63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
putyi #51238 azt, hogy az ajtót pl. azon a helyen modellezem, ahova beilleszteném. sőt azon a síkon is. -
#51237 helyben modellezés: amíg az adott obejktumot len nem modellezed, 1 helyben kell ülnöd, tehát 1 helyben modellezel. Ezt elősegítendő a max újabb verzióiban lehetőség lesz bekapcsolni a "helyben modellezés" funkciót. ekkor az ikonok, gombok, menupontok villódzó fénynalábokat bocsájtanak ki magukból egyenesen a kedves user szemeibe, ezáltal mitegy hipnózisban tartva, hogy neki csakazért is 1 helyben kell modelleznie míg kész nem lesz.
uhh, sorry -
nenad #51236 mit jelent "helyben modellezés"? -
putyi #51235 elfelejtettem
még 8768 -
putyi #51234 ezta mit lehet a max helyett témakört már agy párszor végigjártuk al-al.
sajnos én már kicsit begyöpösödött agyú vagyok és úgy gondolom, hogy a workflow akkor a legátláthatóbb és a legrugalmasabb, ha egy adott program kereteit lehető legkevésbé hagyjuk el. természetesen most az építészeti látványtervezéssel kapcsolatban mondom ezt.
ahányszor más programban gondolkodunk, mindig van valami hiányosság.
általában véve a következők:
rhino: ha plugint használunk akkor van ajtó ablak, van renderer, viszont nincs fű fa virág, valamint egy kárpitozott bútor elég nagy kihívás.
modo: elméletileg ez lenne a lehetséges alternatíva, bár én még személyesen nem próbáltam, hogy mit jelent ha egy városrésznyi területtel kell foglakozni(40-50000 objektum)
a c4d modellezési metódusa nekem nem annyira egyértelmű mint a max-é. nem tudom, hogy van-e már benne helyben modellezés, de mindent anullából a helyére rángatni nem túl hatékony. valamint hiányzik az ajtó, ablak, korlát lépcső stb...
maya lásd előző.
xsi csak egy picit nértünk bele, de alapvetően ugyanaz mint a maya-nal.
cad-ben modellezni meg nagyon nehézkes, főleg, hogy a kedves megrendelők a leadás napjáig szeretnek változtatgatni, még akkor is, amikor megbeszéljük, hogy nem leszünk úgy készen időre.
és a legszebb anomália, hogy az archicad-os modelleket valamiért lassabban számolássza.
röviden ennyi. persze minden ponthoz több oldalnyit írhattam volna az elmúl évek tapasztalatai alapján, de szerintem összefeglalának elég ennyi. pl. én ilyen hosszú hozzászólásokat el sem olvasok -
marcee #51233 Mit nyomhattam meg (illetve inkább hogyan kell visszacsinálni), hogy walktrough módban a WASD-ből, csak az ASD funkcionál, W-re, E-re és C-re azonnal kilép a walktough-ból? ASD esetén is, végrehajtja a mozgás parancsot ugyan, de mellette a billentyűhöz rendelt alapértelmezett parancsokat váltogatja. A kurzorokkal megy, de nem azokat szoktam használni. -
zenoka #51232 a rhino jo a rhino szep nagyon fasza kis program meg mindig..
nenad c4d utan rhino konyv?:D -
#51231 Nekem rhino tűnt eddig a legstabilabbnak, leggyorsabbnak, bár ahhoz (sem...) nem értek . -
#51230 Nenad linkje .... -
#51229 Aldaryn, npeter!
Kösz! -
#51228 de hiába pipálom be nem változik semmi sem vagy csak bugos a cucc nálam ? -
#51227 Oh, sry, késő van úgy tűnik, vége lemaradt, azzal mennie kell. Polyk tuti össze vannak kapcsolva, dupla vertexek? -
#51226 Tool properties\group polygons. -
nenad #51225 upsz a link
link -
nenad #51224 ha valakinek ujabb videó karija van egy konverter ami támogatja a videókarit - akár 10x gyorsabb konvertálás is lehetséges, sztem sm 3.0 -
nenad #51223 milyen funkciók/koncepciók? -
#51222 kicsit off
tud valaki modoban segiteni nekem hogy a bevel tool miért nem akar ugy muködni ahogy kéne ?Ha rányomok akkor egy poligonnal jol mukodik, de ha több poligonbol állo egyszéget szeretnék bevelni akkor külön -külön szedi nem egybe hiába kapcsolom be a group poligon opciot.A helpbe is igy csinálta ott müködött, nálam meg nem , egy 401 verzios van fenn minden defaultra állitva -
#51221 Igen, instabil volt. De rengeteg nagyon kellemes, előremutató koncepció van benne. Látszik, hogy újkori gyermek, nem hordodzza az elavult koncepciókat, mint a többiek. -
nenad #51220 modó tényleg olyan instabil? Mondjuk modonak még fejlődnie kell, a többi csomag mind komoly animációs modullal rendelkezik. -
Midas #51219 maya :DDDD -
#51218 XSI, MODO, c4d, szvsz mindegyik jobb csomag. Majdhogynem MODO viszi a pálmát, na jó, kb olyan instabil, mint MAX. :) -
nenad #51217 pl? -
#51216 Használtam már MAXnál jobb 3D-s csomagot. :) -
nenad #51215 próbáld ki a c4d-t ;-) -
#51214 én pl. külön szoktam modellezni mindent, mint a valóságban. pl. fiók oldalait, elejét, alját, textrúázás után meg összeattacholom. viszont van amikor egyben van pl. 1 takaróléc körbe. ez változó ki hogyan mi módon kezd neki, ember válogatja kinek mi a kézre eső, szimpatikus. -
#51213 Mindig meglepődök rajta, hogy még mindig MAXet használok... :D -
#51212 ati 4850en piszok gyors a viewport, Dx cached mesheket rángatja rettentő sebességgel, wireframe tűrhatő, de mindez, ismétlem, mindez mehet a kukába, és szart sem ér, mert a MAX viewport textúra memória kezelése egy kupac trágya. Mivel wireframe módban eléggé korlátozott a munka, shaded módban pedig eléggé korlátozott, ha nem látod a textúrákat, így mindegy milyen hardvert veszel, ígyis, úgyis tépni fogod a hajad, ha egy teapotnál bonyolultabb jeleneten kell dolgoznod. -
nenad #51211 2-3 gigás fileokat 90mb/sec el tudok másolni de 3giga felett jelentősen belassul míg a taszk manager azt mutatja hogy nincsen cahchelés, illetve ki is van kapcsolva, vajon mitől lassulhat be? -
nenad #51210 uj kártyák soft moddolása esetleg? -
#51209 Az én módszerem egy objektumon belül több sub-object. Ami a valóságban külön van, az külön is kerül bele, nincs "összedolgozva" a többi résszel. De ez személyes megszokás kérdése. Groupokat nem haználok, mert memóriazabálók kegyetlenül. -
#51208 Valaki? -
tilbury #51207 gondoltam, hogy azért odavert régen a sima kártyáknak. igaz tényleg elég kevésnek tűnik az a 128 mb. de a nagyobb testvérei meg sokkal drágábbak :-(. igaz a teljesítményt, mint mindenhol itt is meg kell fizetni . -
bencsab #51206 Nekem pont olyan van, és tapasztalatom szerint, amiben nagyon odavág a játékkártyáknak, az a wireframe (vagy edged faces) megjelenítése, illetve a spline-ok megjelenítésének a sebessége. A 128mb memória sajnos elég kevés, mert ha textúra megjelenítéseket jó minőségben rákapcsolja az ember, akkor érezhetően belassul, egyébként csak ajánlani tudom. De hogy a mai desktop kártyák hogy teljesítenek ehhez az őskövülethez viszonytva, azt nem tudom. Annakidején, amikor megvettem, nyomába sem léptek. Azóta is ezt használom. -
tilbury #51205 köszi az infókat. akkor marad a "hagyományos" kártya. -
marcee #51204 Ezen táblázat alapján azonos chipre alapul a Geforce FX 5950-essel. Szóval alapvetően ez egy elég régi kártya már. Ettől függetlenül az nvidia maxtreme driverrel akár még jobb is lehet max-ban, mint egy jelenlegi gamer kártya, de CAD-en kívül már nem sok mindenre használható. Játszani egyenesen alkalmatlan már. -
tilbury #51203 sziasztok!
nézegettem az nvidia quadro kártyákat. pontosaban ezt: Nvidia Quadro FX 1300 128M PCI-e
ezt tipikusan grafikus gártya? értem ez alatt hogy maxozásra ez lenne a legideálisabb? mennyivel másabb mint pl, 1 ati hd4870?? ezen is mennek a játékok egyéb programok? vagy tökre elvagyok tájolva? -
nenad #51202 Helyes! :D
lazításnak, csajok 50 felett, nem semmi...
link -
#51201 Csak előkotortam hl2őt én is:) -
nenad #51200 igaz, nem is tudom miért nem készítettek egy tejlesen ujat hiszen mindent tudna amit egy átlagos raytracer tud. Majd talán a következő prezentáció.
Viszon nagyon durva lenne, ha az engine simán raztrace-el menne, mennyivel könyebb lenne minden. -
#51199 Valóban. Cryengine 2 gyakorlatilag majdnem mindent tud raszter rendererként, amit egy renderernek tudnia kell, és mindezt profi sebességen teszi. Szerintem mestermunka. Ez meg egy nagyon jó techdemó, hogy merre haladunk, mert olyan dolgokat lehet vele megvalósítani, amit raszter rendereléssel csak nagyon erőforráspazarlóan.