3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

martyr
Hi!

kérdés:

mr vagy V-ray?

az is érdekelne, hogy minimum milyen hardver kéne hogy ne keljen fél órát várnom egy kép-renderre?
köszi.

Hogyha bölccsel találkozik, s az rámutat hibáira, s megfeddi, úgy örüljön, mint aki rejtett kincset talál.

ThomasGins
http://roller.student.utwente.nl/tut/texturesize/
itt a megoldás,ha meg nem jársz ide ráfáztál😛

\"So always look on the bright side of death\"

Tisztelt olvasók. Olyan kérdésem lenne, hogy az miért van és hogy lehet megváltoztatni hogy mikor 3dsmax-ba betöltök egy nagyon jó felbontású blueprintet akkor is, mikor rárakom a dobozra mintának a kép nagyon rosz minõségüvé változik. Ha bárki tudna nekem segítteni kére írjon egy üzenetet az e-mail címemre: [email protected]
szerintem a blurscript pakkban van ilyen replacer de nem vagyok benne biztos

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Csak a megsoxorozott ojjektumok utólagos távolságának módositására kellett volna.

path menten spacing tool (bar a regebbi verziokba felb@szta neha az agyam)? vagy mire gondolsz/mihez kell/screenshot<#mf1><#ravasz1>😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
nincs maxban array-hez hasonló modify véletlenül, amit nem ismernék?😊

Lt.Balu
Kezdem feladni ezt a nurbs-ös dolgot, mert pl a szárny végi lekerekítést 4 görbével tudtam csak megoldani,és biztos vagyok benne,hogy lenne rá egyszerûbb megoldás is. Ötlet esetleg? Köszönöm amúgy, hogy segítetek😊

-- AMD FX-8350 -- ASUS GTX760 -- Samsung SyncMaster P2450 24 --

készre modellezd, aztán konvertáld át editable meshbe. Utána alkalmazd a nornal.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

mayaban sincs vele semmi gond

the world is mine

ThomasGins
Maxba elég sz*r a nurbs, minél bonyolultabb dolgot csinálsz annál több bug jön elõ ( szerintem ). Ha nurbs a cél akkor rhinót használj, ha max tanulás, akkor meg felejtsd el a nurbs-öt.😊

Lt.Balu
Köszi a választ,sajna nem nagyon boldogulok. Ha pl a szárnyat vesszük, van egy darabja, ami a többi részével ellentétesen viselkedik. Ha külön arra az elementre is rádobom a normal módosítót, akkor sem változik az eredmény.. no ez nem tudom,mennyire érthetõ😊
Kép:

(valszeg az intel ujabb trükkje, hogy lehuzza az AMD-t ;-)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

úgy néz ki ugyanez a probléma megoldódik winxp64 alatt, négy (!) linpack egyidejû futtatása is megegyezõ eredményt ad.
a linpack futtatása után a kérdésekre a válasz.

10000
10000
10
100000

Mindez mivel a linpack sokkal hamarabb kimutatja a hibát mint más stabilitás tesztelõ. Érdemes command lineból indítani.

flip normals.

csak egy érdekes info az intel burn test-rõl. Tegnap teszteltem megint a gépet és winxp64 alatt hibat jelzett, atmentem vista alá, és négy teszet futtatam egymás melett, és minden rendben volt. Majdnem biztos, hogy a keretrendszer okozza a problémát, esetleg a winxp64 ben van valami probléma, illetve a linpack 64 bitzes verziójával van baj. A vista 32 bites volt. Csak azért szólok, hogy vigyázzatok vele.

Lt.Balu
Sziasztok!

3-4 napja próbálkozom a Max-szel, és egy kis tanácsra lenne szükségem:
A mellékelt ábra szerinti modellt próbálom összepakolni NURBS-vonalak palástolásával, azonban a renderelt képen hiányoznak szeletek a modellbõl. Mit kellene beállítanom, hogy mûködjön? Elõre is nagyon köszönöm a válaszokat!

Aldaryn
Az adaptive DMC AA elõnye nagyon megnõl, ha sok glossy dolgot kell samplerelni, mert a glossy effektek samplereléséhez használt mintákat szétszórja, és az AA-t is azokból alakítja ki, ha már egyszer úgyis kell venni több mintát egy DOF, reflection, area light, vagy ilyesmi miatt.

per aspera ad astra

ennek ellenére még mindig hasznos, és elég jól megbírkozik a zajos jelenetekkel is, mivel, egy két éve óta amióta megjelent az 1,5 megváltoztatták a müködését. Sokkal gyorsabb lett.
Régebben kinszenvedés volt Area Light-al stb használni, az újban alig lassul be töle.

Lehet butaság de ugy gondolom, régebben mintha nem jó helyen helyezkedett volna el az antialiasing kódja, olyan érzés volt mintha sokkal többet kellett volna dolgoznia, azaz pl, AA az árnyákokat, aztán a textúrákat stb, és utána összeblendelni. Ma mintha egy lépésben hajtaná végre az egészet.
Talán valami ilyesmi lehetett a probléma. Sztem még mindig az egyik leghasznosabb AA. Persze a reflection/refraction-nél belassulhat.

Aldaryn
Az adaptív AA már csak a backward kompatibilitás miatt van ott. Az adptive DMC AA sokkal fejletebb, és okosabb, fõleg, ha akad más glossy samplerelt effekt is (akár csak egy area shadow, ) ami ugye elég gyakran akad.

Szvsz a teszt elvégzése magában összemérhetetlenül kisebb számítás, mint egy plusz mintát venni, tehát alapesetben a tesztelés, hogy hol kell plusz minta, a lehetõ legkifinomultabb lehet, és nincs szükség állítani.

per aspera ad astra

elkészítettem egy test jelenetet checkerbox texturával és adaptive aa val teszteltem. -1/2 9 másodperces, 0/2 8 másodperc.. LOL Gyorsabb volt undersampling nélkül... 😄
A color treshold, normal treshold stb-nek nincs a renderidõre hatása, ami arra enged következtetni, hogy a tesztet vagy mindenképpen elvégzi, vagy nem mérhetõ a hatása kisebb jelenetekben.

azt még jó lenne megtudni, hogy ki lehet e kapcsolni valamely funkciót a vray image samplerben. Például nem kell color treshold, vagy normal treshold, csak object outline-t szándékoznék használni. Így még lehet, hogy gyorsíthatnánk az AA-n.

npeter

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

repvez
Lehet ehhez is jol jönne egy másoknak rész, mert mindent értek csak a scatter+ PF szavakat nem és hogy hogyan lehet összekeverni bennük a dolgokat <#idiota>
ThomasGins
Lehet szerncsésebb csinálni x tipusu házat és scatterel vagy PF-ben összekeverni.

pedig itt van. Az elejen röviden kicsit lejebb részletesen leirja mi mennyi.
http://www.spot3d.com/vray/help/150SP1/render_params_imagesampler.htm

FRenkie
Azt, hogy mi alapján dönti el, mennyi mintát vegyen, nem találtam :S

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

repvez
nenad: Neked volt egy ilyen házkészitö sripted, ezt mennyire lehet arra használni hogy minimális polygon felhasználásával lehessen sokféle épületet gyorsan generálni?MErt leszedtem a bulding generatort, de az egy kicsit bonyolult már számomra ilyen célra.
Egy programba kéne minél több és változatosabb low poly épületet gyártanom (házak ,panel, templom gyár, erömü stb..)
Létezik valahol ilyen script vagy plugin ?Vagy hogyan lehet a fenti generátorral lecsokkenteni a polygon számot?nem kellene falvastagság meg átlátszo ablakok sem
vray help?google? ha onnan nem megy akkor szivesen

FRenkie
Úgy látom ma este magamban beszélek. Még lenne egy kérdésem, az adaptív subd samplernél hogy dönti el gép hogy a minimum és maximum minta/pixel keretei között mennyi mintát vesz?

na valaki jöjjön és magyarázza el! 😊

FRenkie
Rájöttem valmire,

vray dome light és vray phys camera esetében ha nincs gi, akkor hiába állítasz bármilyen paramétert hogy világosabb legyen a kép, akkor a fixed és dmc sampler esetében egyszerûen véges szintû a világosság. Egyedül subd samplerrel mûködik normálisan. Ha gi-t bekapcsolom akkor viszont mind3 samplerrel normálisan mûködik. Ez miért lehet?

FRenkie
csaó,

miért lehet az, hogy a vray dome lightom intenzitását sehogy sem tudom átállítani? Se a multiplierrel, se a kamera expozíció állítgatással.

kösz
F

hja ez mar csak ilyen de pl azt megteheted ha egy sikba vann sok lukk akkor felosztod a sikot annyi reszre amennyi lukat szeretnel az egy kis reszen modelezel egy lukat es utana masolod a polykat..
sajnos nem sajnos ilyen ez.. de gyakorlassal rutin lesz.

atenza
Amit linkeltél videót, abban több megoldás van, azért kérdeztem, hogy az utolsó-e a legjobb... Gondolom igen, de elég macerás, fõleg ha sokat kellene lyukasztani.

hehehe

te még fiatal vagy, te még a sex utánmeész, mi már azt nézzük melyik az amelyik megbizható ;-)

ThomasGins
Mert mi már öregek vagyunk és láttuk az összest😊

npeter
vajon a nõgyõgyász vagy a plasztikai sebész mit nézeget az utcán? 😛 fõleg nyáron, amikor a hõmérséklet emelkedésével egyenes arányban nõvexik a látható bõrfelület nagysága is😛

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Free
volt pár igen drága próbálkozásom.. de hála az égnek sokat tanultam belõle......

na nem azt hogy lassabban menjek hanem hogy m,ár km -ekrõl kiszúrom a traffipaxot 😊

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free
látod ez a különbség.. én a homlokzatokat a csajok meg engem néznek.... 😊

".. mit nézeget ez a marha olyan magasan ....." ".. figyeld mindjárt nekimegy az oszlopnak...." "... ezt a birkát...."

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
Nem értelek titeket. Én az utcán a csajokat nézem.

per aspera ad astra

of course

the world is mine

fent van meg valaki.

Free + npeter: Én csak a verda határait szoktam keresgélni, de úgy látom nem én vagyok itt a legveszélyesebb...

ThomasGins
Delta force bhd, CS nem jött be vmiért.

Ha nem birok aludni, fejbe én is szoktam modellezni,de ott is kifagy a max, kevés a memória😄D

Free
hát én nem tudom amikor utcán megyek kocsival akkor folyamatosan a homlokzatokat nézem , hogy mennyi minimális polyból lehet megrajzolni 😊

npeter
hihi, tán csak nem CS? 😛
nekem régen évekkel ezelõtt amikor napokat át játszottam F1-es gaméval be volt kapcsolva az ideális ív mutató (szaggatott vonal), aztán a valós világban is azon kaptam magam, hogy vezetés közben a felezõvonalon probálok menni 😞) na akkor szüneteltettem kicsit a gamét 😄

oohh no para azokon lefekves elott szoktam gondolkodni asszony mar alszik en meg fejbe modelezzek😊

multejjel.hu jo hely elfog a nosztalgia jo par storynal😄

ThomasGins
Ez olyan mint egy hét nonstop fps-ezés után, az utcán a tetõket lesni,hogy snipereknek milyen jó hely lenne, hogy leszedjenek😄

npeter
én meg azon szoktam agyalni, h vajon az egyes objekteket subdiv-el vagy milyen eljárással leheten a leggyorsabban lemodellezni 😛 lehet ez már beteges. fõleg rajzfilmeknél van, hogy én pl. hogy oldanám meg ha meg tudnám oldani <#pias><#confused>