3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

repvez
Köszi a tanácsikat,Az a baj hogy nem szimpla házakat kell hanem reptéri épületeket és eszközöket ami nem éppen szabványos elrendezésüek és ember sem mindig látszik rajuk.Söt van hogy nem is találok rola képet csak a Google earthbe látom felül nézetbe de az sokat nem segit a forma és a textura elkészitésébe.
Sketchupot probáltam mert ott elég jol be lehet pozicionálni a kamerát, de nem mindig sikerül a megfelelö helyre huzni a vonalat mert a perspektivábol ugy tunik hogy jo, közbe meg teljesen más sikba kerül a vonal, föleg az átlos részeknél fordul elö amikor nincs tengelyhez valo snapelés.
Attol hogy be van állitva a perspektiva attol hogyan tudom megadni a modelnek a pontos méretét?
Egy épületre 500 polyt lehet szánni ugyhogy elég egyszerüen kell kivitelezni, ugy hogy azért felismerhetö legyen belöle az épület.
zénóka jól írta, kell elõször a perspektívát kell belõni, hogy stimmeljen (kamera látószöge, pozíciója, stb). ezt úgy tudod legegyszerûbben, hogy rajzolsz egy plane-t a homlokzatra, felosztod szegmensekre, és addig állítod manuál technikával a kamera pozícióját, míg meg nem találod a megfelelõ perspektívát. ha látsz viszonyítási pontokat a képen, akkor azok alapján lehet méreteket saccolni, és egybõl arányos plane-t rajzolni. aztán ha megvan a perspektíva belövése, kezdheted modellezni.

azért az ivy-nek sem akármilyen a generátora, jó lett a kép fasza nyugis atmoszférája van.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
camera match tutorialokat nézz neten, és van camera material is azzal rá tudod huzni a képet.Sketchupnak is van egy ilyen ficsörje, de ne abban modellezd le,csak max egy boxr-ra huzd rá a texturát,és a kamerával mentsd el.

\"So always look on the bright side of death\"

eleg sok epuletet csinaltam az elmult idokben csak kepek alapjan mid poly szinten. a meretet be tudod lonni szemre amihez a legjobb tampontok:
-van e ember a kepen😊
-nyilaszarok meretei (az azert latszik hogy ujepitesu vagy regi belvarosi berhaz)
-google mapson saccperkabe letudod merni a befoglalo mereteket
-van a norc.hu nevu oldal ha pestrol kell a lowpoly epulet ott ilyen google earth viewszeruen megtudod pluszba nezni
plusz:
keres ra a neten, van par program ami perspektiva korrekciot csinal igy konyebb kiegyenesiteni a texturat majd vagy kurva sok psseles

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

repvez
jo lett a kép.
Lenne egy kérdésem is ezzel kapcsolatban, kép alapján hogyan készited el a modelt ugy hogy nagyjábol méret és alakhü legyen?
Mert nekem is kéne majd valami hasonlot gyártanom csak épületekkel low polyba és nem tudom hogy egy fénykép alapján hogyan kezdjek neki hogy a mérete és formája hasonlitson az eredetire.
Arrol nem is beszélve hogy mivel lowpoly lesz igy az eredeti épület képét kéne használni texturaként hogy az ablakok és egyéb részletek látszodjanak rajta.DE ezt sem tudom felfogni hogy hogyan mentsem le texturaként föleg ha alacsony felbontásu a kép vagy nem pont meröleges a rálátás a képen az adott falrészletre.

Köszi thomasgins megjavult töle 😊
npeter
nenad: tök jók a képek, egyre érdekesebb, pofásabb.

Én meg elõszedtem az ivy generatort: kis NFR 😛

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Jim Morrison
Eziiiiigeeeeeen<#merges2>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

ThomasGins
<#wow1><#circling><#taps><#guluszem1>
Jöhet tesztelésre a cucc😄

le akalappal!😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

redqeenes aztán egy kis photoshop.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Fasza, nagyon profi lesz.

ThomasGins
Nagyon állat!
Mégmégmég

két más testel, kicsit más algoritmus, beteljesedés. Valamikor gyártok ui-t és közreadom.

<#eljen>

the world is mine

ThomasGins
Jól néz ki,kicsit pókhálós kinézetû.

itt egy ujabb verzió ami már randomosabb, ez már közelít ahhoz amit szeretnék.

valószínüleg, õ úgy tünik intersection tesztet alkalmazott. Nem néz ki rosszul, de fene se tudja mennyi tisztogatás kell neki. Én egy olyat szeretnék létrehozni, ami vertex/edge alapú, és íly módón könnyeben alkalmazkodik a felülethez. Aztán majd késõbb még lehet kibõvítem. Ez a mostani az elsõ futás volt, a vonalak nem ennyire egyértelmûen fognak az élek mentén haladni.

jaja ezzel tolta
http://www.guruware.at/main/

ThomasGins
Az övé ivyvel készült nem?

nem, ez olyan rendszerben müködik, hogy megkeresi az élhez tartozó vertexeket, majd az egyik kiválasztása után, az ahhoz tarozó élek közül random választ egyet majd ismét elõrõl az egész, illetve eltárolja a vertexek koordinátáit, amibõl majd splinet rajzol.
Ez csak az elsõ verzó, a késõbiekkben olyan lesz mint amilyet az artistpubon is látni lehet..

kep
a kép VisualHarmony munkákja.

ThomasGins
doc&setting-be töröld a 3dsmax.ini-t hátha...

ThomasGins
Lattice modifyt nem ismered?😛
Vagy egy élnél több vonal is van?

És nálad kb. mennyi a szintidõ egy ilyen bútorra? Nekem átlag 2-3 órámba telik egy ilyen elkészítése. Kicsit még sokallom, bár én kockarajzoláshoz vagyok szokva, és nincs ebben rutinom. 😊

repvez
tudja valaki hogy mi lehet a hiba oka, ha valaiért késve vagy egyáltalán nem reagál a parancsokra a max?
Egy egyszerü téglatestet probálnék letenni rámegyek a boxra és a wievportba kattintva és huzva nem jelenik meg a téglatest csak miután elkészült és egy másik viewportra kattintok , majd átalakitom editmeshre és ki akarom jelolni az éleket de nem jelzi ki hogy sikerült e a kijelölés és még a koordináta jel sem jelenik meg a mozatáshoz.

már probáltam a default visszaállitást, de semmi erdmény, be van állitva a driver is dx9re
wireizer v0.1 ;-)
edge alapon mûködik.

na emberz, ha elkészül a kis scriptem, amivel az objektek belsejét fonalasítani lehet akkor nyomhatunk vele egy kis nfr-t. Látom mindenkinek van egy kis plussz ideje.

Free
Ennek a fotónak tökre olyan hangulata van mintha valami babaház belsejét fotózták volna le.

Akkor már amit te modelleztél és készítettél kép életszerûbb. 😊

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Aldaryn
Mi elég sokszor dolgozunk úgy, hogy pár fotóból modellezgetünk bútorokat agyba fõbe. Szeretek bútorokat modellezni, de herótom, ha még egy árva méretet sem képes közölni a gyártó. Az olasz bútoros weboldalakat pedig már álmomból felköltve is tudom sorolni, és szidni. 😄

Igen, azért gondoltam, hogy nem te rontottad el, hanem egyszerûen furcsa... 😊 tutira a design része, de van abban valami, hogy nem véletlen szokták pont elforgatva felvenni a szálirányt. Frankón olyan lett a fotel, mint a képen, ergó, jó munkát végeztél. 😊

per aspera ad astra

Hát, történetesen ehhez semmi köze a Bivának, egy másik megbízónak készült. A dolog poénja az, hogy ebben a megbízásszegény január idõszakban bevállaltuk úgy a melót, hogy minden bútort lemodellezünk katalógusból, ami nincs meg készleten. Így még sohasem vállaltunk melót, mert úgy gondoltuk, hogy nem lehet rentábilisan kihozni a végeredményt. Hát majd most kiderül a végén a munkaórákból. Persze mondanom sem kell, hogy mindegyik bútorról csak fotók voltak újságból szkennelve (szék, aztal 2 nézet, fotel 1 nézet) méretek nélkül, úgyhogy ez adja meg a dolog nehézségét.
Ja, a fotelon így áll a map a fotón is.
kép

Aldaryn
Ah, ettõl most masszív Biva noszatlgiám lett, és megfájdult a fejem. Azt hiszem, életem végéig elkísér majd a mézszínû bõr adekvált ingere, ami közvetlen vezérli a könnymirigyeket. 😊
A fotelen nem fordítva vala 90 fokkal az a fa map?

per aspera ad astra

Aldaryn
😊 Üdv a klubban. A MAX belsõ parancainak kb 80%a a maxscript frameworkjén keresztül fut. Ha valami natív bináris kódban van is, az is maxscripten keresztül hívódik meg, oda kommunikál, így lehet, hogy amit láttál, az épp nem script, hanem lefordított kód, de attól még elég gáz a dolog.

AD fórumokon visszatérõ téma, hogy *rengeteget* lehetne gyorsítani maxon, ha már csak a maxscript interpretert többszálúsítanák. 😊

per aspera ad astra

nebazz, nem hiszitek el, lehet minden maxscriptben fut maxon belül.
Valahogy kiakasztottam a konvertert, és a maxscript editor ablakban megjelent a macroscript ami a convert to editable mesh, stb vezérli. Behalok. Nem hiszem el, hogy ezek nem C-ben futottak.
Komáim, egy nagy maxscript programmal dolgoztok.
Opsz.

ThomasGins
fumefx rá <#eplus2>

Nekem ez a mai termésem:

Ennek a munkarésznek most különösképpen örültem, mert nemigen szoktam bútorokat rajzolgatni, és már kezdett elsatnyulni a modellezõ izmom.

npeter
jópofa, kis smooth mehetett volna a szárára még 😛
nekem ff kép jobban tetszett vhogy

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

jaja, a rhinos polgen-nek a maxos változata. Természetesen használható szekrények is.
Ha lesz idõm továbbfejlesztem idönként beesik egy két konyhabutoro melo, azokra tökéletes.

ThomasGins
Polc generátort már csináltál,ez annak a fejlesztése?

ThomasGins
ok, ajtó😄

a chamfer funkció még nincsen implementálva 😄

ThomasGins
Hát az a lap ott elöl?
Elsõre olyan pinceablakos😊

hmm, vagyis szinesben, az elõzõt töröld al légyszives

Kép

FRenkie
És te mire következtetsz?
Nem lenne rossz egy otthoni renderman verzió. És a raytrace helyett melyik technológiára gondolsz?

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

Aldaryn
Juteszembe, nem tudom, figyeltétek-e, hogy Pixarék nagyon komolyan nekiláttak, és fejlesztik a PR Renderman marketing oldalát. Komplett cikkek a feature-ökrõl, hogyn mit merre, és hogy mindez mennyivel hatékonyabb, mint a raytracelés. 😊

Nagyon sokáig semmi, de semmi marketing nem volt, csak egy feature felsorolás. Mindebbõl elég sok mindenre lehet következtetni.

per aspera ad astra

szekrénygen rulz, tolok egyet 😄

na ez az amit én nem így gondolok, vagy nem egészen így, sztem a megadott dinamic memóriába tölti a cuccot, és oda be-ki lemezrõl, tehát mintha a lemez egy l3 cahce lenne. Ezért is gyanítom, hogy az instancolással egyezõ sebességet el lehet érni proxyval (bizonyos szituációban). Az már másik dolog, hogy ha így mûködik akkor ebben az esetben melyik jár jobban, talán a proxy rendszer többet bír összességében.

Egyébként nem vagyok benne biztos hogy per ray szinten müködik, de ha ez van a helpben akkor valószínüleg igen, még nem néztem utána. Valamelyik nap kitesztelem, mert érdekes probléma lehet.

egyébkénz az instanolásra is riadót fuj vray, ha limitálod a dinamic memoryt

Aldaryn
Az utóbbi két hét kellemes fûrészporszagban telt. Rákattantam a szekrényekre. 😄

per aspera ad astra

meg mindig masnapos vagyok😊 asszem csak holnap fogom ertelmezni a mai napot😄D

youth
Szekrényt rakni? Fúj te tényleg beteg vagy 😊))
(majd kérlek dobj egy email, mert elvesztettem a címed, köszi)

Youth

Aldaryn
Megint milyen technicisták vagyunk. Valaki rakjon szekrényt.

per aspera ad astra