3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

nem semmi csávó, komoly toolsetet dobot össze..
http://313designstudio.com/rappatools/

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

valaki már készítette egy nfr generátort...
http://proforma.preset.de/cgtalk/scripts/rdg_object_thing-o-string.ms
lehet, gömb, kúp, és kocka formájú splinehalmazt generálni.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ezt a cuccot átteszem majd max alá,
közben belemerülök a c++ -ba. Lesz .dll az exporterhez ;-)

szekrény nfr, alá "gen"

azt még a php is gyorsabban és szebben megcsinálja 😄

hunkircsi
Én a Photoshoppal voltam így. Egyszerû képátméretezõ mûvelet (Image size). Photoshop 6 és CS3 között olyan erõforrásigénybeli különbség van még ilyen kegyetlen egyszerû dolgokban is, hogy nem hittem a szememnek.
Csat azt tudnám, hogy kik azok, akik attól rettegnek, hogy ha nem írnak sz*r programokatt lassú és erõforrásigényes algoritmusokkal, akkor megáll az IT fejlõdés, és senki nem vesz új alaplapot és procit havonta. <#falbav>
Megint felhúztam magamat, csak én a fõsuliban az egyik tanárom mellett láttam, hogy mi mindent ki lehet hozni a leggyengébb gépbõl is, igaz ahhoz meg kellene tanulni normálisan programozni.

Ki korán kel, poligont lel.

engem csak az zavar, hogy nincsen protected mode maxscritben. Véletlen egy sorral lejebb tettem, egy cikllisba a gc() , ugy elszállt mint a gyõzelmi zászló. 😄
Egyébként max9 valószinûleg megfelel a célnak..
Ja igen, valahol olvastam, hogy amiatt, hogy nagy része az ui-nak dotnet alapon nyugszik ezért lehet, hogy pár sec eltelik e megjelenéséig, de utána már sokkal gyorsabb...
Valszed egész maxot át kellene tenni c++ ba, és akkor kegyetlenül futna. És akkor nyugodtan elhetlet két és is az uj verzó megjelenéséig.

npeter
Én elõször egy 300 Mhz-esCeleronon 192 MB RAM-al maxoztam, 4.2-es verzióval. Akkori tudásomnak, feladatomnak, bohóckodásomnak megfelelt. Igaz jó 3-4 perc volt mire elindult 😊 Jah meg a ramdefragot beraktam inditópultba, folyamatosan nyomogattam😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Aldaryn
Beszéltük minap, hogy elõ kellene venni valami régi MAX-ot, vagy PS-t, megnézni, milyen gyors a mostani gépeken. 😄 Elvégtére, valamikor használtam MAX-ot 800MHz-es gépen 512MB ram társaságában, és mégis mûködött, és mégsem rágtam tövig a körmöm....

per aspera ad astra

archicad-ben ugyanez a tendencia. a 12-es verzióban egy beállítópanel elõhívása 2-3mp-be telik.

nem, de van obj importer.
a maxos obj importer kb 100 másodperc alatt végez 2 millió polygonnal.. lehet beteszem opciónak..

Aldaryn
😊 redqueen instancokat támogat?

per aspera ad astra

az milyen érdekes, ha létrehozol egy node-ot azt a delete - nem törli, csak a node = 0
tehát pl
xx = $.mesh
delete xx
-- semmi nem történik
xx.numverts
-- megkapod a számát.
ezzel is gyorsult valamennyit, plusz kifikkantja minden object elõtt a memet.
Hihetetlen sokféle megoldást kipipáltam ami mind elvérzik valahol az eredeti egyszerû megoldás melett. Volt olyan is, hogy 1 taszk kisebb polyszámú objektum csoportokat ugyanolyan gyorsan exportálja, mint a két threades. De nagyobb polyszám alatt elvérzik..

mondjuk 2009 ben szerencsere meglehet csinalni hogy visszacsinalom a regi ui-t nem kell a flancos uj😊 remelem ez a funkcio maxbol sem fog hianyozni😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
vannak még benne lehetõségek. 😊

per aspera ad astra

ezért jó a redqeen... command line. 😄
itt egy ilyen nfr, a nfr gen, sperizálva.

Aldaryn
Az a szörnyû, hogy Acad 2009-ben már debütált ez az UI, és tényleg szép is, szagos is, szines is, de lassú. És olyan dolgokat idéz elõ, minthogy pl. túl sokszor akar updatelni egy progress bart, így ha a prograozó nem épít be plusz delayt a frontend kommunikációba, akkor ami mondjuk a régi UI-n lefutott X idõ alatt, az itt 2X, mert a progressbar updatelgetése felemészti az erõforrást... komolyan, ezek azok a dolgok, amiktõl kirohannék a világból.

per aspera ad astra

vakker, ez olyan lesz mint a windows. Xp marad, a többi kaki. Még max9-2009 oké, tweakelve. Minden nyál kikapcsolva.

Aldaryn
Hmm, gondolom senki nem olvassa AG-t olyanok közül, aki ezért rámszólhat, de max 2010 egyenes betat teszter infó, hogy az UI nem lett épp valami pörgõs. Sokminden, ami régebben azonnal ment, most másodpercekbe telik. Pl. egy matedit nyitás. És ez semmi más, csak UI, értitek... csak UI... Hurrá.

per aspera ad astra

van egy szekrény genereátor scriptem Rhinohoz. 😄 majd bevetem .

en ma mar ra se nezek a maxra😄 nenad meg forumgyilkos😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Akkor jojjon a varazsszo: valaki egy szekrenyt!

per aspera ad astra

jó a hangulat

npeter
így egyre többet nézve az üveg valóban nekem is furi, olyan nem is tudom milyen. "izés" 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

eleg faszantos lett..egyedul ami nekem nem tetsz az az uveg anyaga...megnem mondom miert..de a lighting nalam firstclassos😊

Aldaryn
Hmm... fura, elvileg kiszedtem külön csak a geometriákat a jelenetbõl, hogy ne legyen semmi gebasz.

per aspera ad astra

Aldaryn
Ez amolyan advancedeb szekrény.

per aspera ad astra

akkor talált egy olyen objektumok aminek nem volt vertexe... azaz bár geometry classos, de sumákos.
érdekes, pedig az ilyen objektumok nem exportálja ha 3 nál kevesebb vertex van automatikusan kihagyja

npeter
Nesztek szekrény, csak nektek, csak most 😊

npeter
Jah szoktam kapcsolgatni esténként csatornákat, hát szinte nincs megegyezõ hír a különbözõ csatornákon vagy ha van is szinte tök mást mondanak róla. Egyiken pl. fõ mûsöridõben az a legnagyobb szenzáció, hogy 1 újabb magyar 'keleb' nyert meg pl. egy nemzetközi csalánszopó versenyt, meg ilyenek. 😊

Aldaryn
Hmm, Nenad, tegnap este itthagytam azt a bizonyos jelenetet, amit ugyebár írtam, hogy nem vártam meg, míg exportálja, ma reggel beérkezve MAXScript errorral várt az ablak, és kb 60%-ig jutott a process, pontos error nincs pontosan, mert a hibakonzol *ajókanyját* resetelte magát, de valami .Net Error Unhandled exception unknown property, numverts-rõl szólt.

per aspera ad astra

nat geo., discovery, travel (szigoruan 11 utan) ennyi amit szabad tevezni..ha valami "fontos" tortenik ugyis szetspammelik a netet vele😊

Aldaryn
De most komolyan, az egyszerû emberekre hatva, akiket nem érdekel, vagy nem látnak odáig, hogy rohad a fû, a bokor, a fa, szétmegy a cipõ, elrohad az alváz, és a többi, nem jobb havon kettõvel sétálni, mint sárban öttel, hattal rohanni? Híreket meg nem szabad nézni. Mondjuk, már CN-t sem, mert sikeresen kiszedték belõle az összes olyan mûsort, ami nem értelmi fogyatékos konzumzombi szülõk hasonlóan kondicionált visító csöppségeinek készül.

per aspera ad astra

npeter
Jövõre akár 100 ezerrel is büntethetik aki sózza a járdát 😊
link
Mennyi hülyeséget ki nem találnak ezek a nagyokosok ott a parlamentbe, pl. tójást sem lehet dobálni 😛. Hát hová lett ez a világ. Minden reggel csak felb@szom az agyam a híreken, mondtam is asszonynak inkább nézek reggeli kv alatt animet, cartoon networkot vagy bármit a mi nem politika 😊

De vigyázzatok jön a szekrény hamarosan, most számolódik 😊

UI:
sorry, end OFF

Aldaryn
Mi a rákért öntenek a fõvárosban tonnányi sót az utakra, meg a járdákra? Iszonyat basszus, érdekes módon, ott, ahol szokott is tél lenni rég felhagytak azzal, hogy kémiailag igen aktív sáros lévé változtassák a havat, inkább legyúrják, elkotorják, az emberek meg megtanulnak nem rohanni, meg nem gázbataposni. Bocsi, de iszonyat idegesítõ volt a bejutás ma reggel. 😄

Nenad, nem lehet, hogy a maxscriptnek a folyamatos lemezmûvelettel van gondja?

per aspera ad astra

a snapshot irto gyors scriptben, minden funkcióját kimértem, gyakorlatilag semmi lassulást nem okoz. Az egyetlen módja ha egy edit mesh modifiert teszel rá, ezt viszont nem teheted a particle objektummal.
Szoval nem ez lassitja. Na megyek teszetelek még.

Aldaryn
Hehe. 😄 Mitõl ilyen tetû a lemezmûvelet vajh?

per aspera ad astra

Aldaryn
Valszeg ezen segítene nagyon sokat, ha c-ben írnál egy beépülõmodult csak arra a taskra, hogy a geometriát raszterizája, és kinyomja. Szerintem a maxos snapshotot is ki lehet kerülni vele valahogyan. A script többi része maradhatna script, csak az adott fv-t kellene meghívnia a mostani export rész helyibütt.

Idehaza sajna még nincs 4magosom, ez csak egy mezei core2-es 3GHz-en, innen a sebességkülönbség. Mondjuk arra, amire itthon kell a gép, ez is bõven elég. 😄

per aspera ad astra

array két coron, 1 millio elem,(müveletvégzéssel stb) feltöltve, 0,016 sec...

bufferelve sem lett jobb. Amilyen gyors az array olyan tetû lassan írja ki lemezre vmiért.
azonkívül multitaszkos array úgy tünik nincsen, azaz egyszerre két arrayon nem lehet mûveletet végezni..
(másik taszk, másik array)
Ennyit tud maxscript.
A második core bevonása kb 25% százalékot gyorsít, azaz valószínüleg nem egy olyan parancs van maxscriptben ami multitaskban nem futtatható, vagy szimplán az egészet egy membõl szedi, és ennyi a performanciája.
Sajnos. :-(

ez a vray scene exporter vmi külön feature vrayhez? mennyiben más mint alap max export? jah és hol lehet meglelni?
elõre is köszi.

Alkoholista az aki annyit iszik mint én, csak ellenszenves.

itt a legujabb verzio, ebben 2 re van állítva a cpuk száma. Hátha ezzel gyorsabb lesz neked is.

rqexporter 061

nekem 2,1 milla polygon 252 sec, vagyis 4:12 , a laptopon, nálad sokkal gyorsabbnak kellene lennie, legalább 3x, de lehet 4x...
a renderidod, 5-6x volt gyorsabb

akkor valószínüleg gond van a 4 taskal. Holnap. Köszi.

Aldaryn
kipróbáltam idehaza teapotokkal, nem instancok, 1,7 milla polygon vray scene exporter 1:12, rqexporter 3:52.

per aspera ad astra

van még obj importer is, esetleg azzal nyerhetek idõt ha obj formátumba mentek.

én a vray standalone illetve az indigó exporterébõl indulok ki. Azok kb ilyen sebességgel mennek. A indigóét azt lenyomom, a vrayes kicsit gyorsabbnak tünik.
Azok nemtom miben lettek megírva. De ha nem max sajét natív bináris fomatjában mentesz akkor mindjárt jóval lasabb lesz a dolog..

Aldaryn
Holnap megnezem vray exporterevel is. Nem kotozkodni akarok, csak gondolom jol jon a feedback, kiprobalom egy "eles" jeleneten is. Azt tudom,hogy pl. maxwell, vagy fry exportere egy sima maxos scene setup sebessegevel ment. Brazilek is eredetileg igy indultak neki, ezert volt legeloszor render effekt a ghost, hogy gyors legyen a scene setup minimalis kodmelo befektetesevel.

per aspera ad astra

Malakai
Tudom, autókhoz nem szokás túl direkt setupot készíteni, de azért egy picit elférne az environmentben a kontraszt, hiányoznak a fehérek.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

egyébként olyan dolgokra figyelek benne, hogy feltételvizsgálatot is while loopban csinálom, mert az gyorsabb, illetve a ciklusokban a maxscriptben leírt legjobb metodust használom.