63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    beugrós vagy rendszeres?
  • VisualHarmony
    Mindig ez a számla képesség:(
  • zenoka
    oneletrajzot referenciakat kuldjunk?:)
  • putyi
    keresünk számlaképes jómunkás embert építészeti látványtervek készítéséhez a budapesti irodánkba.

érdeklődni: [email protected]

munkáink megtekinthetőek: www.homologue.hu
  • JackMeadow
    mondjatok vmit :)

• nenad
    nem rossz cucc.
  • bencsab
    Nagyon fasza újításokat vettek bele a pluginbe. Azért kiváncsi vagyok, hogy mikor lehet majd kelvinben szabályozni a kamera white balance-t, mikor lesz majd EV alapú rekesz/expozíció állítás, esetleg egy klikkeléssel meghatározott autófókusz.
  • Aldaryn
    Ajánom figyelmetekbe a LightSelect render elementet.
  • nenad
    egyébként letölthető a vray 2,0 demo is.
  • VO101Tom
    Ja, meg a HDRI map amit használsz, csúnyán összehúzza a textúrát egy csúcsba, pont a kép közepén. Material editorban nézd meg, hogy ezen tudsz-e segíteni azzal, hogy a (mat editor) Map Type szekcióban a hdri beállításánál a Spherical environment elé teszed a pipát (ennak a .hdr file rajzolatához van köze, hogy pl gömb alakban vagy pl henger palást alakban használható-e).
  • VO101Tom
    Hello.
    Material Editorban a Basic Parameters-nél a Reflection szekcióban a Highlight glossiness és a Refl. glossiness értékekkel játszadozz, 1.0-ról vedd vissza kis lépésekben (0.9, 0.8, stb), nézd mikor lesz elfogadható az eredmény.

VRayhez ezt az oldalt mentsd el, nagyon jól leírja a material beállításokat:
    spot3d.com - VRay Material Examples
    Persze nem csak a vray anyagbeállításairól, hanem minden más, vrayhez kapcsolódó dologhoz van ilyen összefoglalás: spot3d.com - table of contents

(Ami még "alap", az a vray-materials.de, ingyenesen letölthető materialok, regiszrtálni kell az oldalon, de az sem fizetős. A materialokkal annyi gond szokott lenni, hogy ha tartalmaz külső fileokat (diffuse map, bump map, stb), akkor azok elérési útját upgradelni kell ahhoz az elérési úthoz, ahova letöltötted. Ha ez megvan, elmented, és több gond nem lesz velük.

Ha viszont sok a szabadidőd, és nagyon bele akarod magad ásni a VRayba, akkor még ezt szerezd be: Francesco Legrenzi - Vray the complete guide pdf Ez egy 1000 oldalas könyv, amiben még a szoftver működésének fizikai hátteréről, fénytannal, fizikával kapcsolatos tudnivalókról is ír. 25 euró nem pénz érte.
  • zenoka
    inkabb a problemat a materialba latom hogy van egy adag reflection glossines az oven. a tiednel meg nincs.
  • Rettenthető
    Hellósztok!

Van egy(*) problémám a V-ray használatával, bízom benne, hogy tudtok és fogtok is segíteni:
    Egy video tutorial alapján haladnék, csak az a gond, hogy bár mindent ugyanúgy csinálok, mint a videót készítő muksó, mégsem egészen úgy néz ki az eredmény, mint nála. Az alap hasonlít, de a reflection / refraction environment override-nál beálított kép minősége nem olyan formában jelentkezik, mint nála:

Az övé (valós(abb) hatású - számomra legalábbis):
    http://rettentheto.fw.hu/max/vray_problem.jpg

Az enyém meg nem az igazi:
    http://rettentheto.fw.hu/max/problem.jpg

Hol a hiba? Tehát innen nem látszik, de Giorgio valójában homályos HDRI-t használ, vagy valamit aljasul nem mondott el, vagy mégiscsak számít (az egyetlen differencia), hogy az ő 1.5 V-ray-ében a V-ray Indirect Illumination beállításon belül a Secondary bounce-nál a GI engine-re van Quasi-Monte Carlo, nálam meg nincs, vagy mi?

(*): mit egy? 100. De most annak is örülnék, ha ebben segítenétek :-)
  • Fisch
  • nenad
    még nem.
  • Met
    hun kell szavazni?
    Megnézem az összeset és a legjobbra szavazok
  • zenoka
    yes of course
  • nenad
    a linket majd copy pastézzátok biztos ami biztos ne legyen túl sok refferrer.
  • nenad
    utálom a remndszert, majd szólok, de minkeki csak olyanra szavazzon ami tetszik is neki... :D
  • putyi
    ha azt szeretnéd, hogy szavazzunk, áruld el, hogyan lehet megtenni.
  • zenoka
    amint megtalalom hogy kell en is:D
  • Aldaryn
    Jáj... kinekvantöbbarátja alapú értékelés, fúj... azért megyek, szavazok, de fúj...
  • nenad
    Vote alapú a challange elbírálása, ugyhogy gyertek ha tudtok

challange link
  • JackMeadow
    khúrva jó :)
  • nenad
    photoshopbba a photo papír ré a rendelt képre + ki blur.
  • bencsab
    nagyon fasza! ez jött ki a rendegomb megnyomása után, vagy photoshop?
  • npeter
    frankó lett, drukkolunk. tetszik a színhatás.
    honnan szereztél ilyen retro autókat? :)
  • ThomasGins
    durvás
  • zenoka
    szep a korites.. az epulet modellel van bajom dde az adott volt! tetszetos hangulatu lett gratula
    szavazni nem tudunk?:D
  • nenad
    Challange Finale, drukkoljatok vakker, még a végén nyerek egy vray 2,0-át
  • repvez
    tessék
  • R420
    Sziasztok!
    Valaki tudna linkelni egy VRay-t?
    32 Bit 2010
    Köszi!
  • zenoka
    Most mondjam azt hogy ott van a kommentekben leírva hogy milyen sw. vel keszult. Meg hogy google. SideFX hudini egyébként
  • Atkatáska
    Üdv!

Olyan kérdésem lenne, hogy nem tudja valaki ,hogy ez melyik Autodesk program , amit a videón hasznának 1:23 -tól? Meg hogy az a modelező program amivel csinálták a sárkány fejét van az valamilyen mudbox lehet?
    http://www.youtube.com/watch?v=k7Fq5gx2dmA
    Minél több programnevet írtok ,amit ezeknél használhattak ,annál boldogabb leszek.

köszönöm előre is:)
  • Hzsolesz
    Köszönöm a segítséged. Akkor lehet, hogy nem fogok vele tökölni, mert sok ilyen elem van. Azt hittem, hogy van valamilyen egyszerűbb megoldás is. Egyébként ProCutterrel próbálkoztam eddig.
    Köszi még1szer!
  • nenad
    akkor reménykedjünk, hogy nem lesz több, ha előjön többször akkor majd írok rá njeked valamit most pályázat ezerrel.
  • VO101Tom
    Ennek az export/importáláshoz lehet köze, most kimentettem én is egy hasonló formát, azonnal vissza importáltam, és ugyanilyen gond van vele. Megoldást passzolom.

Én úgy csinálnám ezt (ami nem biztos a legjobb megoldás :) ), hogy edit polyvá alakítom az objectet, az oldalfalon lévő összes polygont kitörlöm, az alján és a tetején lévő fedlap közepéből az a magányos vertex is remove, majd "border"rel kijelölve a két kör széleit egy bridge paranccsal összekötötm (felosztás 5). Ezzel megkapod pontosan ugyanezt a méretet, elhelyezkedést. Ezt megcsinálni kb annyi ideig tart, míg végigolvasod a szöveget :) Ezt utána -ha az kell- visszakonvertálhatod Mesh objektummá, akkor már nem lesz semmi "Face" gond vele.

A booleant nagyon nem szeretik, ha használja az ember, nagyon szemetel, a Pro Boolean valamivel jobb, de amikor véletlen vonalat vagy lapot is kivágsz, akkor az is csinál hülyeségeket.

A feldaraboláshoz még csak annyit, hogy ha több síkból akarod megvágni, amiket már beállítottál, akkor is érdemes kipróbálni, hogy a Slice Plane-t align-al a lapokhoz igazítod (igazításnál alul az Aligh Orientation név alatti pipákat bekapcsolod, akkor nem csak a hivatkozási pontokat igazítja egymáshoz, hanem a lapok pontos térbeli helyzetét is felveszi. Ha ez megvan, akkor Slice. Ez működik akkor is ha az objektum egészét vagdosod, és működik akkor is, ha csak kijelölt polygonokat. A booleant kerüld ahol lehet :)
  • Hzsolesz
    Szia!
    Az a baj, hogy több sík mentén szeretném majd feldarabolni, az 1 síkot csak a szemléltetés végett készítettem.
    Kijelöltem Element módban, és ezt az eredményt kaptam:
    http://kephost.hu/share-8FEE_4CF90CD0.html
    Valóban, nem jelöli ki az egészet, csak néhány polygont.
    Tehát nincs valamilyen lehetőségem, hogy 1-ben kezelje az egészet?
  • VO101Tom
    Oké, a mart.tamas kukac gmail.com-ra jöhet :)
    (én vitorlázón repültem egy ideig, a sárkányt sosem próbáltam -utaskánt sem- nekem az túl extrém )
  • bencsab
    Ok, küldök infókat, amint lesz időm! Fotó van róla, katonaruhás is, és repülős is.
    Amúgy én is pilóta vagyok, csak nem vadászgéppel, hanem motors sárkánnyal repülök.