63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• kifli
    Abban nem vagyok biztos, hogy olyan jó lenne, meg skinezni sem tudnám az alapoktól :/
  • zenoka
    nem is hiszem hogy lesz... valahogy ez most budosnek tunik ez a contest
  • nenad
    eddig nincsen olyan igazán nagy dobás, A nagyágyuk dobják a szokásosat de azontúl nem igazán.
  • SZilaJMaGGoT
    Szerintem okosabb ötlet lenne csinálni egy új modellt mint egy meglévőt átalakítani. :/
  • ThomasGins
    ikea bekaphatja:)
  • zenoka
    lol most olvastam egy masik indulonal hogy szolt a gyarto hogy a srac nefelejtse el a csavarok vegerol a GYEMANTOT:D:D mert arany cavarokat hasznalnak ezzek osszeszerelesehez es az arany csavar fejebe gyemantot pakolnak:D:D:D:D
  • zenoka
    visszaterve erre erdekes beszelgetes alakult ki a gyarto es az indulo kozt
    http://www.evermotion.org/vbulletin/showthread.php?t=81037
  • ThomasGins
    Smooth highlights, helyett kipróbálhatod a other/flat-ot, plane materiálnál meg nem diffusba teszed a képet hanem self illuminationba.
  • kifli
    köszi majd kipróbálom, olyan hajnal 3 körül majd rá is érek számításaim szerint :D
  • Czicsa
    Teszel rá egy materiált, aminek lehúzod az Opacity-jét! Perspektív nézetben beállíthatod a Transparency-t none-ra.
  • kifli
    újabb kérdés :)

Na mostmár sikerül módosítani a modelt, de én egy foto alapján szeretném ezt tenni, így be is tettem a képeket, front/back/side/top
    Úgy csináltam mint pl auto modelnél a blueprinteket szokták betenni. Csináltam minden oldalra hozzá egy akkora planet amekkora a kép, material editorba betettem a képeket, majd rá a plane-re.
    Ahoz hogy látszódjon a kép, be kell kapcsolni a smooth+highligts-ot. Így viszont, az előbbi képben beszúrt model szürke lesz mint perspektive nézetben, és kitakarja a képet. Azt meg tudom oldani, hogy a háttérben látszódjon a kép, és melette a model wireframe maradjon?
  • ThomasGins
    Ok, xref kell nekem:) Ez a substitute bazi lassú rendernél
  • ThomasGins
    Substitute modifit használja valaki? Érdemes vele nagyobb projektet lebontani több kisebb részre?
  • kifli
    remélem nem :S
  • ThomasGins
    a skin módositóra gondoltam, ha belepiszkálsz a meshbe, lehet ujracsontozni az egészet, szerintem.
  • kifli
    nemhiszem, a szemüveghez külön skin fájlok tartoznak :)

Az arc pedig meg van csinálva a skinen :)

Bár úgyis át lesz alakítva az egész :)

Amúgy az editable mesh poly patch közt mi a külömbség?
  • Midas
    az alap :)
  • nenad
    slg video
  • ThomasGins
    De a skin ettől szerintem összeomlik.

Nenead, nem volt még időm sajna, este ujrapróbálkozok:)
  • nenad
    sikerült összehozni az SLGs verziot?
  • zenoka
    hat persze hogy tudod editable meshnel szerkeszted a fejet es kitorlod a szemuveget..es ha mazlid van valaki felepitette mogotte azt a reszt.....
  • ThomasGins
    Köszi! De tudásban, itt jópár ember után csak kulloghatok.
    De egy jó kép izlás dolga is, és mindenképp meg kell tanulni először látni és utána láttatni.
  • Midas
    sejtettem :) es gondoltam hogy nem veszed komolyan, nem olyannak ismerlek amugy es sztem te csinalod a legjobb scripteket meg ilyen kis izeket :D
  • nenad
    a te képedről beszéltem, de egyébként én sem vettem komolyan.
    Mindig saját tapasztalat alapján döntök végül.

Azért vicces hogy a régi kis laptop mire nem képes még xpvel :D

• kifli
    Szevasztok erről a modellről el tudom távolítani a szemüveget?
    És tudom valahogy módosítani a feje formáját?

Studio max 7-nél újabbat nem tudok használni, mert ahhoz nem jó a plugin, amivel importálom a modellt (najó, 8-hoz talán még jó, de hivatalosan az már nincs a listában)
  • Midas
    nem savanyu :) en elso sorban festek meg rajzolok a 3d csak aztan jon eddig inkabb csak hobbi volt talan most majd jobban eloveszem amugy sztem thomas munkai amik kiemelkedoek de ez nem verseny azt meghagyom 10 eves visitozos cs-s baratainknak.
    En azert csinalom mert szeretem amugy ez csak poen volt unatkoztam munka kozben mindenki azon dolgozik ami neki jol esik:PP
  • zenoka
    savanyu a szollo?:):)
    no offense de ahol nenad van szint 3d-ben ahoz neked meg kell egy olyan 5-10 ev szerintem:)
  • bon
    Az SP2-es XP már felejtős, inkább SP3. SP2 támogatása júli 13-tól meg is szűnik.
  • Midas
    nekem nem jon be.
  • nenad
    jó a wirezieres kép mi? :D Egyébként nem rosszak a képeid csak a bevilágítás gáz, azt kellene gyakorolnod.

Itt van még 1 lol a windows 7 nek. 256 mega ram, cerka 750.

• Midas
    nem akarom elvenni a kedved a 3d-tol :D
  • nenad
    na ne flameljél itt a windowsról az öreg rókának, toljál be valami képet inkább :D:D
  • Midas
    hat ez tenyleg csapas :) de nekem fontosabb a gyorsasag mint az hogy vmit rosszul ir ki :PP
  • ThomasGins
    Hátha jól jön valakinek: length calculator script
    2009 alatt nálam nem ment sajna, ha tud rá valaki okosságot hogy menjen annak örülnék:)
  • zenoka
    igen erre gondoltam de zsenialis a cegtol hogy ezt igy kitalalta..marmint az ilyen tipusu reklamot gondolom ugy van a contest liszenszelese hogy a ceg innentol kezdve felhasznalhatja az alkotasokat reklamkepnek..:)
  • Aldaryn
    Muhahaha, kár, hogy egy bitangdrága és egyben ronda moduláris vacakot kell vele reklámozni.
  • zenoka
    hoho szekreny fanoknak:P
    http://www.evermotion.org/main/rendering_competition
  • zenoka
    ha megcsinaloda a talajt strandosabra es zajmentesebbre az egeszet plusz egy ket kagylo (giccsss az kell) senki nem jon ra hogy nem foto:D
  • nenad
    egyébként még 1 ok az xp mellett, hogy a win7 proci óra jelét rosszul írja ki ha meg van húzva. Ennyire nincsen még kifforva. Majd úgy sp2/sp3 körül váltok.
  • nenad
    jók ezek a képeid, csak akkor rendereld le őket zajmentesre.