3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

probáld ki a vrayes standalone exportert. Hasonló lesz az eredmény.
Egyébként lehet letitom a 4 coreos uzemmodot, valahogy ugy tünik 2 correl gyorsabb az exporter..
Ez van, ennyit tud maxscript, még max 10-15% lehetne kimyomatni belõle. Per object export optimalizáció címszó alatt. Arról nem is beszélve, hogy ezeket a taszkokat már DotNet alatt futnak..
A c++ -on gondolkozom, de elõbb a körbejárom a témát. Sajnos nem biztos hogy annyival gyorsabb lenne az sdk keresztül. Egyébként az exporter alapja Bobo egyik scriptje, azt fejlesztettem tovább. Oriási boostot adna, ha redqueen áttérne bináris file formatra, a xml szerû helyett, lehet 2-300% lehetne nyerni rajta.

Annyi elõnyünk van, ha egyszer megcsinálod az alap materialozást, (tehát mindennek van materialja) akkor elmented, és onnantól kezdve nem kell többet geometriát menteni.

Most jelenleg minden objectet törlök ami a ciklusban snapshotol ezzel némileg gyorsabban kapja meg a következõ onjektumot,és a memet sem szaggatja szét annyira.

Van még egy metódus, az hogy nem készül snapshot az aktuális opjektumról, ennek hátránya, az,hogy limitálja az objektum tipusok számát ami exportálható. Pl Particle rendszereket nem lehetne exportálni.
Ezzel is lehetne néhány százalékot nyerni.
Holnap betolok, egy két threadeset. Hátha az jobban teljesít. (egyébként mindig van egy plusz thread ami felügyel.., de az nem foglal sok processzor idõt)

Egyébként bekerült az about logo stb alulra.

Akit érdekel volt még egy nagyon igéreted metódus, a stringstream, de sajnos csak 1 objektum alatt volt igazán gyors. Ha több objektum volt, belassult. Pedig azt erre találták ki... Nagyon gyorsan nagyméretû szövegállományok, amit aztán gyorsan ki lehet írni.

Szóval ez van, egyenlõre meg vagyok elégedve, a kis gépemen is elfogadhatóan muzsikál. Nagyobb jelenetekre lehet lesz hamarosan megoldás, A programozó valami nagy meglepetéssel készül...

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

lac coo
Szép, te csináltad ?

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Met
Errõl a kompozícióról mi a véleményetek? Nem a modellrõl.
Egy meglehetõsen valósághû studió rendert szeretnék összehozni
<#szomoru1>
Ismétlem ne a modellt nézzétek!<#zavart1>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Malakai
Sztem egy gyors exporthoz eleve nem elég a maxscript...

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aldaryn
Kipróbáltam egy féligkész projekt jelenetén, bútorok, épületzserkezet, ésatöbbi, 977 objektum 8 millió polygon, nem tudom mennyi face, de 6,7millió vertex. Az exportot nem volt kedvem végigvárni, kb 10 perc után tartott úgy 20%-nál, természetesen mind a 4 thread futott. VRay-es render amúgy 16 perc per frame. 😛

per aspera ad astra

Met
te szemét<#idiota>

kinyirtad😛😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

a max topic halála 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

059
több felbontás illetve a hdri map forgatásra uj algoritmus.

rq059

ja és sokkal intelligensebb taszk management. Azaz stabilabb, kevésbé kiakasztható

Rqexport 058
cancel-re azonnal leáll a taszk
Hdri map elforgatása
dont clamp output
kevesebb memet eszik
Kicsit inteligensebb geomexport
Aki nem installálta normálisan a dotnetet az ne is kisérletezzen vele. Anélkül nem megy.

letöltés

Met
egy kis kopottas lakk rá?

Aragorn10
Kössz.
Valami referencia anyag van hozzá a neten nem baj ha angol?

Ha kifogy a lőszer a fegyveredből, nem kell aggódni, mindig van nálad egy tartalék tár, még akkor is, ha meztelenül ugrasztottak ki az ágyból.

Malakai
PFlowal is megoldható, reference geometriával, esetleg egy kis scriptelés kell hozzá.
Script helyett Box #3 mégjobb, de kb annyi megtanulni, mint scriptelni, viszont az esetek 90%-ban gyorsabb a maxscriptnél.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Aragorn10
Kössz megnézem milyen lesz 😊😊

Ha kifogy a lőszer a fegyveredből, nem kell aggódni, mindig van nálad egy tartalék tár, még akkor is, ha meztelenül ugrasztottak ki az ágyból.

Aldaryn
Huh, ezt gondolom akkor lehet megoldani, ha a PFlow füved nem "beégetett geometria" fû, hanem a fûszálak szegmensenként részecskékkel reprezentáltak, azokat pedig lehet scriptelni, valamint vannak PFlowt akár aegiával is összekötõ eszközök odakint.

DE

Sokkal jobban jársz, ha a füvet a max beépített hajazós, szõrözõs megoldásával készíted el, mivel az tud dinamikai szimulációt is.

per aspera ad astra

Aragorn10
Sziasztok lenne egy kérdésem.
Hogy lehet reactorral elõállított mozgásnál, a test amit mozgatok legyen hatással a particle flow-val elõállított fûre?
Vagyis amikor rádobok egy testet egy felületre a rajta lévõ fûszálak elgörbüljenek illetve elmozduljanak.
Elõre is kössz .

ThomasGins
Vagy egy vasfog😊

\"So always look on the bright side of death\"

morphologu
Senki nem tud segiteni?

Asrock A785GMH/128M, Phenom2 x2 550/x4 B50 3Gb DDR2,Sapphire HD 5770 Chieftec 450Watt LG W1952TE

hehe funny😊) mi lenne ha reszelo lenne a halalnal?😊))

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Mop
😊

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol

na jó, legközelebb beugrok kaptok kritikát is ;-)

de ez annyira papundekli hatású.

morphologu
Sziasztok. Ragdollt probálom csinálni és mikor bekapcsolom a preview animation gombot a reactor messages olyan hibát ír ki, hogy : child Body doesn't belong to the collection of the constrain solver
alatta parent Body doesn't belong to the collection of the constrain solver
és ezt minden Bip-nél. ez mitöl van?

Asrock A785GMH/128M, Phenom2 x2 550/x4 B50 3Gb DDR2,Sapphire HD 5770 Chieftec 450Watt LG W1952TE

egyébként az óra egy létezõ óra, pontos modell mása, igazából, csak a fával van gondom, illetve ahogy zténóka említette a mutatókat kijebb húzom. A textúrát sajnos nem tudom rátenni róla mivel elég alacsony a felbontása sajnos.

szerintem ülj le egy kicsit meditálni, hogyha asztalos lennél hogyan készítenéd el. milyen anyag vastagságokat alkalmaznál, milyen irányba futnának a fadarabok erezetei.hogyan kopna a használat során a takarítástól, vagy ha új akkor hogyan csillogna.

Aldaryn
Az elsõ verzión a fa sokkal hihetõbb volt, már ami az erezetet illeti, a másodikon olyan, mintha csak noise mapek váltakoznának összevissza. Szerintem kicsit puritán lett a számlap környéke, a doboz maga a szép, míves lábához képest. Talaj anyaga nagyon jó. 😊 Gondolom redqueennel renderelve.

per aspera ad astra

tehát árnyék alá, az oké

akkor is laposnak tunik..tudod vannak olyan regi tipusu fali orak ahol bo fel - egy centiket kiugranak a szamok a laptol szinten fabol..bar ott rovidebbek a mutatok😄

modellek a számok, végülis a papír síkjában kell, hogy legyen. Fogaskerek...hehe.

😊😊 nah majd szolj ha updateltetek az oldalatokat😄

Nenad: a kep fasza, szamok tunnek laposnak nekem mi lenne ha ki lenne modelezve plusz belatni az ora belsejebe a fogaskerekekhez!😊

nah valaki kommentálja meg azt az órát, illetve dobhat egy két ötelet, hogyan lehet tovább húzni a feelinget..

Aldaryn
Jah, de szépeket csinált nagyon. 😊

per aspera ad astra

ehh akkor munka:S haat az egy kemeny dolog:S

Aldaryn
Hétkor, mikor beértem, még melegek voltak a gépek...

per aspera ad astra

jájj te szegény,felkeltem 3 kor de akkor nem kapcsoltam be a gépet, egyébként sajnáltalak volna akkor is 😄

hát, gyerek miatt ritkán ül az ember internet elé hajnalban... 😄

munka? vagy gyerek? szegeny putyi😊)

beírok, hogy sajnáljatok.

ThomasGins
Kicsit madcaroztam,jó móka,majd egyszer befejezem😊
potcar (500kb|divx)

Köszi szépen! Siker!

ja és a skyportal fölfelé világít a lamelákra

1. areashadow
2. vraylight skyportal módban

Adódott két problémám ezzel a jelenettel.

1. A lámpabúrákban elhelyezett target spot-ok, illetve a búrák, szeretném ha nem vetnének ilyen éles vonalú árnyékot. Gondolom a búra anyagán kellene változtatni, hogy jobban áteressze a fényt, de nem kaptam kielégítõ eredményt akkor sem, ha teljesen átlátszó volt. (a shader és a spot beállításai láthatóak részben a képen)

2. Az álmennyezeten látható foltosságot szeretném még eltüntetni. Egy darab nagy vray light plane világítja meg felülrõl a 27mm vastag, egymástól 7 cm távolságra lelógatott, hullámzó magasságú lamellákat. Egy korábbi fázisban vastagabbak voltak, távolabb egymástól, akkor nem voltak foltosak. A vraylight subdivison értékét megdupláztam de nem használt. IR map medium + lightcache kábé alapbeállításon.

ThomasGins
F*sza!

ez az ucssó változat, egy nagy texúrával próbálta megoldani, majd valami festõ programban, tovább fejlesztem a dolgot

tudom en otletem volt de most hetvegen tuti nem megy munka van:S

ThomasGins
Pöpec lesz!

én idáig jutottam, a texturával nem vagyok kibékülve, azt teljesen ujra fogom rakni.

ThomasGins
Lehet még megpiszkálom,csak meguntam😊