3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sziasztok! Max 2009-böl exportáltam egy modelt Autodesk (*.FBX) és ha megakarom nyitni Maya 2008-al egyszerüen lefagy. Mindkettõn fbx20093 van. Mi lehet a probléma? Esetleg valami beállítási gond?
akkor jo😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Malakai
Ja, nekem is beugrott a te shadered, miközben olvastam, de persze attól még simán lehet semmi köze hozzá. Azért az ember magától is próbál shadereket gyártani, már aki nem kényelmesedett rá az online librarykra. 😊

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Hihi, lehet, hogy csak inspiráció volt. Szépen végigvezette, én nem kötöttem senkinek az orrára *ennyire*, hogy hogyan készült, szóval, ha én voltam az inspiráció, akkor csak örülök, mert sikerült ötletet ébresztenem, ha pedig nem, akkor is, mert jó látni, hogy emberek a dolgok mikéntjével foglalkoznak, és nem csak a végeredménnyel. Mellesleg az én wood shaderem kicsit több mindent tudott, mint ez, összetettebb is volt. Nem flame ez.

per aspera ad astra

nem akarok flamelni dobtam egy privit kivancsi vagyok mit szolsz..

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
képet.

amúgy meg, adj vastagságot az üvegeknek, vagy adj 1.0 ior-t az üveg anyagnak, vagy attacholjad normálisan a dolgokat egymáshoz. Jósok ilyen autót raktam már ki proxyba, eddig saját marhaságaimon meg hozzánemértésemen kívül semmi nem állt az utamba.

per aspera ad astra

hunkircsi
Tudom, épp ez a problémám, hogy a kezdetektõl fogva VRayMtl-t használok üvegnek. És mégis szivat.

Ki korán kel, poligont lel.

hunkircsi
A refractive GI Caustics be van kapcsolva. Amúgy nem fogom túlzásba vinni a dolgot a parkolóban, csak elõre akarom felkészíteni az autó-modelleket, hogy amikor meló van, akkor már csak be kelljen dobálni a cuccot a jelenetbe. Amúgy kaptam egyszer olyan képet, hogy egy pláza parkolót az állatjai teleraktak a legújabb Dosch autókkal. Nem tudom, hogy milyen géppel renderelték ki, vagy hogy mennyi idõ alatt, de leesett az állam. Majd elõkeresem a képet, és belinkelem.

Vray nem támogatja a raytrace anyagot. Használy vraymtl-t helyette.

hunkircsi
Igen, Dosch auto, de sajnos Evermotion autóval is ugyanezt csinálja, és nem tudok visszaemlékezni, hogy eddig még nem használtam-e így ezeket ilyen kombinációban. De amúgy az ID-k rendben vannak. Bármilyen más textúra normálisan mûködik rajta, csak a tiszta Raytrace anyag az, amitõl full fekete lesz az egész, és csak Attach után. Na mindegy, be-mergelem azt a pár autót, és utána nekieresztem a dinamikus memóriát.

Biztosan ki van kapcsolva a refractive Gi caustics a GI panelen. Amúgy én nem pöcsölnék vele sokat. Akár groupban is megesz elég sokmindent a vray. Én a default geometry-t általában auto módban használom bonyolultabb jelenetnél, felette memóriának meg beállítok 2000mb-ot. Amúgy ha egy egész pláza parkolót akarsz megtölteni autókkal, akkor felejtsdel ezeket a 10mb-os autó modelleket. 10-15k polyból egész szép autómodellek vannak, és azokat instance másolatban proxy nélkül is elviszi, a kamerához közelieket meg kicserélde faszábbra.

Aldaryn
Jé, na olyannal még nem találkoztam, hogy vray proxy rosszul írta volna ki az idket.
Szerintem is id gebasz amúgy, én attachko rkeletkezõ furcsaságra gyanakszom. Dosch autó?

per aspera ad astra

material id-kel van gond, egyébként vray proxy szereti elrontani...
mi van akkor ha csak siman dynamic gometriat kapcsolod be. Beallitasz egy gb-tot és csaó.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

hunkircsi
Hello!

Bocs, hogy ennyit postolok, de egész napom megint ráment egy dologra, és nem jöttem rá, hogy mi a hiba. És igen, még mindig autó. <#falbav>
Betextúrázom az egészet, és amikor összeattacsolom a részeket, hogy ki tudjam nyomni vrayproxy-ba, akkor az üveg materialú anyagok egyszerûen teljesen feketék lesznek a renderben. csak tükrözõdnek, de semmi fényt nem engednek átt. És csak az Attach után. Próbáltam már egy csomó autóval, és minden egyszer ez lett a végeredmény. <#rinya>

hmm jo otlet😄D

Aldaryn
Kellene egy agresszív marketingkampány. Aki nem nálatok nyomtat, annak levágjátok az ujjait.

per aspera ad astra

nyomda van, keves work..nekem leginkabb penzem van benne..sok ido mire az ugy penzt hozna hogy megis lehessen belole elni..most..
biztos hely az nagyon biztos csak elegem van..nem kicsit..nagyon..

npeter
a nyomda biznisszel mivan? befuccsolt? csak nehogy aztan annyira szabadra dobjad magad, hogy a biztos hely is repuljon 😞

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

azon gondolkodtam hogy az jelent e mar valamit hogy 2 honapja azon gondolkodom fel kenne mondani es munkahelyet valtani..8 eve taposom ezt a szart..es folyamatosan olyan emberekkel vagyok korulveve (felettesi szinten) hogy faj a butasaguk..
lehet kiteszem magam a szabadpiacra vigyen akinek kellek😊)

kurva jo volt😊 (noh meg a wellnessz szalloban levo jakuzi sokat dobott a hofokon)😊 faszan voltak vizben lebego kovek meg mumifikalodott pontyok a toparton😊

npeter
Te, ilyenkor még nem hideg a balcsi tulzottan?? <#kuss>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

ne is mond hogy jartam elmentunk hetvegere siofokra mondom elotte mar akkor felteszem a teligumit😛 mondja a gumis ne legyek mar hulye nincs ertelme tiszta jo ido lesz sunshine minden...lefele nem is volt gond de hazafele hetfo reggel 80-100 km/h oldalszell igen kemeny havazas az autopalyan 75km/h-val szaguldoztam pest fele nyari gumival😄D de volt hogy igy is eloztem😊)

Aldaryn
Van pár varázserejû tárgy, amivel közvetlen lehet az idõjárást befolyásolni. Esernyõ, fényképezõgép, autó...

per aspera ad astra

Aldaryn
Told ki proxyba. A hosszú válaszra most nincs kedvem.

per aspera ad astra

vagy amikor otthon hagyja az ember a fotomasineriat azzal a jelszoval hogy ugyis csak szurke lesz megint minden..erre itt a sunshine..ha napfeny melle esni fog a ho sziven is szurom magam..hogy mar megint lemaradok rola😄

hunkircsi
Én arra lettem figyelmes, hogy felforrott a víz a háttérben, és mikor lekapcsoltam a tûzhelyet, és a súgás még mindig megvolt, akkor néztem ki az ablakon és láttam, hogy tombol a hóvihar. Szóval itt nemhogy sétálni, de még a megrendelt két giga RAM-ért sem vagyok hajlandó elmenni.

Ellenben Al, plíz valami útmutató szakmai hörgést dobjál az autós problémámra. <#help> Most építgetem a modelladatbázist, és jó lenne tudni, hogy az ilyen meshsmooth-olt esetekben melyik lenne a kedvezõbb megoldás.

Aldaryn
Szerintem gyorsan találok olyan embert a telefon túlsó végén, aki nem örülne neki, hogyha felállnék, és kimennék sétálgatni. 😊 Mondjuk tényleg, hosszú idõ óta valami kéket is látni az égen. Jellemzõen akkor, amikor már épp nem égetõen fontos kék eget fotózni. 😄

per aspera ad astra

en most toltam le ebedre egy kis spanyol tarjat..finom volt...jo kis repas-gombas sult tarja😊
azon gondolkotam hogy miert robotolunk ha kint sut a nap..mi lenne kimenni egy kicsit setalni..hmm hmm

Aldaryn
A max fórumnak itt pont az az erõssége, hogy nem kell úgy tenni, mintha valami érdekes témába vágna bele az ember ahhoz, hogy beszélgessneke vele. Például, figyeld, én most épp éhes vagyok, mellettünk irritálóan odaégetett lecsós alap szaga száll mindenfelé. Gyomorkorgás és egérkattogtatás a háttérben.

per aspera ad astra

Aldaryn
Hagy már azt az autót....

per aspera ad astra

hunkircsi
Találós kérdés:
-------------------------
Adva van egy közel 10MB-os autó modell MAX fájlban. (NURMS Meshsmooth van rajta) Egy összetett építészeti látványterv esetén az autó felhasználása melyik esetben a leghatékonyabb?

a.) Egy Classic Meshsmooth után Edit mesh-é konvertálom, majd kinyomom VRay Proxy-ba, és úgy húzom bele a látványterv jelenetébe.

b.) Simán hagyom az egész kocsit úgy ahogy van NURMS Meshsmooth-ban, és a kocsit tartalmazó MAX file-t egyszerûen berakom egy Utilities/Asset Browser/Merge-el a látványterv jelenetébe.

A kérdés tehát az, hogy melyik módszer terheli kevésbé a jelenetet. (Gondolok itt arra, hogy nem egy típusú és nem egy darab autót fog tartalmazni a látványterv jelenete.

A válaszokat elõre is köszönöm. <#worship>

Aldaryn
Új sss shader soronkövetkezõ vray sp3-ban. gagyi privjukép Üvegek, folyadékok, bõr, hús, almakompót és egyéb olyan esetek rendereléséhez, ahol az edigi implemetáviók nem bizonyultak a legjobbnak. Bár, én úgy érzem, csak egy sima refraktyv shader és egy sss shader kombójáról van szó.

per aspera ad astra

Aldaryn
Bezony. De ez XP alatt is így van. CS4-et meg sem próbáltam, de CS3 simán felment Win7re. CS4 pedig mountolt iso-ból nem volt hajlandó. Oh, btw, az ilyen jellegû tisztátalan beszélgetésekre ott van a ---> másik fórum. 😊

per aspera ad astra

macleody
Ha isoban van akkor tedd be daemonba és az iso tartalmát másold fel a hdd-re.
FRenkie
Nem megy fel a cs3 sem. azt mondja ennél is, hogy insert photoshop ??!! telepítés közben miközben setup.exérõl megy... :s

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
Ah, nem a bútorba Te, hanem a studiosetupod féenyei közé, hogy valami irányultságot kapjanak a tárgyak. De ha kizárólag csak szórt fénnyel világított terekbe raknak majd ilyen szekrényt, akkor elnézést! 😊

per aspera ad astra

Free
ebbe már bizony nem :c)

ez így marad :c) már gyártják :c)

OFF: ha valakinek kell akkor a legnagyobb laminált bútorlapokat és dekorokat gyártó cég adott ki egy CD t CAD es nagy felbontású dekor képekkel. és kódszám alapján poénra be lehet tenni materialnak a maxba is meg mindenhova :c) nagy poén :c)

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
Kérlek ó kérlek, tegyél be egy kicsit direktebb fényforrást!

per aspera ad astra

Aldaryn
Tegyél fel cs3at, bár már az is erõteljes túlzás, ami a gépigényt illeti. Azzal semmi baja nincs win7nek. Azaz, nálam pl. nincs, telepítésnél sem vo
t.

per aspera ad astra

Free
jah mielö9tt beindúl a szidkozódás erõssen készülés alatt de el lesz freezve a dolog :c))))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free
nesze szekrény...
de hol a tanulós scenem a vray setuppal animhoz? :c))))))))

Malakai
Munkára sztem még ne erõltesd a béta os-t...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

FRenkie
sziasztok,

egy kis off help kellene:

w7-re az Istennek se akar felmenni a PS CS4, telepítés közben, még az elején kéri a cédét, de az E-drive-ról, ami hdd. Pedig egy setup.exe-rõl indítom, és xp-n mûködött simán. Próbáltam emulációs módokkal is, de ugyanaz a baj.

köszi

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
Az elmúlt 3 verzió feature listájában is volt erre utaló magatartás. 😄

per aspera ad astra

utalás mindig van.

van a feature listában erre utalás, de majd meglátjuk...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

2011 ?😊

Aldaryn
Jaj, putyinak volt egy jó ötlete, de már lekéstünk róla. 😊 Készíteni egy fake MAX 2010 oldalt, ami promótálta volna a MAX2010-et, olyan szövegekkel, minthogy:
- Kijavított bugok
- Nagy jelenetek gyors, biztonságos kezelése
- Progresszív filementés
- használható XRef mûködés

ésatöbbi... namost, ha erre Autodesk azt nyilatkozza, hogy bocsi, de ezek nem lesznek benne, mert nem ezek az újítások...

per aspera ad astra

vakkera, neked tényleg írnod kelle a preseknek, meg a direktornak.. Nem fogják fel másképpen. Vagy egy weboldalt készíteni nekik. YES? MAX IS UNSTABLE? DO SOMETHING ABOUT IT !!!

Aldaryn
Ah, várj, nem kifagyásokról van szó. 😊 Hanem belassulásról, használhatatlansági szint elérésérõl, ésatöbbi. Ezt nem debuggerrel kell elkapkodni, hanem le kell ülni, gipsz jakabot odaültetni föléje, és azondani neki, hogy komám, tessék, találd ki, ez az algoritmus miért olyan tetûlassú, ha nem 3 teapoton tesztelik a népek, hanem esetleg munkára akarnák használni. és gipsz jakab azért kap fizetést náluk, hogy rájöjjön ezekre.

per aspera ad astra