63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• Czicsa
    Műanyagból van és nem abból a törős fajtából, hanem inkább ilyen hajlítható műanyag. Ezt a homokfutót 18 óra alatt nyomtatta ki! .stl formátumban dolgozik.
  • nenad
    Free kománk ma lenne 32, Nyugdjon békében.
  • nenad
    autodesk komoly összegeket fizetene ezekért a potokért.
  • repvez
    mennyire törékeny egy ilyen eszközzel készitett modell?mennyi ideig tart egy ekkora test elkészitése?milyen formátumbol tud dolgozni ?
  • Met
    kimaradt
  • Met
    kimarast egy r betű...
  • ThomasGins
    Jogos:) Csak fűteszt volt és gondoltam nyomok egy ilyet,de lehet megcsinálom még texturával is.
  • zenoka
    utallak a lighting miatt utallak az otlet miatt..dof es a kod az tetszetos viszont a fu anyaga az wehehehe:):P
    popec lett!
    hogy halad az M.-es project?
  • ThomasGins
    Időt fáradtságot kimélő nfr
  • Czicsa
    Köszi zenoka és Aldaryn! :)
    Nem tutor alapján csináltam, csak rátettem a homokfutót egy plane-re, amire tettem egy matte/shadow materialt. Meg egy vray light.
  • Aldaryn
    Egész apró részleteket is szépen eltalált. :)
  • zenoka
    egesz jo fotoba illesztes.. melyik tutor? marmint a felso kep:)
  • Czicsa
    A sulink kapott egy 3d-s nyomtatógépet, amivel kinyomtattuk az általunk tervezett homokfutót. Videó itt!

• nenad
    azokon kívül, ők nem érdekeltek mivel nem angolul jelenik meg a könyv.
  • Aldaryn
    Nos, tudom, elég egyértelmű, de Evermotionnek is van highpoly 3D ótó gyűjteménye.
  • nenad
    valaki tud a dosch designon kívül céget amely 3d auto model dvd/cd-ket árul?

• ThomasGins
    +R
    :P
  • Aldaryn
    Jóez. :)
  • norbee46
  • Aldaryn
    Ne bonyolódj túl bele. Modellezz.
  • norbee46
    Oksa! a system unit setuban a csuszkán nem kell semmit változtatni ugye?
  • zenoka
    nem folotte kettovel display unit scale metric es centi majd a system unit setupban (megegyel felette) ott is centit alitsd be.
  • zenoka
    wehehe ertettem fonok:)
  • norbee46
    Így jól csináltam?
  • Aldaryn
    Nem, ez nem jelent semmit. Ez a te kényelmedet szolgálja. A négyzetrácsot meg kapcsold ki. :) (G billentyű, úgysejó semmire) De innetől ha leteszel egy téglalapot 10x20 oldalhosszúsággal, ráfoghatod, hogy az neked ott 10x20 centi.
  • norbee46
    Köszi szépen a segítséget! Beállítottam centire én is. Tehát akkor most ez azt jelenti hogy a nézet ablakokba 1 négyzetrács 1 cm?
  • Aldaryn
    semmilyet, mértékegység nélküli generikus egységeket, mint nagyjából minden a digitális világban. A felhasználó dolgát megkönnyítendő meg lehet mondani neki, hogy egy ilyen mértékegységet minek írjon ki, én pl. centit használok, és úgy állítom be, hogy 1su = 1cm (su: system unit) De ennek az ég világon semmihez semmi köze nincsen. Customize/Units setup
  • norbee46
    Sziasztok!
    Nagyon amatőr vagyok még a modellezés terén ,de szeretnék belekóstolni egy kicsit! Az lenne a kérdésem hogy milyen mértékegységet használ a progi illetve hol tudom ezt beállítani?
  • Aldaryn
    Neeem, nem, nem, nem. Tessék azt a hajat és szakállat rendesen megcsinálni! Ameddig mutattad, az vérprofi volt. Vagy legyen látványosan ráfirkált, mondjuk szeszesfilccel, vagy kanyaríts rá fából faragottat, de ne hagyjad így. Irgumburgum.
  • Czicsa
    Köszi! A sweep-el működik, és a használata közben rájöttem, hogy miért volt nagy a profil, de arra nem, hogy miért nem követi az útvonalat.
  • ThomasGins
    Szálkásitani már nem kell:P
  • npeter
    jah csak a kamera maradt le válláról :P
    oda lehetne még tenni, ahogy lobog utánad ;)
  • zenoka
  • zenoka
    sweepet hasznald inkabb azzal egyszerubb.. loftal is meglehet csinalni de lusta diszno vagyok leirni mit rontottal el:)
  • ThomasGins
    Hasonlít:P
  • Czicsa
    Sziasztok!
    Lenne egy nagy kérdésem! Lehet nagy hülyeség, de nem találok rá megoldást!
    Van egy 3d-s útvonalam, melyen szeretnék egy profilt végigfuttatni.

A loft tool-t használtam, de ezt műveli vele:

A profilt a scene-be importáltam, utána lekicsinyítettem, gondolom ezért ilyen nagy a profil, de ha lekicsinyítem a shape-t, akkor látni, hogy nem az útvonalat követi.

Tudja valaki, hogy mi lehet a jelenség oka? Vagy esetleg milyen tool-lal lehet még ugyanezt megcsinálni?
  • zenoka
    en szeret keret:)
    fuves hmm majd a legvegen a sorozatnak:)
  • npeter
    keret nélkül lehet jobb lenne, nem?
    jah és füves nincs? :P
  • zenoka
    uj hatterkep.. lesz meg par sportolasos temaban
  • npeter
    talán ez a video segíthet. bár elég ratyi minőségben van, alig látszik vmi.:(

nenad: faszák azok a fák, és jó gyors is a render