3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Egyébként lehet letitom a 4 coreos uzemmodot, valahogy ugy tünik 2 correl gyorsabb az exporter..
Ez van, ennyit tud maxscript, még max 10-15% lehetne kimyomatni belõle. Per object export optimalizáció címszó alatt. Arról nem is beszélve, hogy ezeket a taszkokat már DotNet alatt futnak..
A c++ -on gondolkozom, de elõbb a körbejárom a témát. Sajnos nem biztos hogy annyival gyorsabb lenne az sdk keresztül. Egyébként az exporter alapja Bobo egyik scriptje, azt fejlesztettem tovább. Oriási boostot adna, ha redqueen áttérne bináris file formatra, a xml szerû helyett, lehet 2-300% lehetne nyerni rajta.
Annyi elõnyünk van, ha egyszer megcsinálod az alap materialozást, (tehát mindennek van materialja) akkor elmented, és onnantól kezdve nem kell többet geometriát menteni.
Most jelenleg minden objectet törlök ami a ciklusban snapshotol ezzel némileg gyorsabban kapja meg a következõ onjektumot,és a memet sem szaggatja szét annyira.
Van még egy metódus, az hogy nem készül snapshot az aktuális opjektumról, ennek hátránya, az,hogy limitálja az objektum tipusok számát ami exportálható. Pl Particle rendszereket nem lehetne exportálni.
Ezzel is lehetne néhány százalékot nyerni.
Holnap betolok, egy két threadeset. Hátha az jobban teljesít. (egyébként mindig van egy plusz thread ami felügyel.., de az nem foglal sok processzor idõt)
Egyébként bekerült az about logo stb alulra.
Akit érdekel volt még egy nagyon igéreted metódus, a stringstream, de sajnos csak 1 objektum alatt volt igazán gyors. Ha több objektum volt, belassult. Pedig azt erre találták ki... Nagyon gyorsan nagyméretû szövegállományok, amit aztán gyorsan ki lehet írni.
Szóval ez van, egyenlõre meg vagyok elégedve, a kis gépemen is elfogadhatóan muzsikál. Nagyobb jelenetekre lehet lesz hamarosan megoldás, A programozó valami nagy meglepetéssel készül...
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Egy meglehetõsen valósághû studió rendert szeretnék összehozni
<#szomoru1>#szomoru1>
Ismétlem ne a modellt nézzétek!<#zavart1>#zavart1>
\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae
per aspera ad astra
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
cancel-re azonnal leáll a taszk
Hdri map elforgatása
dont clamp output
kevesebb memet eszik
Kicsit inteligensebb geomexport
Aki nem installálta normálisan a dotnetet az ne is kisérletezzen vele. Anélkül nem megy.
letöltés
Valami referencia anyag van hozzá a neten nem baj ha angol?
Ha kifogy a lőszer a fegyveredből, nem kell aggódni, mindig van nálad egy tartalék tár, még akkor is, ha meztelenül ugrasztottak ki az ágyból.
Script helyett Box #3 mégjobb, de kb annyi megtanulni, mint scriptelni, viszont az esetek 90%-ban gyorsabb a maxscriptnél.
(\__/) ( X.x) ( } . { )
Ha kifogy a lőszer a fegyveredből, nem kell aggódni, mindig van nálad egy tartalék tár, még akkor is, ha meztelenül ugrasztottak ki az ágyból.
DE
Sokkal jobban jársz, ha a füvet a max beépített hajazós, szõrözõs megoldásával készíted el, mivel az tud dinamikai szimulációt is.
per aspera ad astra
Hogy lehet reactorral elõállított mozgásnál, a test amit mozgatok legyen hatással a particle flow-val elõállított fûre?
Vagyis amikor rádobok egy testet egy felületre a rajta lévõ fûszálak elgörbüljenek illetve elmozduljanak.
Elõre is kössz .
Asrock A785GMH/128M, Phenom2 x2 550/x4 B50 3Gb DDR2,Sapphire HD 5770 Chieftec 450Watt LG W1952TE
"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

"Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel." - Bertrand Russel "Mi értelme a tükröt vádolni, ha nem tetszik, amit látsz?" - Gogol
alatta parent Body doesn't belong to the collection of the constrain solver
és ezt minden Bip-nél. ez mitöl van?
Asrock A785GMH/128M, Phenom2 x2 550/x4 B50 3Gb DDR2,Sapphire HD 5770 Chieftec 450Watt LG W1952TE
per aspera ad astra
Nenad: a kep fasza, szamok tunnek laposnak nekem mi lenne ha ki lenne modelezve plusz belatni az ora belsejebe a fogaskerekekhez!😊
potcar (500kb|divx)
\"So always look on the bright side of death\"
2. vraylight skyportal módban
1. A lámpabúrákban elhelyezett target spot-ok, illetve a búrák, szeretném ha nem vetnének ilyen éles vonalú árnyékot. Gondolom a búra anyagán kellene változtatni, hogy jobban áteressze a fényt, de nem kaptam kielégítõ eredményt akkor sem, ha teljesen átlátszó volt. (a shader és a spot beállításai láthatóak részben a képen)
2. Az álmennyezeten látható foltosságot szeretném még eltüntetni. Egy darab nagy vray light plane világítja meg felülrõl a 27mm vastag, egymástól 7 cm távolságra lelógatott, hullámzó magasságú lamellákat. Egy korábbi fázisban vastagabbak voltak, távolabb egymástól, akkor nem voltak foltosak. A vraylight subdivison értékét megdupláztam de nem használt. IR map medium + lightcache kábé alapbeállításon.