3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

autocad romans betutipus felrobbantod es a dwg-t kimented.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Aldaryn
Egyszer összefutottam egy ilyen feladattal, találtam is sima egy vonalból álló betûket (mûszaki rajzos betûkészletek voltak) de a forma nem volt megfelelõ, és mivel elég sok szöveg kellett, így rajzoltam gyorsan egy saját betûkészletet, nem nagy ördöngõsség. Azt, hogy az a hol a pitlibe van, most nem tudom, ez inkább csak amolyan bátorítás, hogy végsõ esetben az sem olyan rettentõen sok munka. 😊

per aspera ad astra

lac coo
Hello !

Valaki ismer olyan betûkészletet aminek nincs "szélesség", hanem csak egyszerû vonalak ?
Magyarul amibõl egyszerûen loft-al tudnék 3d-s betûket gyártani ?
Esetleg valami más megoldás, amiben nem kéne egyenként line-al megrajzolnom a karaktereket?

THX !

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

nem kotekefes cask kivancsisag meg lehet nezni valahol a meloidat? kivancsi vagyok mivel probalnak az emberek elhelyezkedni.

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

te nem mesz az ncsofthoz kifejleszteni par uj unikornist? :d

the world is mine

Sámán
EZ valami kis Amcsi cég... sürgõsen keresnek alul a piros felkiáltójellel jelölt státuszokba emberkéket, valami játékok fejlesztgetéséhez... <#vigyor2>

(de van még a neten pár száz találat... közelebbiek is... <#hehe>)

FeketeVipera 77 SS

Sztem ahhoz kell nemi xp 😊 meg egy kamionyi papir es valakinek legyel a rokona is.

the world is mine

martyr
Mindegy, csak már el kéne kezdeni valahol izomból melózni...

Hogyha bölccsel találkozik, s az rámutat hibáira, s megfeddi, úgy örüljön, mint aki rejtett kincset talál.

Ez az év a GPU rendererek éve lesz.
Lux renderre is lészül a GPU gyorsítás.
Ez a renderer teljesen gpu-n fut és unbiased.. http://www.refractivesoftware.com/index.html
indigo is kétszer gyorsabb lett valószínüleg õk is ilyesmivel tuningolták a renderert stb.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Met
akarsz menni ubisofthoz?

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

SZilaJMaGGoT
Modolás is annak számít? 😄

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

martyr
Van itt olyan valaki aki dolgozott / dolgozik játékfejlesztésben?

Hogyha bölccsel találkozik, s az rámutat hibáira, s megfeddi, úgy örüljön, mint aki rejtett kincset talál.

😄D a fo problemam a szinkronzsinor nelkuli vaku elsutes ebbe a rohadt gepben nem lehet beallitani hogy ne legen elovillantas es az elsuti a vakukat..noh holnap megoldom.

Free
gyakorolj Asszonyon 😊

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

😄😄😄

npeter
próbálkozz akt-al, az legalább élvezetes is <#nevetes1>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

fuu gyerekek lwf vagy szemre beallitas ide vagy oda azert most este radobbentem hogy lenyegesen konyebb vilagitani 3d-ben mint egy rohadt normalis targyfotot osszehozni hiaba van 2 kulso vakum grrr

nem értettem, hogy az elõzõ hsz-ban miért hoztad a fizikat? Egyébként ugy tünik mi is magasan teszünk a LWF -meg a többire. Csak mûködjön és kész. 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

wehehe ez jo <#nyes>

the world is mine

abbol a tarsasagbol (kb 10 ember akik egyszerre mentek) egy volt csak balek vagy a tobbiek nem meseltek rola😊

Aldaryn

per aspera ad astra

létezik olyan ember a nyugati világban, aki thaiföldön járva nem dugott meg majdnem egy fiatal fiút?

fuu errol van egy sztorim de inkabb nem meselem el csak cimszavakban: cimbora, thaifold, fizetos szolgaltatas, meglepetes....😊))

Aldaryn
Elsõ látásra nõ. Másodikra is, harmadikra is... 😊 Annyira nem jó nõ, de nõ.

per aspera ad astra

Free
elsõ látásra durva jó
másodikra az ereszek
3. ra a displace a téglafalon negyedikre a jobboldali üveges ajtó feletti vízszintes áthidalónak nekitolatott egy kamion.

de mindezektõl eltekintve vagyon állat lett a kép .. tetszik 😊

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

nahbazz nem elfogsz kesni😊

ThomasGins
<#idiota>

\"So always look on the bright side of death\"

npeter
nem mertünk szólni, hát Lqrtad <#kuss><#hehe>
amúgy meg a végtelenben minden vonal találkozik 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

ThomasGins
...de nem tûnt fel senkinek hogy nem párhuzamos az utca😛

ThomasGins
Egy kapus cégnek lett, valahol leltek egy hasonló képet egy garázssorról és annak a mintájára készül. Ja disp kicsit beleronditott, nem volt idõm finomitani,majd ha még hozzá kell nyulni megcsinálom.
Kicsit higanyesõ utáni a kép😄

erre csak ezt tudnám mondani, mint a macskajajjban garga pitics: "a mienk jobb, mint az eredeti..."

npeter
jópofa. az eresz tényleg kicsit vastag,😛
ez ilyen nfr féleség akar lenni amúgy?
a téglafal élét elhúzta a displace? ;-)

Aldaryn
Én teszek magasról, hogy fizikailag korrekt-e, vagy sem, mert nem attól lesz jó a kép. Viszont, ha minden úgy viselkedik, mint a való életben, akkor kiszámíthatóbb, hogy mi jön ki a gépbõl, mire számítsak, és ez idõt, energiát spórol meg, nem is keveset, én ilyen irányból szemlélem a dolgot, mert erre szorít a napi rutin.

Az, hogy a végén mappeled nem különbözik sokban attól, ahogyan mondjuk fotózni fotóz az ember. Van egy világ, aminek vannak egész egyszerû törvényességei a felszínen, ebbõl lecsapódik egy kép a filmen, ami kép kialakulására a filmnek addig semmi hatása nem volt. A film lesz a mappelés, hiszen kémiai folyamatok indulnak meg, amik leképezik a világ által elõállított fényhalmazt egy másfajta térbe. Ha a fényképezõgépemen be lehetne állítani, hogy a látott szobában a falról visszavert fénynek mekkora legyen a szaturációja, akkor mûködne úgy, mint ahogy Te javaslod a piszkálódást.

Bencsab képeinél pedig nekem is a régebbiek tetszenek inkább. De ebbõl vitát rendezni teljesen felesleges, mert nem ettõl lesz szép egy kép.

per aspera ad astra

gyere mar ma msn ha van idod😊

tiszta jo lett a csatornak tenyleg kicsit vastagok 😊 <#eljen>

the world is mine

ThomasGins
eddig valamiért nem tünt fel hogy elég vastagok lettek,csak ahogy felraktam a képet😊

Az ereszcsatornak kicsit viccesek, amugy nekem rogton a Silent Hill game jutott eloszor eszembe a voros ruhas csajrol <#vigyor2>

ThomasGins
Volt egy ilyen melóm, kicsit kapkodós lett ez látszik is rajta,csak gondoltam megmutatom😊

Ja, most nézem, nenad is írt hasonlót.

Az a meglátásom, hogy kicsit megmosolyogtató fotós szemmel ez a linear workflow.

A fotósoknak az az állandó problémája, hogy nagyon nehéz kiegyenlíteni egy belsõ térben a fényviszonyokat, hogy kellemes legyen a szemnek. Minden féle izzócserés-softboxos technikával
próbálják ezt áthidalni. Fehéregyensúlyról nem is beszélve.

Erre nekünk itt egy olyan eszköz a kezünk alatt, amiven lényegében azt csinálunk a fénnyel, amit akarunk, de nekünk ez nem jó, olyat akarunk, amivel aztán kínlódunk visszafelé, mint a fotósok.

Persze én ez utóbbit kedvelném pont a kiszámíthatósága miatt, de azért mégiscsak vicces szerintem. Amíg nem ismerték az lwf fogalmát az emberek, addig is készültek gyönyörû, élethû képek.

Azért a jövõ mégiscsak valahol az, hogy a fizikailag korrekt fényszimuláció felõl közelítsük meg a látványtervezést, és ne egy fiktív arányrendszer alapján.

ez rendben is van akkor viszont ne állítsál rajt a végén, mert akkor nem adhatnád el mint a fizika törvényeit követõ rendert...Ugyanis belepiszkáltál a fénydisztribucióba... Egyébként ha belegondolsz régebben is ez volt amikor még linear workflow-nak se híre se hamva nem volt. Sok textúra túl világos a linear workflow-hoz. nekem is ez a tapasztalatom. Most így ezzel plusz meló minden textúrán a gammát állítani vagy a végén a color curves-el szenvedni. Ami nem kis müvészet mivel igazán jól használható color curves controll-t talán még nem is láttam.

Ezért nem hinném igazából, hogy egy képet ilyen módon meg lehetne itélni. Egyébként nekem személy szerint mindkettõnél a másik kép jön be, sokkal jobb a kontraszt aránya az én izlésem számára.
De ez nem a linear workflow problémája, valószínüleg minden textúrának is hdr-nek kellene lennie ahhoz hogy pontos képet kapjunk. Valami ilyesmi lehet a bibi benne. Egy jól hangzó szlogen amit könnyû bevenni.

Aldaryn
A linear workflownak pont az a lényege minden máshoz képest, hogy nem piszkálsz bele a fizikába egészen addig, amíg az algoritmusok teszik a dolgukat. Aztán a végén már azt csinálsz, amit akarsz, de nem akarod kényszeresen megmondani a renderelõnek, hogy szerinted hogyan terjed a fény. 😊

Pont ebbõl fakad az egyszerûsége, azt kapod, amit beteszel. Kiszámítható. Mindennapi melóban ez az, ami kell.

per aspera ad astra

annyit még a wireizerhez,hogy nem mûködik együtt jól nyitott objektumokkal. Ezt majd a jövõben fixálom.

sztem ay Irradiance map Gammáját kellene 2,2-re állítani vagy ehhez közel a többi maradhat. Én cinema 4d-ebn max ezt állítom. Illetve ott a secondary is mehet 100% energiaérték fõlé.

npeter
zenoka: igen használom.
bencsab: köszi, közben láttam én is, hogy vmeik textúrát alapból úgy állítja be, vmelyiket meg a saját gammájával.<#conf>

ha rányitsz a mapra, akkor választ a use system gamma beállítást

color correction plugint hasznalod?

npeter
még nem vettem észre, igaz még eddig nem is nagyon használtam. most nézegetem és szopikázok vele :-(
1. mat.editorban a textek nagyon sz@rok gamma 2.2nél. biztos lehet vele vmit kezdeni.
2. a ps-be betolt exr file nagyon homályos, világos, és csak 1 layert tol be :-(

Nálatok is szarakodik a vray frame buffer? néha eltûnik, de ha visszaklikkelek a max fejlécére, megint elõkerül.

Én mondjuk nem ennyire professzionálisan használom az lwf-t. A Textúrákat linearizálom 0.4545-ös gammaval manuálisan (1.2-es vrayforc4d-ben ez már automatikus lesz, most hétfõn fog megjelenni, 25-én) és a vray color mappingjában a gammat 2.2re állítom, általaban reinhardot használok. A végsõ rendereket 16 bites tiff-be mentem, ezt effetezem AE-ben. Sajna hdr képekbe menteni tényleges lineáris formában nincs idõ az alkalmazott munkafolyamat miatt (majdnem minden nap küldeni kell rendereket az építésznek, így alakul ki a végsõ kép), de szerintem nincs is rá igény itt.