3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

martyr
high:

Hogyha bölccsel találkozik, s az rámutat hibáira, s megfeddi, úgy örüljön, mint aki rejtett kincset talál.

ThomasGins
<#zavart1>
Low polynak jó ez!

\"So always look on the bright side of death\"

martyr
Teszek rá egy légzõcsövet, azt' porszívónak jó lesz 😊

Hogyha bölccsel találkozik, s az rámutat hibáira, s megfeddi, úgy örüljön, mint aki rejtett kincset talál.

martyr
Hi!
Új modellem:

Vélemény?

de még milyen billentyûzetet! még windows billentyû sincs rajta!

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
És nyomogatjuk a billentyûzetet! Mert az egérrel csak célozni lehet, wasd kell a mozgáshoz. 😊

per aspera ad astra

jaja egesz nap csak kattingatnak nem vegeznek tenyleges munkat mint a banyaban 😊)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

á, nem tudnak ezek semmit sem... csak mennyomjak a rendergombot és annyi. 😄D
én is eljárok arrafelé nézelõdni egy kicsit.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

jah de ciki volt a szitu😊)

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

npeter
tök jó ez script, köszi a linket 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Aldaryn
Miért, az, hogy az ügyvezetõ húga, még nem zárja ki, hogy csinos legyen. 😛

per aspera ad astra

errol az jutott eszembe hogy anno volt egy kozos projectem egy latvanytervezo ceggel es a project utan nezegettuk a kepeket az irodajukba es mindig feltunt egy leany a kepeken. egesz dekorativ volt. es mivel mar a sracokkal kozvetlen volt a viszony bedobtam hogy hellooo ki ez a csajszi a kepen mert igazan atraktiv (peresze nem ez a szohasznalat)
mire az ugyvezeto mondta hogy:
- a hugom.

mondjuk a jo kapcsolat megmarad de azota ovatosabban nezem a cutout peoplekat😄

Aldaryn
El sem tudod képzelni, mennyire kardinális probléma ez itt is.

per aspera ad astra

szerintem van koztuk nem egy 3d-s emberke is . nekem is bejottek az uj melok Putyieknal egyedul a "gomba" nem marmint szerintem vlt ra vagy egy orajuk😄DD

npeter
szeretem nézegetni a munkáitokat. szép, kidolgozott képek.
nektek tök jól néznek ki az emberkék a képeken, nekem meg szinte sosem sikerül közel olyan nézetbõl fotót találni ami jó lenne, fõleg ülõ emberkét :-(

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Sámán
Repvez:
Titkosak... <#hehe>
Mondjuk a legeslegegyszerûbb szerintem -még ha nem is túl elegáns- hogy ha ilyen "6lapos ház" dolgokat kell csinálni...
ha van egy "épületfalad", mondjuk 20x30m (mindegy), akkor csinálsz hozzá egy pl 200x300 pixeles PS-es texturát, és csak arra az egy lapjára "ragasztod rá"
(ha adsz az egész épületnek egy alap texturát -pl a legelsõ mintarekeszt a material editorban, utána a következõ rekeszeket már csak 1-1 polyhoz (vagy amennyit egyszerre kijelölsz) is hozzárendelheted, ott meg megadhatsz bármilyen képet, csak a kijelölt lapokra fogja rátenni -végülis a "házfal" méretéhez tudsz PS-ben olyan "pixel méretû" texturát gyártani, vagy egy fotót akkorára méretezni -ha szebb vagy pont bénább textura kéne rá akkoris csak ezeket a méreteket kell felszorozgatni vagy leosztogatni)

TG/szeleb -nem gondolkozni kell az ilyesmiken, de amúgy sok-sok jó -szeleb "megoldása" sem rossz persze <#vigyor2>

FeketeVipera 77 SS

ThomasGins
Nekem ez is elég hasznos kis script texturázáshoz.

repvez
ugy is az a bajom hogy mindig látok valami olyan dolgot egy progiba ami könnyünek tünik aztán kiprobálom és kiderül hogy mégsem ugy van az ahogy látszik.Szinte már az összes ilyen progit kiprobáltam , de az user gyengéit egyiksem potolja 😛
Amugy kik az informátoraid akiknek eljárt a szája 😄
Itt a tavasz, dagad a fasz!!

ThomasGins
Neked mi jut eszedbe a tavaszról?<#vigyor3>

Sámán
Amúgy ha kipróbálgatod az összes ilyesmi 3d tervezõprogit, és (ha jók a beépített informátoraim... <#nyes> ) repülõs szimulátorhoz kellenek az épületek... ne hagyd ki EZT sem... -ez tulajdonképpen pont ilyenekre (is) készült -nem lehet vele hiperextra effektekkel renderelni, nem kezel mindenféle übersokpoly-s módosítókat, de viszont ingyenes (csak regisztrálni kell), legális, és ehhez van az a tutoriálom is... (fõleg ha megtalálom... <#hehe> ) -és pl a Flight Simulator-ba is rengeteg kieg ezzel készült -mindenhol lehet találni anyagokat, hogyan kell belerakni a progiba (nem csak FS-be) amiket ezzel csináltál (mi pl hangárokat, helipadokat stb... )

3ds Max-al szemben a legelsõ dolog amit imádok benne... ebben minden nézetben JÓK!!!!! a koordinátairányok... -nem pakolgatja az "alap jelzéseket" össze-vissza... igazából ezt csak az afogja érteni aki kipróbálja -mert nyílván mindenkinek az a király amit megszokott... <#smile>

FeketeVipera 77 SS

Sámán
Van rá többféle megoldás is -ha pl van egy kész texturád, ami nagyjából odapasszol, rá is lehet igazgatni, vagy ha ezt a "kicsomagolásosdit" akarod, és PS-be a "zöld körvonalak közé szabni" a texturát, ahonnan majd Max rápakolja -de nekem pl sokat segített a "hivatalos tutorial" is -igaz angolul van, de nem olyan iszonyat vészes és elég részletes -nem muszáj az egészen átrágni magad, én pl simán kihagytam ami aktuálisan nem kellett, elég érthetõek külön-külön is az adott részek:

Innen szedd le a materials and mapping (-meg ami hozzá tartozik kieg anyagok -ha meg is akarod csinálni a tutorial-okat -de csak simán a pdf is elég érthetõ) -elmondva marha hosszú -van benne low poly épülettõl kezdve a repülõig, meg a repülõ pilótájáig minden ilyesmi, aminek textura kell...
(nekem a többi innen leszedhetõ tutorial közül is sok bejött...) <#wave>

(Pont ilyen épületes, nagyon low poly, nappali-meg éjjeli texturázós magyar tutoriálom volt valahol -ha megtalálom elküldöm... -bár még Gmax-hoz készült... nem tudom mennyire lesz használható 3ds Max-hoz... -kb holnaputánig nem nagyon leszek itthon -és 2 régi vinyót meg 1-2 régi dvd-t kéne átnéznem -ha egyáltalán megvan még... )

FeketeVipera 77 SS

repvez
ti hogy szoktátok ezt csinálni ? Az alap texturán a fekete háttéren és a zold körvonalakon kivül nem látszik semmi a PSbe igy a vertexek sem .
ThomasGins
vertex painttel elvileg lehet ilyet, és polyboostban is volt hasonló firkálási lehetõség.

repvez
abban még valaki tud szegiteni, hogy hogyan lehet beazonositani könnyen az unwrapolt texturán a kiteritett részeket hogy a modellen hol melyik és milyen pozicioban is van, föleg már PS-ben értve.Mert ha uresen átviszem psbe akkor nem tudom hova kéne tenni rá a megfelelö texturát.
Esetleg valahogyan meg lehet jelölni a részeket maxon belül?
hát, mostanában inkább elúszni szoktam...

Aldaryn
Csináltunk kisebb ápdétet. Inkább csak amolyan szintentartó jelleggel.

per aspera ad astra

Free
Ne feledd.....

MINKET NEM LEHET KIRÚGNI....

... a rabszolgákat eladni szokták....

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
Akkor ki vagy rugva😛

nekem meg a repülés... 😊

jaja oszt johetnel at..megint ujabb szomszedok vannak😛

Free
jöhetne már a tavasz hiányzik a motorozás 😞

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

latom ma mindenki megorult <#idiota>

the world is mine

ThomasGins
<#eplus2>

ThomasGins
Egy nyitott pacás könyv az élet. Tavasz = ****

tavaszrol is cask 18+ os otletek jutnak eszembe..ejj vagy oregszem vagy fiatalodom..

es a memoria menyisege 😄DD

the world is mine

npeter
thomas biztos vmi kannás szívóval fog elõrukkolni, lehet le is animálja mûködés közben😛

wolrd3d-n is indul 1 verseny: tavasz
elég tág fogalom, lehet ott is fantáziálgatni, csak a technika és a tudás szabhat határt 😛

neem vagy perverz abban tenyleg mindig pina van meg fluid simulacio😛

Free
ezen talán majd indulok lenne egy két ötletem 😊

Yeah, végre ismét gyakesz.

Free
lesz majd még elefánt meg hangyász sün meg fémkeresõ és végül teáskanna :d de a tied mind kanna lesz 😄

De ezért szeretünk 😊

Free
<#mf1><#mf1>

ThomasGins
Ó ujabb AP 3d verseny... és porszivó a téma... és én vagyok megkiabálva ha kannára hajazok😊
Mint a Rorschach paca teszt köny,amiben mindig p*na van, és én vagyok a perverz😄

egyenlõre nincs, fõleg íves testeknél probléma lehet, de majd gondolkozom rajta..

asszem lesz itt egy mini contest ha kesz lesz nenad😄

Aldaryn
Van arra lehetõség, hogy teljes volumenen belül pakolja a vertexeket, vagy az bonyolultabb lenne? Vagy már most is úgy van, csak én vagyok faszláma, mint általában?

per aspera ad astra

jujujuj erre kivancsi vagyok mar nagyon!!

ThomasGins
pöpec!

betettem még egy funkciót vertex randomizáció, így végképp el lehet softosítani a megejelenést.
Holnap-holnapután lesz ui.