63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Aldaryn
    Ismerősök! Gyűjtsd össze mind!
  • putyi
    merő lustaság. láttam, hogy van oszt gyütt a fejlövés. nem utolsó sorban pedig szimpatikus az az elbírálási módszer miszerint az a jobb, akinek több az ismerőse.
  • zenoka
    nah ha mar itt tartunk ertem en hogy nemzetkozi vizek majdnem egyenlo facebook de akkor miert nem evermotion cgarchitect 3dtotal meg hasonlo oldalakra toltitek fel a dolgokat..es ne gyertek azzal hogy tobb kell oda mert nem igaz!
    :))
  • Aldaryn
    Remélem csokit... :D
  • zenoka
    mit nyertek? mar megnyomtam:D kerek csokit:D
  • putyi
    http://www.facebook.com/ArchDaily

Tessenek nyomni a like-gombot nekünk.
    Most épp ölbey zoltánnal azonosul a homologue.
    köszi
  • nenad
    -i otherfile Starts program using otherfile.ini instead of 3dsmax.ini.
  • nenad
    sztem hozz létre két ikont vagy bat filet két különböző .ini file-al Ugy emlékeszem lehet igy paraméterezni, néz át EZT a listát
  • hunkircsi
    Muszáj otthon is melóznom, mert csak hétfőtől csütörtökig vagyok Bécsben (az irodában) és gondolom itt senki nem tud elképzelni négynapos munkahetet. Na jó, elképzelni bármit el lehet, csak kivitelezni nehéz.
    A vonaton amúgy én sem szoktam MAX-ozni, most sem valami egetverő modellezős projektet akartam lebonyolítani, csak amolyan monoton munkafolyamaton szerettem volna túllenni, de nem nem sikerült.
    Kösz a tippet Putyi!
  • Midas
    kb nekem is valami ilyesmi jutott eszembe.
  • Aldaryn
    Ne dolgozz otthon. Erre nevel minket Hunkircsi tanító célzatú állatmeséje.
  • putyi
    szerintem a max-ot nem utazgatós munkastílusra tervezték, azért ilyen. amúgy a documents and settings-ben nézz utána az ini fájloknak
  • hunkircsi
    Hi!

Nemtom mondtam-e már, hogy rühellem a MAX-ot. Odahaza a laptopról egy CRT monitorral kiegészítve dual-display üzemmódban dolgozgatok. Ilyenkor van, hogy egy-egy ablak (Material Editor, Asset Browser, Render Scene) áttkerül a CRT képernyőjére. Szépen úgy is hagyom az egészet, majd amikor folytatnám a melót a vonaton a laptopról, akkor az összes szükséges ablak a nemlétező CRT desktopra van kirakva.
    Nézegettem a help-et, amiben szépen megjegyzi a problémával kapcsolatban, hogy a 3dsmax.ini fájl buherálásával lehet az ilyen esetlenségeket orvosolni. A poén az, hogy nem találom a 3dsmax.ini fájlt a program_files/autodesk/3dsmax9 mappában.
    Amúgy ezt a dualdisplay baromságot a Photoshop is képes eljátszani. Röhej.
  • nenad
    nemrég tanulmányomztam át BSP teljes müködési mechanizmusát és egy érdekes infót, 10-20% renderidőt lehet nyerni egy jól beállított BSP tree-vel .Mental rayben van erre egy opció is, mellyel meg lehet jeleníteni a BSP-tree-t és a szinezés alapján be lehet állítani az optimális paramétereket.
  • bencsab
    nem én. a rendere panelon szinte minden gyári beállításon ment, nemigen volt idm a paraméterek megértésével foglalkozni.
  • zenoka
    mert megolted:D
  • nenad
    bedögltött a topic :D Szekrény...
  • nenad
    mennyire jött be? Kihasználtad a jobb konfigurálhatóságot, (pl FG samples/ object stb)
  • Aldaryn
    Három munkával már kvalifikálsz. Gratulálunk! :)
  • nenad
    csak nem a legujabb quadrókból. Valamit nagyon elbaszhattak, Vlado simán megoldotta, valószinú a kettős pontosságú lebegőpontos számítások miatt van a lassúság.
  • nenad
    hehe :D
  • ThomasGins
    boulding generator ujabb verziója. Texturepack mellékelve:)
    Egy
    satnya tesztkép.
    Meg egy elmebeteg valakitől:)
  • bencsab
    én már 3× használtam éles munkánál, sikerrel. akkor profi vagyok? :D
  • putyi
    de a mentált profik használják. ott minden fiókban van legalább 15 kártya.
  • nenad
    ja, csak ehhez kell 15 kártya a brazil meg a vrayeséhez csak 1.
  • marcee
    Basszus! Mental Images iray. Újabb gpu render, de ez is CUDÁ-ra alapoz. Ez kezd nagyon rosszul hangzani. Ati Stream, vagy OpenCL senkit nem érdekel?
  • montressor
    amugy honnan lehet leszedni hdri-t ingyen? a masik meg a hasznalata, csinaltam anno egy vrayhdri mappot, annak megadtam a hdri-t, beallitottam, h speric, es beraktam az environmentbe, de vmert csak nem jelent meg szepen. majd kesobb terjunk vissza erre, csak most el vagyok havazva
  • montressor
    a kekszemunel azert mar van/volt ujabb kep is
  • bencsab
    akkor csak 1-2 tipp:
    -a szem golyó tükröződéséből vegyél vissza
    -a fehérjét fehérítsd
    -a hilight-ok tükröződése domináljon (egy hdri környezettel ezt könnyen be tudod lőni)
    -az iris peremén körben szokott lenni egy sötét sáv, ezt nálad nem látom
    -a kéknek ez a tónusa nem tűnik nekem szemszínnek, kicsit deszaturáld
  • montressor
    szerinted hany ilyen keppel van tele a gepem? :)
    sajnos egyenlore ennyire futtja, talan majd idovel megjon a tehetseg is :D
    sokat tokoltem vele, es nem tudom mitol lesz elethu a szem, de nem adom fel
    azert koszi, csak a kepek bongeszese megvolt...
    most volt egy update is mar a lapon
  • bencsab
    hát, töbek között erre találták ki a hdri képeket.
    amúgy a te képeden a szem nagyon nem élethű
    nézd meg esetleg ezt:
    http://www.thesecret.hu/files/szem.jpg
  • nenad
    remélem lesz rá időm...
  • zenoka
    sracok ujabb verseny
    http://www.vizdepot.com/forums/articles.php?action=viewarticle&artid=92
    nenad most ne utolso pillanatban allj neki:DDD
  • montressor
    me' nem ertek hozza :)
    es mi lesz a szemben tukrozodo eccakai utcaval es a tobbivel?
  • Geccoka
    Ehhez minek GI? Inkabb hasznalj 3 pontos megvilagitast es sokkal gyorsabb lesz, meg jobb is...
  • montressor
    laptopon , 2ghz dualos 3gb-os gep
    accident
  • nenad
    vagy inkább min renderelsz? ;-)
  • kekpolos
    másfél nap? Mit renderelsz te?
  • montressor
    meg is nezem
    tegnap ketsegbe voltam esve, h egy napi munka utan a pass 4-nel felszokott 26-27 orara, kenytelen voltam elolvasni, h is kell nehany dolgot beallitani, azota sikerult a teljes renderidot masfel napra zsugoritani, es komolyan mondom egyre jobban elvezem, h kezd eltunni a szurke kod
    koszi a helpet
  • zenoka
    persze mivel egy filebol veszi amit elotte elmentettel h nem torlod le nem lesz gond:D
    egyebkent van a chaos group konyvtaradba egy ilyen hogy irmap viewer cucc inditsd el tolsd be a filet es vicceset latsz:D