3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

fasz tudja mi az oka, valószínüleg nincsen benne, safe mode, tehát nem a core felügyelete alatt fut az egész, hanem a program fut. Én így állnék neki, irnék egy jo kis felügyelõ-debuggert és sasolnám miért fagy ki. Valószínüleg egy hét alatt meglenne a hibák többsége.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

npeter
Tessék, mégis van 1 szekrény <#integet2>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

npeter
Ott a pont!!
Szekrényem nincs, majd máskor <#integet2><#kuss>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Aldaryn
Valaki tegyen be egy szekrényt.

per aspera ad astra

Aldaryn
... ha például rendbetennék, hogy a save selected ne nyomja ki minden tizedik alkalommal véletlen az egész jelenetet... gondolom nagyon komoly fejlesztési kapacitás kellene ezek rendbetételére. Az a bosszantóan vérforraló, hogy inkább beletesznek valami féli mûködõképes új parasztvakítást, minthogy a meglévõ dolgokat csiszolnák igazán használhatóra. Persze, tudom én, hogy a mglévõhöz hozzányúlni, bugokat kijavítani sokkal, de sokkal fegyelmezetettbb, és komolyabb munkát ígényel, mint belefércelni egy újabb szines foltot.

per aspera ad astra

Aldaryn
Mondom, nem az a baj, hogy nem kerülnek bele új dolgok, hanem az, hogy három darab teapotnál többel már gondok akadnak. Fasza az Ao, a viewportban, fasza, hogy megvették a polyboostot, beletették, ügyesek, megveregetjük a vállukat. Ügyesek, hogy ilyen szép, kerek mondatokat tudnak kanyarítani a szoftverüket reklámozandó, ezért is megsimizzük a buksijukat. De esetleg, talán, netalántán elõfordulhatna, hogy a meglévõ hibák kijavításán, és a jelnlegi funkciók stabilitásán kellene kalapálnia magát a világ vezetõ CG szoftvereket elõállító (sokkalinkább, felvásárló, nincsigazam?) cégének nevezõ Autodesknek. Lehet, hogy a userek jobban örülnének annak, ha hatvanezer objektumtól nem fosna maga alá a szoftver, függetlenül attól, mekkora, és mennyire highend hardvert raksz alá, mint egy viewport ao-nak.

per aspera ad astra

hehe,ez a polyboost-os dolog jó poen. Na de inkább legyen benne mint ne, nemde?
Lehet hogy még nekem is kedvcem támad tõle polymodellezni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Free
Szeretem mikor ilyen képeket meg animokat dobtok fel, a 7 8 perc / frame meg igencsak érdekelne hogy hogyan

Egyszer ha van idõd akkor dobhatnál össze egy olyan dolgot, amiben ilyen "villogás" mentes Vray anim setup van .
majd jól megoszthatnád velünk egy sceneben :c)))))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
A maxot inhouse legfeljebb egy programozó fejleszti, és õ sem szakad bele a munkába.

per aspera ad astra

ilyenkor mindig az az érzésem, hogy 11hónapig a jogászok dolgoznak, majd amikor minden tiszta, akkor 1 hónap alatt a programozók behegesztik a max-ba a kiszemelt 3rd party cuccot.

ThomasGins
Hát lol

\"So always look on the bright side of death\"

Aldaryn
displace elõtt dobj rá egy subdivide módosítót. értelemszerûen olyan beállításokkal, hogy ne gyilkolja le a gépedet, de látszódjon a hatása.

per aspera ad astra

hunkircsi
Hi All!

Lenne egy kérdésem, mivel már vagy száz oldalról körbeteszteltem a problémát, mégis összevissza mûködik a dolog.
Extrudált spline felületre alkalmazott vraydisplace-el gyûlt meg a gondom az elmúlt idõkben. Rakok rá UVW Mappingot, és be is lövöm a displace map-ot, mégis az egyiknél szuperul mûködik, a másiknál pedig összevissza. (Néha úgy néz ki a dolog, mintha az extrudált spline-t edit mesh-é konvertáltam volna, és Face típusú UVW Mappingot kapott volna.
A nyakam rá, hogy valamit a spline rajzolásnál cseszek el, mert az egyszerûbb felületeknél minden úgy mûködik, ahogy a nagykönyvben le van írva, de ha nagyobb (összetettebb) felületet próbálok displacelni, akkor hibás lesz a végeredmény.
Próbáltam spline-el kivágott Plane felülettel megoldani a dolgot, de ez is csak ugyanúgy megbukott bizonyos spline-oknál. <#falbav> Hol lehet a hiba a spline-ban?

Ki korán kel, poligont lel.

Aldaryn
Meglepett volna, ha az Autodesk eltér az eddigi jól bevett fejlesztési stratégiától. Azért érdemes megfigyelni a szöveget, hogy hohó... ha megszoktad, hogy Polyboosttal dolgozol, és kell a legújabb, legjobb verzió belõle, akkor barátom, vedd meg szépen a max2010et...

per aspera ad astra

Malakai
Max 2010-be integrálásra került a Polyboost, átdolgozva...
AREA-n vannak most videók.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Hmm... nem te vagy az elso ma, akinek gondja van vele. Lehet flash HD visszajatszasban nem valami optimalizalt. Mindenesetre ugy hittem vimeo jobb hely, mint youtube.

per aspera ad astra

nekem valamiert szaggatva játsza le, gondolom, a hiba nálam van.

Aldaryn
http://homologue.hu/references.html 98, riverpark tetõiroda bejegyzés.

per aspera ad astra

Az szép. Kérhetek egy ilyen 7-8 perces still-t is, megnézésre? vagy linket hozzá 😊 De csak majd ha nagyon ráérsz.
Aldaryn
Dehogy titok, átlagosan 7-8 perc per frame intel q6600 gyári órajelen 1280x720 felbontásban.

per aspera ad astra

Zsír. Semmi vibrálás, semmi hiba. Amikor valami jó kis v-ray mozgó anyagot látok mindig az jut eszembe, hogy itt-ott miért írják hogy nem alkalmas mozgó cuccokhoz.. Nem titok hogy milyen erõforrás, kb mennyi idõ alatt renderelte?
ThomasGins
Csini lett! Szeretem az ilyen téglás belsõ tereket.

Aldaryn

per aspera ad astra

megjelent a google 5,0... nagyon nagy újítások nincsenek, vizalatt, idõben visszafele stb.

Malakai
Nem tudtam, hogy egy ingyenes framework a cucc, azt meg még annyira se, hogy a lumonix-nak köszönhetõ.
SME-t amúgy nem igazán, továbbra is úgy látom, hogy a node-os gui mellé kéne még pár plussz dolog, hogy az igazán hasznos legyen.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Van is pár Heliumos plugin már, ha emlékeim nem csalnak. 😄 Tényleg, használ valaki SME-t?

per aspera ad astra

Magnum PI
A max promaterials könyvtárában volt ha jól emlékszem.

nemrossz, köszi

Malakai
Hm, most vettem észre, hogy a schematic material editor egy schematic frameworkön alapul, amit a lumonix-tõl (shaderfx, skinfx, stb) ingyenesen le lehet tölteni, név szerint Helium..
Esetleg Nenad, ha vmelyik scriptedhez kell egy összetettebb, nodeot kihasználható ui, akkor ebböl ki lehet indulni... 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

lac coo
A fal az textura? Érdekelne hogy csináltad a foltokat rajta .Persze csak ha nem fotó 😊)))

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Magnum PI
Ezen a képen nem látszik de nagyon szemcsések az árnyékok még high beállításnál is. Próbáltam a vray shadow-nál a subdiv-et állítani de az sem segített. Tud valaki megoldást? (VRAY)

Magnum PI
Igen, vagy egy kis direkt fény is csak a függöny nagyon letompította. Majd állítok rajta, de most még mindig a modellezés élvez magasabb prioritást. Az ablak mögött meg fák vannak. Majd csinálni akarok egy képet amit berakhatok, csak sajnos hónapok óta nem sütött a nap 😊,

a belsõ fény az nagyon ott van, a külsõ világosságán még állítnék.

Met
a lámpa azért nem világít mert nincs madzagja 😄

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Aldaryn
Az ablakon kívül nagyon sötét van, ahhoz képest, amennyi fény jön be rajta keresztül. Esetleg nem csak full skylight szórtfénnyel, hanem valami direkttel is? Pilácsok? Nap?

per aspera ad astra

Magnum PI
Sziasztok!

Az egész úgy indult hogy nagyjánól le akartam modellezni a szobát, hogy nagyjából lássuk ka barátnõmmel hogy nézne ki a szoba ha átrendeznénk, de elfajultak a dolgok és úgy döntöttem megpróbálom egy az egyben lemodellezni mindent. Még nincs kész és ez már az átrendezett szoba. Draft minõségû a render:

npeter
Ezt már más is mondta 😊

Aldaryn
Particle flowt istenítik, mióta belekerült a rendserbe, de viszonylag egyszerû esetekben is olyan dög lassú, hogy öröm kivárni, mire lesz belõle bármi is. És egy ilyen rendszernek pont az lenne a lényege, hogy több millió részecskét gyorsan, megbízhatóan mozgasson.

per aspera ad astra

Aldaryn
Az a gáz, hogyha a max fejlesztései valóban olyan hatékonyak lennének, mint amilyennek írják õket, akkor a világ legjobb programjával dolgoznánk nap mint nap. Az össes cuccról mindig kiderül, hogy tök jó két darab teapottal, de elvérzik valós munkakörnyezetben.

per aspera ad astra

egy-két év és a maya xsi 3dsmax csak a kezelõfelület design-jára fog vonatkozni.

tök jó.
a legelsõ sor amit olvasok a graphite tools-ról nekem az xsi legutóbbi újításait idézi

macleody
Ne a save-t válaszd hanem az exportot.
thomasthomas
Hi!

Csináltam 3DS max-ban egy objektumot..csak chr vagy max kiterjesztésben lehetett elmenteni.Hogyan tudnám ezt a fájlt átkonvertálni 3DS-be???

Elõre is köszi.

acsati
hú télleg! köszi mindkettötöknek <#worship>
ThomasGins
Fiat meg Hunkircsi oldalán

Met
nekem megvan, de szerintem torrenten is fent van, úgy keressétek, hogy car4ever

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

a videó nekem is kéne !

acsati
a fiat 500 (ami magyar volt) vagy a mustang (ez meg video) autó modellezési tutorial megvan vkinek? mert régen megvolt de már nem találom :S
tiszta half - life 2

Aldaryn
Oké, namost igen, AO, DOF, és MotionBlur nagyon hasznos dolgok viewportban. Must have featureök.

per aspera ad astra