63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
nenad #54439 nincs :D -
#54438 hallottam valakitől hogy a spline alapú modelleznésnek már rég fel kellet volna váltania a poly alapút. van ennek értelme? -
nenad #54437 sztem jelenleg polyban volt a modellezés esetleg scan. Scannek itt igen komoly jelentősége lenne. -
#54436 Ez brutális!
Vajon a modellezés is is ilyen módon történik, vagy csak a megjelenítés? -
#54435 Igen. Azon gondolkodom, rendelnék egyet, de mindenhol kifogytak. -
#54434 Erre gondolsz?
VRay the complete Guide by Francesco Legrenzi -
#54433 Van itt olyan geek, akinek megvan a vray könyv? :) -
szeleb #54432 okés megoldottam, bocsi a felesleges kommentért! -
szeleb #54431 Sziasztok! elég amatőr kérdés de végigböngésztem a tutorialokat és nem igazán értem h mi nem jó, és nem is találtam meg 1 óra keresgélés után.Annyi h a blueprintet szeretném beállítani és a viewportokban nem látszik a kép, de ugyanakkor renderelésnél meg ott van.pedig be van állítva h rendesen is ott legyen de mégsem.mi lehet a gond?előre is köszi! -
nenad #54430 gép: core i7 930 -
nenad #54429 A fényerőkülönbség az SPPM miatt van, még nincsen beállítva ilyen szempontból. A renderidő különbség jelentős.. Úgy néz ki jóval több fény éri az üveg alatt található felületeket is, ami tipikus probléma.
4.5 óra BPT+MLT
16 perc. SPPM
[IMG]http://iaro.3dmax.hu/kep/luxb -
nenad #54428 egy uj trükel az sppm több mint kétszer olyan gyors lett. Beta2 től lesz publikus is. Addig is mekkora poén. :D -
#54427 Vagy stop motion gyurma animáció... :D -
Midas #54426 wooot tenyleg azt hittem rajzoltak :D -
zenoka #54425 szamitogepes grafika valoszinuleg:) -
Midas #54424 Reggelt valaki nem tud valami infot hogy az iron man filmben mikor folveszi a pancelt azt hogy hozzak ossze? -
Midas #54423 en nem vok ennyire bizakodo ezzel kapcsolatban -
nenad #54422 nekem mind1, csak jó legyen. Mem felhasználás oriósi lehet, de a hatás meggyöző. Statikusnak statikus, viszont valószínű rombolható. -
Midas #54421 erdekesen nez ki de nem ertem hogy keres ra a szukseges pontokra :P -
nenad #54420 ujabb poligont leváltható technológia.
http://www.youtube.com/watch?v=Q-ATtrImCx4&feature=player_embedded#at=149 -
nenad #54419 még 1 fontos dolog, ez még nem a gpu-n fut... Csak simán cpu-n
majd ha a gpun fut. -
nenad #54418 nem én rendereltem.
A renderidőtöl függetlenül ha jól tudom nem is igazán létezik més rendelelési metódus ami ezt a feladatot meg tudja oldani korrekt végeredménnyel. Persze a Progressive Photon Map-et is beleértve de az jóval lasabb lenne SPPM-nél. Esetleg BPT+MLT bár a végeredmény leképzési ideje kétséges, főleg a visszavert felületeken látható causticset illetően. 48 óra biztos kellene neki :D
Később leképzem én is, sztem bár még nem teljesen multithreade nem lehetett több 1 óránál. Maga a kód SPPM csak 10 napos kb. :D barmi jó a koderük. -
#54417 Renderidő, hardver? :) -
zenoka #54416 szep arnyek! -
nenad #54415 Stochastic Progressive Photon Mapping akcióban.
Kizárólag az üvegbúrában található izzó szolgáltatja a fényt
-
nenad #54414 már a számítástechnikai szlengbe is betört a zsidó-náci ellentét:
"Szóval fasisztáknak jó, mert igazi árja kodek, egy zsidó se gányolt bele a kódba. Értem én..." -
nenad #54413 bug?
controller szabályozza azaz animációban vannak
próbálj meg snapshotot létrehozni belőle. -
#54412 max 2011, néhány tárgyat nem hajnalndó elforgatni semerre, akármilyen pivot módban vagyok, miért? -
nenad #54411 nem rossz, a szineket mindig a modellek tetején ellenőrizd. Ott kell kiadniuk az eredeti szint ha sima skylightot használsz.. -
#54410 NFR! Barátkozok a Linear Workflow-al.
-
nenad #54409 más, tud valaki valamilyen programot vagy megoldást a sok nagy file másolás belassulásra?
Tehát ha pl TC vel átmásolok egy lépésben 4gigabájtnyi nagyobb filet 1-2gb után jelentősen akár 1/10-ére is lassul, míg ha egyenként közvetlenűl egyiket a másik után akkor megmarad a sebesség. Mintha Tc egy copy parancsot használna ahelyett hogy méret alapján uj copy parancsokkal oldaná meg, így windows is ki tudja űriteni a buffert, vagy egyebet. -
zenoka #54408 a tenga-t ne tessek a gep tetejen tartani bekapcsolt modban mert akkor ilyen problema lesz:D:D:D
-
nenad #54407 érdekes problémaval találkoztam hardver szinten. Valamiért lefagyott egy gép gyakorlatilag meghatározhatatlan okok miatt. Sem túlmelegedés sem hardver hiba nem jelentkezett, windows event manager sem talált semmit, Bios is rendben volt. Gyakorlatilag az mentette meg a gépet, hogy minden komponenst kihúztam és visszatoltam. Valószínűleg a gép rezgése olyan helyzetbe hozta valamelyik elemet, hogy az időnként itt vagy ott megszakította a kapcsolatot és kifagyott a gép. Azóta ez a próbléma nem jelentkezett, úgyhogy valószínűleg nem az alaplap és a aljzat kapcsolata volt sérült. Hmmm, ilyen is van. -
#54406 Köszi a segítséget! Sikerült megoldanom!
Ha valakit érdekel hogy oldottam meg! -
#54405 Ez gimbal lock lesz szerintem, keress rá erre a kifejezésre.
Vagy a Guerilla CG erről is készített egy magyarázó videót:
-
#54404 Csináltam egy videót! Így hátha érthető!
-
nenad #54403 3d renderer photoshopban.
Poén, egész jónak tünik a videó alapján.
link -
#54402 Mit nevezel te saját tengelye körülnek? Nem a pivot körül? Mert animációban csak azt tud a MAX, minden mást linkeléssel lehet csak megoldani. -
#54401 Ó, régi szép időkben építettünk mi PCt frigóba, de olajjal teli akváriumban is. :) Mindkettőnek megvoltak a maga, khm... gyermekbetegségei. -
#54400 Ugyan ez van nálam is. Kerestem a neten rá megoldást, de olyan, mintha senkivel nem fordult volna még elő!
Ha valaki tud segítsen pls!