3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Free
OFF:
elnézést nem reklám de akit érint és tudja hogy érinti akkor az nézzen el a 3dmaxdothu ra infóért ami érintheti

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
Pöpec!
Egyszer azért megnéznék tõled egy PS utómunka hogyan készült tutort is.

\"So always look on the bright side of death\"

npeter
tök jó lett.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Aldaryn
Ott is van a bejáratnál az Audis... 😛

per aspera ad astra

zsír

leszámítva hogy az ilyen komplex-umok parkolóit fõleg tragacs piros szuzukival vagy fehér opellel flangáló romagyerekek töltik be, arról nem is beszélve hogy az audis fószer (a kép bal oldalán) nem a parkoló hátsó részében keresi a helyet hanem kibssza az elakadásjelzõt (vagy még azt se) ott ahol a kocsikat lehetne tolni, a bejáratnál.......

Ezen kívül minden zsír.<#ravasz1>
nagyon jo 😊 <#eljen>

the world is mine

Aldaryn
Egy is megszokott favágás kicsi lélekkel feldobva (Nyári képbõl PS pöcsöléssel téliesített kép) , ezel kívánva itten mindenkinek kellemes ünnepekre készülõdést!

per aspera ad astra

Jim Morrison
Letöltöttem a trialt és ilyen félig kész mûveket lehet letölteni valahonnan, mert szerintem még bele kelll tanulno... A bannerben a linkeket mindjárt megnézem azért.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

npeter
köszi, majd este megnézem otthon.
amúgy próbálgattam 4,0 ghz-en is, menni ment csak ott már komolyabb számításnál kifagyott :-(
most visszavettem 3,6-ra.

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

nyomj rá egy intel burn testet maximumon. Ha ott stabil akkor megéri otthagyni. Egyébként lehetséges,hogy a normal teszten átmegy de a maxon már megbukik, kb 10 perc allatt fut le maxon.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ha kiméred a befogalaló méretet akár egy boxal vagy tape-el akkor nem nagyon tusz már mellényúlni

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

sztem, ha megvan a splineháló, akkor már relative könnyû

repvez
spline-nal gondolotam, hogy a panelvonalakat körberajzolva és hozzáigazitva hoznám létre a formát és patch vagy 2-rail felületet hoznék létre az igy létrehozott vonalakbol.Majd mikor már kész van igy egy nagyobb egység akkor egyesitve oket egy polygonhálová alakitva egy objektumot hoznék létre.

maxban jo a poly, de nem tudok benne pontos és mérethelyes részleteket késziteni, rhinoban viszont könnyebb mechanikai dolgokat késziteni és a boolean müveletek is jok.ezt a 2 kellene osszehozni valahogy .
Met
Valahol láttam egy tutorialt, hogy kell v-ray materialt csinálni, de közben törölték.
Valaki nem tudja hol lehet elérni? Autó festést szeretnék...

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Free
szép lett

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

sztem maxban és rhinoban is, bár rhino nem igazán poly modeller de ott is lehet polzkat létrehozni stb.
Viszont akkor miért nem azonnal jó topológiával idulsz neki, pl kezd el felépíteni curve-el, vagy spline-al és utána poligonok, ugy könyebb átlátni, egyébként kérdezd meg a vertex tologatos mûvész urakat... hátha, esetleg ap-n is kérdezõsködhetsz.

repvez
nenad: Hamár ugyis csak te jársz erre mostanába lenne egy kérdésem hozzád.Lehetséges rhinoban vagy maxban vagy valamelyik progiban olyat csinálni, hogyha egy részletes 3 nézeti rajzrol panelenként késziteném el a modellt akkor a végén a nagyobb egybetartozo részeket egyesiteni és ujratopologizálni, hogy kevesebb és egységesebb polygonhálot kapjak amibol könnyebb lesz majd a részleteket kidolgozni?

Ha lehetséges akkor pár lépésben elmondhatnád, hogyan kéne esetleg milyen tutor foglalkozik ilyennel hogy rá tudjak keresni
na látom begyilkoltam a fórumot... 😄 néztem az AP-on a fotókat némelyik hihetetlenül profi.
Na aszzem valamelyik nap megírom a vray-rq material konvertert.

annyi még, hogy ez vray lightos, na nem spammelek többet.

az eredetit egyébként vrayel volt., kb 8 perc egy képkocka elég jó minõségben.

nincsen direct light, csak indirect. Ezért is brutál jó a renderidõ, mert minden árnyék gi shadownak felel meg ami más renderekben, csak óriási renridõ által elérhetõ.

egy meló, redqueen path tracing engine-jével, 2 perc 20 másodperc.

köszi!

ebben van egypár hasznos cucc, többek között átméretezésre és forgatásra a hiánypótló cad-szerû megoldások:
http://www.scriptspot.com/3ds-max/vgpack

maxban, ha egy object editable mesh, akkor hogy lehet a legkönyebben átméretezni pontosan.(méretre) A transform type in-t nem lehet valahogy meghekkelni hogy ne relative értékeket mutasson?

király cucc!!!

npeter
core i5 750 (2,67 Ghz)

mennyi volt az alapórajel? Én is 1ghz-et tuningoltam.

10000 mhz XD

the world is mine

npeter
próbálgattam kicsit húzni a gépen, most cinebench: 18853 pont.
3700 Mhz, XP 64 bit

nem feltétlenül fagy a gép hibás ram esetén. nálam hónapokig ment egyik gépem úgy, hogy idõnként teljesen váratlan pillanatokban eldobta magát a render, néha meg jól ment. aztán egyszer lefuttattam rajta egy memtest86-ot, és egy bizonyos pattern kombinációnál jelentkezett hiba a tesztben.

Végül, már nem csak lassan renderelt a gépem, de amikor itt a problémámat leírtam, még csak ez a tünet jelentkezett. Akkor kezdtem el a ramra gyanakodni, mikor már a renderen is észrevehetõ lett a hiba, legvégül már semmit sem voltam képes kirenderelni, és különféle hibaüzenetekkel leállt a 3ds max. De az elsõ tünet a renderelés lelassulása volt.
Számomra az a legfontosabb, hogy a ram cseréje után végre normálisan tudok dolgozni, és a renderelés is megfelelõ sebességgel zajlik.
Üdv.!
ha hibás a ram, akkor általában kifagy, ha meg attól lassulna be, akkor biztosan megjelenne valamilyen formában a renderen is, feltéve hogy a ram hibázik, vagy rengeteg hibaüzenet, persze ez attól is függ, hogy az alkalmazás mely memória területeket használja. Általában fagyás a vége. Lassulásos dolog még vlado-t is érdekelné szerintem 😄

nem volt felhaborodas csak kerdes a tisztanlatas vegett...
egyebkent szerintem logikusabb renderlassulasnal szoftverre gyanakodni (foleg ugye azt irtad most hogy ertesz is hozza) mint hardverre

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Nem kapok semmi pénzt érte, mivel a szakdolgozatomhoz csinálom az egészet. Egyébként megoldódott a dolog, sajnos hardveres gond volt. Az egyik ramom ment tönkre, amit azóta ki is cseréltem. Azóta normálisan tudok a vray-jel dolgozi. Egyébként sok dokumentációt áttanulmányoztam a használata elõtt, és úgy gondolom annyira értek is már hozzá, amennyire szükséges számomra.
Sajnos nem értem a felháborodásodat, hogy miért gond az, ha valaki segítséget kér egy fórumon.
Tudtommal a fórumok többsége pont arra való, hogy a fórumozók megosszák egy mással a tudásukat, véleményüket, nézeteiket, stb, és én nem azt kértem tudtommal, hogy végezzétek el helyettem a munkámat, csak egy vélteményt szerettem volnta, hogy mi okozhatja a problémát.
Biztos veled is fordult már elõ, hogy valami problémát nem tudtál segítség nélkül megoldani, és aki segített a problémád megoldásában, fizettséget sem várt el érte.
Üdv.!
Megkérdezhetem hogy merre van ez a cég ? Csak azért mert én egy szegedi bútorgyárban dolgozok,és az országban elég sok helyre gyártunk konyhaszekrényeket,és rengeteg ilyen rajzot látok.Néha megrémiszt milyen emberek nyitnak bútorboltot ebben az országban.Szerintem némelyik elõtte perecet árult,aztán váltott,mer ebben jó üzlet van.Már akinek 😊
Helo,
nagy gondom van inverz kinematikánál-csontozásnál..
a testemhez hozzáadtam a phisique modifiert, envelope -vel állitgatom a csontokat, de az ujjaknál elakadtam :F,nagyon kéne a help ,má pár forumon megkérdeztem mindezt, de csak néztek..
Egy helyen azt mondták ,hogy phisique-vertex-el bejelölöm a kimaradt vertexeket ,és assing to linkkel hozzáadom a csonthoz ,akkor szuper lesz minden. ( http://img18.yfrog.com/i/vaffankulo.jpg/ igy segitettek 😊

2. Oké ,most bejelölöm a kérdéses részt, és hozzáadom az 1. ujjperchez vertex-assig to link-el..(ez csak proba)
http://img134.imageshack.us/i/anyad2.jpg/

3.Megnézem hogy müködik. Teljesen szar. látszik, hogy a csont eddigi envelope pontjai összevissza vannak,amit most jelöltem be az assign to link-el ,azok max strength-el figyelnek.
http://img502.imageshack.us/i/anyad3.jpg/

4.ha mozgatom ,akkor az assignolt rész normálisan megy ,a többi pont alig reagál ,mint az envelope jelölésen is látszik ,halványabbak.
http://img192.yfrog.com/i/anyad34.jpg/

5. Ha megváltoztatom a strength értékét,hogy ne ilyen szerencsétlenül jelölje be, akkor megin visszaugrik az eredeti állapotba, (amit még vertex elõtt ,az assignél állitottam be) , ami ritka idegesitõ..
http://img442.imageshack.us/i/anyad5.jpg/

szoval a kérdés : Hogy kellene ezt egyszerüen helyrehozni ,hogy az ujjak közepei kövessék a csontot ?
pls help ,ty😊
ThomasGins
Köszönöm!
Lenni nagy siker<#worship>

npeter

Ha jól emlékszem akkor igen trackview,keress olyat hogy visibility track,ezt hozzá kell adni az objecthez,majd ehhez kell egy on/off controllert társítani...Valahogy így kell ha midnen igaz 😊

ThomasGins
Egy láma kérdés. Egy animnál hogy oldható meg hogy egy tárgy adott pillanatban hide vagy unhide legyen, azaz ne renderelõdjön le. Gondolom track viewnél kellene,de nem tudom mit keressek.

hát köszi szépen, azt hittem hogy egyszerübb lesz hozzá jutni egy ilyen cuda apps-hoz.
na akkor várok még és figyelem a torrenteket 😊
Wearwolfff
Megkaptam a segítséget. 3ds ben is jobb lett volna, mert van pluginem amivel be tudom tölteni, de az obj az jobb. Mégegyszer kösz.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

sivatagi pot <#vigyor> vagy desert pot

the world is mine

ThomasGins
A sivatag hajója😊

Wearwolfff
Hello.
szükségem lenne egy kis segítségre. Volna nekem egy csontvázam max fileban valaki megtenné, hogy elmenti nekem 3ds be? Mert csak az megy bele mayába. Van maxom is feltehetném, de csak ezért...

írjon privit aki ki tudna segíteni. köszi.

Már nekem is van galériám: wearwolfff.elementfx.com

ezmiez?
ThomasGins
jah, a program elborult😄

Aldaryn
Putyi mutatta reggel, teljesen elborult prog... 😊

per aspera ad astra

ThomasGins
AP oldalon kint lévõ meshmixer nagyon beteg😊