63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• montressor
    ja es ez gondolom akkor is mukodik, ha kozben kikapcsolom a gepet, majd ujra be...
  • montressor
    ah, koszonom
    a bump es diffuse mapokkal mar ki is probaltam
    tok jo, nem kell 1,5 napot varnom megint :)
    koszike
  • marcee
    A vray nem tudja, hogy újra kell-e számolni. Azt csinálja, amit beállítasz. Ha elmentetted az irmap-ot, akkor az render setup-ban, az irradiance map rollout-on, a mode-ot "single frame"-ről "from file"-ra állítod, és kitallózod a meglévő map-ot. Innentől ezt használja, bármit változtatsz. Ha nem komoly az anyagváltoztatás és nem érint például displace-t, akkor simán felhasználhatod.
  • montressor
    illetve ha valami miatt elkezdene ujraszamolni, megvan az ir map file, h tudom ujra felhasznalni, ha visszaallitom ugyanazokat a beallitasokat? A jelenet elrendezesen es a fenyeken nem valtoztatok. Csak egy kis materialt javitgatnek...
  • montressor
    Hali

kerdesem, ha megvaltoztatom az vrayben a filter nel a kepcsinalo algoritmust pl adaptiv subdivrol adaptiv dmc-re, akkor ujraszamolja az iradiance map-et? es ha egy texturan valtoztatok? vagy ha egy materialnak lejjebb veszem a bump-jat? honnan tudja a vray mikor kell ujraszamolni?
    koszonom
  • zenoka
    sry nagy lett
    szoval nekem ez jott ki..
  • zenoka
    nekem
  • putyi
    lemértük mi is. 1:100-ban van az alaprajz és az ülőbútorok vannak lekicsinyítve kb20%-kal. akonyhapult viszon kb80cm a 60 helyett.
  • zenoka
    gyorsba lemertem elso egy 54 nm es lakas fent egy 1.4 meter szeles asztallal es olyan szekkel ami karfatol karfaig 48 centi szeles looool:D
  • zenoka
    szentsegtores szentsegtores...
    Putyi jah tiszta pushup:)
  • putyi
    úgy látom a sógoréknál is szokás a búrtorokat 40-50%-kal lekicsinyíteni. így sokkal tágasabbnak tűnnek a terek.
  • npeter
    azt nem ismerem csak azért van fent, hogy a dwg-ket megnézegessem, sőt abból nyomtatni kész rémálom, legalábbis nekem
  • zenoka
    de ez autocad tuti:):P
  • npeter
    ArchiCAD-ben összedobni 1 ilyet kb. 10-15 perc. Azt a pár falat kihúzni + beledobálni a tárgyakat és kész. Lmented képként aztán kis ps, és kész is. Én így csinálnám. Én is szoktam ilyeneket készíteni, "marketinges tervlapoknak" nevezem :P Minél színesebb, tömörebb, átláthatatlan, annál jobb :) sőt én még az egyes helyiségeknek is más-más kitöltést adok.
  • zenoka
    LOL
    haat erre tanitalak:
    ezek sima AUTOCADes rajzok es hatchek es gradientek az osszes elem szinte megtalalhato az alap autocad beepitett design centereben (lol) mint block es felvan dobva sraffozassal (gradient hatch) onnantol kezdve meg szetdobalod mint egy proxyt. pl itt a harom rajzon az osszes butor design centeres block.
    falat meg csak megrajzoljatok..aztan cadbol siman lehet tolni ki a vektoros format/giga jpg-t ha kell.
    ui: meg mindig valalok nektek bedolgozas egy ilyen ize max 15 perc hehehehe
    hun a kavem:D
  • ThomasGins
    ceruza? USB-s?
  • RelakS
    Ja, hogy tényleg németül beszél a megrendelő. Akkor én kérek elnézést :]

A héten volt az indexen, hogy valami német tótumfaktum Németországban nem akart angolul válaszolni az angol riporternek, mert hogy Németországban beszéljen németül! (Jó, tudom, Ausztria, de ezek szerint nem nagy a különbség)
  • Aldaryn
    fotosop, illustrator, ceruza
  • nenad
    csak pluginnal vagy core programmal lehet jól megoldani sajnos. A maxscriptel csak köztes megoldást lehet létrehozni, tehát mint egy toolt alkalmazni.
  • lac coo
    Hát szerintem elég gyors lehet, ha meg van rajzolva 2D-ben CAD-del, ps-en egy-két szűrő és kész :)
    Kis színezés, raszterizálás, zaj azt jóvan ...
  • hunkircsi
    Hi!

Lenne egy érdekes kérdésem. Kicsit talán off, de itt esetleg megvan az esélye, hogy valaki találkozott már ilyennel. Az egyik megrendelő az alábbi képen látható minőségű képet kérné a lakások belsejéről.

Namámost én vágom, hogy ez nem 3D, de a kolega szerint jó lenne ezt a piaci szegmenst is megcsípni. Van valakinek ötlete, hogy milyen programmal készítik az ilyen "látványterveket"? Valamint azt is jó lenne tudni, hogy az adott program és az AutoCAD-ben kapott tervrajzok között mi a közös nevező, ha egyáltalán van portolási lehetőség az ilyen helyzetekben.
    A kolega AutoCAD EPS exportálással és Photoshop baromkodással próbálkozik, de szerintem erre van egy ezerszer egyszerűbb és gyorsabb megoldás.
    Előre is köszönöm a segítségeket és a tanácsokat.
  • zenoka
    hiszed hogy meret alapjan mondjuk a napi 200 objectbol amit leteszek ugy jo ha 30-40 nel merek a tobbinel szemre..autopalya epitesnel jo az:))))
    meg mindig az a bajom a maxxal hogy egy normalis line editor nincs benne f@sze nem tudjak belepakolni a cad line es snap tooljat :S:S:S
  • Aldaryn
    Mi sem szemre dolgozunk. Megenné a fene, ha úgy lenne. Szépen, pontosan centiben mindent. :) A helyben modellezésnél a helyben létrehozásra gondolt Putyi, olyan dolgokra, hogy van egy nyílásod a falon, annak pár sarkában snappel kattitntva ott jön létre pl. egy ablak, egy doboz, bármi. Nem csak autogrid.
  • nenad
    na jó a blokk, de azt arra találták ki hogy 100 helyre bemésolod, és ha egyszer megváltoztatod az mindenütt változik, az is fontos hogy ott méret alapján dolgoznak és nem szemre, vagy éltől való távolságra.
  • zenoka
    ujaknal is lehet csak mahinalni kell a caddel es a blockeditort kiszedni...(hulye dinamikus blockok csesztek szet az autocadet):((
  • putyi
    "C4d ben ilyen nincsen hogy az objektumot nem a létrehozás helyén szerkeszted, nem is tudok olyan programról amiben igy lenne."

autocad régi verziói a blokkokkal
  • nenad
    local tranformations, az objektum saját koordinata rendszerében mozgathatsz/átméretezheszt/forgathatsz, akár vertexeket is, (tehát pl nem világ koordináta rendszerben, bizonyos értelemben ez egyfajta konstrukciós síkként üzemel) Ez a local transformations jelentése, illetve az, hogy a szerkesztett elemek koordinátái is a local pivot pontból származik. Ez egyben kimeríti a helyben modellezés fogalmát, a helyben létrehozás, create local, már egy másik történet, ezt c4d nem tudja uj objektumokkal sajnos, viszont minden más módban igen.

C4d ben ilyen nincsen hogy az objektumot nem a létrehozás helyén szerkeszted, nem is tudok olyan programról amiben igy lenne.
  • putyi
    tökéletesen más dolog amiről beszélsz. a local transformation, mint ahogy a neve is mutatja azt jelenti, hogy az objektumot nem a létrehozás helyén, hanem a beillesztés helyén tudod módosítani(ezt magyarul helyben szerkesztésnek hívnák). amúgy meg szerintem sima szövegértelmezési gond, hogy nem tudjátok a helyben modellezést dekódolni.
    amiket felsorolsz az van a max-ben is, de nem váltja ki azt a lehetőséget, hogy objektumokat hozz létre a felhasználás helyén.
  • zenoka
    mondjuk mar volt olyan hogy leadas (pentek reggel 8) elotti ejszaka pentek hajnal 3 kor jutott a megrendelo eszebe hogy mi lenne ha minusz egy szint lenne az epuleten es ott meglehett gyozni a megbizot hogy taaaan nem jo otlet...elso es utolso alkalom volt hogy a megrendelot barmirol meg lehetett gyozni:)
  • bencsab
    megnyugtató, hogy tőletek függetlenül én is szinte ugyanezen következtetéskre jutottam.
    aláírom, hogy a megrendelőket tényleg hullára nem érdekli, hogy a leadás előti délután változtatnak egy épületen, és ez sajnos a jóindulatú, rendes megbízóknál is így van. végülis pont emiatt képtelenség 8-4ig tartó munkaidőben nyomni ezt az ipart. egyébként én a kiülső renderelőktől is pont emiat idegenkedem (pl. fryrender, maxwell)
  • MrGeE #51248
    Tamas latom elvesztel a rengetegben :D

\|/
    °°
    ~^^-
    (____)
    ⌂ ⌂

STO
  • FRenkie
    NFR /Aigina Aphaia templom rekonstrukció/

• FRenkie
    akkor croppold ki a fotball pályát, engem is érdekel a pixelharc! :)
  • hunkircsi
    npeter: Sajna a képek publikálása le van tiltva egészen addig, amíg a projekt csak terv szinten működik.

RelakS: Poénkodni? Viccelsz ugye? Az első, amit megtanultam, amikor kikerültem Bécsbe, hogy az osztrákoknak tényleg nincsen humorérzékük. Bár ahhoz képest, hogy az ilyen beszólásokat halál komolyan gondolják, én már csak röhögni tudok rajta.
  • RelakS
    Nem lehet, hogy csak poénkodni akart?
  • nenad
    nem semmi, végül is majdnem nyilvánvaló volt, hogy megcsinálják valamelyik engine-re is. Ez olyan mint a vray rt a nvidia karesszal.
  • npeter

mutass képeket :) ( felteve ha publikus, igaz nem valószinü itt nézi vmi nemet megrendelő)
  • hunkircsi
    No, az aktuális hirtelen felindulásból elkövetett felindulás:

Actual Work: Sportközpont. Két focipálya, tribün, meg minden egyéb nyalánkság. Madártávlati nézetet kért a megrendelő, ahol a játékosok csak néhány pixelnyit látszanak. Gondoltam alap, hogy egy komplett focimeccset összedobok, had örüljön a nép.
    Erre visszajön a feedback, hogy két játékos hiányzik a pályáról. Ilyenkor miért nem jut eszükbe, hogy valamelyik esetleg nekifutásból felrúgta az egyiket, és így mínusz kettő. De most, hogy jobban megnéztem a jelenetet, ezek a marhák nem számolták bele a kapusokat.
    Ezek után már direkt kreáltam egy leshelyzetet, nehogy nyugodtan tudjanak aludni
  • zenoka
    ezt mar lattuk igaz?
    voltma'?
    http://www.pcper.com/comments.php?nid=7801
  • nenad
    Local transformations, meg ilyenek gondolom, helyben modellezni ez nem volt túlzottan kifejező.
    van construction plane és elég komoly snapping is, ez gondolom kiváltja, bár az objektumokat egy specifikus helyre létrehozni (pl autogrid) én sem tudom, de szerkeszteni ternészetesen.