kapmec.
röhej. Na mind1, majd a végén forgatok.. komolyan szopás.
"Az a probléma öreg, hogy ki akarsz oktatni itt mindenkit, holott semmit sem láttunk tõled. Idejössz mint új regisztrált tag és köpködsz... "
Nem tudom miért, de valahogy az álruhába bújt Mátyás király esete ugrott be. <#nyes>#nyes>
Ki korán kel, poligont lel.
vannak maxnak gyermekbetegségei, pl a planáris zárt splinet nem exetrudálja normálisan.
Ezeket még át kell néznem.
Hmm, nincs kedved nekünk fejleszteni parametrikus ajtó/ablak generátort? Mert építészünk van ötletekkel tele, tudjuk mire lenne szükség, de nincs programozónk, s pont azt beszéltük minap, hogy kellene keríteni valakit, aki ért az ilyesmihez.
per aspera ad astra
Egy door generatoron dolgozom most, az elsõ 1 db ajtót tartalmazót közreadom, a több ajtós változat fizetõs. 20$ kb 10 féle ajtó lesz benne és minden részlete paraméterezhetõ.
nemtom ennyiért érdemes texturázással veszõdni, a uwv még oké.
per aspera ad astra