63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
marcee #54479 Itt is említik a 2-es tippnél. Meg azt is, hogy régen, hogyan lehetett megszabadulni tőle max-ban, törölni kellett egy láthatatlan effektet! :) Ez most 2010-ben nem sikerült. Végül vissza merge-eltem a geometriát, ahogy zenoka javasolta és úgy rendben van. 3ds kimenetet szoktam használni, nem obj-et, de ezt most nem is én mentettem le, így kaptam. -
#54478 Milyen köd? Sose láttam még ilyet, ha rendernél kapcsolod be, hát kapcsold ki.
én is obj-be hozom át, bár 2011-gyel néha invalid vertexre hivatkozva nem hozza be a modellt, akkor beviszem 2009be és jó. -
#54477 Köszönjük!
Ez volna az ovitok? Nagyon kellemes fílingjük van, egy madártávlatot még mutathatnál!
Az meg beteg, hogy csiganedvet is tettél oda :)
-
bencsab #54476 én már régóta .obj formátumban hozom át a cuccokat archicadből, és sokkal kezelhetőbb, több lehetőség van benne importálásnál, és teljesen hibátlanul hoz át mindent. csak ajánlani tudom a váltást. -
zenoka #54475 egyebkent ebbol az ablakuvegbol mennyi model es mennyi material? mert ha azt mondod az egesz csak egy kocka geometria bemegyek hozzatok es kibilincselem magam az iroasztalhoz tanulni...:D -
zenoka #54474 Van par dolog amit at irtak 2010/2011 Ben rendszer szinten valószínűleg az szedi szét viszont a johir hogy a 2010 es pluginok mennek a 2011 alatt pl vray -
marcee #54473 Köszi, így jó! Csak furcsa, hogy nem találom mi okozza. -
nenad #54472 Al, nem emlékszel véleltlen, hogy annó vrayben az üvegtárgyak pereménél a sötétedését mi okozta?
-
zenoka #54471 es ha csak a modelleket at mergeled egy ures jelenetbe siman akkor is megy a "kod"? -
nenad #54470 ez lehet még egy jó biznicc lehetőség lenne. Talán ha lesz rá időm irok egy ilyen scriptet.
nem az ambient van felhúzva az enviromentbe vagy az anyagba?
Esetleg postolj egy scenet.
-
marcee #54469 Korábban Archicad Import Wizard-ot használtam AC modellek max-ba importálására, amivel az overlaping surface-eket, AC napot és köd effektet el lehetett távolítani import közben, meg anyagcserére is képes volt. Sajnos a legújabb változata is 8 éves lassan és bár max 2009-cel még ment (az x64-gyel is), a 2010-essel már nem akar. Nekem most csak ez a max van fent az új rendszeremen és megőrjít a köd, ami a modellel együtt érkezett. Nem effekt vagy atmoszféra, legalábbis ezekről a panelekről nem tudom eltávolítani. Hogyan lehetne megszabadulni tőle? -
nenad #54468 valakinek van esetleg widowos telnet tapasztalata?
slg-n szeretnék futás közben anyagot válttozatatni, tehát gyakolratilag egy rövid scriptet szeretnék lefuttatni.
elsőre ennyit:
localhost 18081
send render.stop
send render.start
exit disconnect
a lehető legegyszerűbb megoldás érdekeleni mindenféle varázslás nélkül.
Tehát pl egy bat file létrehozésa akár a windowsos telnet-el. Mivel security itt nem szükségelet az is megfelel erre a feladatra. -
nenad #54467 ühűm, én ilyet még nem láttam élőben :D Persze lehet a physichal sky az oka. -
#54466 Mitől?:)
Amugy szépséges, a képesképek is! -
nenad #54465 érdekes caustic hatás..
-
zenoka #54464 A nyári szünet beköszöntét hivatalosan megnyitom:))
Nenad: frankó lett nagyon, egyedul az fura hogy nemlatom a kanocot a gyertyák de lehet ebből a szögből nem is lehetne látni. -
#54463 Ezen a linken találsz a lap 3/4-én egy letölthető MAGYAR alap leírást a progihoz. Igaz ez még a 4-es max.hoz készült, de lapozásnak jó lesz. -
#54462 Esetleg egy képpel ha tudnál szolgálni még csak ma kezdtem el a programmal foglalkozni.
És a textúráim .dds-be vannak és csak .mat-ot nyithatok meg:S -
#54461 M betű megnyom és ott a slotok valameikében raksz be pl. textúrát vagy vmi shadert. Ezt aztán hozzáadod a kiválasztott objektumhoz.
djlaczo: ki kell renderelni. beállított a megfelelő nézetet, és nyomsz egy F9-et és ott már el tudod menteni a kimenetnél kiválasztott "png"-be. Vagy kicsit bonyolultabb, ha nyomsz egy Printscreen-t majd PS indít ott Ctrl+V és körbevágod a szöveget. -
#54460 jah frankó lett, olyan festményszerű. egyedül a falból(?) kinövő borostyán zavaró. -
djlaczo #54459 sziasztok,valaki megtudná mondani hogy ami feliratot elkészitettem 3dben,azt hogyan tudom kimenteni pngben?,elöre is köszönöm :) -
#54458 Valaki tudna segíteni hogy tudom a kamionomra a színeket rárakni és árnyékot csinálni? -
nenad #54457 jó ötlet köszi, kicsit lehet kisebbre veszem. -
#54456 Szép lett!
( technikailag egyedül a nagyon beszorított portré zavar ) -
nenad #54455 a gi os csak reflektive "specular"-t tartalamaz specifikus specular channelt nem, míg a hagyományos az üveget kivéve mind csak specularral készült. Ennyit még a képekhez. -
nenad #54454 khmm, itt a GI-os, bocs.
-
nenad #54453 kis önreklám :D
bevilágítási gyakorlat a könyvemből. A leképzési mód melette a renderidőt olvashatjátok :D érdemes.
A bevilágításról többet a könyvben majd!
GI al - 32 perc
Hagyományos módon - 31 másodperc.
-
nenad #54452 pár érdekes paper/effekt.
http://www.youtube.com/watch?v=-PMf3XrwPKo
http://www.youtube.com/watch?v=RBCA1LDKMNU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=95TBSBFLMaQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=GyfB_vQHMAo&feature=related -
#54451 Pöpec lett!
-
zenoka #54450 eszem a reszleteket brutal...annyira atjon az ovoda hangulat hogy valami hihetetlen! -
putyi #54449 az a kis kocka ablak 40/40 cm. -
marcee #54448 Kurvajók az anyagok! Mondjuk nem meglepő persze tőletek. -
#54447 szép munka, az üvegtégla kifejezetten tetszik, az nagyon szuper lett :)
a sok kis kamilla is feldobja a füvet, nekem egyedül az óriás pálmával van gondom. Összezavar arányilag. meg az alsó sor ablakok, parapetje nekem elég alacsonynak tűnik, persze lehet az nem is külön szint? -
ezt jobban szeretjük itten bent fehérben. Fókusz a csigán. -
#54445 Szekrény helyett:
Frenkie, nektek meg gratula, így utólag is! -
nenad #54444 mégis megtaláltam. Egy ilyennel már szívesen tolnám a quake 6 -ot :D
voxel sibenik temple -
nenad #54443 Lehet youtubeon látni modern voxel spaces megoldásokat is... Ambient occlusion, fények beégetve, úgy néz ki mint egy gyorsabb render vrayel. Sajnos nincsen meg a linkje, de a felbontása többszöröse a régieknek és brutálisan jól néz ki. -
#54442 Voxel renderelés volt régebben is, még mielőtt a nagy 3D verseny igazán elindult, még mielőtt az első gpuk megjelentek volna, és nem volt rossz. Olyan dolgokat tudott, amit csak mostanság tudtak újra elővenni (pl. 3Ds kavicsok a földön, igazi, szálanként vett 3D-s fű, ilyenek...) (Emlékszik még valaki ilyen nevekre, hogy Outcast, meg Delta Force? :D)
Hagyományos modellezési módszerek kimenetelét is elég könnyű pointcloudokká konvertálni, és azért a különböző pointcloud lookup módszerek is sokat fejlődtek az elmúlt években (orvosi rendszerekben szinte egyeduralkodó a volumetrikus renderelés)
És különben is, nem is unlimited. :P A dataset felbontása mindig is meghatározza majd, hogy mennyire sok infó fér bele. -
nenad #54441 ott van az, a ref,vas stb. Az animáció az ki volt zárva, a fizika max ütközés gondolom stb. Egyenlőre mint hibridben látok rá esélyt vagy ha esetleg a google felkarolná a dolgot és ezzel jelenítene meg mindent... :D -
#54440 Ő is a scant említi minthogy az nagyon jó bevitel hozzá, de, hogy még nem használták, meghogy voxel- és polymodellezésből is persze elő lehet állítani, de azokat se használták még, hanem direktbe egyből ebbe a formátumba hozták ők létre, mint programozók. Valószinüleg még grafikai eszközeik nem nagyon vannak hozzá. Olyan is mondjuk a végeredmény. :D
Viszont nem volt szó és nem is láthattunk egy csomó mindent, átlátszó/áttetsző anyagok, nem tűéles árnyék/tükröződés, animáció, fizika, stb.
Vagy arról, hogy mennyi háttértár szükséges ennyi adat tárolására, vagy, hogy elfogadható frameratehez mégis milyen vas is kell alá.