3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Üdv!

Mint mindig most is segiitségért jöttem ide.  Nem mintha nem szeretnék ide járni, de nem szeretnék pofátlan lenni se.
A helyzet a következõ:
Szeretnék egy épületet lemodellezni, elég nagy az épület biztos el lennék vele egy darabig, de fogalmam sincs, hogy hogy kezdjek hozzá. Vagyis egy kevés van, de szeretném a legélethûbbre megcsinálni. Elõször is én kezdõ vagyok, mind modellezésben és a fórumon is, tudom hogy vissza kellene olvasni de valahogy nincs kedvem meg idõm visszaolvasni több száz oldalt. Úgy gondolom, hogy az épület modelljét meg tudnám csinálni, legalábbis reménykedek benne. De textúrázni nem tudok. Ebben kellene a segiitségetek, hogy merre kezdjek el keresni, milyen kulcsszavakat irjak be, illetve tudtok-e jó oldalakat ahol le van iirva, hogy hogy kell texturázni az épületeket, illetve mi kell hozzá…stb.
Az épületet úgy kellene megcsinálni hogy a source engine kezelni tudja, vagyis tudom hogy át kell konvertálni és arról is olvastam már, hogy hogy kell, de ez jelent valamit a modellezésnél/textúrázásnál vagy csak konvertálni kell?
Válaszokat, ötleteket várom!
Üdv: Máté

Aldaryn
( volt egy kis szabadidõ, feltettem 19 projektet a galériánkba, ha valakit érdekel, 2009-esek között is vannak még )

per aspera ad astra

fasza 😄

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Met
köszi 😊

hmhm

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

nyomni kell egy entert a cimsorban...

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Met
nem vannak képek 😞

Nem tudom hogy azt hol lehet megnézni/beállítani.
Ezt a canvas-el kapcsolatban kérdezed?
ThomasGins
Szép környék és nyilászáró😊

\"So always look on the bright side of death\"

Jó irányba áll a felületek normálisa?

Persze, de hát ez akkor is röhejes, hogy a user trükközzön ezzel.

repvez
Ha a hölgy is ott dolgozik akkor szivesen tennék egy látogatást a melohelyeteken <#finom>
SZilaJMaGGoT
Utóbbi problémáddal kapcs nincs tapasztalatom, sem ötletem... :/

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

gondolom te mar megtalaltad a megoldast de hatha masnak meg uj

http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=98&t=850661

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

Köszi, segített nekem is.

A viewport canvas-ról esetleg nem tudsz valamit? Azokat a részeket nem tudom festeni, amiket extrude along spline-al kreáltam.
XD lol jo kis hely

the world is mine

SZilaJMaGGoT
http://www.youtube.com/watch?v=oDCz-TfzHDU

Ez egy elég jó tutorial erre, nekem nagyon sokat segített.

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

npeter
<#guluszem1>

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

nah azt meseld el hogy hogyan talaltad😄 vagy vesztek fel titkarnot es irt a delikvens hogy mar jart a kornyeken es dobta a kepeket😊

már megint pórnózol!? 😄
nálam bezárul rendesen max 2011 32bit. x64 alatt.

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Ó, ezekszerint 2011 is bent marad processként. Hehe... 😄

per aspera ad astra

Kijött a 3dsmax 2011-hez a service pack 1. Sajnos azt még mindig nem tudták kijavítani, hogy leállítsa a task-ot, amikor kilépek a programból. Hogy ezen én már miért nem lepõdök meg...

Aldaryn
Hihetetlen, miket találni az interneten. Ez például az irodaházunkat, és környékét bemutató fotósorozat, ha valaki kíváncsi rá, hogy hol dolgozunk, akkor katt!
udvar1, udvar2, udvar3, nyílászárók, irodatér,
padlóburkolatok,
utcánk...

per aspera ad astra

Sziasztok.
Lenne két kérdésem 3ds max 2011-el kapcsolatban:

1. készítettem egy tukánamadarat, adtam neki csontokat meg skin modifiert. A csontok ugye alapból hatnak bizonyos vertexekre. Én ezt nem akarom. Pontosabban hogyan tudom beállítani, hogy azok a vertexek, amiket a Max alapból beállít olyannak, hogy hatással legyen rájuk a csont, azokra ne legyen hatással.

2. Viewport canvas-ban bizonyos részeit nem tudom lefesteni a madárnak. Egyszerûen nem csinál semmit Max, amikor oda nyomom az ecsetet. A többi részét rendesen festi.

Nagyon köszönöm a segítséget 😊
hmm letezik az hogy a jo oreg colorcorrect plugin nem megy 32 bites 2011 max alatt?😞(

az a gond hogy nem tudtam átkonvertálni kulcsframbe az animot. Maxban talán meg lehet oldani. Viszont kellene egy másik buildinggen ahol a fal rendesen kétoldalas. Nem tud valaki ilyesmit?

max 2009 array:

cc = #(1,2,3,4,5,6,7)
#(1, 2, 3, 4, 5, 6, 7)
kk = cc
#(1, 2, 3, 4, 5, 6, 7)
kk<1> = 6
#(6, 2, 3, 4, 5, 6, 7)
és most jön a brutal primitive rész:
print cc
#(6, 2, 3, 4, 5, 6, 7)

ha egy arraynak egy másik array értéket adok akkor instanceként kezeli a sima érték helyett.
ZZzinggggggggg MAxScript. Beszarás..
ez kb olyan mintha azt írnánk
hogy x = 100
y=x
y = 50
print x
50
szuper durva, és az a poén az egészben hogy ezt eddig úgy használtam hogy fel sem tünt, szerencsére mindenûtt felül lettek írva az értékek...

ThomasGins
Arrafelé kemény a víz😊

hogy megmaradt a viztarozo😄 lol😄 fain😊

Aldaryn
Ó, egy kis motion blur mehetett volna rá. 😄

per aspera ad astra

ThomasGins
Jópofa!

Met
Az miért van, hogy idõnként a loop nem megy végig az edge-eken? pl. kivágok cut-al egy plane-bõl egy lukat, az így kapott poly-t törlöm és nem fut végig a loop, pedig a nincsenek "törött" vertexek (nincs 2 vertex egymáson amit weldel meg tudnék szüntetni)

egy próba a buildgen által létrehozott épületek szétkapására.
Sajnos buildgen csak az elemek egyik oldalát hozza létre így kicsit fura ahogy szétesik.

buildgen szetkapas

Aldaryn
Na ez épp kurvajó. 😊 thx a linket!

per aspera ad astra

nem találtam, de ahogy látoma rigid body megy még benne rendesen, mert nem sikerült clotholnom.

ThomasGins
Bocs, hülye kérdés volt 32 bitest akartam 64esre rakni...

ThomasGins
Jól látom hogy 2010es verzió nincs?

WOOOOOOWWW bullet physics in max! És ingyenes, NO MORE TOLERENACE STB BULLHIT! 😄😄😄

LINK

a pathnak max root ot add meg, némi doksit a start menû Bullet3dsMaxPlugin könyvtárában lehet megtalálni.
WOW.

VisualHarmony
Nagyon szép, és amint elolvasom a válaszaitokat mindig rájövök, hogy semmit se konyítok se a maxhoz se a Vrayhez 😞 Grat!

\"Ha akarsz nehezet mindenáron: próbálj b@szni kerékpáron!\" - Moldova György

npeter
tényleg jó kis script, köszönöm én is,jól fog jönni modellezéskor 😉

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

mester tokeletesen mukodik geniusz vagy!!!
koszonom!

baromi fáradt vagyok, sok a hiba az írásban de remélem érthetõ még.

baromi sokat, én is pont a flickeren keresztül jöttem erre rá. Sok filternet pont az olyan dolgok miatt mint flicker,vibráció, ringing miatt találtak ki - illetve a bluros filterekkel azok sokkal kevésbé látszódnak. Válassz ki egy olyan képkockát amin jól látható a zizegés, majd képezd le az a képkockát blurozzos AA filterrel, és hasonliítsd õket össze.

Aldaryn
Látod, ez nem jutott eszembe, hogy egy kis blur filtert kapjon az AA, utólag nem láttam értelmét blurrolni, nem tudom, az AA filter mennyit segítene, lehet megér egy próbát, bár õszintén most azon töprengek, hogy újra kellene renderelni pár jelenetet nagyobb AAval meg több sample-lel a nap shadowban.

per aspera ad astra

atmoszferikus szempontból azért az erdõ kicsit más történet, mint egy városi környezet, valamint, ha kimész egy erdõbe, akkor azt is megfigyelheted, hogy csak legfölül van lomb - mint ahogy itt is -, ezért hívják ezt a részt "lombkorona szint"-nek. Ezen az erdõs területen annyi fog történni, hogy az aljnövényzetet kitakarítják és olyan 10-20 db kevésbé értékes fát kivágnak. nagyjából ilyen képet fog mutatni. természetesen a faállomány nem ennyire homogén, de a munkadíj és a hardver is szab határokat.

a módosított script ami editable polyn mükszik. Ha kell elkészítem a switches verziót ami mindkettõt le tudja kezelni. Tehát ez csak editable poly, a másik editable mesh.

link

Szép munka, gratulálok! Látom a tervezõ gondosan odafigyelt arra, hogy a fák szép magasan fel legyenek nyírva, és hogy a házak benapozása még egy ilyen sûrû erdõben is tökéletes legyen. Hiába, ez a marketing.

Különösen nagyra értékelem azt az energiát, amit egy ilyen munkába beletettek, tapasztalatból tudom, hogy egy ilyen melóban a házak lemodellezése max 10% energia, a többi 90% elmegy a környezetre, növényekre, stb.

Szerény véleményem szerint a nagymértékû atmoszférikus hatás egy reggeli erõteljes párás levegõt sejtet, a fényviszonyok viszont nem ezt tükrözik. De ez csak kekeckedés, amúgy tiszta csillivilli, marketingbõl 5*!

esetleg más filtert hasznánlni, ami jobbban bluroz? Vidókhoz általában blurrosat használnak és ha nagy felbontású akkor annyira sokat nem is jelent. Sõt esetleg utólag is lehet sharpenozn ügyesen.

Aldaryn
A fû vibrál, igen, kevés AA sample miatt, eredetileg sokkal rosszabb volt, postban denoise és motion blur mögé próbáltam dugni. Sajnos az idõbe ennyi fért bele, így egy frame 20-30 perc között mozgott.

per aspera ad astra

A fû mintha vibrálna néhol, a házak szine (bár gondolom ez nem a ti dolgotok) nagyon nem illik bele a könyezetbe, de az atmoszféra meg a zöld az tök jó! Kellemes kis múvit dobtatok össze.

npeter
<#worship> szép munka. vártam már, hogy mivel fogtok elõjönni, régen postoltatok ;-)