63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    én egy ilyet taperoltam meg előszőr : primo
  • ThomasGins
    Én ezzel kezdtem, jó kis dos emulátorral:D
  • nenad
    egyébént csak 9éves koromtól tudtam hogy van számítógép. Hehe.
    Kibaszott nagy partit nyomtam springRTS-ben, egyedül nyomtam le két spanyol profit. Így most faszául feldobódtam.
  • nenad
    éppen az hogy még véletlen sem gondoltam volna egy ilyen egyértelmű dologra ezért se néztem meg a képeket tüzetesebben. Ez a LOL tárgya.
  • zenoka
    Nenad mester 2 eves korabban mar teapottal jatszott es fejbol tudta 4 subdivos pot osszes koordinatajat.. es igen ez olyan mint amikor schumi kineveti a kezdo sofort hogy lefullad... ne tamadj ezen a forumon mert akkor sok segitseget nem fogsz kapni. speci humora van a tarsasagnak ez van wehehe:D
  • Blum
    Nyilván te egyből értettél mindent...
  • nenad
    MUHAHAHA, ekkora poént
  • Blum
    Hát itt volt a kutya elásva.
    Gondolta a franc,hogy azt állítani kell,én azt hittem,hogy ez automatikusan belövi magát.
    na mind1,megoldódott,hála nektek!
    Köszönöm szépen és elnézést a lámaságomért. Kezdő vagyok. :)
  • Aldaryn
    Az általad linkelt képen van egy wall paint shader, aminek a color beállítása eléggé fekete. Nekem feketének tűnik. Nem tudom, szerintem ne találd meglepőnek, ha fekete a szín (color), akkor sötét valamit kapsz majd renderben. Tégy egy próbát, állítsd át azt a színt ott mondjuk fehérre!

Kicsit több türelem, kicsit kevesebb hév.
  • Blum
    Nem full fekete.
    Üvegre gyári materialokról húztam rá egyet. (Glass-->Clear).
    Az alapra pedig valami Wall Paintot. Amikor kiválasztottam,akkor már a gömbökön full matt fekete lett. És ezt nem értem,hogy MIÉRT?!
  • Aldaryn
    Hehe... na igen.
  • zenoka
    pedig ez igy mukodik ba kurvara nem ertem hogy miert huztal minden material szint fel full feketere..tan lehet azert lett fekete???
  • Blum
    Valaki jutott valamire?
  • Lazarus
    Jó lesz az új iaro, de amióta lightosítottátok szarul jönnek be a képek, csak félig jelennek meg és pixelesek maradnak
  • Blum
    Tessék
  • zenoka
    Töltsd fel valahova a scenet hogy ra tudjunk nezni
  • Blum
    Hát,ezt akárhogy állítom,mindig ez jön ki :/
  • nenad
    akkor nézd meg az időt., fényerősséget, melyik renderer van bekapcsolva stb.
  • Blum
    Pedig de. Megvan világítva. Daylight-tal. (Systems-->Daylight)
  • zenoka
    erzesem szerint nincs fenyforras a jellenetben...
  • Blum

És az eredmény. :/

Érzésem szerint valamit Material Editorban nem csinálok jól,mert már ott matt fekete az egész....
  • ThomasGins
    egy screenshot a problémárol, és a mat editorrol sokat segitene.
  • Blum
    Sziasztok!

Van egy nagy problémám!
    Vannak ugye ezek a gyári beépített textúrák. Rárakom őket a kiválasztott objektumra és elég sok azt csinálja,hogy render készítése közben tiszta fekete az egész. Holott üveg felületre,szimpla falra szeretném felrakni az adott textúrát. Ráteszek egy másikat,csak úgy próba képpen,azzal viszont hibátlan.
    Mit kell velük csinálni,hogy jók legyenek?
    ha Flipelem a Polykat az sem segít...

[....]
    Igen,fekete lesz a render képen. Egyetlen materiallal jó,de az valami undorító zöldes színű. Átlátszik,meg fényes,meg szép,csak olyan,mint a takony. Ugyanabban a környezetben működik minden más (chrom,műanyag,gumi materialok),de üveg,aszfalt,fa burkolatok,stb,azok render képen feketék.
    Render Setupnál daylighing.high beállítást használok. Természetesen meg van világítva (daylight)
  • zenoka
    Fle go boldog szulinapot:)) hátha jársz meg erre
  • nenad
    holnap talán.. a kommentátoros videó baromi jó volt róla.
  • Aldaryn
    Avagy a bugok, amiket húsz év alatt nem javítottunk ki.
  • Midas
    En tegnap nem birtam folalni elolle nagyon jok a kuldetesek minden benne van ami a regiben csak sokkal latvanyosabb grafikailag meg a hangok is eszmeletlen jok benne.
  • ThomasGins
    Ha legyártod a fegyvered,akkor lesz pénzed:D
  • nenad
    nem, anyira vad volt a grafika hogy nem bírtam nézni :D. De ez tetszik, nincsen túlbonyolítva és baró jól is néz ki, és a gépigény sem oriási. A fajok is jók, bár én tech rajongó vagyok, úgyhogy tuti valami modern fajjal fogom írtani a bogarakat és egyéb fajokat! Majd meglátom előszőr azért szeretnék biztosra menni. Eddig a stratégia játék ami kiállta az idő próbáját az ingyenes SpringRTS-en alapuló régi Total Annihilation. Ezekkel a megvásárolt szarokkal mindég bajban vagyok.

Nekem az a dédelgetett tervem hogy készítek egy TA klont, nem supreme kommander meg ilyenek, hanem igazi TA klónt az UNREAL enginen alapulva ahol a taktikát kihangsúlyozandó be is lehet szállni a gépekbe és időnként a stratégia csapásokat személyesen végrehajtani! :D stb. Dehát ehhez idő és sok sok pénz kellene. Na de majd...
  • Aldaryn
    A gammát biztosan lehet menüből állítani. :P

(origi SCvel sosem játszottál? )
  • nenad
    Kösz, ha jó a gamma akkor ezr lehet érdemes lesz..
  • Midas
    nem kell elofizetes egyszer megveszed es utanna jatszhatsz bneten.
  • nenad
    starcraft 2 -höz is kell előfizetés vagy csak szimplán használja a battle.net -et? Tudja valaki?
  • nenad
    most éppen nincs, laptopot szerelek. de majd ha továbbhalad a projekt akkor úgyis jobban át kell ogondolni. Majd keresek egy fegyverszakit és megkérdem a részleteket.
    Van más projektjeim amelyekből inkább folyik be pénz mint ebből, pl a laptop design. Stb.
  • Aldaryn
    :) Nincs kedved renderelni egy félbevágott verziót, ahol a vágási felületet lekenték matt bordóra? :)
  • nenad
    ehhh, és is leírtam "A lövés után a hüvelyt elöl lövi ki". Hasonló elven mint a gyujtó tuske 3 másik egyébként stbil tüske tolja ki. Illetve lövi ki.
  • putyi
    most látom, hogy ezt írta al is.
  • putyi
    ez tök jó! már csak azt kell kitalálni, hogy a lövés után hogyan jön ki a hüvely. bár vannak már olyan megoldások, amikor a hüvely is elég.
  • Aldaryn
    Igen,gondoltam, hogy valahogy így képzeled el. Ha modern design, én mindenképp kihagynám a gyutacsot is, és simán elektromos gyújtással működtetném. (piezzoval) Akkorlehet hanyagolni a hüvelyt is. :)
  • nenad
    így gondoltam, talán a huzagolás is megoldható így.. Még nem tudom. Felmerűlt az is hogy a lőszer lyukas, csak akkor nehéz a tolóerőt létrehozni.