putyi#51234
ezta mit lehet a max helyett témakört már agy párszor végigjártuk al-al.
sajnos én már kicsit begyöpösödött agyú vagyok és úgy gondolom, hogy a workflow akkor a legátláthatóbb és a legrugalmasabb, ha egy adott program kereteit lehető legkevésbé hagyjuk el. természetesen most az építészeti látványtervezéssel kapcsolatban mondom ezt.
ahányszor más programban gondolkodunk, mindig van valami hiányosság.
általában véve a következők:
rhino: ha plugint használunk akkor van ajtó ablak, van renderer, viszont nincs fű fa virág, valamint egy kárpitozott bútor elég nagy kihívás.
modo: elméletileg ez lenne a lehetséges alternatíva, bár én még személyesen nem próbáltam, hogy mit jelent ha egy városrésznyi területtel kell foglakozni(40-50000 objektum)
a c4d modellezési metódusa nekem nem annyira egyértelmű mint a max-é. nem tudom, hogy van-e már benne helyben modellezés, de mindent anullából a helyére rángatni nem túl hatékony. valamint hiányzik az ajtó, ablak, korlát lépcső stb...
maya lásd előző.
xsi csak egy picit nértünk bele, de alapvetően ugyanaz mint a maya-nal.
cad-ben modellezni meg nagyon nehézkes, főleg, hogy a kedves megrendelők a leadás napjáig szeretnek változtatgatni, még akkor is, amikor megbeszéljük, hogy nem leszünk úgy készen időre.
és a legszebb anomália, hogy az archicad-os modelleket valamiért lassabban számolássza.
röviden ennyi. persze minden ponthoz több oldalnyit írhattam volna az elmúl évek tapasztalatai alapján, de szerintem összefeglalának elég ennyi. pl. én ilyen hosszú hozzászólásokat el sem olvasok