63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• ThomasGins
    Nekem ez a kedvenc: 3:1
  • Aldaryn
    Wikin pl. , elég komoly fejlesztések történtek, sok még a hetvenes, nyolcvanak években. Működő fegyverek is születtek. Ha jól emlékszem, csak jegelték az ötletet, el nem vetették. (nagyon sok helyet és tömeget lehetne spórolni)
  • nenad
    arról még nem is hallottam.
  • ThomasGins
    Ágyúval verébre topik:)
  • Midas
    aztan a nemzetbiztonsag bevisz mindotoket :D
  • Aldaryn
    Ezért jó a max topik. :)
  • Aldaryn
    Nekem azzal van bajom, hogy a lőszer hüvelye azért nagyobb kaliber, mint maga a lövedék, márpedig a csövet mindig kicsivel a lövedék kalibere alá méretezik, hogy a huzagolásnak legyen értelme. Ha a cső elég széles, hogy a lőszer hüvelyét végig tudjad rajta tolni, akkor nagyon oda a pontosság, mivel egyfelől nem lesz értelme a huzagolásnak, másfelől pattogna a golyó, ami a csövet is kikészíti. Persze nagyon speciális szerkezetet el lehet képzelni lőszernek, abban az esetben viszont már a hüvelynek nincs sok értelme. Ragasztott szilárd hajtóanyagot kell tenni a lövedék végére, mint a modern hüvelymentes rendszerekben. :)
  • nenad
    lőszert a pálcikával betolni, az a végén beakad. Mivel a löszer végén van egy perem-horony, abba akad bele a rugos bütyök. A csö hátsó része gyakorlatilag kihúzható, vagyis kicsavarozható. Csak a rugos bütyköt és a gyújtó tüskét tartlmazza. A másik rész tartalmazza azt a mechanikét ami a tuskét megüti, illetve a hüvely kilövéséhez szükséges mechanikát. Gyakorlatilag ennyi. Aztán lehet a hátul betöltés lenne a legpraktikusabb de az olyan vagány. Viszont speciális löszer kellene hozzá mivel a hüvelynek egyező vastagságúnak kell lennie mint a lőszernek. Ami megoldható. Kb így.
  • Aldaryn
    Amúgy ezt az elöltöltős hüvelyes dolgot hogyan képzelted? :)
  • nenad
    annyira nem is, de néha azért komálom a cuccot, természetesen nem olyan értelemben mint ember ellen használatos eszköz, hanem mint technikai csoda, mérnöki megvalósítés.
  • Aldaryn
    Nem tudom, valahogy hozzád nem tudom odatenni a fegyvergyártást. :D

Elöltöltős lőfegyvert, egészen addig, amíg nem szereltlőszerrel akarod használni, nyugodtan építhetsz magadnak, és használhatod is, ha bevizsgáltattad. :)
  • nenad
    poén projekt, majd ha sok pénzem lesz a snipert legyártatom és legyekre lövöldözök vele 1000 + méterről. egyébként 175cm hosszú a cső és elöltöltös... oh yeah. A lövés után a hüvelyt elöl lövi ki. stb. Ha beragad hátul lecsvar és kiszed és visszacsavar. Kurva egyszerú, jobb mint a kalasnyikov, igaz, sorozatba nem lehet vele lőni.
  • Aldaryn
    Ezek amúgy mik? :) Azon túl, hogy szép tiszta glossy tükröződések, és nagyon jó eye candy?
  • ThomasGins
    Állat, remélem hamarosan ki tudom próbálni végre.
  • Rees
    félig rájöttem:) vray-es anyagnál nem exportálja ki a map-eket:(
    Ha átrakom sima standard materialra akkor kimenti. Azt a Max behúzza rendesen, a textúra rögtön megjelenik, de ha Maya-ba vagy Cinema4D-be húzom be akkor még hivatkozás sincs az anyagokban, hogy mi textúra neve.
    Segítség!:)
  • nenad
    slg, és csak néhány percesek. Betettem telnetbe a kamera paramétereket, az enviromentet stb, Irtó király teljesen interaktívan belőni mindent. Első lépésben csak hozzárendelek minden részhez egy anyagok, még nem állítom be, export majd telnet és belövöm a materialokat majd az a bevilágítást és kamerát.
    KOOL., még van pár apró paraméter, azokat még beteszem és aztán full királyság. Ki lett javítva egy két komolyabb bug az opencl-ben is illetve az exporterben is így átlag 3-5000k samples per sec el lehet kenetni egy mezei hd4850-en. Most már valós időben lehet tologati az objektumokat is, csak instanceként kell menteni, ami egész új dolognak számít. Stb.
  • Rees
    Sziasztok!

Nem tudjátok véletlen, hogy miért nem akaraja kiexportálni a beállított külön mappába a map-eket obj exportnál? Megjelenik a mappa, aztán amikor kész az export akkor eltűnik...
  • ThomasGins
    Élethőek nagyon, ezeket mivel renderelted?
  • nenad
    (azt elfeljettem megírni hogy két régi tanáromat szívattam meg a pityukkal)
  • nenad
    meg1 sniper.

• nenad
    Fake weapon dev. :D

• nenad
    végre valaki gyártott egy texture shaker szerű utodot. Köszi.
  • ThomasGins
    Érdekes kis plugin. Lite verzio letölthető belőle.
  • Met
    Én is megnézem először, csak van ami menet közben derül ki :S
  • zenoka
    hmm en eloszor psben megnezem hogy minden stimmel:D mondjuk en az a fajta vagyok aki eloszor elolvassa a hasznalati utasitast mielott szetszedi az uj kutyuket:)
  • Met
    Engem annyira fel tud bosszantani ha a autó blueprint nem stimmel....
    Oldalnézetben odahúzom a vertexet ahova való, szemből meg már nem ott kellene lennie
  • VisualHarmony
    Félre értés ne essék én nem voltam tagja a 3 embernek(csak mondom még mielőtt v.ki azt hinné:))
  • Aldaryn
    Atyaég micsoda oldtimer RTS flashback... :D Jó lett, nagyon, gratula hozzá, a sok kis apró részlet rengeteget számít!
  • VisualHarmony
    3 Ember kemény munkája nyomán született ez a kis animáció amely az egykori Lussonium rekonstrukcióját mutatja be a PazirikStudio prezentálásában.

http://www.youtube.com/watch?v=KbzQ719ne_k
  • zenoka
    http://forums.cgsociety.org/archive/index.php/t-215323.html
  • zenoka
    nah latod ezt passzolom cgtalkon van egy topic keres ra ezzel foglalkozik de ok mas modszert toltak
  • Met
    Nem mert gondoltam, hogy 2010-ben nem kell fileban manuálisan írkálni, hogy kikapcsoljak valamit.

Mit keressek benne? 2x átnéztem és nem jöttem rá.
  • zenoka
    A 3dsmax.ini nem néz körül szerintem
  • Met
    Központilag ki lehet kapcsolni a Use Selection Bracket-et?
    Mert amikor új rajzot kezdek mindig aktív
  • SZilaJMaGGoT
    A mapok bsp alapúak? mert akkor az utat a map editorba kell megcsinálnod, a mélyedéseket elnyagyolva, és mint az előttem szóló mondta a textúrát megtoltod normal map-el...
  • zenoka
    akkor viszont nem displacement map hanem normal mapping

yihaaaa itt is elromlott a legkondi:/
  • Atikah
    nem mindenáron.. lényeg h 3d legyen mert játékba lenne
  • zenoka
    displacement map kell neked vagy zbrush ha mindenaron meshbe akarsz kontarkodni...
  • Atikah
    sziasztok!
    hogy tudok csinálni egy meshbe gyűrődéseket? vagy "gödröket", mert szeretnék csinálni egy kavicsos kátyús utat, és abba jó lennének keréknyomok meg gödrök..
    köszi a választ!
  • nenad
    nagyon szuper az engine!