63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• hunkircsi
    Újabb füves NFR, mert ugye hív a természet:

• youth #54318
    Itt ütik ki az alvázszámát és fesik át rózsaszínre :)
  • FRenkie
    Mért a szemétdombon parkol? mint egy bűncselekmény helyszíne :)
  • Met
    nem lehet minden tökéletes :P
  • zenoka
    lighting sokkal jobb mint az elozok plusz a kocsi matja is..kiveve a felni:P
  • Met
    Nyúkár
    nem lett túl jó

• nenad
    Ma van a leadási határidő így gyártottam még1 splasht lusrener számára.

• BaliBoy
    A hardwired.hu-n a mai vasárnapi csemegék között van egy igazi kis csemege azok számára akik szeretnek autót modellezni. Nem semmi kis videó és nem semmi munka lehetett vele.
  • Aldaryn
    A lighting / rendering, ergó ha van egy normális stúdió felszereléssel (terelők, derítők, backdropok, sok vaku) akkor ott tudok szépeket alkotni. :D
  • FRenkie
    hogy érted, hogy "ez" a szakmád?
  • zenoka
    8-10k ert komplett studio felszerelest tudsz berelni 24 orara, jo minoseg 2-3 normalis vaku plUsz kieegek
  • Aldaryn
    Hehe,... no Igen, igen. :)

Ronin köszi! Ha van hozzá felszerelés, akkor persze, elvégtére ez a szakmám, vagy mi, de felszerelésem nincs hozzá sajnos, párszor készítettem termékfotózásokat bérelt stúdiófelszereléssel, de mivel fotózni hobbifotósként fotózok, erre nincs "keret" (pénz, idő... ) a hétköznapokban.
  • Ronin666
    Fasza képek!

Tárgyfotózás is ilyen jól megy?
  • ThomasGins
    F@sza kis képek!!!
  • nenad
    Kis suffnituning:
    ati 4850 625@675mhz core 993@1140Mhz memory + phenomII 905e [email protected], North Bridge + l3 cache [email protected]. 7650 Ksamples/sec (slg-vel)
    ez baromira sok! :D kb az ATI 5870-el van egyszinten. Sajnos 4850 nem támogatja az OPENCL imagest (+15-20% teljesítmény), de még így is brutális hogy milyen teljesítményt lehet kihozni belőle.

• npeter
    tök jó, érdekes képeket készítesz ;-)
    engem azért a miniszoknyás menyecske jobban megfogott, mint a "panoramas" kép
  • tenkenorman
    mit kell nézni? lehet nekem nem jelenik meg
  • Midas
    :D hehe
  • Aldaryn
    Látványtervzés mókásabb vetületei.

Jók azok a levélszínek.
  • hunkircsi
    Növénytani NFR:
    Bocs a lowpoly növényekért, meg a leveleken sem úgy áll az UV, ahogy kellene, de most csak a levelek fényáteresztő material részét tesztelgettem, valamint az Autograss-t.

• nenad
    a substeps értékét vedd nagyobbra, 100 körülire. Havok1 -el.
  • repvez
    egész szépre sikerült video
  • nenad
    olyan programot keresek amivel mindenféle objektumot lehet generálni, mint például ami ezen a képen látható. kép

Al:Maxwell fórumon sajnos nem találtam mega postot
  • Klon
    igen, néztem tutorokat is, de abban is hasonló baj volt, és nem mutatott rá megoldást.
    itt egy kép, hogy mi is a bajom:

miért vág bele a kötél?
  • Aldaryn
    Még valami, szerintem ne erőltesd a matt festést, ezzel a fényessel sokkal elegánsabb.
  • Aldaryn
    :) Gondolom nem egy darabnak kell kijönnie 1-1 teljes lemezből, ha 10et készítesz, már nem probléma az anyaghullás, mert jobban lehet pakolni a darabokat.

Szép lett, kérdezném, hogy ennek mennyi az önköltsége, de gondolom az nem feltétlen publikus. :)
  • nenad
    helpet nézted? Keress rá a rope-ra
  • Ronin666
    Illetve még amin mindenképpen javítani fogok, az a fekete festés. Az sem egy egyszerű történet. Ami jelenleg rá lett fújva, az motor festék és mint látszik fényes. A terv egy matt, kicsit szemcsés felület. Sajnos a normál szinterezhető porfestékek 180-200 fokig bírják, ami közel sem elég. Találtam összesen egy darab hőálló porfestéket, ami 400-500 fokig fasza, viszont az nagyon durván szemcsés. Kicsit iparibb, bár hozzáteszem, hogy nem olyan rossz, illetve szerintem jobb mint a fényes, de nem olyan, mint ami a fejemben van.
  • Ronin666
    Még egy ilyenem van, ami nem rossz. A teljes alakos képek nyomorék szögből lettek fotózva, ráadásul tiszta torz a kép, dől minden fele a képen a termék.

Grillező majdnem full

regi Grill render
  • Ronin666
    Azért nem raktam teljes képet, mert nincs egy darab normális képem sem sajnos. Az összes gagyi lett, így inkább nem publikálom. :) Amúgy a lába azonos a régi renderrelt képpel, csak a talp más picit.

Illetve a lába is polírozott inox a képen, viszont a végleges feketére szinterezett lesz. Van olyanom is jelenleg, csak nem az került ki fotózásra, de sebaj, úgy is új fotókat kell lőni ha meglesz a szálcsiszolt anyag.

Nekem sajna nincs gépem és lehetőségem fotózni (fények, háttér, egyéb hiánya), így mindig valakinek ki kell adnom ezeket. Igazából nem örülök túlzottan, mivel most estem túl egy másik fotózáson és nem lettek elég meggyőzőek a képek számomra. Ott is ki kellett pengetni 140e-et. Bár ott 20 terméket lőttünk, ami esetében 140 nem lenne sok, már ha jók volnának a képek.

Csak érdekesség képpen még annyi, hogy egy helyen fotóztak eddig nekem fasza képeket. Ott egy kép 10eFt volt (nem / termék, hanem / kép), viszont onnan nem úgy jöttem el, hogy nem azt kaptam, amit szerettem volna. Persze 500-600eFt-ot jelenleg nem áll módomban kifizetni képekre, így patt helyzetben vagyok. Azt a 20 terméket újra fényképeztetném ha lenne valaki, aki a kedvemben járna, de persze a gond mindig ott van, hogy előre nem garantált a minőség, utólag meg ha nem az igazi, akkor csak a gond van, hogy a fotós dolgozott vele, szerinte jó lett, szerintem meg nem, stb. stb.

Jim a képek nem láttak maxot. :)

Sajnos az ár is jól elszaladt. Az eredeti elképzelés alapján 80-100eFt végfelhasználói ár inkább 140-150 lett. Sajnos olcsóbban nem jött ki. Az inox ára is az egekben van, illetve át kellett szabni egy rakás dolgot. A belső merevítést vagy 4x átvariáltuk mire jó lett. Egy csomó helyen hegesztés vált szükségessé, ami nem lett betervezve, az anyag vastagságát is növelni kellett. A 0,1-es lemez a hőtől széthajlott belül a tűztérnél. Azt ki kell cserélni 0,12-0,15-ös lemezre, ami azért is dobja meg az árat, mivel egy tábla lemezből viszonylag kevés hulladékból kijön az alkatrészek többsége, viszont ha csak a belső tűztér doboza készülne vastagabb lemezből, akkor azt más táblából kéne vágni, viszont akkor jön a kérdés, hogy az eredeti táblán lévő anyaggal mi legyen. Ergo marad az, hogy megy minden vastagabb anyagból, ami bár megint csak növeli az árat, de cserébe masszívabb, komolyabb hatást ad.

Így viszont sajnos nem fértünk bele a 100eFt alatti árkategóriába és közép ármezőnybe került a termék, bár szerintem így is többet nyújt mint a versenytársak termékei azonos árban.

Na minden esetre még csiszolok rajta, az idei nyáron megnézem mi a kapás, aztán jövő nyárra lehet vele valami komolyabbat tervezni értékesítés szempontjából, már erről a szezonról le fog csúszni.
  • Aldaryn
    Kellemes, jó lenne egészben is látni! Ugye ezt maximum fotózás szempontjából lehet kritizálni, így inkább csak érdekesség, meg jó látni, hogy valaki ilyesmivel is foglalkozik.
  • Jim Morrison
    ezen van MAX munka? :D
  • Ronin666
    Szokásosan nem megy, így marad a link:

Grillező 1
    Grillező 2
    Grillező 3
    Grillező 4
  • Ronin666
    Kész az első pár prototípus a sütögetőből. Linkelem a képeket. Még lesz rajta változtatás itt-ott. Sajnos nem találtam még jó féle szálcsiszolt inox lemezt, így még az első darabok fényesből vannak. Ez persze változtatva lesz.

A képek:

• Aldaryn
    többirradiance map subdivet, kisebb lightcache sample méretet, et cetera... :)
  • ThomasGins
    Egy tesztkép. Fene tudja miért ilyen random szinű, sima vray2sided ( 1db )egyik oldala szürke másik sárga.
  • Klon
    Üdv!

segítséget kérnék...
    reactor rope-al próbálkozok, de sehogy se tudom megoldani, hogy a kötél végén függő tárgyba ne menjen bele a kötél, mikor hozzá ér, hanem mintha kemény dolog lenne, essen rá, vagy törjön meg vagy valami.
    van erre megoldás?

köszi
  • zenoka
    Akkor a tanero ra ne jojjon, en tuti vonnak pontot lefele
  • Jim Morrison
    tudtam :D
  • David2
    de:D
    4 screenshot alapján rajzoltam meg

zenoka: múlt héten volt a határidő, de az oktatókkal lehet, "egyezkedni":)