63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    3dsmax 2011 old material browser visszaállítása..

Also, it appears that you can bring the old editor back to CME/SME. Close Max, open SME.ini (in your plugcfg folder in your user directory) in a text editor, change UseOldMtlBrowser=0 to UseOldMtlBrowser=1, save the file, open Max, Open CME, Get Material. To use with SME, close the in SME browser, and Rendering | Material/Map Browser. Which can actually give you access to both in SME, not sure what kind of issues this could cause thhough.

It will be in your hidden user directory so you must search hidden folders as well. on XP it would be \Documents and Settings\user_name\Local Settings\Application Data\Autodesk\3dsmax\version_number\enu\plugcfg\ on Vista/Win7 it should be in \Users\user_name\AppData\Local\Autodesk\3dsmax\version_number\enu\plugcfg\.
  • VisualHarmony
    Köszi a komenteket majd még turbózom mert másutt is elégedetlen a nép a minőséggel:D
    Aldaryn miért nem látod? Mondjuk nekem csak Benq monitorom van, de nálam nem setít, jobb minőségű monitoron ennyire gyász?:(
  • bencsab
    A régi material editort már az első mozdulattal visszaállítottam. A material/map browsert viszont nem tudom, hogy lehet-e.
  • nenad
    tedd vissza a régi material editor a a Compact Material Editor mode al, A material editor első menűjében felül. Egyébként fos az egész, de mivel dotnet bizok benne hogy csak valami nagy kupac bug miatt ilyen lassú. Egyébként már van service pack is hozzá. Mindemellet én 2009-re esköszöm. Bár lehet még max9 is megfelelne funkcionalitásával.
  • Dick
    Sziasztok!
    lennne egy kérdésem, egy biped karakterhez rendeltem bip mozgást.
    szeretnék rajta módosítani Track view - Curve editorban, de nem látom az egyes csontok position, rotation görbéit. Jól jönne egy kis help remélem tud valaki segíteni.
  • bencsab
    Ja, 2011-es max.
  • bencsab
    Azér hihetetlen, hogy mindig beleesek abba a csapdába, hogy megelőlegezek egy nagy adag bizalmat egy újabb 3ds max verziónak, majd a végén nagyot koppanok, hogy szarabb, mint az előző.

Először is első ránézésre alig lehet kiigazodni az ikonok között, teljesen egybefolyik az egész UI. Alig látni, hogy mi van benyomvan, tök egyformák az ikonok.

A viewport már egy családiháznál használhatatlanul belassul a 2009-es verzióhoz képest.

És legnagyobb fájdalmamra az alt+görgő nem működik már (ugye a finomzoomolás).

A material/map browsernél nem lehet szűrni, hogy csak a kijelölt objektumok anyagait lássam benne. Egy új maptípust betenni egy anyagba kb. 5× annyi ideig tart, úgy túlszervezték az egészet.

Ezek csak az első pár óra nyögései, gondolom jönnek majd újabbak.
  • goofre
    és valaki ismeri a wings-et és a blendert?Azok is ilyesmik, főleg a blender.
  • goofre
    valaki valami letöltési linket tud adni?Bocs az illetlenségemért, csak nekem már a fülemen folyik ki az agyam, mert nem találom sehol, kerestem mindenütt a neten.
  • zenoka
    ha mar turbozol akkor:
    -felenk eso sarka az epuletnek a csunya mint a text rosszul illeszkedik a saroknal mint a disp miatti feketeseg
    -balra a kerites nagyon egyhangu erdemes lenne valtozatosabban
    -fent a kisteto olyan mintha egy plane es disp lenne semmi vastagsaga a tetonek
    -a viragok nem jonnek be nagyon egysikuak mintha nem is lennenek elforgatva sem
    -a fu bejon lusta gazda jo hosszura hagyta:D
    osszesegeben tetszik:)

jah es udv itt:D
  • Midas
    nallam viszonylag oke mondjuk en nem monitoron nezem
  • ThomasGins
    Egész jónak tűnik ez a multiscatter:)
  • Aldaryn
    MultiScatter és AutoGrass már jobban produkál együtt. Sajnos van valami konfliktus, de nagyon még nem jártam utána.

A kép biztosan jó, nálam itt szinte semmi nem látszik belőle, éstudom, hogy nem amonitoromban van a gebasz. ;)
  • npeter
    Hi!
    Nekem kicsit sötétnek tűnik a kép. De lehet csak nálam ilyen.
    Jah az autogras+scatter eléggé rossz viszonyban állnak egymással.
    Amúgy grat a képeidhez, láttam más-más 3d-s oldalon már ezt-azt tőled. ;-)
  • ThomasGins
    Szerintem nagyon rendben van, és amennyire láttam a többi munkád is nagyon jó minőségű!
  • VisualHarmony
    Sziasztok!

Új vagyok még itt a fórumon, gondoltam bedobok egy képet véleményezésre:)
    Az épület egy kb 3évvel ez előtti projekt most csak kicsit felturbóztam.
    Autograss + Vray scatter másnak is izom lassú együtt?
    Várom a kritikákat ötleteket mivel tehetném szebbé a következő munkámat.
    KÉP itt: http://dl.dropbox.com/u/405131/1FULL.jpg
  • nenad
    be(le)fagytál?
  • ThomasGins
    nah, nekállok jegezni ebbe a melegbe ugyse megy semmi
  • ThomasGins
    del tool:D
  • Met
    gyumázunk vagy gyurmázunk?
  • Aldaryn
    Hmm, az nem jó, ha annyit kell undozni. :|
  • nenad
    egyébként ez súlyos programozási hiba maxban. Úgy tünik mintha max nem tudná melyik szinten történt az előző művelet.
  • ThomasGins
    Egy undo funkció mindenképp, ráfeküdnék egy fél órára tuti:)
  • zenoka
    jah jo lenne ilyen toolok a valo eletben:P
  • ThomasGins
    Hatalmas!
  • npeter
    hát ez tényleg qrva jó :P
  • putyi
    a nagy klasszikus
  • zenoka
    otletbe nalam ez utot:D
    http://www.youtube.com/watch?v=FOOynE1F4P4
  • npeter
    vmik nap láttam már, 5letes és beteges is egyben :P
  • ThomasGins
    áááááá
  • putyi
    egy kis lazításnak:

http://vimeo.com/13085676

elromlott a légkondi, 35 fok van legalább.
  • myers90
    Sziasztok!
    Lenne egy kis problémám, hátha valaki tud segíteni.
    Van egy modellem, riggelve van, minden jó szinte. De a probléma, hogy a csontváz el van forgatva. Ha a "főcsontot" (amihez linkelve van ugye a többi csont) elforgatom, akkor természetesen az egész csontváz elfordul. Na most ezzel semmi baj, mert beállítom úgy, ahogy nekem jó. De szeretném, ha mégis a csontváz "rotation" értékei maradnának 0-án (pontosabban ez a bizonyos "főcsont" értéke. Nagyon remélem, hogy érthetően írtam, mert sajnos még nem vagyok valami profi...
  • nenad
    még 1 érdejes dolog ami már inkább fura a max2011 induláskor majd 500 megát eszik, utána egy laza mozdulattal 450 megát kitesz a vinyóra (virtual membe) és alik pár 10 megabytot használ a memóriából. Hmm. Lehet ezért ilyen tetű... Ez a 32 bites 64 bites windowson.
  • nenad
    2011-ben is vissza lehet állítani a régi material editort... Egyébként slg is csak a régivel megy. Material Editor első menűjében a Compact Material Editor-t kell alkalmazni.
  • nenad
    video a telnethez, pár embernek nem volt egyértelmű. Gondoltam hátha kell valakinek.

video
  • tenkenorman
    nem szóltam:D
  • tenkenorman
    mennyi idő alatt nyomta ezt ki?
  • nenad
    slg ha kell valkinek, instance, telnet material change support stb.
    Angolul ment a briefing azért bocs.

letoltes

Here is the latest verision of slg mayhem throgh 3dsmax.

First since probably most of you want to know, or try is the telnet. For the telnet controll there are some rules you have to follow. Always make sure that slg is running before you start or stop a telnet session. There are some issues regarding dotnet exception handling, so if you dont use that way max could just exit Or the next time you connect it wont work. Dont forget to let firewall max connect to slg.
    After telnet is connected (it will take about 5sec) if you havent pressed "o" (always on top) in slg rendering window, the do that, and then just use the material editor and change the materials as you wish. Right now only material change is allowed the physichal sky comes later on.

Since the telnet option now the default opencl latency mode is low. You can change that at the accelerator group.

Physichal sky group moved up just below the enviroment, for easier access.

For the instance support you must set the Accelerator to Multilevel QBVH.
    Portal lights should not be instanced. Actually with portal lights the best method is to attach them together and export that way.

if you want to use x86 version then rename the slgx86.exe to slg.exe. Netx release I will make a switch for this.

On the end, remember always, if some object normals looks wrong turn off the export normal option in the material.
    Objects without materials will not export normals, this is the default behaviour.

-known bug, make sure that your portal, and light objects have uvw. Sometimes it exports improperly.This will be fixed in next release.
  • ThomasGins
    FlowerCreator update,bekerült a create panelbe... hátha kő vkinek:)
  • zenoka
    igen tudom.
    este gyujtok egy gyertyat.