3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

npeter
jópofa tényleg 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

ThomasGins

Benyomhatom ap-n a topikodba is?😊

\"So always look on the bright side of death\"

aaa te dog😊 lenyultad az otletem en is viragot akartam csak en cserepest😊) popec😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

SZUPER FANTASTICO! Nekem tetszik.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Csak ennyire futotta, a viz elég gáz lett. 😄

Free
ezért kell nagy asztal .. én terveztem és építettem magamnak olyat ami nekem kell 😊

Amúgy meg már most is olyan vállam van 😊))))))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

ezektõl a tács monitoroktól egy hónap múlva akkora vállad lenne, mint swarzenegger-nek. a három monitorhoz tessék hozzászámolmi az asztalt is. most néztük, hogy egy 160x80-ason nem fér el 3 23 colos.

Free
Mondjuk amit láttam ilyen tervezõ rendszer az volt az ideális.

89cm átmérõben touch monitor. ezen dolgozott .
mellette fele akkorában monitor rajta a referencia kép ( CAD foto- akármi)
ugyanekkora touch monitor a másik oldalon amin az UI volt.

majd ha nyerek a lottón én is összedobok egy ilyet 😊

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

Free
nah errõl beszélek
igen a 3 monitor lenne az ideális. én már nézegettem hogy mi mennyibe kerülne.
de nem túl favágó megoldás így átpakolni az Ui t? 😞

Erre lehetne valami jót kitalálni. egy csomó prg van már ami támogatja a több monitoros megjelenítést

nem tudom max miért nem normálisan

az a zune téma default háttere

martyr
Kezdõ vagyok 3D téren, de valahol akkor is el kell kezdeni.. hány százezret költsek még, mire haladó leszek? Fejlõdni munkahelyen lehet a leggyorsabban, de bejutni egy melóhelyre többéves tapasztalat nélkül hogyan, amikor gyakornokot sem keresnek?
Elég szar a helyzet és csak magamra (meg az ilyen fórumokra) számíthatok, ha fejlõdni akarok.. legalábbis ez most a meglátásom, de az is lehet hogy rosszul látom. 😊
Küldök pár képet mélben, nyitott tudattal fogadok mindenfajta kritikát.

Hogyha bölccsel találkozik, s az rámutat hibáira, s megfeddi, úgy örüljön, mint aki rejtett kincset talál.

A legújabb vrayekben már van automata lwf mod nem? Legalabbis a ma megjelenõ 1.2-es vrayforc4d-ben mar lesz, es akkor nem kell semmit molyolni a texturakkal, meg shaderekkel, csak benyomsz egy kapcsolot, hogy auto lwf es beallitod a gammat, a vray meg magatol aukonvertal mindent a megfelelo gammara a render soran.

rakd melle a monitorod es majd meglatod 😊 nekem sokkal kenyelmesebb es a szinek is sokkal jobbak rajta. Masik sokra mar rakotheted a gepet is igy joval nagyobb felbontast kapsz. De amugy ha hd kabelel olssze kotod mar akkor is tu eles kepet kapsz 😊

the world is mine

npeter
kis off:
létezik olyan, hogy a hardverkulcs beadja a derekát??
minden elõzmény nélkül nem indulnak archicad-ek :-( "nem található vagy érvénytelen bla bla bla..." <#falbav>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

elméletileg megoldható maxcriptel,hogy az adott vray material class-t lemásolod és létrehozol egy módosított változatot ahol van bitmap gamma is. Sok értelmét nem látom, mert az egész egyzserûen nem hozza azt az értéket amit kellene. Maximum sima color-nál számítható ki.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Ha jól emlékszem, nem. Sajnos nem globális az input gamma dolog, hanem minden bitmap shaderhez külön tartozik, a globalban csak a defaultot adod meg. bitmap megnyitáskor van lehetõség, hogy megadd, milyen gammájú a kép, ha utólag kell állítgatni, akkor vagy "újranyitod" az adott bitmapet, vagy manual módba kapcsolod, és úgy adod meg neki. Sajnos hiába van ott a "default", az is csak egy statikus értéket képvisel, ami érték az, ami anno eredetileg beállított volt a bitmap shader legutolsó betöltésénél.

per aspera ad astra

ez ilyen, így müködik, kell hozzá utólagos korrekció, vagy a textúráidra nem 2,2-õt állítasz hanem 1,8-at pl. Lõdd be úgy, hogy minimálisan kelljen állítani.

lwf gurukhoz lehetne még egy kérdésem?

ha mindent átállítok a maxban a szokásos módon lwf munkához (beleértve a bitmap input gammát is 2,2-re), akkor az már magában foglalja, hogy linearizáltan tölti be a bitmapokat? vagy még color correction-el inverz 2,2-re korrigálni kell egyesével õket?

ezt csak azért kérdezem, mert ha egy meglévõ kültéri jelenetet átállítok lwf-re, akkor nagyon fakó lesz rajta minden. vagy ez így ebben a formában nem járható út, és nem lehet csak így kapásból átkonvertálni? csináljam egyesével az összes anyagot?

mi az a noi fejbub bulihatter?😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

nekem ez az elrendezés jött be:
2 monitor

ez 2db 19-es monitor képe. ez az elv, mint amit te mondasz.
amúgy 3 monitor lenne az ideális:
1. munkaterület
2. beállítópanelek
3. cad monitor

ket monitor 2880*900 mindenre eleg egyiken ahogy irtad max masikon cad vagy referencia kep oszt pa
mondjuk ugy a legidealisabb ha ket ugyanolyan tipusu moncsi van.

nekem ez a felbontás bõven elég. A fényerõ az ami kicsit necces.

de a felbontás csak 1920x1280. innentõl inkább monitor.

valamelyik nap én is néztem, piszok nagy felület és éles a kép, megondolandó választás, csak túl drága monitornak.

mitõl van több helyed? csak a pixelek nagyobbak.

vegyel egy hd tv-t en is azon tolom mar sokkal kenyelmesebb mint ket monitor es tobb helyed is van.

the world is mine

Fasza házsártos hangulatban kezded a hetet 😄 - Nem mintha én jobb hangulatban lennék ma.

Ami max-ot illeti, szetem óriási hibát követnek el azzal, hogy nem az elejétõl írják ujra. Teljesen szétkalapált lesz az egész.

Ami node -ot illeti néha talán jobban átlátható de alapvetõen az egyszerû anyagok rendszeres létrehozására problémás megoldás.

Ezt leszámítva még mindig zsongok a gpu gyorsított rendererekrtõl, Van valakinek olyan Gforce kártyája amin kipróbálhatja az alább található új renderert?

Az új ui nekem bejön, stabilabbanak tünik mint a régi, én szeretem a nagy ikonokat, ugyse teszek ki sokat belõlük.

ja csak egy képernyõnyi gomb és csúszka között matatni nem túl hatékony. mi a két monitort arra használjuk, hogy a másodikon a cad prg megy és így a rajzot és a modellt egyszerre láthatjuk. vagy psp, vagy akármi.

Free
Nem volt az olyan rossz ám.

Amúgy amit én hiányolok a maxból vagy legalábbis nekem nem jött össze maradéktalanul, hogy az UI t másik képernyõre tenni.

Lassan nincs olyan ember sztem ezen a földön aki ne két monitorral dolgozna.

Jó lenne ha hibátlanul meg lehetne oldani, hogy pl az UIn csuszkák gombok panelek stb a bal monitor maga a rajz a jobb monitor.

Próbálgattam ezt megoldani de nem igazán jött össze úgy ahogy én akartam . mert habár a paneleket lehet külön külön pakolgatni de valahogy mégsem úgy ahogy kellene.

Aztán lehet én vagyok a pancser és béna és ezt meg lehet már most is valósítani normálisan.

mondjuk azért vannak benne reményt keltõ dolgok, de az a task specified workspace az elég nagy szopi lesz.(szerintem)

na, végre nekiálltak azt is elbaszni, ami eddig jó volt. a gyomrom már görcsbe ugrik, amikor meghallom az "intuitív felület" hívószót. ez így, elsö ránézésre hatékony munkára alkalmatlan, mint általában a node alapú modelezésre kihegyezett dolgok. minden esetben a munkafelület nagyon kis százaléka csak a tényleges rajz, a többi pedig node, gomb, csúszka. lassan visszajönnek a régi 3ds4-es idõk. lesz 2dshaper, 3deditor, 4dkeyframer és 3dlofter ja, és material editor. tök jó lesz kapcsolgatni közöttük...

sztem megcsinálják, csak fene se tudja mikor.
Nekem ami igazán hasznos volt az a multithreaded viewport, a többi nem túl lényeges.

mar olvastam rola azt hittem hogy csak keszul valami aprilis 1 ei trefa😄

A következõ generációs 3dsmaxról...
excalibur

A másik, hogy nagyon lecsökkent a kontraszt, olyan fátyolos lett a kép. Ezzel mit lehet kezdeni?

Elkezdtem próbálkozni (végsõ elkeseredésemben) a LWF-val, mert állandó problémám volt, hogy a renderelt színek még csak nem is hasonlítanak a a textúrákéira illetve a mateditorban visszajelzettekre. Azt írtátok, hogy LWF-val a viewportban látottakra hasonlít a végeredmény. Én apróbb sötétség-finomhangolásokat az anyagon a bitmap output colormappinggal szoktam állítani, de ennek a változtatása nálam nem hat a viewportra. Meg lehet ezt valahogy oldani? (max2009, d3d9)

lac coo
Én még MAX8-nál tartok.. 😄DD
Valóban kész lettem volna vele, csak érdekelt a megoldás ...😊
Próbáltam azt is, hogy a betûknél nyomtam egy inset-et, majd gondoltam a közel esõ vertexeket weld-elem, de nem jött be van amit nem lehet összekapcsolni ...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

néhány betût megrajzolni úgy, hogy a betûket beteszed a háttérbe tényleg csak perces meló... Már régen készen lehettél volna vele.

acad speciel betutipus tulkep a legjobb mindenre hasznlahato mivel splineokbol epitkezik ugye es azokhoz tudsz tulajdonsagokat rendelni

lac coo: miaz hogy nem nyitja meg importalni kell a dwg-t max 2009 tol mar kezeli az osszes acad formatumot.

ThomasGins
Elég ritkán proxyzok,de az normális,hogy csak preview-ra kapcsolva renderelõdik le?

kaosz unikornis lol 😄 csinaltam egy beszed animaciot amugy egy noi fejen majd nezz fol msnre es megmutatom

the world is mine

lac coo
Elsõ ötletem ez volt, de mondjuk egy "T" vagy "G" betõ körvonalából melyiket hagyjam meg ? 😊Mert ugye az alap terültetre semmiféle háló nem kerül .
Mindenhogy szívás... akkor inkább edge snap-el rajzolok egy hálót a betû területére .

Aldaryn
Õ mindezeket a lépéseket szeretné kihagyni.

per aspera ad astra

Sámán
Midas: áááh... angolul még valamicskét tudok, de kóreaiul... <#nyes>
(különben meg a szörnyfejek már alakulnak... de a lófejek... -tény hogy létezik néhány világban káosz unikornis is... <#hehe> )

FeketeVipera 77 SS

Sámán
3ds Max-ban az összes kreált textet elsõ körben "körvonalként" jeleníti meg, amivel aztán azt csinálsz amit akarsz -akár editable spline-á is alakíthatod, aztán meg simán használhatod "út"-nak egy loft-nál.

De ha úgy van beállítva hogy térben csinálja, akkor ami megtetszik neked betûtipus, azzal megcsinálod a szöveget, átalakítod editable poly-vá, kijelölöd edge szinten hogy melyik körvonal tetszik belõle, aztán create shape from selection,és megcsinálja külön (objektumnak) "vonalnak" -aztán az eredeti "szöveget" törlöd és megmaradnak a körvonalaid -szintén mehet editable spline-nak és megintcsak jó lesz útnak... <#smile>

FeketeVipera 77 SS

Aldaryn
Nem egyszerûbb, ha ezzel a betûtípussal ír egy szöveget MAXban? Vagy ez ACAD internal cucc, nem jelenik meg fontként? Emlékeimben úgy van, hogy ACAD egy adag betûkészletet is feltesz a telepítésével.

per aspera ad astra

lac coo
Elvileg sikerült, de nem tudja megnyitni a max...
Inkább megrajzolom azt a néhány betût😊)))

lac coo
Ok, megpróbálom, bár CAD-hez (is) hülye vagyok 😄DD
THX !

beirod a szoveget autocadbe amit szeretnel rendelsz hozza egy romans betutipust majd tolsz egy ilyen:
express->text->explode text
vagy csak kiadod a kivetkezo parancson: txtexp es voala van egy csomo szoveged splinebol😄

lac coo
Értem. Hát rajzolni nem igen akarok, egyszerû logo lenne barátoknak, csak érdeklõdtem van-e megoldás . 😊
Zenoka, mit mivel kell robbantani ? 😄