63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• nenad
    nem tud valaki valahol olyan egyszerű billentyűzetet ahol a nyilak felett az end gomb közvetlenűl helyezkedik el, és három sor található.. DEL,END,PGDWN - INS,HME,PGUP - PRTSCR,SCRLCK,PASE - Gyakorlatilag a numerikustól és a bal oldaltól nagyon kis rés választja el. Csak ilyennel tudok jól fpsezni. Úgy tünik ez a mostani lassan ki fog döglenil eddig nem találtam sehol. :-(
  • nenad
    Nem hinném, hogy bármi probléma adódna. A csatólokat le kell ellenőrzni és kész.
  • GixEr
    En maradnek a "kenyeret a pektol" megoldasnal. PNY bar valoszinuleg az aron is latszik.
    Az elobb irtam a videokartyakrol.
    Ezt erdemes atnezni Quadro osszehasonlitas

Es esetlegesen alternativanak:
    Geforce csalad szerintem alkalmasint jobban jarhatsz a GTX csaladdal ar/teljesitmeny szempontjabol.
  • hunkircsi
    Amúgy most, hogy nézem a Magyarországon forgalmazott NVIDIA Quadro kártyákat, több cég is gyártja. Van HP, Fujitsu, Lenovo, PNY, stb. Jó volna tudni, hogy van-e bármi különbség köztük, mert mondjuk a HP és a Lenovo Quadro 2000-es között van kemény 35e Ft különbség.
  • hunkircsi
    Köszi nenad az összeállítást! Mindenképpen megfontolandó a dolog. Oly sok év után lehet, hogy újra visszaváltozok AMD fan-ná :)
    Azt még hozzátenném, hogy mivel a konfig kijön 120-ból, így megfontolandó, hogy másik 120-ért rendeljek-e egy NVIDIA Quadro 2000-es kártyát. A kérdés csak az, hogy ekkora kártya miként lesz optimális a többi alkatrésszel. Mit gondolsz?
  • nenad
    te Al, az oldalatokon nem az okozza az internet exlorer inkomaptibilitást. hogy néhány helyen hiányzik a pixel? nézd meg, szerintem ez okozza azt a renderelési problámát, hogy scrollozva a .verse alól a backgroundeltünik, vagy esetleg más problémát.
    pl text-indent: 0;
    szabvány szerint ki kell írni a "px" -t
    pl : text-indent: 0px;
    Ilyen még a padding:0; margin:0;
  • nenad
    gyakorlatilag 120k egy render node, jó kis távtartóval egész jól be lehetne egymásra pakolni őket.

ezen az alaplapon egyébként van chipset vga de lekapcsolható természetesen. Mostanában én is ezzel a deszkával szemzgetek meg egy 2gb -os hd6950-el, Egy kis bios tuning esetén nagyon jól jön az integráltz karesz. A másik az, hogy ha jól tudom le lehet kapcsoltatni a nagy kareszt, és akkor csak az alaplapi fut nem kevés áramot takarítva meg.
  • nenad
    a prolimatechre kell ventillátor is, ezt kifelejtettem, az max + 4k 2db.
  • nenad
    én gigabyteban bízom, az utóbbi hét évben még semmi gond nem volt vele...

GIGABYTE Motherboard GA-890GPA-UD3H - 31k
    PHENOM II X6 1090T - 38k
    KINGSTON 8Gb DDR3 1333Mhz memóriamodul (DUAL KIT) - 21K (esetleg 1666 os +2 felár)
    HITACHI 1500GB 7K3000 7200rpm 64MB SATA3 HDS723015BLA642 - 17K - EZEK is elég jók.
    Gigabyte Superb 460W - 10k - megbízható.

117k
    ha kell hűtés is..

víhűtés:
    Középkategóriás - Cooler Master H70 Vízhűtő univerzális + 25k

Léghűtés:
    Prolimatech Super Mega CPU-Cooler 18k
    PROLIMATECH AMD Retention Mount Adapter Kit 2k

Gyengébb de hatásos léghűtés:
    XIGMATEK Aegir SD128264 - 13k

mindent felfele kerekítettem vagy hozzáadtam 1k-t, így ennyiért tuti meg tudod venni.
    Használd az árgép.hu-t
  • hunkircsi
    Az ASUS-t elvből kihagyom. Sajnos nekünk a céges gépünkben a két év alatt két ASUS alaplap nyekkent meg, ebből egyszer magával rántotta a vinyót is. A Gigabyte alaplapokról jót hallottam, de a fene tudja már ebben a világban. Adjanak 3 év garanciát a cuccra, aztán kész. Három év múlva úgyis fejleszteni kell megint valamit.
  • GixEr
    Szerintem egy GTX 460-assal jobban jarnal a specifikaciokat nezve kb ugyanannyiert.

Spec Quadro - GTX
    Cuda core: 96 - 192
    Mem interface(bit): 128 - 192
    Mem bandwith (Gb/sec) 25,6 - 60
    Mem type : DDR3 - GDDR5

Persze a GPU mas benne. De nem hinnem hogy ezeket az ertekeket nezve be tudna hozni a gpu.
    Vagy valaki javitson ki, ha tevednek.

• hunkircsi
    Köszi! Várom.
  • putyi
    szerintem az asus-t hagyd ki.. nekünk gyakorlatilag az összes termékükkel volt valami gondunk.

• nenad
    estefele beírom, sztem ennél signifikánsan kevesebb lesz.
  • hunkircsi
    Hát nem lett könnyebb a döntés :D

nenad: Te mit ajánlanál konkrétan? alaplap, táp, proci, RAM, HDD. Mindez 200eFt bruttóból úgy, hogy az NVIDIA Quadro 600 1GB-os kártyáról nem mondok le, tehát videókártya nélkül mit mondanál, mi jönne ki bruttó 160 körül. Persze jó hűtésű halk gép kellene :) Kicsit lehet feljebb rakni az ára, a max azonban bruttó 220 és abban benne kellene hogy lennie a 43e Ft-os Quadro kártyának is.

Köszi
  • nenad
    Ez butaság, egyébként a HP meg a többi olyan olcsó akatrészekkel dolgozik amilyen csak lehet.

De ha megnézed a jobb alaplapgyártók pl hogyan reklámozzák termékeiket; japán válogatott tranzisztorok, nagyobb vastagságú réz vezetőfelülez az alaplapon, jobb mosfetek, stb.
    Ilyet a HP -nél nem fogsz látni. Nézz utnána sok helyen panaszkodnak a gagyi minőség miatt az ilyen összeszerelt gépeknél. Esteleg ha megveszed akkor nézd meg a sorszám, tipusszám alapján, hogy valamilyen noname gyártótól szállítanak be... olcsón.
  • Aldaryn
    Fontos szempont. Húzzuk is a szánkat néha a saját szerelt gépek rövid élettartama miatt.
  • nenad
    A sandy-bridge vonal szerintem már ki van végezve, ott már nem lesz nagy durranás, viszont a következő generációhoz majdnem biztos, hogy új alaplap fog kelleni.
    Max annyi, hogy ezeknek a prociknak az ára le fog menni, ami valószínűsíthető junius elején, mivel az amd akkor fogja kidobni az új procijait. Általában az intel ekkor szokott árat csökkenteni.

Úgy tünik pár évre az amd fog vezetni megint, mint anno az athlonXP-kell. Ha más nem hát lesz olcsó lassú intel proci! :D

AMD POWER! :D:D

• raulrm
    Üdv Hunkircsi!

Én az i7-essel felszereltet venném, figyelembe véve a későbbi fejlesztéseket. Memóriát bármikor tudsz bővíteni, processzort is, de minek szedd szét és pasztázd újra, amikor ez már megtörtént. A + 4Gb memória pedig kb. 10-12k, úgyhogy még így is spóroltál egy keveset :). Viszont ezeknél a gépeknél inkább az op rendszer a drága.

A helyedben viszont inkább magam összeállítanám. Az, hogy az összerakott gépek 3 évet húztak ki az sajnálatos.
    Csak egy példa: az én régi gépem 7 évig szolgált engem, ezalatt az idő alatt csak táp lett cserélve benne, akkor még sajna nem voltam jártas az ilyen dolgokba, így kb minőségi hardvert nem is látott. Haverom gépe 8 éve zakatol, és azóta semmit nem cserélt benne.

Viszont az ilyen gépeknél merően függ attól, hogy milyen eszközöket párosítanak össze az egyének, pl.: melyik hogyan tűri el a terhelés. Hidd el, egy gyönyörűen összerakott gép ugyanúgy fog teljesíteni mint bármi más, és nem kicsit spórolsz rajta. Az i5-ös gép amit linkeltél kapásból fele ennyiért megvan összerakva (természetesen op rendszer nélkül). Viszont a Fujitsu mellett ott a legalább 3 éves garancia, ami azért valljuk be nem rossz.
  • bon
    Az összeszerelés valóban így van, munkahelyemen ezért is álltunk át brand gépekre, míg a "házilag" összerakott gépek napi 16 órát használva jó esetben 3 évet húztak ki addig a HP gépeink már 5. évet tapossák, Dell gépeink már egy része már 3-4 éves és csak 1 meghibásodás volt kb 100db-ból. Legutóbbi vásárlásunknál az árban benn volt 4 év helyszíni gari, de a hp gépeknél is 3 év helyszíni gari volt másnapi kiszállással. Monitor meghibásodásnál is csak jöttek hoztak egy másiakt és vitték rosszat, ki se próbálták, hogy valóban rossz e.
  • hunkircsi
    Köszi BON!

nenad: Abszolút nem a márkanév a fontos. Fujitsu-ra eddig még amúgy sem gerjedtem soha, viszont akárhány szakember megkérdeztem, mind azt mondták, hogy össze lehet rakni egy számítógépet, és vannak az előre összetákolt munkaállomások, és hogy a kettőt össze sem lehet hasonlítani. A három év össznépi garancia és a válogatott és összetesztelt alkatrészekből szaktudással megépített munkaállomás sok későbbi fejfájást megspórolhat.
    Az is érdekes, hogy szinte alig látni nagy teljesítményű munkaállomásoknál AMD konfigokat.

De persze nem szándékozom vitatkozni, hiszen én tényleg messze vagyok a fapadostól, néha még a szakembertől is :D

Jah amúgy azért lettek olyan hirtelen tetszetősek számomra a Fujitsu Celsius munkaállomások, mert többségében ezeket találtam csak Quadro 600-as felszereltséggel.
  • bon
    PCIe x16 ez a csatlakozó fajtája manapság midne vga ezt használja már. DL-DVI-I és DVI--I duallink az az analog és digitálsi csatlakozást takarja 1 csatlakozon keresztül + idézem egy forumból "Single vs. Dual: a DVI-nek, mint digitális adatátviteli csatornának, korlátozott a sávszélessége. Nagyon nagy felbontásokat nem lehet átvinni egy ''link''-en, ezért a nagy (ált. 1920x1200-as) felbontások felett Dual Link-et kell alkalmazni. Ezt tudnia kell a VGA kártyának is és a fogadó eszköznek is."
    A DP meg a Displayport csatlakozót takarja.
  • nenad
    kettőt
  • nenad
    ha vehetsz képet is az árából akkor miért csak 1-et veszel? :D
    a márka név a fontos vagy a használhatóság ár/teljesítmény?
    Egyre kevesebb a "fapados" szakember sajnos.... egyre inkább a külsőségek viszik az egészet előlre.
  • hunkircsi
    Plusz amire még kíváncsi lennék a legutóbb mellékel Fujitsu Celsiusos képen lévő két gépben lévő Quadro kártyák között mi lehet a különbség:
    - NVIDIA Quadro 600 521 MB (PCIe x16, DL-DVI-I, 2x DP)
    - NVIDIA Quadro 600 1GB (1x DVI-I dual link és 1x DP PCIe x16 adapter nélkül)

Főként a zárójelben megadott paramétereket nem igazán tudom értelmezni.
  • bon
    Én a dell-t nem vetném még el, előszőr is az XPS márkanév valóban inkább játékgép kategória. Munkaállomásnak a Precision termékcsaládot nevezi a dell. Hanggal nem lesz problémád, igaz én csak az Optiplex termékcsaládról tudok nyilatkozni, de nagyon halkak még nyári időszakba is.
  • hunkircsi
    Köszi!

Végül magam is elvetettem ezt az XPS dolgot, megnéztem néhány tesztet, és valahogy mégsem az igazi, a DELL is inkább "játékgépnek" nevezi, mint grafikus munkaállomásnak.
    Fájó szívvel picit megtoldottam az árat, és átnyergeltem a Fujitsu Celsius munkaállomások irányába.
    Az alábbi linken mellékeltem egy képet, hogy melyik kettő között vacillálok, de igazából a kettő hibridje az ami jó lenne nekem, tehát:
    - 8GB RAM
    - Nvidia Quadro 600 1GB

Fujitsu Celsius munkaállomások
  • bencsab
    Ez a gép valószínűleg nagyon hangos masina: gyári procihűtő, 9cm-es ventillátorral szerelt tápegység, rendszerhűtő is 9-es, elég rossz választás egy ilyen teljesítményű géphez. Alapjáraton biztosan jó, de nyáron renderelés közben biztosan porszívó.
  • ThomasGins
    Feladatunk: racionalizálni a szinergizált munkacsoportot.Nem tûr halasztást leválasztani az értéklánc menti belsõ hatékonyságot.Itt az idõ menedzselni a stagnáló minpõségi indikátorokat.
  • ThomasGins
  • zenoka
    home premium liszencet nezd meg nem biztos hogy melohoz hasznalhatod annak meg nincs ertelme hogy legal winfost illegalba hasznalsz. persze ha nem erdekel akkor nem gaz de csak azert pluszt nem biztos hog erdemes fizetni.
  • hunkircsi
    Megtetszett az alábbi masina. Valahogy olyan érzésem van, hogy nem lenne rossz vétel, főleg, hogy 3év garancia azért nem rossz dolog, plusz jár hozzá 64 bites Windows 7 Home Premium is.
    A videókártya az, ami egyedül szúrja a szememet.
    Dell Studio XPS 8300 Mini Tower

What do you think?
  • nenad
    ha csak renderelésre kell a gép akkor megéri csak 1333mhz-eseket venni. Gyakorlatilag a mem sebesség nem számít semmit sem. A renderelés 1333 os és 2133mhz- es mem között valami 0-1% között mozog. Ha szerencséd van akkor spórolhatsz ezzel is 5-10k-t
  • nenad
    esetleg várd meg még a junius 1-t akkor jönnek ki az új AMDs procik, 50% nagyobb renderelési teljesítményt igérnek az előzetes tesztek alapján.

http://wccftech.com/2011/05/21/amd-bulldozer-zambezifx-cpu-performance-exposed-beats-i7-2600k-cinebench-benchmark/
    modell és freqencia tábla
    http://www.brightsideofnews.com/news/2011/4/26/amds-fx-bulldozer-cpu-clock-speeds-revealed.aspx
  • hunkircsi
    Tenkjú veri mács a sok hozzászólást.

Amúgy mindig nézegetem a grafikus munkaállomásokat. És valahogy nem értem. több mint 100e Ft-al többe kerül, mint amit az ember csúcsgépet összerak magának, és ezekben az agyonajnározott grafikus munkaállomásokban, amik több 300e Ft-ba kerülnek, van pofájuk i3-as procit, 2GB RAM-ot, és integrált videókártyát tenni, és mégis mindenki azt mondja, hogy az összedobált gépek a közelükbe sem érnek. Én eztet nem értem kérem alássan.
  • nenad
    én gyakorlati teljesítményben számolok Itt a cinebenches teljesítményről van szó még húzottan is...
    De ha még tuningolnál is akkor sem éred be a csucs intelt.
    Továbbá a 4ghz tuninghoz megint komoly hűtés kell ami megint 20k+ körül mozog. Az intel procik meg örületesen magas hőmérsékleten futnak ilyen frekiken, ami sajnos jelentősen csökkenti az élettartalmukat.
    Egyébként az 1090t is relative jól húzható, és akkor megint ott vagyunk.
    Zárjuk le ezt azzal, hogy az AMD ár/teljesítmény mutatója sokkal jobb., azaz jobban megéri megvásárolni.
    Az alaplapok is őrületesen drágák az intel procikhoz...

cinebench:
    i7 950 - 4.50 GHZ - 7.25pont - 55000 forint
    Phenom II 1090T 4.23GHZ - 7.30pont - 37000 forint

• Aldaryn
    Sokkal nagyobb az egyensúly, ha Intel processzorok esetében nem a gyári órajeleken számolod az ár/teljesítmény mutatókat. A csúcskategóriás Intel processzorok teljesítményével egyenlő, azokat meghaladó, de a legrosszabb esetben is súroló teljesítményeket lehet kicsikarni minimális tuning szakértelemmel az alacsonyabb árazású termékeikből. (Egy processzor/architektúracsaládon belül, természetesen)

Ha úgy vesszük, akkor a legtöbb gépünkben lévő processzor vételkor hatvan ezer forintba került, és teljesítményében egy akkortájt majd háromszor ennyibe kerülő modell teljesítményén futnak azóta is, arról nem is beszélve, hogy ezeket a processzorokat még ennél is 20-30%-al magsabbra lehetne húzni, ha lenne hozzá türelmünk, sazkértelmünk, sokan akadnak, akiknél 4GZ-hez közeli teljesítményeken futnak a gyárból 2,1-2,2-re hitelesítve kikerült modellek.
  • nenad
    vagy core i7-980x - 200k - 8.93 - ar/telj 22.39
    P1090t - ar/telj 6.49

kisebb érték a jobb, az amdnek, kb 3,6 szor jobb a rátája.
  • nenad
    pl core i7-860 - 55 000 cinebench 5,03
    pl amd 1090T - 37 000 cinebench 5,7

Számolni a homologue is megtanulhatna ;-)
  • Aldaryn
    Én úgy látom, hogy évek óta nagyjából ugyanazt a teljesítményt lehet megvásárolni ugyanazon az áron, az AMD megoldásai fajlagosan kisebb teljesítményűek, de olcsóbbak az Intelénél, aki magasabb teljesítményű termékeket vonultat fel, de magasabb áron.

Intel alapokon egy gépbe több szuflát lehet gyömöszölni, szerintem maximum ez az, ami differenciál, valamint az újdonságok általában mindig nagyon túlárazva érkeznek meg a piacra a magas kereslet és az AMD-hez képesti relatív pozitív vásárlói előítéletek miatt.