3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

npeter
öö nemt udom mailben kaptam, de meglestem reprez linkjét valszeg onann vannak 😛
némeliyken még most is rohogok 😛

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Aldaryn
Ott van pár meredek örökzöld... 😄

per aspera ad astra

Én a múltkor betéptem és a földön egy növény mûanyag zacskóval volt letakarva a fagytól és annyira durván verõdött vissza a fény róla(vagy csak úgy láttam) hogy még.Nagyon szép színek voltak, ilyen irizáló lila, piros, rózsaszín, kék, a zacskó amúgy sima fehér.Na mindegy nekem is egybõl a modellezés jutott az eszembe, hogy milyen nehéz lenne megcsinálni nekem mivel nagyon kezdõ vagyok😊
Én is ilyeneken agyalok állandóan...

ThomasGins
lol

\"So always look on the bright side of death\"

"#85784 -> + (9) -
<GPraylifeN> majdnem este van lassan elerem a varost es latom hogy tiszta kod minden es BAZDMEG az jutott eszembe h a hazakra vajon hany szazalek opacity van kuldve h igy latom oket XDXDXD "

muhaha kinek volt mar hasonloja...en a hulye refract ertekeken szoktam agyalni..😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

repvez
inkább http://multejjel.hu/ 😄
ehe..
bash.hu ?😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
<#eplus2><#eplus2><#eplus2>

npeter

1 kis humor (most kamtam mailbe):

"Úgy tünik egyszercsak fordítva vettem fel a pulcsim. Aztán belehánytam
a kapucniba. Soha többé nem iszom."

"Olyan nehéz részegen tampont felrakni. 10 percig ujjaztam magam, mert
elfelejtettem mit is csinálok."

"jajaja itt is nagyon fasza a buli...épp az elöbb hánytam tarkon valakit...szerencsére nem látták h ki volt😄..és most mindenki engem keres..köztük vagyok én is😄"

"A szop@s olyan mint a virág csak pasiknak."

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

jaaah vazz tenyleg...jovan normal mapra nem tudom a megoldast:S

martyr
Atenza akar lyukasztani, nem én 😊
nekem pöttyös-normal-map-szindrómám van...

Hogyha bölccsel találkozik, s az rámutat hibáira, s megfeddi, úgy örüljön, mint aki rejtett kincset talál.

akkor nekem most felfoghatatlan hogy mit akarsz lyukasztani es mit nem...

martyr
szóval az úgy volt, hogy gyakorolni akartam a render to texture-t.
csináltam egy low-kockát megy egy high-kockát. a high kockát úgy csináltam, hogy csináltam még egy csomó kis kockát, meg gúlát, meg gömböt, és kidekoráltam velük az oldalait (beletologattam, attaccsoltam, szóval nem a kockából lett kiépítve). erre ment egy skylight, aztán a R-to-T.
bekötöttem normal bumpba a kész normalt és ez lett... mindent úgy csináltam ahogy a nagykönyvben meg van írva,.. ezért nem tom mivan. ha kell belinkelem a normalt is. amikor elõször láttam, egy netrõl szedett képet használtam diffuse-nak, abból lett késõbb a normal, és azt gondoltam, biztos valami cseles vízjel, de ezek szerint valami gixer lesz.

Hogyha bölccsel találkozik, s az rámutat hibáira, s megfeddi, úgy örüljön, mint aki rejtett kincset talál.

- olyanok - késõ van.
hát ezek a pettyek olyan mintha a mapon lennének.
martyr
Épp ezaz hogy nem kellenek!

hja ha ilyen kis lukak kellenek akkor inkabb old meg materialbol olvas utana a bump mapnak es a displacement modositonak esetleg.

martyr
Lehet hogy egyszerû a probléma megoldása, de én mégsem tudom, ne nevessetek ki, csak segítsetek.
köszi

martyr
Há' itt a kép!

create->compound objects->boolean

atenza
Köszi ez hasznos tutorial volt, csak sajnos az alapforma már megvan, amibõl ki kell vágnom a lyukakat. Ezek közül az utolsó a legjobb megoldás?
Nagyon szétszedi ez a boolen a modellt? Elég sokat kellene belevagdosni. Parametrikus épülethez kellene...

boolennel tudod megoldani ertelmesebb pro boolent hasznalni DE a legjobb az volna foleg a jovore nezve hogy megtanulod hogy kell lukat modelezni normalisan mert szetfogja szedni a topologiat a boolen
pl
http://www.3dtotal.com/team/Tutorials_3/video_circular_hole/circular_hole.php

atenza
atenza
Igazából egy nagy felületbõl kellene kivágnom sok kis karikát, nem tudom hogy lenne a leggyorsabb :S Persze ezek mérete változó.
Arra gondoltam, hogy ahol a hegner belefúródik a kockába, ott azt a karikát vágja ki.

bár a henger-kocka eset még nem túl bonyolult, lehet hogy a kézzel való modellezéssel jobban jársz..
nem tudom pontosan mire gondosz de van valami módosító, valami boolean vagy cutter, nem emlékszem, és most nincs elõttem.. az csinál ilyeneket. lehet paraméterezni hogy mit csináljon a kiválasztott ojjektekkel stb, nem bonyolult
atenza
Elég alap kérdés, de seholse találom 3ds max-ban, hogy hogy lehet pl egy kockából egy henger "kivágni", ha a henger belelóg a kockába, talán intersection a neve :S

Hali!

Karakteranimálással próbálkozom, megcsináltam az alap 3ds max 2010-es tutorialokat, meg párat innen-onnan, de nem igazán találok túlzottan sok mindent a témában. Tudnátok segíteni? (Tutorial, e-book, vagy vmi tipp, hogyan célszerû tovább próbálkozni)
Kössz!
ThomasGins
Sztem ha beszursz egy képet a problémárol lehet hogy lesz rá ötlete valakinek.

meg azt sem ártana tudni, mivel renderelsz pl....
hát elég kevés dolgot írtál le a problémáról, látni kéne, de így elsõre vagy rendersetup, vagy a világítás körül kell nézelõdni.. de amúgy az "apró pöttyök" elég tág fogalom, sok dolog belefér, pl a mellbimbó is ide sorolható bizonyos hõmérséklet alatt
martyr
tudtok tanácsot adni a problémámmal kapcsolatban, emberek? 😊

M.

hát nem tudom, lehet hogy iagazad van... mármint a kitartást illetõen.

A fiatalt azt meg úgy értettem hogy még nem vagyok "öreg". Sajnos(szerencsére?) már nem vagyok 25 éves
hajra erre csak azt tudom mondani amiket itt tolsz fel kepeket azok nagyon popecek tehat meg esely is van ra...egyebkent meg ha nagyon fiatal vagy es nem vagy meg 25 akkor BAN PLEASE😄😄😄 (csak vicc)

mondjuk szerintem olyan sokan azert nem hoznak ezt a szintet tobbszor megneztem uberbrutal. tan 1-2 emberrol mondanam el azok kozul akiket en ismerek hogy tudnak egyenletesen es egyedul hozni ezt a szintet (archviz szinten), es itt az egyenletesenrol van szo mert egy egy meloval sokan alkotnak kiemelkedot az teny de ugyanazt a minoseget hozni mindig az azert nehez. es ez nem hiszem hogy farm kerdese max kitartase.

de még fiatal vagyok, remélem elõbb-utóbb lehetõségem is lesz hogy bizonyítsam az elképzeléseimet..
pont ezt írtam. erõforrás/idõ kérdése az egész. Idõ alatt értem azokat a 8 órákat amiket mással töltök. Ha ezzel tölteném és lenne egy farm ahol ki tudnám tolni a videókat, akkor szerintem én is, és sokan mások is hoznák ezt a szintet..
haat ha ezt a videot ubereled akkor nem mogyin dolgoznal es foallasba tolnad a 3d-t mint vezeto grafikus igen komoly cegnel.. mondjuk nem biztos hogy vagysz ra😊 mondjuk ahogy olvastam ez a vidio is masfel ev alatt keszult el.

Nagyon egyet tudok érteni. És most nem nagyzolás akar lenni de tudom hogy nekem is van pár olyan ötletem, vagy már meglévõ "munkám", ami stillként kirenderelve persze szép, fasza meg fotoríl, de erõforrás/idõ hiányában mozgóképpé nem tudom alakítani (dolgozó ember vagyok), mert ha így lenne akkor látványban legalább a zenoka #52300-ban belinkelt videóhoz hasonlatos lenne, ha nem überelné azt. És sokan vannak ezzel így, nem sorolom mert szerintem tudják kikre gondolok.

Amúgy meg a zene, meg a blende beállításai nagyot dobnak a koncepción, jó lenne ilyenekkel szórakozni napi 8-10 órában....
vazz pedig tegnap mondtam Marcsinak hogy uj nod van tok orult..

Free
megtörtént....
dobtam a nõt vagy õ engem teljesen mindegy ...
mostantól csak a meló 😊

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

martyr
Hi!
Tanácsot kérnék. Normal map készítés után, material editorban bekötve normalba, és a renderképen kis apró pöttyök, olyanok mint az esõcseppek jelennek meg a felületen (a normal mellett).
Hol és mit kell kikapcsolni, bekapcsolni, átállítani?
Elõre is kösz a választ.. ha van.
M.

ilyesmire, köszi

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ilyesmire gondolsz?
ParticleIllusion
Sámán
Régen jártam erre...

Hali ElD -szerintem ezek nem rosszak:
link
Van közöttük ingyen letölthetõ, de ha az egész kéne is megúszod bõven 100ropi alatt -és szerintem elég használhatóak is -sõt... nem kis elõnyük, hogy magyarul vannak... <#smile>

Az a fej tutorial nem rossz... -hm... honnan is származhatna... azokat a kis "kriksz-krakszokat" elnézve... <#hehe>

FeketeVipera 77 SS

Egyszerû Lehetõleg ingyenes plasma és egyéb modern mozgós fadelõs effekteket felvonultató, illetve ebbõl videót (akár loopolhatot) is létrehozó programot keresek. Példa a bannerben látható effekt.

http://www.jellypie.co.uk/video-loops/video-loops.htm

Második hasonló csak photó anyagból kiindulva fadelõs, illetve egyéb fadeléssel kombinált transition effektet felhasználó programot. Szintén videót hozzon létre.

Valami olyasmire gondolok mint amilyet a tv hirbemondás háttereiben, vagy szunetekben, reklámok között lehet látni. A SKY news stb-n is ilyen van.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

npeter

Aldaryn
Sok alapja nincs, hogy a te munkádat egy ilyen produkcióhoz hasonlítsd. Ehhez elõször kellene egy többszázfõs kreatív csapat, hatalmas infrastruktúra mögéd, és akkor össze lehetne hasonlítani, hogy Te, mint egy ilyen csapat vezetõje, mit hozol össze velük. 😊

per aspera ad astra

<#nyes> pedig sztem jo latni masok min dolgoznak

the world is mine

Nekem a fórumban publikált munkáktól, sõt még az nfr-ektõl is nap mint nap megy el az életkedvem! 😊 Tulajdonképpen egy kész mazochizmus ezt a fórumot látogatni számomra.

hmm errol az jut eszembe hogy felesegem nagybatyja kanonok (pap) 7 nyelven beszel folyekonyan.. tehat felejtsd el a noket es par ev mulva tolhatod az ilyen demokat <#mf2> 😄