3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

kérdezd meg Al-t hogy milyen mértékben állít a color curves-eken utána, mert a nyers kimenet nagyon ritkán használható. Jó hogy az lwf világos meg minden, de így kimosott feelingje van, ami lehet a textúrák világosságának a számlájára is írható

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

én is ugyanígy látom, de direkt nem akartam utómunkázni rajta, hogy látni lehessen a nyers végeredményt

npeter
a két képbõl kellene 1et összehozni😊 a második jobb lenne kontrasztosabban (szvsz)

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

looool😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

hehe, a vicc, hogy tényleg meghúztam valamit ami piának tünt de aztán kiderült, hogy svéd csepp... 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

npeter
ha vkinek nem tetszene a mostani select menu, így lehet lecserélni régire
most olvastam csak, lehet más már rég tudta, akkor sorry<#falbav><#integet2>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

na, akkor a belsõ után a külsõ tesztképek:
vray rheinhard color mapping
vray lwf

az elsõ kép hagyományos módon lett bevilágítva (egy korábbi munka): environment color+direct fény
a második már vraysun+vraysky (vagy mi... 😄 )

minden anyagot nem volt idõm átbuherálni, csak a legfontosabbakat. érdekes, hogy a tükrözõdések mennyivel jobban elõjönnek lwf módszerrel.

mit ittál?

no muti!

ThomasGins
Nah tolok vele egy nfr-t, de wire képet ne kérj😄

\"So always look on the bright side of death\"

ama fura maxscriptr errorba botlottam ami olyan mint amikor az ember el szeretné dönteni mi volt elõször a fa vagy a magja..

ha a funkció van definiálva elõszõr, és a rollout utána akkor a rollout problémázik. Ha utána akkor a funkció. Nincs mit tenni ekkor kell elõszõr fakebe funkciót létrehozni, majd utána a funkció.

Ez egyébként nem az elsõ eset, hogy ilyen problémával találkoztam.

Rizsát rövidre fogva ez nem jajgat rollout miatt.

wireizer -1 bug

További szép estét és toljatok valami szép és érdekes formát eme csodálatos scriptel.
A helpet olvassa végig az aki nem tud beteljesülni a használatában 😄

holnapi nap projectje lesz meglesem😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ez ilyen, túl sok a vertex és sokat kell számolni.
Hozz létre egy low poly verziót belõle.

nah majd kuldok nekik valamit😊
egyebkent nem nagyon sikerult normalisan mukodesre birnom nagyobb ojjektumoknal primitiveknel igen de mondjuk bonyibb objecteknel 10-15 perc utan sem vegzet sima alap beallitason sem

azé mert ez sima script, reklamáljá az autodesknél. LOL.
Na nemsoká lesz update.

ThomasGins
<#eplus2>

repvez
ilyenkor ez a jelenet ugrik be nálam😊
Bálint Ferenc alias Aldaryn a Tóth Szabolcsot még keressük aki leforditja magyarra a nézöknek 😄
erdekes mert nem az egesz mesh wireizalta hanem csak egy egy elementjet..lehet azert mert nem egybol keszult hanem ugy attacholtam ossze..viszont a sima teapotnal a csort sem csinalta meg 2 szer..

rakuldtem egy csaladi hazra..basic hause kivancsi leszek mit dob ki😛

jah nenad a wireizer miert csak egy szalon szamoltat? most tesztelgetem lehet kiakasztottam a gepet vele😄

ThomasGins
most kellene a másoknak rész😊

Egy korábbi jelenetem tesztrendere:
vray buhera exponential color mapping
vray linear workflow

Fõleg a sötét tartományokban látható az eltérés (meg persze a színekben).

A photoshop egyõl kilyukasztotta az alphánál a képet, pedig a color picker látja, hogy van ott adat. Channel persze nem látszik.

Aldaryn
A max bitmap inputját állítjuk 2.2-es gammára, valamint a globális gammakorrekciót. Így a material edittorban és a viewportban "jól" látjuk a színeket, anyagokat. Az input 2.2-re azért van szükség, mert a legtöbb bitmap eleve nem lineáris térben van, et linearizálni kell elõtte. Hiszen a lényeg, hogy minden input és output lineáris legyen egészen a végéig.

VRayen belül nem használunk semmilyen color mappolást, mindent nagyunk alapértéken, egyedül a gamma van 2.2-re állítva, de az is csak adaptation only módban (így tényleges colormappelést nem végez, de a mintavételezésnél figyelembe veszi, hogy milyen lesz kb a kimenet, ez ugye az intelligens mintavételezés hatékonyságának megtartása miatt kell) A renderelésnél VRay framebuffert használunk, amiben van egy sGB kapcsoló, azzal lehet a lineáris buffert megnézni "valós" színekkel. Az exr fileok alapból lineáris fájlok. Ha olyan programban nyitod meg õket, amik ezzel tisztában vannak, az eleve gammakorrekcióval fogja megjeleníteni elõtted.

per aspera ad astra

Al, írtál, 2 kérdést vet fel bennem:

az általad lineárisnak említett munkafolyamat, valamint azt jelenti, hogy a renderelést linear color mappinggal készíted? gondolom a exr formátumban mentitek akkor a képet. ha így csináljátok, akkor hogy oldjátok meg a preview rendereken az anyagok, fények ellenõrzését?

emelett még a 2,2-es gammakorrekciót is maxon belül alkalmazzátok, vagy akkor az is postban készül? (ennek csak a neve linear workflow, vagy ez most ugyazazt jelenti, amit ti is használtok)

(ha a válaszok között van mûhelytitok, akkor nem gond ha nem árulod el) 😛

Elkészült az Axor-om 😊

http://truckgamesmods.atw.hu &#1071; &#1083;&#1102;&#1073;&#1083;&#1102; &#1090;&#1077;&#1073;&#1103;!

egyértelmûen tõled függ. Az alkotói szabadság. 😄

aha, nekem nem jelent meg ez a hiba mert a rollout már bent volt a memben.
Este javítok.

ha kulonbozo szinuek akkor sztem elkepzelheto 😊

the world is mine

ThomasGins
És szerinted átlátható lesz a nagy kuszaságban, hogy mit is ábrázol a kép?

az ötlet a sima wireos megjelenítésbõl ered, de igazából szeretnék egy egész interiort összehozni, ami csak wireirezed objektumokból áll.

privatba ird meg legsyi mit ir ki.

ThomasGins
( max9-be nem megy :-)

du tuti ezzel fogok jatszani otthon😛
jaja meghackelted az AP-ot nem tudjuk torolni a 2 hozzaszolast😄😄😄

Aldaryn
eltörted az artistpubot. 😞

per aspera ad astra

ThomasGins
F*sza!
Ez egy olyan script amit még ki kell találni, hogy mire is jó😄

jo multkor amikor itt beszeltuk arra a vegkovetkeztetesre jutottunk hogy meglehet de a biztonsag kedveert collapseold ossze a modositokat ha van a legvegen.

simán oda vissza meg lehet nyitni bármelyik irányba. dolgoztam már együtt emberrel így, és nem volt semmi gond.

Itt az elsõ publikus verzió. Lehet benne pár bug.
editable meshel müködik.
következõ verzóban lehet lesz pick vertex, hogy be tudd állítani honnan kezdõdjön a generálás.
Van benne help is alul, igaz ángilusul irtam.

wirezer

Zocsi
Hello, azt szeretném kérdezni hogy a 64-bites MAX-ban csinált dolgokat meg lehet-e nyitni 32-bites progival? Van valamilyen kompatibilitási problem?... nem értek hozzá, azért kérdezem... :$ 😄

ThomasGins
Fõzünk sok kávét nekik😊 De egy final kép tutorért még rágjuk a fülét😊

Free
elmennék azért hozzátok gyakornoknak . csak ott ülni és nézni hogy dolgoznak a mesterek . mert a felét nem értem annak amiket írsz 😊

Beszélek is majd Putyival mennyit kér azért hogy napi 8 órában ott rontsam a levegõt heti 1 2 alkalommal 😊

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ThomasGins
Azt sajnos nem😞

Aldaryn
Köszi! Van közöttük olyan, amire több, van amire kevesebb idõ jutott, és sajna a pénz is meghatározza, mennyit lehet egy-egy projekttel foglalkozni. 😞

per aspera ad astra

martyr
Köszönöm.
Munkát nem tudsz adni? 😛

Hogyha bölccsel találkozik, s az rámutat hibáira, s megfeddi, úgy örüljön, mint aki rejtett kincset talál.

Aldaryn
Én nagyjából négy éve saját munkáimban (Maxwell renderer elsõ bétái után kicsit megkésve felfedezve a koncepciót, hogy a legjobb, ha minden lineáris és hdr egészen az utolsóutolsóutolsó output color mappeléséig) hivatalos munkákban pedig két éve mindenképp. Valójában nem "elõremutató" megoldás, hanem "A" megoldás. Mivel fényterjedés és energiamegmaradás végett az az egyetlen, ami hiteles, ha a renderelési folyamatban, és utómunkában amíg csak lehet minden input és minden output lineáris, és renderoutput lehetõleg hdr is. Aztán postban a végén color mappeléssel azt csinálsz, amit csak akarsz.

Aztán az egészhez az is hozzá tartozik, hogy a jeleneteket a valóságnak megfelelõ arányokkal rakod össze. Minden az arányokon múlik, mert skálázni az egészet egyszerre bárhogyan lehet, de a jelenet egyes elemeinek egymáshoz viszonyított értékeit nem lehet független változtatgatni. (És ezalatt értendõ, hogyha pl. van a jelenetben egy sor 50Wos izzó, akkor azoknak mindegy, mekkora fényerõt állítasz be, de ha van egy pár 50es, meg mellettük egy sok 1200Wos ívlámpa, akkor már lényeges, hogy a kettõ arányaiban stimmeljen, de az is, hogy egy fafelület fényvisszaverési tulajdonságai úgy viszonuljanak egy papírlapéhoz, ahogy azt tennék a való életben is, et cetera, et cetera...) Végsõ soron ez a munkafolyamat kontroll és kényelem, mert elõre tudod, hogy mit és miért kell betenni, hogy azt vedd ki, amit akarsz. 😊

per aspera ad astra

AL: nagyon jók a munkák. Sztem a gomba se rossz, jó lenne, ha már valamit kezdenének vele, mert elég ronda látvány így, ahogy most van... Ti akkor most 2en vagytok? Nem értem, hogy bírjátok ezt a tempót, ilyen minõségben! Grat.

Én abban dolgozom, bár C4D-ben. Mit értesz az alatt, hogy elõremutatóbb? <#lookaround>

ThomasGins
Frankó igy nagyon!

repvez
köszi mégegyszer az infot. Megvan az informátor is 😛 üdvözlöm .Még majd lehet hogy jelentkezek .
a jelenlévõk közül ki dolgozik linear workflowban rendszeresen élesben? én még mindig oldschoolban nyomom, de próbálnék áttérni valami elõremutatóbb megoldásra.