3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

"elmúlt hetek kérdéseinek ultra magas színvonalát?" wehehe😄
ez lett atdobva
http://dl.dropbox.com/u/13839724/_scene.avi
ezzel a szoveggel
egy peldt 0-100 frameig animaltam a splat map tresholdjat
0-1,0 ig (sok eleg lett volna 0-0,8 ig) splat size 10,0 iteration 10
de igazabol fogalmam sincs hogy nez ki egy penesz terjedes😄 mindig csak sajton es nõn futottam bele😄

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ha szerzel egy jó penészes fotót az is belekeverheted egy animált blend-el. :-)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Na jó😊
Szoba belsõ penészedést szeretnék animálni,ami a sarkokbol kiindul,procedurális valamilyen mappal, erre javallta Zénó a splat mapot,mert már nekem ötletem se volt. PF-el nem igazán akartam tökölni annyit nem ér.
De ha van még ötlet jöhet😊

\"So always look on the bright side of death\"

hát itt járunk! már sugdolózások mennek mûhelytitkokról? vagy nem akartad lealacsonyítani az elmúlt hetek kérdéseinek ultra magas színvonalát?<#awink>

vegeredmenyt majd muti😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Köszi! Tökéletes,eszembejuthatott volna nekem is😊

emailbe valaszoltam egyszerubb meg kaptal tutorialt😊))

ThomasGins
Ment egy priv...

ThomasGins
Ez is érdekes cucc,és ingyenes😊

npeter
jópofa tényleg hasonlít crazybump-ra, csak ez talán még jobb 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

maxscript listenerbe vagy gombba:

enableShowEndRes true

i

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

ThomasGins
Jópofának tûnõ cucc.

Valakinek sikerült már megfejteni, hogy a módosító veremhez tartozó "Show end result toggle" kapcsoló miért nem hajlandó "beragadni" idõnként?

nem renderelem ujra megsertodtunk egymasra..a jelenet ram mert valami gebasz van vele en meg a jelentre..a model legalabb megvan😊

erre valaki?

ertettem😊

Aldaryn
Madarakat vedd ki, vagy cseréld le, az ajtókra tegyél a többihz mérhetõ minségû shadert, és kész is. 😄

per aspera ad astra

en nagyon szeretek bizbaszokat modellezni😊 megnyugtatt es neha kihivas is van benne😊

npeter
tetszetõs modell, gondolom élvezet lehetett azt a sok "bizbaszt" lemodellezni 😛
olyan '300'-as fílingje van 😊

A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.

Sureface...Oh yeh😊

Egyesek feje a gondolatok temetkezési helye. Nem mindegy, hogy vizibusz vagy buzi visz!

tenkenorman
bezártam az ajtót belül a kilincs, visszamennék de kulcs az nincs

http://www.tenke.hu

valos 95% ban, a teteje ilyen😄 kilincse sincs😊

Met
Hol a kilincs?😄

Ez valós épület? Furcsa, hogy sík a teteje.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Klon
tetszetõs, bár az ajtó... 😊

Az élet cukor, csak szopni kell tudni! \"SZÓLJÁMÁ MUTERNAK DOBJON&#65279; LE SZOTYIRA PÉNZT!\"

modellingnek indult de vegul csinaltam egy bjutit is.
no displace

lac coo

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

hali!
foglalkozott/foglalkozik itt valaki közületek a vray distributed renderinggel?
miko beklikkelem a distributed renderinget, majd a settings-ben hozzáadom a másik géprt minden OK. kiírja a gép IP címét, bár státuszt nem ír mellé, ez gyanús...
a másik gépen elindítom a vrayspawnert, az elindítja a vraydummy2010.max-ot, ez is ok.
ezek ellenére renderelésnél csak az a gép számol, amelyikrõl indítottam a renderelést.

szerintetek mi lehet a gond?

elso talalat volt googleban
ez e

Üdv
win 7 32 bire váltottam.
3ds max 2009 feltelepítettem.
Telepítésnél nem volt gond. ám
The application was unable to start correctly (0xc0000005). Click OK to close the application
Üzenet fogad az indításkor.
Xp n minden jó volt.
Tudna vki megoldást javasolni ?
ugy 4 eve volt egy tutor abban hasznaltak ilyen modon valami teto modelezeshez...de mar elegge megkopott az emlek a fejemben😊
fuu mi van nem tudtok ejszaka aludni?😊

és se tudtam, hajnal fél kettõkor bencsab tájékoztatott a lehetõségrõl 😄

tenyleg😊 ezt de regen hasznaltam😊

laticce modosító. :-)

megfogtal😞

srácok, sima vertexeket ki lehet renderelni valamilyen módon? (ne kelljen geomot létrehozni, csak vertexek)

Mutans Zombi
2., Malaka!i Csalafinta módszer.
3., Zenoka! Ez az! Furára sikerültek ezek a linkek, pedig az sg url beszúrását alkalmaztam

Köszönöm minden mester segítségét!

.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-

Malakai

Azonban ha létrehozok is egy olyan fájlt, akkor abba mit kell majd írni?

Egy .max filet? Indít max, üres scenet beállítasz úgy, amilyenre mindig szeretnéd - üresnek se muszáj lennie, ha pl mindig egy studio setupal akarsz indítani - save és oda mented maxstart elnevezéssel.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

marmint ez arra vonatkozik hogy kell ilyen bizbsszt gyartani...

1.) meg van az alaptargy kiszedet belole az edgeket amin szeretned hogy vegigfusson a diszites (vagy csinalsz egy olyan linet ami rafexik az alaptargyra) majd megcsinalod kulon a diszitest es path deformal raaplikalod a korabban leszedet spline-ra es pont.

Mutans Zombi
Elõször is köszi a válaszokat. És akkor sorban:

1.,
Malakai gondolta jól, a "selection brackets"-re gondoltam. Amúgy egy 8 szögletû hasábra épülõ modellen kellene dolgoznom és egyszerûen iszonyat zavar, hogy ha az élei párhuzamosak a grid egyeneseivel, akkor olyan csavart a selection brackets. Ez biztos nevetségesen olvasatik, de sikerült, úgyhogy ezért köszi!

2.,
Az útvonal leírás alapján az adott könyvtárban csak az alábbi két fájl található: CurrentDefaults.ini, Medit.mat. Semmi több. Egyikben sem hétköznapi halandó számára írott nyelven van az infó.
Azonban ha létrehozok is egy olyan fájlt, akkor abba mit kell majd írni?
Mindenesetre kipróbálom azt is, amit Ackro javasolt, hátha mûködik.
b,) na persze most van egy kis gond, mert most a fényforrások jelzõ képei, olyan gigantikusak, hogy nem fér bele a képernyõbe, és ezen a reset sem segít. Jaj?

3.,
A bend és az ffd (akármelyik) módosító biztos, hogy kevés. A minta pontosan leköveti a váza felületét, illetve nem pont henger, hanem enyhén ellipszis alakú a modell, amin láttam. A conform-ra nem jöttem rá, de a Shapemerge is csak line//shapealapú formából "vág" (nem jó szó igazán, de a vetített képe mentén helyez a modellre edge-eket).
A conform space warp sem az amire én gondolok, bár a megértése is igényel majd némi utánajárást, mert nem esett még le teljesen.

Azonban mivel ketten is félreértették, így meglehet nem volt elég egyértelmû.
Ezért feltöltöttem azt a modellt (amiben láttam), hogy világossá váljon, illetve van néhány renderkép is, ha tartózkodtok az ismeretlentõl származó zip(max) fájl letöltésétõl. A képen (és a modellen is látható) az alapértelmezett edénytõl elkülönülõ díszítõ motívum. Milyen eljárással lett olyan ívû, minden irányból, hogy ráilleszkedjen az alapedényre? Tudom, hogy jelen esetben több darabból áll a díszítõ motívum, de láttam olyat is (csak nem lelem), ami egy poly modell volt és az X tárgy felszínére hibátlanul illeszkedett. De hogyan?

Vagy nagyon leegyszerûsítve (bár nem 100%-ig jó példa, mert az bend-del // ffd-vel még akár kivitelezhetõ is), a címke az üvegre, hogyan illeszthetõ rá, mondjuk, ami több részes. Egy a sima oldalára és egy a nyaka több írányba íves részére?

A max zip:
Max file (zip)

1. kép, 2. kép, 3. kép.

4., Ha ennyire nem elterjedt, akkor lehet a modellezési stílusomon kellene változtatni. Ha mások annyira szabályosra meg tudják csinálni, akkor nekem is meg kell tanulnom, hmm-hmm.
Azért köszi, majd megnézem.

5., És akkor csak erre a kicsire kiterjedõ részre valaki a Vray-t elmagyarázná... ?

.- ...- ..-.. .-.. . -- ..-.. -. -.-- --- .-.. -.-- .- -. --..-- -- .. -. - .- ... . --. --. --..-- ---... -- .. -. -.. . -. -.- .. -. . -.- ...- .- -. .-.-.-

Malakai
1. Ha nem arra gondoltál, mint Ackro, hanem az úgynevezett selection brackets-re (a kijelölt ojjektum bounding boxának sarkait jelzi), akkor azt úgy, ha a testet pl elforgatod és aztán xformal korrigálod (amit utána vissza-collapse-olhatsz), bár nemtudom pontosan mi haszna lehet. 😊

2. Application Databan (vista/win7: \ Users \ %user% \ AppData \ Local - nem a roaming), kell lennie egy ilyen elérésnek, hogy Autodesk \ 3dsMax \ %verzió% \ enu \ defaults \ MAX azon belül pedig írd felül, vagy hozz létre egy új maxstart.max filet, ezt tölti be mindig a max, amikor indul, vagy reset-elsz. Mellesleg ugyanott van még pár fontos alapbeállításokat tartalmazó file, mint a CurrentDefaults.ini, vagy a Medit.mat, ami pedig az alap material library amit betölt.

3. Esetleg conform space warp, az egy bizonyos vektor mentén tolja rá egy mesh vertexeit egy másikra.

(\__/) ( X.x) ( } . { )

Ackro
most gondolkodom, hogy nem biztos, hogy a units beállítás benne van a saveUI Configuration on Exit opcióba, szóval mindegy nekem sincs kikapcsolva, mégsem felejti el a beállításokat

Ackro
1. rectangular selection region gomb a toolbaron (a select and move gomb avagy a nyilaskereszttõl balra kettõvel) nyomvatartod és kiválasztod a fence selection region-t (fentrõl a harmadik) ez nem teljesen az amire gondoltál de ezzel meg lehet csinálni azt amire gondolom szükséged van.

2. customize menü->units setup beállítod amit akarsz, újraindítod a maxot és ezután customize->preferences->general fül->saveUI Configuration on Exit elõl leveszed a pipát
ha azonban más beállításokkal elmentett max file-t nyitsz meg vagy importálsz valamit akkor egy felugró ablak figyelmeztet a mértékegységek különbségérõl és itt ha rossz opciót választassz akkor felveheti a megnyitott/importált fájl mértékegységét

3. bend és/vagy ffd box módosítót próbáld meg, de attól függ mit akarsz pontosan.
nézz még szét a helpben a conform és a shapemerge szavaknál

4. ezzel a scripttel itt szétnézhetsz vannak használható egyéb scriptek is. esetleg még polytools de az nem ingyenes. Automatikus egygombos megoldásról nem tudok, de megkockáztatom, hogy ha lenne is biztos, hogy csak a bemutatóvideójában szereplõ objektumon mûködne 😊

5. mental ray help (vagy használj v-ray-t 😊 ) <#nemtudom>

Mutans Zombi
Hellósztok!

Mint maximálisan amatõr MAX-s fordulok hozzátok, annak reményében, hogy Ti talán tudtok segíteni.
Lehet benne volna némelyik a max helpjében is, de azt sem tudom milyen kulcsszóval keressem.

1., A kijelölõkeret (ami a testet körbefogja) az elforgatható valahogy a testhez képest? Ha igen, akkor hogyan?

2., Hogyan lehet beállítani, hogy a MAX mindig a beállított paraméterrel induljon (méter // cm, ne pedig méter // inch. Hiába állítom át, randomos változatossággal visszajön az inch, pedig a korábban betöltött modelljeim között nem szerepel inch-s mentésû)? Hogy lehet beállítani, hogy a (max)reset megnyomása esetén ne inch legyen az alapértelmezett?

3., Milyen eljárással lehet egy modellt egy másik felületére hajtogatni? Íves felületû vázára láttam ráhajtogatva polygon alapú díszítõ motívumot. Hogy lehet ezt megcsinálni?

4., Hogyan lehet egy alakzaton olyan poly map-et kialakítani, ami... izé. Tehát bármennyire is alaktalan a modellem, szabályos térhálót tegyen rá négyzetekbõl?

5., Hogyan lehet azt megcsinálni, hogy van egy üveg felületem, amin textúra formájában van nem átlátszó minta, mint pl. levonó? Én a composite- féle eljárást választottam - és a renderelt képe az én igényeimnek meg is felelne éppen - de az árnyéka az tömör fekete. Miért? Mit és hol kellene beállítani, hogy csak a levonó által kitakart rész legyen fekete, a többi meg átlátszó, mint az üvegnél (mental ray-ben próbálkozom, amihez sok közöm nincs, de még mindig több, mint a vray-hez).

Ezek a munkahelyi körülmények............ 😊

SZilaJMaGGoT
Tárgytalan, rájöttem magamtól.(bocs) 😄

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

SZilaJMaGGoT
Üdv!

Nem tudja valaki, hogy lehet e videót használni referenciaként a háttérbe? Animációhoz. Esetleg ha valaki belinkelne egy videótutorialt azt megköszönném.

annyira úriember vagyok, hogy még k*rvához is virágcsokorral megyek. :)

ThomasGins

Oks, ha minden igaz akkor a jövõhéten lesz alaprajz meg oldalnézeti rajz (talán iigy hiivják) akkor elkezdem és majd csinálok pár képet. Egyébként a textúrázni azért kellene hogy élethû legyen és abba kellene a segitség.

ThomasGins
Szerintem ess neki és rakj be képeket hol tartasz,aztán okoskodunk rá valamit😊
Texturázáshoz én ezt a scriptet használom.