63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• npeter
    el lehet szórakozni a http://www.webforditas.hu -val is.
    némely szavakra elég érdekeset dob ki :P
  • Aldaryn
    Most ugyebár sokakban megfogalmazódhat az ontológia mélységeibe vezető kérdés, hogyha nem, akkor mitől is?
  • npeter
    aranyos, a fények tök jók
  • putyi
    nem és finganom is kell.
  • Aldaryn
    Ha azt mondom nem, felugrasz egy nagy négysajtos pizzával ide? :D
  • ThomasGins
    suhankenés
  • nenad
    kajáltatok már? :D
  • Aldaryn
    Ha fordítasz, akkor legyen valami igazán absztrakt. A multipass pl. lehetne többedfelébontadvány. A shadow pass lehetne setétedéskikülönítvény. A Motion blur suhankenés, a depth of field élesenlátotttér. Lehet itt bravúrkodni!
  • putyi
    még mindig nem értem miért. nem úgy lesz, hogy leírod multipass és elmagyarázod, hogy ez több rétegű rendert jelent, majd utána már használod az angol kifejezést?
  • nenad
    egyszer mindenképpen le kell fordítani egy magyar nyelvű könybe... Egyébként mindenhol az Angolt használom. Annyira gáz magyarba átenni némelyiket.
  • putyi
    miért fordítanád le? azért, hogyha a delikvens esetleg rá akarna keresni a neten ne találjon semmit? ezek szakszavak mindenki ezt használja perutól timbuktuig.
  • ThomasGins
    Szép nagyon!
  • nenad
    határozottan kellemes a megvilágítás.

Más, kicsit gondban vagyok néhány angol kifejezés legmegfelelőbb lefordításával. Nemtom mennyire lehet elrugaszkodni az értelmezés irányába. Pl a Multi Pass-t ki minek fordítaná? Itt most a 3d-s világban használatos kifejezésekre gondolok. Többlépcsős vagy többmenetes, esetleg többműveletesen túlmutatva... A funkció természetéből is fakadóan, depth of field, motion blur, shadow pass, stb ide tartozik.
  • Aldaryn
    Házikó anim. Kicsit jótékonysági alapon ment, úgyhogy nincs az utolsó csavarig kitökörészve. Sajnos ami az állóképeken nem jött át, az animban előkerült, az import ArchiCAD-es modell első emeletén maradtak overlappolt faceek. :|

• zenoka
    lol ez fifikas..
    ezzek a programok elott meg ugy hallotam annak idejen hogy psben 1.3 szorzoval kell nagyitgatni a kivant meretig mert kevesbe cseszi szet a kepet..csak arra mar nem emlexem hogy miert.
  • Aldaryn
    Van sok ilyen. Vektorizáláson, splineokká, gradiensekké alakításon alapuló image filterek. Pl. a PhotoZoom nevű programban is van ilyen.
  • Aldaryn
    Bevált módszer, hogy a filenevet, tartalomtól függetlenül így kell elnevezni: "valami_highres_print_600dpi_final.bmp" és lehetőleg jó nagy legyen a fileméret. Ettől minden marketinges olvadozik. Mondom, tartalomtól függetlenül.
  • hunkircsi
    Köszi Putyi!
    Az előbb amit írtam, akkor még nem láttam, hogy írtál. Szóval úgy tűnik, hogy magamtól sem kerültem túl messze a szakmai valóságtól.
  • nenad
    az átméretezést ne ps-ben csináld hanem mondjuk infranview-ben, és akkor batchben, overwrite opcióval, úgy azonnal a lemezre megy a nagy méretű kép.
  • kekpolos
    Hi,
    úgy tudom vannak szoftverek amiket pont az ilyen óriásplakátokhoz találtak ki, ami a képpontokat fraktálokká alakítja és így pixelesedés nélkül alkalmassá lehet tenni egy aránylag kisebb felbontású képet nagy méretben való nyomtatásra. De gyanítom nem csak fraktálos megoldás létezik.. Gugli
  • hunkircsi
    Perszehogy, de szerintem Al is úgy értette, csak poénkodott kicsit, amitől én mondjuk az asztal alá röhögtem magamat. A megrendelőnek valószínűleg leesne az álla, ha a képet DVD-n kapná meg.
    Viccet félretéve, úgy döntöttem, hogy 5184*2835-as méretben renderelem ki a cuccot, azt elmentem 36dpi-ben, majd pedig felinterpolálom 72-re Photoshop-ban. És így ki is jön a 2méteres magassága a képnek.
    Nagyon remélem, hogy ilyen méretű kép nem fekteti meg sem a MAX-ot, sem a Photoshop-ot.
  • Aldaryn
    Szeretem azokat a hozzászólásaidat, amiről nem feltétlen tudom, hogy mire írtad, és hogy miért. :)
  • putyi
    aldaryn azt mondta, hogy ne segítsek, de jól indult a napom ezért:
    a 35dpi a minimum és a 60 dpi a maximum ami ilyen építési táblákon használatos. a nyomdászokat ne kérdezd, mert ők folyamatosan a 100dpi-t fogják mondani, de az az a méret, ami rip-pelés után keletkezik. ezekből pedig már ki tudod számolni, hogy milyen pixel arányokra van szükséged.
  • nenad
    homologue csapat túlpörgésgátló? ;-)
  • npeter
    szeritnem a 30 mp-t 30 sec-re értette, mármint felhívni a megrendelőt 30 sec.
  • zenoka
    barmi ilyesmi
    http://www.vassg.hu/cornell_teapot.htm
  • nenad
    photoshop opengl bekapcs winxp64, link az allow old gpus on -t kell futtatni
  • Aldaryn
    30MPx? :D 2m magasságban egy 4:3-as kép 1200dpi-vel 126000px x 94200px, ami kérlekszépen 11869Mpx, ami 11Gpx. Ilyen esetekben, ha bírja a géped, interpolálj fel egy normál rendert 11gigapixelre, írd ki egy DVD-re, küldd el a megrendelőnek, és nevess. :) Te leadtad...
  • Met
    nincs a képen valami amihez tudnál viszonyítani?
  • ibor90
    Sziasztok! Egy beadandó dolgozathoz kellene a 3d kialakulásáról fejlődéséről vagy bármi ilyesmivel kapcsolatos témáról szóló könyv és újságcikk. Ha valai tudna ajánlani vmit azt megköszönném.
  • zenoka
    72 max 100 korul de azt is mar csak ps interpolacioval plusz elesitessel. legalabbis eddig kutya nem vette eszre ha ekkora felbontasban toltam igy:)
  • hunkircsi
    Ja, felhívtuk a megrendelőt. Ő csak annyit tud, hogy két méter magas a tábla. A dpi-re először azt monda, hogy "WÁÁSZ???" utána pedig, hogy "1200". Szóval ennyit a legkevésbé szívatásról, és a 30mp-ről.
  • hunkircsi
    Nem a kép szélességére vagyok kíváncsi, mivel az adott a kisfelbontású kép arányaiból. Hanem a pixel és a dpi kombinációt szeretném tudni, hogy ilyen tábla esetén milyen pixel-dpi arány az amire a megrendelő sem anyáz, hogy nemjó, és a MAX, Photoshop, PC sem döglik bele kiszámolni, elmenteni, stb.
    Sajna nekem még ilyen táblás felbontással nem volt dolgom, ezért kérdezem a szakma tiszteletbeli tapasztalt elitjét, hogy segítsenek némi támpontot adni. Köszönöm.
  • zenoka
    egyebkent a legegyszerubb ha felhivod a megrendelot...azzal szivatod magad a legkevesbe es kb 30 mp..
  • zenoka
    16:10 widescreen tehat 3,2 * 2 meter:)))
  • hunkircsi
    Gyors kérdés: építési táblára kérik az egyik munka képét. És az egyetlen méret, amit megadtak, az az, hogy a kép 2 méter magas legyen. Adjatok némi szakmai támpontot kérlek, hogy ilyenkor mi az, amivel nem szivatom meg magamat, illetve a megrendelőt.
    Tenkjú előre is.
  • nenad
    K.O.
  • putyi
    de. naccerű eredmények is születtek.
  • nenad
    fura érzéseket kelt bennem ez a minél több ismerős annál jobb, mintha design21.hu- visszhangja lenne, vagy hol volt anno az ominózus pályázat. (bocs ha nem ott :D)
  • zenoka
    igy legalabb lehet tudni az eselyeket elore:D zsir:D